SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bármikor?

Motoroj
Télen?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

a kis fasznak mi az elõnye?

Vajon hány pár vonat/nap az a sûrûség, amikor még fenntartható egy szintbeli keresztezõdése gy többsávos úttal? <#hehe>

nyirog
vonatnak nincs kivilágítása, ez már egy kis pluszt jelenet erõforrásilag 😛

nyirog
majd nem építesz közmûvet 😄

Dzsini
Az egy egyiptomi piramis <#vigyor3>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

LeWyTy
A jobboldali hegy elég érdekes.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
Ennyi fényforrás fel fogja törölni a padlót a gépemmel...

A vasút hosszú és piros, a villamos rövid és zöld 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog

Motoroj
Mindennek megvan a maga elõnye és hátránya.

Nohab
Jogos. 15kV 16 2/3Hz akart az lenni.
ebbõl is látszik, hogy a németek az osztrákok meg a svájciak széttrollkodják európát 😄

Motoroj
ÖBB, 16kv 2/3Hz

Gondolom csak elírás.

nyirog
természetesen ez csak egy eszmefuttatás.

nyirog
én se értem igazán, szerinte mikor elnevezték akkor eleve a car mint szó nem igazán a gépkocsit jelenthette, hanem inkább a gépiesen mozgatott, utazásra alkalmas jármûveket, viszont így meg adott a train mint kakukk tojás, ennyi erõvel az is lehetne valamilyen fajta car.

Nohab
Mindenhol saját erõmû van, ahol a hálózati áram nem egyezik meg a vontatáséval. Speciel az osztrákok (ÖBB, 16kv 2/3Hz) is saját erõmûvet kénytelenek használni. Nálunk megegyezik (25kv 50Hz), hála Kandó józan gondolkodásának.

Európa
Dzsini
Jogos, csak az alsó vezetékkel foglalkoztam - köszi a javítást.

de miért car? Én biztos inkább cable cab-nak hívnám. <#nemtudom>

nyirog
én egyébként úgy emlékszem h a lanofkát (vagy libegõt) is szokták cable carnak hívni

A cable car nem alsó áramszedõs és nem is "villamos" (az viszont igaz, hogy "streetcar"), hanem kötélvasút. A kötél mozog a pályatest alatt, a jármû meg úgy megy, hogy karokkal rákapaszkodik a kötélre, ami elhúzza, aztán ha meg akar állni, akkor elengedi a karokkal a kötelet. Alsó áramszedõs villamos manapság nem nagyon van, és ami van, az is új építésû. Az alsó áramszedõ a 20. század elején volt népszerû, de nem vált be, mert mindig eltömõdött a vájat. Budapesten egyetlen szakaszon hagyták meg az alsóvezetékes pályát, mégpedig az Orczy tértõl a Kápolna térig tartó kihúzóban, mivel Budapest elsõ menetrend szerinti villamosa a Baross utcában ment (16-os) és kezdetben az alsóvezetékes volt. Ma például a franciáknál van alsóvezetékes villamos, de már más alapon mûködik mint a régi. (elektromágnesességgel, ha jól tudom) Pl Bordeoaux Itt nagyon akarták védeni a városképet. Egyébként a felsõvezetéket (az oszlopot) hívják még caternarynek is illetve még hallottam úgy is, hogy electric grid (mivel az usában meg talán japánban a villamosított vasutak nem a közhálózatból kapják az áramot, ezért viszik magukkal a saját nagyfeszültségû vezetéküket a saját erõmûvüktõl)

nyirog
na meg van, beírtam fb-re meg twitterre is, legalább szem elõtt van 😄

nyirog
köszi

nyirog
ööö, nem tudom pontosan, hogy koncepció kép volt-e vagy még ennél is koraibb ingame kép, de azon határozottan szerepelt a villanypózna mint áramvezetõ eszköz (kérdés h ha az úton mozog az áram úgy is mint agent, akkor van e rá szükség, vagy ha van is akkor esetleg valami bónuszt adhatna ha ezen keresztül közlekedik az áram agent és nem az úton - ugyanakkor ilyen kis városokon belül értelme nem lenne, max régión belül a városok között)

Dzsini
Overhead line vagy wire

nyirog
ha valaki megmondja h mi a pontos angol neve a felsõvezetéknek, akkor hajlandó leszek a fb-ra meg twitterre is beírni h azért az a felsõ vezeték hiányzik, és hogy tényleg olyan alap esztétikai kellék, mint egy villanypózna, vagy egy lámpa

