11758
  • Dzsini
    Mutass egy várost, ami 2x2 kilométernél meghúzza az átléphetetlen határait, utána beszélgethetünk az atomkatasztrófákról :)
  • Sotyka
    hát fairnek nem is az, de még úgyis csak az 1/100000000 lenne egy igazinak
  • Sordoran
    Most az nem lenne túl fair, ha te elszenvednél egy atomkatasztrófát, és a haverod szomszédos városa is sugár szennyezett lenne.
  • Sotyka
    Hát jó de ez azért elég gáz hogy nagyobb sugárban radioaktívat fingok mint egy "atomkatasztrófa"
  • Dzsini
    Ez továbbra is csak egy játék :)
  • Sotyka
    Wow most látom a streamet, az azért érdekes hogy egy atomkatasztrófa után egy 100 méter sugarú körben van komoly sugárzás és 1 kilóméter után már teljesen tiszta minden :D Azt hittem egy atomkatasztrófa után nem csak a te régiódat, hanem az összes régiót a mappon beteríti a legpirosabb sugárzás (ahogy igaziból is, Chernobil után még Vietnámban is "piros" volt a sugárzás mértéke, Magyarországról nem is beszélve :\)
  • Sotyka
    Amúgy akkor a szerverek nyitása mikor is lesz pontosan? 4-edikén este 9-kor vagy 5-ödikén hajnali 1 kor vagy 5-ödikén reggel 8-kor?
  • Sordoran
    Hát vissza nyalt a fagyi :D
  • Sordoran
    Befejezhetnék a streamet azzal, hogy az egész várost lerombolják, és láthatjuk milyen lett a talaj és a környezet :D
  • Dzsini
    Azért csak sikerül lassan megrokkannia a városnak - a talaj fekete mindenhol (a városhatárig, utána szép zöld :) ), komoly mínuszban a gazdaság...

A színfilterek bemutatója viszont nagyon tetszett.
  • Sordoran
    A 3.város meg a turizmusnak szentelve, kaszinók, repülőtér, plázák, stadionok, áruházak stb. Így teljes a kör. :D
  • Aragorn831109
    Na ezért nem lesz atomerőművem. Inkább a szélenergiát fogom majd felfejleszteni a csúcsra. :)
  • Sordoran
    Persze, az én elképzelésemben is benne van egy ilyen város, egy város amit "feláldozok", szennyezettség stb. nem számít, csak nagy hatalmas ipar, energia termelés, bányászat, hulladék szállítás és újrahasznosítás, atomerőmű. És mellette egy kis aranyos lakóváros, iskolákkal, egyetem, kórház, és pár szélerőmű, miközben az energia 90%-a a szomszédos szénerőművekből jön.
  • Sotyka
    Hát a sugárzás csökkenéséhez is (pláne ha 100 méterre az atomkatasztrófa melletti helyről beszélünk), rengeteg idő kéne (sok sok évtized), úgyhogy szerintem aki egyszer elszenvedett egy atomkatasztrófát az letehet az egésséges életről a városban :D
  • Dzsini
    A kihívás itt inkább a nagy projectnek való áru összegyűjtése, plusz mutatták a challenge-eket: legyen pl. 2,5 millió lakosod a régióban.

Esetleg az, hogy jól együttműködő városokat építs - eléldegélnek magukban, de azért bőven feljebb lehetne tolni a hatékonyságot.
  • Sotyka
    Már bocs, de ha valaki nagy olaj, és érc bányász várost üzemeltet akkor az igaziból is így működik, a munkások szar körülmények között, a tulajok aranyban úszkálva élnek.
  • nyirog
    tényleg, erdősítést még írták is anno, hoppá, már teljesen el is felejtettem h van ilyen funkció a játékban
  • nyirog
    sugárzást nem tudom, gondolom az időhöz van kötve h mennyi az az időintervallum mi alatt degradálódni fog, talán van is ilyen nézet és ott talán kijelzi a felezési időt. Sima földszennyezés pedig szerintem el fog tűnni belátható játékidőn belül, ha meg vannak a kellő épületek, mint a szennyvíztisztító, hulladék újrahasznosító, ahogy elnéztem ezek nem környezet barát társai okoznak igen nagy talajszennyezést.
  • Dzsini
    Földszennyezést elmossa lassan az eső, idővel kitisztítható, és a masszív erdősítéssel ki lehet pucolni. A sugárzás marad, azzal ha jól emlékszem régebben sem lehetett mit kezdeni.
  • Sordoran
    A város közepén lévő talaj se már a régi... :D
    Régen még kódokat, csalásokat használtunk, hogy könnyítsünk a játékon, most már az egész játék elronthatatlan szinte. Felépített egy várost, kialakította a bányászatot, exportot. És azóta kb. semmit nem csinál, szórja a pénzt, és az csak gyűlik így is.
    Nem kiábrándító, de nagy kihívás elmarad. Persze, ha egy normális várost akarsz, főleg ha csak egyet felvinni a top-ra, ipar, lakosság és turizmus szempontjából azért el lehet szórakozni, de specializálódni nem nagy művészet.
  • nyirog
    akkor nem szállítja át a sugárzást szomszéd városba ?
  • Aragorn831109
    Amúgy ez a saját városban is előfordulhat majd. A sugárzást, vagy a földszennyezést, akkor sehogy sem fogod tudni megszüntetni?
  • nyirog
    MOndjuk ez is zavar kicsit, hogy a forgalmat nem lehet úgy elvezetni hogy a városba ne csak egyetlen bejárat legyen, okés h van vasút, de szerintem az se fogja kellően levezetni, legalább még egy autópálya lejárót jó lett volna ha tudunk építeni :\.
  • Dzsini
    Konkrétan megdobtak egy meteorral egy atomerőművet, aztán egy másik meteor a tengerpartra rakott egy másik nagy kupac sugárzást...

