SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
steamet eddig megbízhatónak találtam, nem sok játékom, de pár onnan van, olyanok amiket fõként nem lehet dobozos formában kapni, mert akármennyire is jó mint írta lentebb - annyira egyik online áruházban sem bízok meg h a dolgaim a felhõben legyenek, nem érzem ott annyira biztonságban a cuccaimat mint ha itt figyelnének a polcról, vagy esetleg egy kisebb házi szerverrõl, orginnél meg végképp fenntartom ezt az érzésemet. Pontosan az olyan simses kiegészítõkre utaltam 😊 Az olyanok mint az évszakok, meg a többi teljes értékû kiegészítõnek tekinthetõ darab szerintem még beleférnek, de minden játéknál. Például olyan játékoknál ahol érezhetõen az alap programot kiherélték és teljes áron próbálják meg eladni mind az alapprogramot, mind a "kiegészítõjét", vagy manapság DLC-t (mert kiegészítõt ma már kevés játékhoz adnak ki, mivel tudják hogy ott jóval több tartalommal kéne, hogy szolgáljanak, mint egy mezei DLC-ben). Lassan már ott fogunk tartani, hogy a játékodat pixelrõl pixelre veszed majd meg erõsen túlárazva és kizárólag digitálisan, hogy véletlenül se érezhesd a magadénak. Nem hiszem hogy a fejlesztõk a hibásak, ha valaki neki áll megvalósítani az ötletét, biztos szar érzés lehet, hogy a kiadó parancsára kiherélve kell elkészíteni darabokban így téve a zseniálist darab szarrá. Esetleg még sorozatot csináltatnak belõle, amit évente kiadnak és nem egy über játékot ami idõtálló mondjuk 5 évig, mire újra összegyûlne pár használható ötlet ami indokolná az újítást. Persze ez nem csak a játékiparban van így, ez csupán visszatükrözi a világot, hány olyan sorozat van amiben csak azért is húzzák a sztorit hogy meg legyen az évadnak megfelelõ darabszám részek tekintetében és még több nézettséget zsebeljenek, te pedig már az 5. rész óta szenvedsz és kívánod h történjen már valami és induljon be a sztori (ez általában évad közepe és évad vége, hogy az érdeklõdésed, ami idõközben elhagyott újra meg legyen fogva és visszatérõ nézõje légy a sorozatnak), pár példa: stargate universe, walking dead (tudom sokaknak bejön, de úgy van húzva a történet hogy az valami gyalázat, második évad szimpla tökölés egy farmon és barátok közt zombi közegben). Ellenpéldának az HBO-s sorozatokat tudnám felhozni amiket eddig láttam, azok mind tetszettek (Tudorokat nem tudom milyen), egy évad 10 rész, 10 olyan rész ami velõs és tartalmas, jobbára pedig mozi minõségû és nem az extra low budget kategória mikor már a könyöködön jönnek ki a helyszínek, például trónok harca (könyv színvonalától természetesen elmarad). Persze ez is csak tükrözi ezt az egész fenntarthatósági dolgot, hogy termeljük a szart és szemetelünk folyamatosan, mert inkább nem olyat termelünk ami tovább bírná, hanem olyat ami hamar idejét múlttá válik és rá leszünk kényszerítve az újra (ez a történik fizikálisan), intellektuálisan pedig amit most tapasztalunk játékoknál és filmsorozatoknál, illetve filmeknél (legalább is a mainstream egy része, mert azért minden évben van pár gyöngyszem függetlenben meg populáris kategóriában is). Elég perverz levezetés tudom, de azért remélem érthetõen tudtam megfogalmazni a témát és valamennyire átjött <#vigyor2>#vigyor2> Egyébként ha a Kickstarter féle próbálkozások tényleg be fognak válni, akkor ígéretes jövõje lesz a dolognak, viszont én úgy gondolom és látom h egyenlõre ez a modell még gyerekcipõben jár és szárnyait bontogatja (de a teljesség kedvéért, még azt is megjegyezném, hogy emlékszem mikor még arról olvastam ahogy a steamrõl vélekedtek mikor elõször akció kész lett, mindenki marhaságnak tartotta és nem adtak neki sok esélyt).
egyébként szerintem ez az egész steam-origin dolog olyan pofátlanság, mint az, hogy azért fizetsz pénzt, hogy megvedd a sims diesel stuff-ot.
