SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A: The water map evaporates during the summer months, which can affect how much water you can pump into your city. Then rain clouds dump water back in the map as they drift through the landscape.
I've tuned it so you get more clouds during the winter, a little less during spring and fall, and almost none during the summer. Confused about which season you're in? Just look at the color of the trees! "
Más: észrevettem ha elõrendelem originen és kérdezi h milyen nyelven kérem, akkor ott van a nyelvek közt a magyar!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Tehát elméletileg az alagút mûködött. Esetleg az lehetett a probléma, hogy nem volt lehajtási lehetõséged, agy senki nem ment arra. <#nemtudom>#nemtudom>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gépigény, megjelenés: hivatalos honlapon - fejlécben ott a link, egy klikkelést megér.
A vonatos téma érdekes volt számomra, sõt anno terveztem olyan várost sim city-n, hogy föld alatti alagútban ment a vonat, csak a pályaudvarok voltak felszínen. jó volt, mindegy holnap (ma) próbálkozom ismét, hátha tudok játszani.
Az 5-nek mi lesz a gépigénye???? Tudunk már valamit???
Visszatérve a vasúthoz, én anno olyat hallottam, hogy hüvösvölgy- Cinkota összeköttetés lesz, és átmenne az egész belvároson. Na, de mindegy is, jön a 4-es metró, valakiknek az is jó lesz.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Én sem értem miért kell átmenni személyeskedésbe, pláne ilyen szánalmasba.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Most az más kérdés, hogy amúgy a BKV-s eszmecserében nincs túl nagy pörgés.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
De a kétszeri átolvasás mindig megvan, ha több, mint 1 mondatot írok. Ennyire igényes vagyok önmagammal szemben is, és szerintem ez a minimum azokkal szemben, akik megtisztelnek azzal, hogy elolvassák azt, amit írok.
A mekis beszólás pedig szerintem a hozzászólót minõsíti, gyerekes, paraszt szintû sértegetés - ennek nincs itt helye, nem pedig a közlekedési okoskodásnak ami még talán többszörösen áttételesen is de megfér itt, ha már megjelent volna a játék és lenne érdemben mirõl beszélgetnünk akkor én is azt mondanám h BKV topic!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
MÁV terve valamikor a tízes évekbõl az "északi és a déli rendezõ pályaudvar összekötésérõl a nagykörút alatt". Ezt a koncepciót 3-as metró néven baszták el végleg. Ezzel összefüggésben új keletû lehetõség vagyis nemrég vetõdött fel, hogy Ferencváros-Nyugati, ami begyûjtötte volna a soroksári vasutat illetve a két HÉV-et és talán a ceglédi és kispesti vonalat délrõl, északról meg a esztergomi veresegyházi és váci vonalat.
Déli-Nyugati. Szerintem nem rossz ötlet, de nem a legjobb, vagyis önmagában kevés, igaziból a négyes metró ellen vetették fel, hogy hátha sikerül megállítani a dolgot de nem sikerült <#rinya>#rinya>
Déli-Keleti (illetve Józsefvárosi). Ez a nyomvonal már szintén a tízes évek óta érlelõdött, alapvetõen mindenféle közúti vasúti meg városi vasúti alternatívái is voltak, viszont azok általában a Krisztinán keresztül mentek (akkor még állt a Tabán) és Déli-Moszkva tér sorrendben érintették a helyeket, mivel az eredeti végpont-tervezet a Városmajorban volt. A MÁV alternatívája volt az egyetlen, ami a mostani kettes metró vonalvezetése szerint volt kitalálva, mert össze akarták kötni a forgalmi szempontból rossznak ítélt fejpályaudvarokat (Berlinben és Bécsben hasonló vetõdtek fel az 1910-es 20-as években de ott meg is csinálták, aztán a 20. század folyamán mindenhol, ami kicsit is értelmes hely)