Dzsini
A klasszikus villamosok közül San Franciscoban a cable car alsó áramszedõs, a new orleansi viszont felsõvezetékes, troli-szerû (az új külvárosi gyorsvillamosok talán mind felsõvezetékesek). Sajnos látványosan nincs se áramszedõje, se felsõvezetéke a SimCity villamosainak, gondolom trolibusz se lesz - amúgy ezt az oldalt visszanézve áram felsõvezetékre sem emlékszem, lehet, hogy régebben volt.

nyirog
fostalicska, de legalább van, majd moddal új skin lesz rádobva és kész, úgy is ezek a skin módosítások fognak legelsõnek megjelenni majd jármûvekhez

Dzsini
Külön platform, nincs elválasztósáv középen, ami normál utaknál van.

És ugyanaz a zöld zötyögõ, mint az eddigi képeken 😊

nyirog
azért akár hogy is próbálom megemészteni, az a fránya felsõvezeték hiányzik, ez kb realitásban olyan szintû, minthogy az utak mentén lámpák vannak - és nem hiszem, hogy amerikában metróhoz hasonló alsó áramszedõje lenne annak a pár darab villamosnak ami jár arra felé

nyirog
vgére felüljáró, bal szélsõ ház alapján azt merném állítani h ha van hely akkor végre lehet építkezni alá, mondjuk ezt sejteni lehetett, de így azért jobb róla megbizonyosodni; hmmm villamos, ez most vajon úton megy mint nálunk itthon sok helyen, vagy inkább külön csak simán villamos platform az egész?

Google! <#wink>

nyirog
twitter:

nyirog
honnan szedted a képet? csak mert mindig hamarabb raksz be ide képeket mint ahogy kinyomják õket fb oldalra, vagy a játék hivatalos oldalára 😄

nyirog
ami még érdekes, hogy a kép jobb szélén lévõ ház talaj fakult zöldes, míg a képbeli beállítottság szerint az ezzel a házzal szembenié már megegyezik a körülötte lévõ talaj mintázatával.

az meg csak szimplán engem érdekelne, h miért zöld a villanyoszlopok alja? valóságban is láttam már ilyen zöldes skálázottságot szélturbinákon, de biztosra sose tudtam az okát. arra tippelnék, hogy az állatok miatt festik fel, mert talán ha nem lenne megjelölve akkor neki menne...passz (elég hülye gondolat, tudom 😄)

nyirog
a fák alapján az a gyanúm, nagyon erõsen, engem inkább a talaj foglalkoztat hogy ez most az õszbõl visszamaradt avar akarna lenni, vagy inkább a homokos tengerpart?

csak mert a háttérben az ott egy kompkikötõnek tûnik, meg a képhez tartozó leírás szerint a ez sok ember hajón érkezett a városba, ezért sejtem hogy pont az az épület a hajókikötõ és hogy a talaj akkor inkább a homokos tengerparti lenne.

"Check out all of these tourists that just came into my city from a cruise ship. Welcome to my city Wayne Blair!"

vajop ezen a képen is azt láthatjuk, hogy vannak évszakok?

LeWyTy
képhost.com

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
Töltsd fel egy képmegosztó helyre, pl. az eho.st-ra (vagy sok másikra, imgurr-ra ne), onnan nem veszik le / nem korlátozzák a linkelést.

nyirog

Inkább többet nem is rakok be képet, mert mindig eltünik az eredeti forrástól! <#vigyor1>