Hát mindenestre nagyon hiányzik a konkurencia a mûfajból, mert ez így nem az igazi. Sajnos azt csinálnak amit akarnak.
Úgy vagyok vele, hogy lett volna benne fantázia, meg voltak hozzá az alapjai, csak miután elfogyott a lóvé az egész átment lehúzásba ami a játék kárára ment. Ha még foglalkoznak is vele, akkor szerintem a focus ezt már hagyja a picsába és csinál inkább egy citiesxl 2 -t, remélhetõleg teljes értékû folytatás és nem pedig egy updatelt elsõ részt.
az egyébként a másik nagy marhaság, h azt a drága limited editiont nem tudod megvenni dobozosan, csak ha originen rendeled elõ. Nincs bajom az origninnel, de szeretem ha dolgaim fizikálisan is meg vannak és nem vagyok kiszolgáltatva egy olyan programnak mint az origin, aminek sikeressége megkérdõjelezhetõ, nem érzem úgy hogy olyan biztos talpakon állna mint a steam, ez abból is látszik h ezen erõltetnek már minden EA-s cuccot lassan, az egész origin reklám ahogy van.
én nem tartom szar játéknak, bár valóban nem ér 12000 forintot A mûködése viszont borzalmasan kaotikus az igaz
Aki az elsõ Cities XL-t adta ki és akik elõször fejlesztették a monte cristo és õk mentek csõdbe (city life sorozat is hozzájuk fûzõdik, szerintem erre a sorozatva volt egy válasz a maxistól az irdatlanúl nevetsége simcity társadalmak) utána a focus home entertainmenthez került akik megpróbáltak abból a szarból várat építeni és teljessé tenni a játékot, több - kevesebb sikerrel. Eleve miután megszûnt az elsõ CitiesXL mmo léte, egy olasz srác csinált hozzá egy unlocker modot ami elérhetõvé tette a játékban elrejtett de még be nem fejezett és fel nem oldott épületeket és "mechanizmusokat", valójában csak ilyen eye-candy -ként tudtak funkcionálni mert annyira befejezetlen és átgondolatlan volt, ezzel a focus home se tudott sok mindent kezdeni a CitiesXL 2012 alapján (azért még õk is lehúzták a bõrt amennyire tudták, mert 2011 és 2012-es verzió között az a 30 épületnyi különbség röhejes.... vonat azóta sincs a játékban). Én amúgy megjelenése napján megvettem a limited editiont még a monte cristos verzióból és mikor odaültem játszani, akkor jött a meglepi h mennyire szar és mennyire béta az egész, plusz még ugye mmo és csak 2 hetet kaptam a 12 ezer forintomért. Szép tanulópénz volt...
így is lehet valamit warezjátékká tenni, nem csak hogy elcseszett folytatást meg filmadaptációt csinálsz.
A nagy zöld szar szerintem is, viszont az alatta lévõ libafoszöld épület az nem.
Ha tévedek, akkor röhejes, mert a nagy zöld szar a levegõben lóg.
Ha tévedek, akkor röhejes, mert a nagy zöld szar a levegõben lóg.
http://goo.gl/gd6Zi5
én már egy ideje nem találkoztam vele
ja én azt hittem, hogy a zöld szar azért van ott, mert ki van jelölve az épület. Undorító mit ne mondjak <#vomit>#vomit>
Bizonyos tekintetben van hitem ebben az SC részben, csak ez a the simses irány amerre tart ez a nagyszerû sorozat, na az zavar. Valahogy nem szeretnék ehhez is 20 féle kiegészítõt aminek a fele ilyen cuccok csomag lesz, mert nem teljes értékû és szerintem kicsit túlárazottan adják az ilyen cuccok csomagokat (gondolom mert márkát licenszeltek bele, jaj de jó nekem, fizetek mondjuk egy ruházati cégnek még pluszba a játékbeli reklámjáért), cdgalaxis honlapján pedig most láttam, hogy már a sims 3-hoz a szomszédságokat is külön kiegészítõként adják 3500-ért... most erre tényleg mit lehet mondani !?
