SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
Utolsó figyelmeztetés:

Aki következõ alkalommal személyeskedik, az számíthat valamilyen büntetésre.
Szerintem többen kérték már itt, hogy a véleményt kritizáljátok és ne a személyt mögötte. Van privát üzenetküldésre lehetõség, ha valakivel személyes problémátok van, meg lehet ott írni neki.
A fórumozókat nem érdekli, hogy ki mit gondol a másikról.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

"Már régebben leírtam, hogy mit gondolok a néhány kép-videó alapján 'megalapozott' véleménynyilvánításról, nem ismételném magam...
Amúgy meg, nem tudok arról, hogy így harangozták be ezt a játékot:
Egy absolute realisztikus szimuláció, mely a Föld nevû bolygó bármely közigazgatási területének élethelyzetét valós és életszerû módon képezi le!...
Ismereteim szerint ez egy játék, ami egyfajta elképzelés (pardon, de õk a játék készítõi, bármennyire kellemetlen) szerint szimulálja régiónyi/városnyi területek 'életét'...
Természetesen engem is 'ki lehet oktatni', de most szólok, bunkó beszólásokra nem reagálok."

Ez az, ami téged minõsít te szerencsétlen. Még neked van pofád a másiknak a szemére vetni, hogy "mit lát bele" a mondandódba, amikor te vagy az, aki a másik mondandóját azzal próbálod korrumpálni, hogy kiforgatod. Ráadásul olyan szinten buta és közepes vagy a mondókáddal, hogy valójában megszólalnod se lenne szabad. Amúgy neked nincs "véleményed", hanem te semmit nem tudsz mondani a játékról, hanem összesen csak két dolgot tudsz, mindent elfogadni és mindennek alávetni magadat, ebbõl kifolyólag összességében tehát csak annyi van az egész agyadban, hogy "az EA biztos jobban tudja", és ezt úgy gondolod érvényesíteni hogy a másikat kezded kritizálni, ahelyett, hogy például a játékról mondanál valami jót, amivel meggyõzhetnéd a másikat.

Off:
"az ostobaságodat nem is bizonyíthatnád jobban, mint hogy mások nyilvánvaló ostobaságát kezded mosdatni ezzel a gusztustalan moralizáló és erõltet magyarázattal körítve."
Ez a mondat nem engem minõsít - leginkább öngólnak tûnik (elképesztõ, hogy miket látsz bele mások betûibe...)...

On.:
Az #1023-nál betett kép pl. kifejezetten tetszik :-)
valószínûleg azért, mert míg a villamosmegállót felismered, addig a buszmegállót ezen a táblán kívül semmi nem különbözteti meg a járdától. Amúgy ezeknek a házaknak semmi köze sem a szocihoz, sem a panelhez. Amennyire én tudom ezek század közepi téglaházak, és full new yorki az egész. East Side-on vannak ilyenek meg pl Roosevelt Island-en

az ostobaságodat nem is bizonyíthatnád jobban, mint hogy mások nyilvánvaló ostobaságát kezded mosdatni ezzel a gusztustalan moralizáló és erõltet magyarázattal körítve. Tudod mennyibõl állt volna olyan szélességû járdát csinálni, amin nem kettõ ember fér el egymás mellett? Semmibõl. Innentõl kezdve pedig ez a dolog egyszerûen megbocsáthatatlan. Mellesleg a játék szempontjából is zavaró lesz. Nézd meg a 971-esben a képet. A 2*3 sávos út olyan szûken van bepasszírozva a városba, mint egy katlan, ráadásul olyan kicsi járdával, hogy erre aztán aztán semmilyen moddal nem lehet majd fasort meg térbútort rakni, továbbá a forgalmi sáv akkora mint a mellette lévõ háznak a vécéablaka.

semmi köze a rekeszidõhöz. Ahhoz van köze, hogy a városi lámpák úgy vannak elhelyezve, hogy viszonylag egyenletesen ellássák fénnyel a területet.

talán a buszvonalak különbözõ színûek. Az a kék, ez meg a sárga vonal.

