SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nagyon tetszik! <#smile>

nyirog

én is szeretem a Tropico-t. Éppen építek benne egy nagy várost. Mondjuk abból a játékból is lehetett volna több, mint hogy még egyszer kiadják a Tropico 3-at, de a grafikája tényleg az egyik legjobb.

Vándorr
tegnap regisztráltam béta meghívóra, lesz még meghívás?

http://youtube.com/indieGoTV

Carlos
majd lesz dlc. <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

nyirog
Remélem késõbb azért megkapjuk, a magasvasutakkal egyetemben, meg még sok mással. Mert mint oly sok másért (jobbára apróságokért), ezért is fáj a szívem 😊

Dzsini
Köszi, én nem olvasgatom az ilyen Q&A-kat, akkor így egyértelmû.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog
Durva! o.O Én is bírnám ha lennének benne ilyen apróságok 😊

nyirog
Nincs metró, határozottan megmondták (pár hónap csúszással, amit már amúgy is sejteni lehetett, mert sokáig hallgattak róla mint a tök). Esetleg majd késõbb, de az alapjátékban már fix, hogy nem lesz.

Dzsini
Launch Arco-ból kellett legalább 300-at gyártani, és az évszám talán legalább 2500 kellett, hogy legyen, és akkor az összes Launch Arco (és a hozzátartozó lakosság) távozott a városból felfele, és visszakaptad értük a pénzt, építhetted újra a várost 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog
ÚÚÚÚÚÚÚ! az a sid meier játék nagyon etalon volt!!!! nekem még a régi is tetszett, aztán mikor kipróbáltam az újat akkor 1 hónapig biztos rajta csüngtem. Amit mindig sajnáltam, hogy kevés rajongói tartalom volt hozzá és azok se annyira kolosszálisak mint az SC4 esetében a NAM :\.

nyirog
exodus az mi is volt tulajdonképpen? sajnos arra már nem emlékszem, összefüggésben van azzal, hogy egy bizonyos fajta arc-ot ki tudsz lõni a a világûrbe?

Dzsini
Minden információ arra utal (és ezt reklámozzák), hogy egyénszintû a modellrendszer, tehát minden egyes lakosra meg van adva, hogy hol lakik, hol dolgozik (gyárban, iskolában, stb.), hol költi a pénzét (kaszinó, bevásárlóközpont, stadion stb.), bankot rabol-e, vagy ingázik a szomszéd településre, esetleg turista, aki csak pénzt költeni jött.
(ugyanígy közlekedõ "egyedek" az áram, a víz, az alapanyagok a gyárak számára, stb.)

A közlekedés részben saját autóval történik, emellett kiépíthetõ busz- és villamoshálózat, és személy-, tehervasútrendszer. A hatása pedig a fentiekbõl adódóan egyértelmû - aki el tud jutni villamossal otthonról a munkahelyére, az valószínûleg nem fog autóba ülni.
Metró lehet hogy van, nem emlékszem rá, hogy láttam volna.

Vándorr
Azt olvastam, hogy az embereknek lesz céljuk, hogy hova mennek. Remélem ehhez jó kis tömegközlekedési rendszer tartozik. (Villamos, busz, metró, vasút, útvonalak létrehozása, és a rendszer hatása a közlekedésre)
Errõl lehet tudni valamit, hogy mennyire lesz megvalósítva?

http://youtube.com/indieGoTV

Azért a két játékot nemtudod összehasonlítani, mivel a környezet területe jóval nagyobb a Sim City-ben, illetve folyamatosan változik minden.

Minden grafikai csökevény ellenére én már várom a játékot.Ahogy mondani szokták: az evés a puding próbája! Hiába nagyon szép egy puding, ha ehetetlen...
Mondjuk, az se árt, ha öröm ránézni egy játékra.Nálam ezen a téren a Tropico 4 az etalon: érdemes kipróbálni, mit tud az a grafikai motor mondjuk zoom-olás és részletgazdagság terén, ráadásul nagyon baráti gépigény mellett!Nem is értem, hogy ha valakik már megcsináltak egy ilyet, miért kísérleteznek mások egy sokkal gyengébbel?
Arról nem is beszélve, hogy a Tropico-ban a gyalogosok valósághûen sétálnak, az eddig látott SC 5 videókban viszont valami elképesztõen természetellenes módon csoszognak.
A screenshotokon látott szögletes vasúti sínek valóban elég szánalmasak.Csak annyit errõl, hogy már a Sid Meier's Railroads is szebbet tudott ennél...😞
Summa summarum, bízom benne, hogy a végleges verzió mindenben szebb és jobb lesz ennél!
Dzsini
Az arcology oké, az exodus lehetõsége a kérdés számomra.

nyirog
Hitech gyárak

nyirog
erõmûs kép az fasza, legalább az atomerõmû nem olyan fapados mint a solar pp - busz terminál meg szerintem fasza ott a háttérben, ahogy a járatok kivonulnak a munkába 😛

nyirog
Kicsit pontosítsd a kérdésed 😛

nyirog
AMAA alatt, mikor kérdezték h lesz az új részben a válasz egy tömör és határozott IGEN! volt, de ha megnézed a kép linkjében az URL-t akkor láthatod h még a címe a képnek is arcology 😊

waste-water treatment plant

egyébként gondolkoztatok már azon, hogy ez a játék egész pontosan mibe is szimulálja a várost?

High tech factories, bus terminals and nuclear power plants.