Egyébként nekem a 2000 is eredetiben volt meg (már nincs meg) a 3000 eredetiben van meg kétféle verzióban és a 4 is eredetiben van meg, illetve a Rush Hour is. Eddig még soha nem játszottam olyan Sim Cityvel, ami nem volt eredeti. Ezek után külön kijelentem itt, hogy szakítok ezzel a hagyománnyal, és az új Sim City nem lesz meg eredetiben, hanem elõször kipróbálom hogy kielégíti-e a városépítéssel kapcsolatos igényeimet. Mivel annak ellenére, hogy az összes sim city eredetiben volt meg eddig nem nagyon érdekel az eredetiség kérdése, hanem azt gondolom, hogy a warez hosszú távon egy népszerûsítõ platform, és mint ilyen igenis megéri a gyártóknak. Ha például én nem játszottam volna általánosban informatika órán az õs-sc-vel és nem tetszett volna annyira a kis fehér vonat, akkor soha nem vettem volna meg a többit. Ugyanerre jó a warez. A warezek létének további elõnye, hogy kondícióban tartják a fejlesztõket. A warezjáték egy kategória, ami nem elég erõs ahhoz, hogy kötõdj hozzá, de azért nem rossz. Tipikusan ilyenek a gyenge folytatások. Vagyis szerintem tök nagy álszentség ez a warezes morálkodás. Például nem hiszem, hogy ma sokaknak megvan a Sims 3 teljes eddigi játéktartalma eredetiben az országban. Mivel jelenleg olyan 120 000 forint körül mozog az egész. A kritikák amiket leírtam pedig azért fontosak, mert ebbõl látszik, hogy a készítõk beleszartak a játékosok visszajelzéseibe. Az sc4-ben ugyanezek voltak a kritikák. Kevés fa, fûsáv a városban/hülye járdázási rendszer, ugyanolyan házak, aszfalt színe stb. Nem értem, hogy hogy verhette ki nálatok a biztosítékot pont ez a kép, amikor ez a legrosszabb eddig, amit látni lehetett. A másik álszent húzás úgy beállítani valakit, mintha igaziból mindennel baja lenne. Nektek is volt olyan játékotok, amit figyelemmel kísértetek, de nem voltak tõle elragadtatva. És ez nem azt jelenti, hogy mindegyik ilyen volt, vagy hogy többnyire ilyen volt.

Dzsini
Nincs igazad. Kit érdekel rajtad kívül, hogy valaki más megveszi-e vagy sem? Egyáltalán mi közöd hozzá? Semmivel sem megalapozottabb egy hozzászólás egy megjelenés elõtt álló játékkal kapcsolatban nem lesz senkinek attól, hogy elõrendelte vagy sem, vagy jelenleg úgy gondolja-e hogy megveszi, vagy azt tervezi, hogy warezolni fog, vagy egyáltalán csak nézegeti, hogy milyen módon alakul a fejlesztés.

Ha majd megjelent, eltelt pár hónap, és beleölt valaki X óra játékidõt, akkor már lehet különbséget tenni azok véleménye között, akiknek nincs meg a játék, és azok között, akik aktívan játszanak.

Máskor a véleményt bíráld, ne az embert mögötte, mert ahhoz senkinek semmi köze, és semmilyen módon nem tartozik a témához, hogy ki fogja egyáltalán megvásárolni a játékot. Ezt értsd meg. Itt vagy a topicban régóta, biztosan olvastad te is a régebbi hozzászólásokat, pl. #510 -et. Nem olyan bonyolult ám elvonatkoztatni az embertõl, és a hozzászólással, a játékkal kapcsolatban beszélgetni.
Nem pedig arról, hogy szerinted ki fog warezolni és ki nem. Mert ennek semmi köze a játékhoz.

Carlos
Igen. Tudom. És általában igazam van és igazam lesz most is.
Kellemes meglepetésként fogom megélni, hogyha a kolléga beposztolja a képet a játék dobozáról, vagy csatlakozni akar a játékomhoz.
Erre jelen esetben kb 5% esélyt látok.

De majd visszatérhetünk erre márciusban, hogy kinek volt/lesz igaza.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Nem, te beszóltál a kritika írójának - nem a játékkal foglalkoztál, hanem személyeskedtél.

A játékkal szembeni kritika (normálisan megfogalmazva, ezzel kapcsolatban Austin Bailey-vel volt már beszélgetés) ide való, a személyeskedés és warezzal gyanúsítgatás nem, arra a privát üzeneteket találták ki. Több, mint 10 éve itt vagy a fórumon, nem kellene ilyen módon viselkedned, tudod te is, hogy mi lesz a vége.

Carlos
Áhá...értem...

"a járdamegoldás még mindig nagyon béna"
"a házak beton kocsibeállója hülyén néz ki"
"Egy kertvárosban sokkal több a fa"
"egyébként pontosan ugyanezt a látványt meg lehetett csinálni a 4-ben is"

Mi ez ha nem tömény fikázás?
Amúgy meg énis véleményt/kritikát írtam.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Már jó ideje senki nem írta, hogy szar lesz, csak kritikát fogalmazott meg. A hangulatkeltést kérlek vidd máshova.

Carlos
Ha rá lehet mondani egy játékra majdnem minden másnap, hogy szar lesz, mert nem kék, hanem piros a ház és mert a kocsinak az 1 milis füvön kell átmennie az úthoz, akkor én rámondhatom ezekre az emberekre, hogy warezolni fognak.

Þór vígi þessi rúnar