PetruZ
Ha régiók között megy, akkor lehet, hogy csak egy vonal egy megállóba mehet be. Vagy a két tábla a megálló elejét és végét jelzi (és ez pl. taxinál is így van itthon).
A villamos megállókat miert nem jelölik, ha buszmegállókat igen?

nyirog
én is gondoltam volán buszra, de ennyire sûrûn lenne rakva neki megálló (akár a kék, akár a sárga jelöli a volánt) ? Ha tényleg taxi, az érdekes lenne, de erre kevés esélyt látok.

PetruZ
Vagy valami távolsági busz?
PetruZ
Esetleg taxi?
Mint amilyen a #971 -nél is? Az engem is érdekelne.

nyirog
Oké, azt már tudom h a nagy kék, kockaalapú tábla a buszmegállót jelzi, na de a nagy sárga, köralapú az mi lenne???

nyirog
Persze ezek is amcsi stílusúak, talán new yorki, de ezekbõl már sokkal könnyebben tudok majd panelrengeteget építeni egy annak megfelelõ témájú városba.

akyyy
komolyan a szinen problémázni, simsbe be lehet állítani a szinét. hátha itt is be lehet 😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

nyirog
Képeket elnézve, kezdem azt hinni h igen is vannak építészeti stílusok a játékban, attól függõen, hogy a városod mire specializálódik. Panel tömbök foreva 😄DD, SC4-ben midnig hiányoltam hogy sose voltak a játékban alapból ehhez hasonló szocisabb panelok, csak az amcsi féle és úgy kellett összekeresni ilyen épületeket netrõl.

nyirog

nyirog
Ez pedig a mai postja lenne:

"Now that I have the Simoleons and infrastructure to support a mine, I go ahead a plop it. Too bad for those shops across the street—hope they don’t mind the pollution (Muahahahahah!!)! The mine will start operating as soon as workers arrive, so I need to find something to do with all the coal the mine will produce. I could plop a coal power plant, but I don’t want to start paying for that just yet, so I decide to plop a trade depot instead. The trade depot gives me extra space to store coal and lets me trade it on the Global Market for additional income outside of taxes. I will be able to import and export other resources at the trade lot, too, but for now, all I care about is coal.

With the trade depot placed and trading on the Global Market, I turn my focus back to the coal mine and bump up the output on that by adding extra mine shafts. This will help to unlock the Metals Headquarters faster and boost income a bit via trade. I want the HQ so I can then unlock the Smelting Plant, which lets me create Alloy and Metal from Coal and Ore. Metals sell at higher prices than just coal, so it should be worth it to get a Smelting Factory up and running."

nyirog
Lesznek favágók is és akkor eltûnik majd az a csúf onnan az út közepérõl, vagy esetleg a hõs közterületesek majd jönnek és rendet raknak :<#vigyor4>

nyirog
"First thing first, find the coal deposits using the coal data layer (they appear as black marks on the ground) and make sure I have major roads leading up to them for the coal mines. It’s too early to start mining just yet; I have to build a town of some sort first so that I have workers, power, and water to support a mine. Workers also need shops, and shops need freight from industry, so I need to get all that rolling before I can plop a mine."
" I’m happy she even wants to play, so I am not going to bore her trying to explain those needs. Instead, I decided that after she went to sleep I would just build a neighboring city which would be a heavy industry with no cares to pollution or its residents. That will help balance out her utopia of parks and trees which resulted in a glut of high-wealth houses and shops."

Ez tegnap lemaradt pedig úgy tûnik fontos lett volna, mert õ fog majd arról beszélni a post sorozatában, hogy a kereskedelmi rendszer hogyan és miként mûködik. Napi szinten ír majd postot, ez volt az elsõ. A szöveg részletekben (ezek voltak a fontosabb részei a szövegnek, forrás) a nõi névmás a lányára vonatkozik, csak a teljesség kedvéért 😊.