"Here's his University Campus, with departments of law, medicine, engineering, and science. Also lots of student housing."

Dzsini
Szép kis visszakacsintás lenne 😊

nyirog
Elsõ képen a 6 sávos útnak a lámpái végre reálisabb fényt vetnek

nyirog
Utolsó képen a háttérben a beígért jó öreg arcology-t láthatjuk 😊

nyirog

Carlos
Az elsõ kép tetszetõs!

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Erre a stílusú városépítésre találták ki a rendszert, ez jól áll neki. Az elsõ kép pedig az átlagos nézelõdés magassága nagyjából, innen nézve pedig nem jönnek ki látványosan a problémák.

nyirog
Azonkívül, hogy idegesítenek ezek a zöld foltok a telkek közt, ezt egy hangulatos képnek találom

nyirog
Igazad van, figyelmetlen voltam. 😊

Dzsini
Nem is azt írtam, hogy lesz konkrét esõ-grafika (ezt még nem tudjuk), hanem hogy az évszaktól függõen változik a vízhozam (és feltételezhetõen a napelemek hozama is), és a felhõk töltik újra a vízforrásokat.

nyirog
Igen ám, csak amit említettem pár hozzászólással lentebb is: Olyan, hogy valós évszak nem lesz a játékban (alap verzióban legalább is), a fák változnak csak, meg az égbolt felhõsödik, de nincsen se hó, se esõ, se villám, se vihar, se semmi. Ezt bizonyítja az is, hogy mikor volt ez a kérdez felelek és megkérdezték tõlük konkrétan (!), hogy lesz e benne hó, õk csak úgy válaszoltak, idézem:
"The water map evaporates during the summer months, which can affect how much water you can pump into your city. Then rain clouds dump water back in the map as they drift through the landscape.

I've tuned it so you get more clouds during the winter, a little less during spring and fall, and almost none during the summer. Confused about which season you're in? Just look at the color of the trees!"

Mint olvashatod, ebben sehol sem említik, hogy lesz hó vagy akár esõ. AMAA-nál és még 2 másik ilyen kérdezz-felelekben is hasonló választ adtak, illetve mikor facebookon is kép kommenteknél valaki megkérdezte. Lehet titkolják és nem akarják megmutatni az egész játékot, azért nem beszélnek róla és tényleg van benne hó is meg esõ is, de én nem hinném.

Azt mondták, hogy az ilyen ploppolható épületek aprólékosan, jól kidolgozottak lesznek. De szerintem volna még mit rajta csiszolni. Most ezt konkrétan a suliról írtam.

Az van, hogy ha valaki tilt shift képeket készít, akkor a képek szerkesztésénél a legtöbbször (vagy talán mindíg) belenyúlnak a színekbe is. Ez azért kell, hogy még makettszerûbb legyen. Pl. itt jól látható

Carlos
Be kell látnom, tényleg kicsit igénytelen. Eléggé B kategóriásnak tûnik a cucc így a screenshotokról.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Ezért írtam, hogy a szimuláció még lehet nagyon jó, és akkor jóval kevesebb boldog játékost fog zavarni az, hogy a telkek síkban lebegnek vagy az utak elég furcsán illeszkednek egymáshoz, a játék elviszi magával az ilyen kis kis nyûgöket.

Ha a szimulációval is gond lesz, akkor viszont nagyon nagy hörgés lesz, ahogy most is van, hiszen még nem látni mást, és minden képet pixelekre szednek a rajongók - ráadásul tényleg van bõven kritizálnivaló a kinézeten.

Az érdekes, hogy ahol látszik az UI, ott sem látok dátumot (év, hónap), csak egy óra:percet, gondolom azért, hogy az éjszaka-nappal változásokat lehessen követni. A pénznél a $/óra megjelölés a növekedésre szintén érdekes, nem hónapokban vagy években kellene számolni?
Bár akkor valószínûleg az lenne a gond, hogy egy-egy város a régióban hirtelen 50 évig "jég alá" kerül, hiszen mások játszanak, annak a gazdája pedig nincs online...

Évszakok pedig vannak, és ahogy írták attól függ a természetes víz- és napellátás is (vajon lehet választani, hogy sarkvidéki vagy egyenlítõi régiót szeretnék?)

nyirog
Pontosítás: ennél a résznél borult meg az ecsetes tál 😄

nyirog
elég hülyén oldották meg a simcity 4 fakóságát, mert ott ugye meg az volt a gond h mennyire fako és élettelen, mindenki PS-elte a képeit. Tényleg fakó volt és kis élet ráfért volna, de szerintem kicsit megborult az ecsetes tál.

Furcsa mert ha az veszem, számomra is sokszor zavaró volt az SC4-ben tapasztalat fakóság, ennek ellenére még is mindig úgy tartottam, hogy realisztikusabb. Érdekes ellentét, magamban nem tudom hova rakni 😄. Azonban egy biztos: utálom a mesevilág szerû dizájn köntöst! Ez még szerintem annyira nem tart ott, így nem is reklamálok miatta.

Kit--Kat
Nem lenne annyira vészes a grafikája, ha nem lenne ennyire steril minden. Könyörgöm egy gyár hogy lehet olyan tiszta, mint egy frissen felmosott kõ?! A másik zavaró pont a giccses rikító színek használata.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[HUN]FaTaL
Azt már nem is figyeltem 😄DD

http://goo.gl/gd6Zi5