A fentebb írt példák miatt én úgy érzem, hogy a legjobban akkor járhattunk volna, ha a SimCity 4 forráskódjait odaadják a mod közösségnek, 2-3 év alatt zseniális játékot kaphattunk volna, INGYEN. Persze ezzel szerintem az EA is tisztában van, és van egy olyan érzésem h a jó öreg SC4 deluxe még produkál olyan szintû eladásokat ami indokolttá teszi a boltok polcain való tartását.
A fentebb írt példák miatt én úgy érzem, hogy a legjobban akkor járhattunk volna, ha a SimCity 4 forráskódjait odaadják a mod közösségnek, 2-3 év alatt zseniális játékot kaphattunk volna, INGYEN. Persze ezzel szerintem az EA is tisztában van, és van egy olyan érzésem h a jó öreg SC4 deluxe még produkál olyan szintû eladásokat ami indokolttá teszi a boltok polcain való tartását.
már háromszor kiadták ugyanazt a játékot õk is és semmit nem fejlesztetek rajta. Szerintem egyszerûen csõdbe mentek. Pedig nem volt rossza cucc. Csak nem volt nagyon átlátható a gazdaság, nem volt modolható, személytelen volt és baromira rosszul futott.
ahelyett a hányás zöld szar helyett egy szobor sokkal jobban mutatna... és komolyan ettõl kéne elalélnom ha elõrendelem? Ugyanmár... ennél még az is jobb ha egy DLC-t adnak elõrendelõi ajándék, mondjuk azt a francia, vagy brit épület csomagot amit a 80 eurós szarjukhoz adnak csak... jaa, hogy ahho jár német train skin is, szuper! Hova szarjak?
Elnézést, menne ez kulturáltabban is, csak az ilyenek, egyszerûen nem tudok rá mit mondani mikor ezzel akarják kicsapni az ember/vásárló szemét. Nagy csibész lehetett aki ezt az üzleti stratégiát annak idején kitalálta.
Elnézést, menne ez kulturáltabban is, csak az ilyenek, egyszerûen nem tudok rá mit mondani mikor ezzel akarják kicsapni az ember/vásárló szemét. Nagy csibész lehetett aki ezt az üzleti stratégiát annak idején kitalálta.
Most kejöhetne egy új résszel a Cities XL és bekonkurálhatna a Simcitynek, így a SC talán rákényszerülne egy 5-ös rész kiadására a SC 2013 mellé vagy után. Bár van egy olyan érzésem, hogy ez nem valósul meg. A Cities XL-rõl se hallani. Szerintem még mindig jónak igérkezik ez a rész, bár nekem hiányzik az az 5-ös akkoris. <#dumcsi>#dumcsi>
<#hehe>#hehe> Amúgy szerintem de. Szerintem olyan lesz, mint a sims store. És gondolom azért nincs mod támogatás sem. Ezzel pedig az lesz a probléma, hogy nem lehet majd belenyúlni a játék szerkezetébe, hanem csak a meglévõ elemeket lehet kvázi reskinelni

Exclusive mystery item. 😄 Rendeld elõ a játékot és megkapod ezt a gyönyörûséget! 😄
Szerintem elég igénytelen. Olyan mintha gyorsan össze kellett volna csapni, hogy mégis legyen valami.
Remélem nem fognak kitalálni olyat, hogy külön lehet majd megvásárolni különbözõ épületeket, dolgokat stb.
Szerintem elég igénytelen. Olyan mintha gyorsan össze kellett volna csapni, hogy mégis legyen valami.
Remélem nem fognak kitalálni olyat, hogy külön lehet majd megvásárolni különbözõ épületeket, dolgokat stb.