Vannak holdfázisok is! <#smile>

Mit keres a fa az út közepén? <#csodalk>

nyirog
Színvak vagyok, vagy nektek is úgy tûnik mintha a második képen a lámpák fénye sárgásabb lenne a lentebb vitatottakénál?

nyirog

nyirog
Jaja, borzasztó, majd lehet megint szólni kódlovagnak hogy csináljon már egy uniform street light modot..., de nem baj, oda lett írva O.Q.-nak twitteren 😄DD Semmit nem remélek tõle, de ha már elolvasta amit írtam fél gyõzelem (csak én írtam eddig neki oda, elvileg látnia kellett), ha meg egyszer végre meg is valósítanák, akkor azzal sokak örömére tennének egy ilyen kis aprósággal (ha már a kocsik fékezésénél kigyullad a féklámpa).

@Lewyty: Érdekes, de cities xl-ben is ugyan ez volt a probléma a szabadon húzható utakkal, ezek után számomra úgy tûnik, hogy ennek a technológiának ez a hátránya. Ami egy fájó és zavaró dolog :\

Ocean Quigley írta az egyik kép alá kommentbe:

You have two road widths - 24m wide and 48m wide.

Roads of the same width can be upgraded without demolition.
Going from a 24m wide to a 48m wide road requires demolish and rebuild, though - which can be traumatic.

skyscrapers can develop on 24m roads. 48m wide roads can have more lanes of traffic, and support streetcars, though.

Dzsini
Ha többen játszotok egy régióban, akkor valószínûleg igen.

Az egyelõre nem tisztázott (én legalábbis nem emlékszem rá), hogy pl. a máshonnan importált energia hogy mûködik, vagy hogy az azért kifizetett pénz, vagy az odaszállított szemét milyen módon jelenik meg annál a játékosnál / városnál, amelyiknek a tulajdonosa épp távol van.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Volt róla szó, hogy ha építek egy várost, az kihatással van a szomszéd városokra is. Ez rendben is van. De úgy írták, hogy ez mind szinkronban történik, vagyis néhány percenként frissíti az állapotokat a szomszéd városban is. Viszont akkor elképzelhetõ, hogy mire visszatérek az egyik szomszéd városba, már egy felhõkarcolókkal teli várost vagy éppen egy lepukkant várost is találhatok?

Egyetértek!

Már régebben leírtam, hogy mit gondolok a néhány kép-videó alapján "megalapozott" véleménynyilvánításról, nem ismételném magam.
Ám annyit mégis hozzáfûzök még, hogy "az a legszebb", amikor a "témában" tanult (legalábbis önmagukról ezt nyilatkozó) bárkik képesek tulajdonképpen összeveszni azon, hogy akkor most melyikük is fikázza "jogosan/nem indokolatlanul" azt, ami még meg sem jelent (persze, tudom, az eddigi képek, videók, bla-bla...)...

Amúgy meg, nem tudok arról, hogy így harangozták be ezt a játékot:

Egy absolute realisztikus szimuláció, mely a Föld nevû bolygó bármely közigazgatási területének élethelyzetét valós és életszerû módon képezi le!

Ismereteim szerint ez egy játék, ami egyfajta elképzelés (pardon, de õk a játék készítõi, bármennyire kellemetlen) szerint szimulálja régiónyi/városnyi területek "életét".

Hay

Ui.: Természetesen engem is "ki lehet oktatni", de most szólok, bunkó beszólásokra nem reagálok.
Dzsini
Plusz ahhoz, hogy a makett-hatást erõsítsék nem is rossz egy kis méretaránybeli szabadság.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez nem egészen így van, fentrõl fényfoltok látszódnak. Az, hogy éjszakai fényképeken mit látsz, ne zavarjon meg, a hosszú záridõ miatt elmosódnak a fények és úgy tûnik, hogy csíkok vannak.