Nekem az a véleményem, hogy mivel a metrók nem váltak be, vagyis a metróhálózat kiépítése nem tud lépést tartani a város közlekedési terének rohamos növekedésével, valamint fölöslegesen drága, ezért a 3 fenti alagútból legalább a Déli-Keleti összekötésre (a Déli rendezõjén elkanyarodna a Vár felé, budai Dunapart; lehetne a Várbazáraljában az állomás - Deák tér-Blaha állomásokkal, illetve a budai Dunapartnál a szentendrei HÉV és a Keletinél a gödöllõi HÉV bekötésével) illetve a Nyugati-Ferencvárosi összekötésére szintén a Deákon keresztül szükség lenne még akkor ha ettõl a nagyjából párhuzamos metrók forgalma megzuhan és meg kell õket szüntetni. A metróhálózat vasútra kivezetésének szintén semmi értelme, mert a metrónak túl sok a megállója a belvárosban, a megnövekedett méretû várost (Herceghalomtól Gödöllõig) nem tudja kiszolgálni, ilyen távon lassú és soha nem is épülne meg. Egyébként a nehézmetró eddig mindenhol csak súlyosan elrontotta a közlekedést. ld Párizs
Amúgy itt egy cikk vasúti alagutakról. Igaziból eléggé szemellenzõs cikk, az a berögzülés árad belõle, hogy Budapest határán kívül nincs semmi, ezért a vasúti alagutak tervei közül csak azokkal foglalkozik, amik városhatáron belül értelmezhetõk.
A Kelenföld- Széll/Moszkva föld alatt azért nem túl épületes, mert a vasút amúgy is bemegy a Déli pályaudvarig, és 2 vágánynál több úgysem nagyon lenne belõle föld alatt sem, Kelenföldtõl kifele pedig most bõvítik. Ez viszont már végképp Általános eszmecsere / BKV topic.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. Pénzhiány, amit ez az elcseszett feldarabolás csak súlyosbít. Drágábbnak kéne lennie a jegyeknek, amit a jogszabályok miatt nem lehet módosítani. A költségtérítés mértéke jelenleg nem függ a tényleges költségektõl és a teljesítményektõl. Beruházás nélkül jelenleg a MÁV-Start csak a tisztításokon tudna spórolni, ami a költségvetésének az 1 százaléka. S ahogy a menetvonal árát meghatározzák... Innen meg ki lehetne térni a mellékvonalak bezárásához. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a mellékvonal hozta meg a pénzt a pályavasútnak (PV) a fõvonalak karbantartásához. A bezárás a Startnak megtakarítás, a PV-nek veszteség, a Cargo és a magánvasutak meg csak az egyre romló állapotokat látják. S lehetne még itt sorolni a többi megdöbbentõ tényt, adatot...
Visszatérve: egyszerûen én már annak örülök, hogy egyáltalán veszünk már valami normális gépet.
3. Engedélyezés... Na ez még egy szép mese. Meglepõ milyen maradi emberek végzik ezt a melót. 200 km/h-ás menetrend szerinti közlekedés? Még elméleti síkon sincs alapja itt. Egy ideig a magyar szabályok szerint illegálisan mentek 160-nal a vonatok, de talán még most is. Van egy tetszetõs regionális állomástervetek, ahol a vonat mind a két oldalán peron van? Veszélyes, nem kivitelezhetõ... Lehetne még sorolni.
4. Gyakorlati problémák. Képzeljük el azt a nem ritka esetet, hogy egy kaller végez munkát az emeletes vagonokból/motorvonatokból álló szerelvényen. Jóformán csak az nem játssza ki, aki nem akarja.
A tengelyterhelés is lecsökkentené a jármûvek bevethetõségi területét.
Dzsini: Lehet, hogy most meglepõdsz, de felmerült már az az ötlet is, hogy nem 4-es metrót csinálnak, hanem a Kelenföld környékén leküldenek pár vágányt a föld alá és elvezetik valamelyik térig (nem emlékszem, de mintha a Moszkva/Széll Kálmán teret mondta volna). Az ötlet annyira radikális volt, hogy egybõl elvetették. Az osztrákok nem rég csináltak hasonlót Bécs alatt...