Azóta egy repülőtér működik a sugárzás közepe fölött, de a környéken a házak elég gyorsan elhagyatottá válnak a sugárzás miatt :)
  • Sordoran
    Peking
  • Sotyka
    Hát azért gondolom nem akkora a sugárzás mint egy atomkatasztrófa után (ámbár nem láttam a streamet), és hidd el manapság is járnak sokan olyan városba ami az életveszélyesen szennyezett kategóriába esik, csakhát a sajtónak köszönhetően ez szépen a szőnyeg alá van söpörve.
  • Dzsini
    Ha ott van munkahely és ott fizetik meg a tudásod, oda jársz dolgozni :)

(egyébként a valósághűséget egy terepasztal-makettjátéknál ne kérd számon, zombik is vannak benne ;) )
  • Aragorn831109
    Azért ez így nem túl valósághű valahol. Én egy Csernobilba nem szívesen járnék dolgozni. :D
  • Aragorn831109
    Értem. Mondjuk nem figyelem teljes átéléssel, csak időnként rápillantok. Én inkább már a saját városomat építgetném. :)
  • Dzsini
    A város adókból mínuszban van, de a folyamatos szén, érc és egyéb nyersanyag eladással sima pluszban van - erről beszélnek folyamatosan, mikor valaki rákérdez.

Az, hogy a fél város radioaktív se nagyon zavarja a népet :) bejönnek dolgozni (azért olyan óriási a forgalom a ki-bejáratnál), ömlik az olaj, szén, érc, és az eladásból ömlik a pénz.
  • Sordoran
    Mondta hogy veszteséges a város, de a nyersanyag, érc exportból befolyó pénz miatt nő a pénze.
  • Aragorn831109
    Én úgy látom, hogy folyamatosan veszíti a pénzt. Szerintem csaláskódot használ. :)
  • Sordoran
    Ez a live stream, hát a fejem fogom. Valóban eléggé realisztikus, nem törődik a várossal, elhagyott házak mindenhol, semmi infrastruktúra, de dől a pénz miközben a város haldoklik.
  • Sotyka
    miért bannolná? már velem is megtörtént hogy be vagyok lépve a gépemen, és a laptopomon is bejelentkeztem, ezért nem jár bann :) Viszont kidobja a régebben bentlévő játékost hibaüzenettel, esetleg emailt is kapsz hogy eddig nem regisztrált ip-ről jelentkeztek, és erősítsd meg hog ez ismeretlen, vagy te vagy.
  • Newfronter
    Mi történik, ha egy accountot használ 2 ember és véletlen bejelentkezik a 2. ember, mikor az egyik használja? Bannolják az accot, vagy csak kidobja a bejelentkezett játékost az Origin? Van valakinek ezzel tapasztalata?
    Kipróbálná a haverom a játékot, és ez az eset megtörténhet, de nem akarok belőle problémát!
  • szabii98
    Köszi! :)
    Sotyka: okéss
  • Sotyka
    amúgy vissza tudod nézni az előző streameket is (az alattam belinkelt linken is akár)
  • Dzsini
    klikk
  • szabii98
    megy még a stream? valaki ad egy linket?:)
  • Dzsini
    Az a jó a streamben, hogy azért sok értelmes információ is összejön az ökörködés mellett. Valamint látszik, hogy nem dől össze a világ, ha tényleg "casual" szinten játszol csak vele - az SC4 lakosok nem voltak ennyire toleránsak :)

Lehet építgetni, szórakozni, és tényleg el kell bökni valamit, hogy abból balhé legyen (pl. tegnap az elegáns kaszinót, vagy amikor egy normál városba hirtelen beleborítottak egy vödör olajkutat).