Egy stratégiai játékban alapbõl nem elvárható, hogy minden méretarány tökéletes legyen. Meg úgy általában, olyan apróságokon akadsz fent, amin szerintem felesleges. Ez egy játék és nem valóság, s bármennyit is fejlõdött az utóbbi 10 évben a technika, egy ilyen masszív sandbox játékot felépíteni nem egy egyszerû munka.

egyébként csak arra gondoltam, hogy a 2*3 sávos úton nem lehet vezetni villamost, miközben értelmesnek tûnne, hogy a legnagyobb forgalmú helyeken szükséges leginkább tömegközlekedés

ez igaz

Dzsini
Sehol nem látszott olyan, hogy közös felületen közlekedne villamos és közúti jármû, és a 747-en nincs semmiféle járda, elválasztóvonal vagy egyéb olyan elem, ami egyébként minden közúton jelen van. Tehát az eléggé biztos, hogy lehet külön vezetni.

sc 2013-ra szerintem át lehet nevezni, mert jelenleg ugyebár sc 5 a neve, miközben a készítõk is megmondták, hogy ez nem sc 5, hanem új sc

a 396-os nem zárja ki, amit mondok mert az az út, amin nincs villamos 2*3 sávos, amin meg van, az 2*2-es. Nem azt mondtam, hogy a villamosos úthoz nem lehet csatlakoztatni másik utat, hanem hogy talán a villamos csak egy bizonyos útfajtával egybekötve van. Ebbõl a szempontból a 747-es annyiban módosítja a dolgot, hogy a villamost talán lehet külön vezetni (bár ugye itt nem derül ki, hogy ez nem egy mellékutcán menõ vágány-e), de úgy tûnik, hogy nem lehet az összes úttípuson. A keresztezõdnél meg még mindig áll, hogy miden irányból minden irányba kanyarodik a vonal.

LeWyTy
Nevezzük át a topikot a "SC2013 avagy a logikai és ábrázolási hibák játéka"-nak.
Ha már semmi sem tud normálisan kinézni.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
#747 - villamossín önmagában
#396 - elágazás részben villamossal

tényleg elég béna. Ilyen nem létezik. Ahol töltésre tesznek utat, vagy megemelik a környezetéhez képest, ott is rézsútos falú földtöltésre szokták tenni, és nem függõleges falú betonizére. Elég hülyén néz ki, hogy ahol vágatban megy az út, ott is meg van emelve ezzel a fura megoldással

a másik ami meglepõ, hogy olyan mintha a villamost nem tudnád önállóan építeni, hanem lenne egy olyan úttípus, aminek a közepén villamos van. Mivel minden keresztezõdésben minden lehetséges irányba kanyarodik a villamossín.
Meg valahogy gond van a méretaránnyal is. A a sávokhoz és a járdához képest a lámpaoszlopok túl nagyok, elfogalják a járda felét. Ami meg szerintem túl kicsi a sávokkal együtt az emberekhez meg a kocsikhoz képest. (#971)

a fények továbbra sem jók. Hihetetlen, hogy 10 év alatt nem sikerült megnézni egy város éjszaka. Az utaknak sárgás-narancssárgás csíkként kellene világítaniuk az éjszakai város szövetében.

Dzsini
Alapozás.

LeWyTy
De mér nem a földhöz igazítják az utat?
Mér van felette 1 méterrel?<#levele>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

nyirog

nyirog
Nem semmi..., ezt nem is tudtam eddig, mármint hogy 160 karakter volt eredetileg. A rendeltetésével kapcsolatban nem vagyok biztos, de úgy emlékszem az volt az egésznek a lényege, hogy mindenki csak azt írhassa le ami fontos.

Dzsini
Eredetileg 160 volt, mint az SMS - nem arra találták ki, amire most sokan használják.

nyirog
azért lenne elég, és toleránsabb csak plusz százzal megemelni a karakterszámot, de a 400 már untig elég lenne. Aki meg amúgy is szófosó, az a mondandóját lebontja 250 karakteres hozzászólásokba és telespammeli a hírt, vagy témát, bárhogy is hívják twitteren...