<#conf>#conf>

Akkor az nálunk ma 19:00-kor kezdõdik.

Közép európai idõ szerint mikor kezdõdik?
"We'll be revealing the #SimCity Origin mystery item during the @TheSims3 live broadcast tomorrow at 10am PST: http://bit.ly/TZ3gs8 Check it! "
logikusnak tûnik. Mondjuk ezeket a látogatókat, akkor jobb lenne ugyanúgy szétválasztani, h látni lehessen ki az aki vásárolni jár át és ki az aki dolgozni, vagy tanulni
Nem, az egyik videóban mutatják, hogy a Simek átjárhatnak a szomszéd városba dolgozni, pénzt költeni - a visitor az ilyen látogatókat jelzi valószínûleg.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
nem tudom, facebookos baszakodásra nem voltam kíváncsi, azon kívül h létezik mást nem tudok róla, hányok az ilyen farmville szerû dolgoktól
az a facebook szarjuk miatt van?
Kiváncsi lennék a gazdasági részére a játéknak, hogy mennyire lesz valósághû.
Már a 4.résznél is gondolkoztam arról, hogy a nehézségi szintekkel lehetne variálni a dolgokat. easy módban, pár csúszka lenne, a legalapvetõbb állításokkal, Hard módban pedig a legrészletesebb állítási lehetõségek lennének, a legapróbb állításokkal is.
Már a 4.résznél is gondolkoztam arról, hogy a nehézségi szintekkel lehetne variálni a dolgokat. easy módban, pár csúszka lenne, a legalapvetõbb állításokkal, Hard módban pedig a legrészletesebb állítási lehetõségek lennének, a legapróbb állításokkal is.
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
úgy emlékszem ha megveszed a borsos árú 80 eurós szarjukat, akkor kapsz rá lehetõséget, de nem azokat amiket felsoroltál
Nem tudjátok, hogy itt is lehet e majd választani az úttípusok közül? Mint a Cities XL-nél az amerikai, angol, német, francia. Vagy marad csak egyféle, az amerikai?
az a visitors ott a box legaláján érdekes, szóval ha átlátogatok valaki más városába járkálhatok mint egy sim és autózhatok is vajon?

Gondolom állítható lesz a mértéke és ki is lehet majd kapcsolni. Legalábbis ez lenne a logikus szerintem.
Most az a divat, hogy fizetõs DLC-t adnak ki és abban van a javítás esetleg. Ha megveszed.
makett.tk
A fejlesztõk soha nem utaztak tömegközlekedésen. Ijesztõ mikor ilyen alapvetõ dolgot se csinálnak meg.
makett.tk
ezt már az sc4-ben is hiába vártuk. Igaz, akkor még csak 2003 volt, meg azóta változott az egész kereskedelmi stratégia, de ott az RH-n kívül nem adtak ki semmiféle egyéb frissítést, bõvítést vagy hasonlót, hanem volt egy pár javító patch és ennyi.
megcsinálhatnák, hogy az útba torkolljon az autófelhajtó, ne a járdába, amúgy egyre jobbak a képek <#eljen>#eljen>
A busztábla szerintem azért ilyen nagy, hogy messzebbrõl is rá lehessen klikkelni (információs lap, stb.)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ráadásul járda sincs. A táblán kívül semmi nem mutatja, hogy az egy buszmegálló. amúgy nekem ez a két kép eléggé bejön
szerintem hozza a szokásos sim-stílust. A simcityben meg amúgy a simsben is az alap épületek valahogy mindig kicsit jellegtelenek. Vagy legalábbis a felhasználók jobbakat csinálnak
Azt a buszt jelzõ tábla azért elég furcsa. Mármint szerintem megcsinálhatták volna szebbre! A többi viszont nagyon bejön!

Én eddig úgy vettem észre, hogy csak a közeli képeken. Sûrûn nem fogsz szerintem ilyen közel játszani...
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

kicsit olyan mintha nem lenne kitalálva