SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meg frankó akkor megveszem.
Egy Transport/Railroad Tycoon szintû (az eredetit felújítva, nem elcseszve) játéknak szerintem szintén sokan hurráznának. Én igen.
gamertag: kenobita
Más: nekem a shift pont bejött, lehet undercover utáni pangás tette, mert az annyira nem kötött le, de a shift tetszett és mivel csak PC-m van ezért azon játszottam, második részét kormánnyal mert addigra már lett. újszerû volt a többi NFS-hez képest és reálisabb is, azonban NFS-rõl lévén szó nem ringattam magam abba a tudatba, hogy pl Rihcard Burns rally féle szimulációval állok majd szemben (lehet taglalni kinek mi az istenadta autó szimulátor, nekem az volt az, mert ahhoz volt szerencsém, konzolos címekhez nem, mert nincs konzolom). Játékban eleve nem hiszem, hogy valaha is lehet elég jó és valósághû szimulátort készíteni ami visszaadja majd ugyanazt a valóságérzetet amit a valóságban tapasztalhatsz, ez az én személyes véleményem, realisztikusabb lehet de valóban realisztikus sose lesz és biztos vagyok benne h az agyon reklámozott dolgok a marketing szövegekkel veled sem hitetik el azt a tényt hogy ez és ez totálisan valósághû. Másfelõl engem még CitiesXl megvételénél nagyobb átbaszás nem ért így játékok terén, az hiba volt, pipa is voltam, akkor meg fõleg mikor még a cég is csõdbe ment és abszolút nem tudtam már rendesen használni a játékot pár hónap után.
SimCity -t pedig ha nehézségben be kéne lõnöm akkor a citiesxl és az SC4 közé raknám az alapján amit eddig láttam belõle és az alapján amit remélni merek tõle a jövõben. Szórakoztató és szerintem nem egy hétig játszható, mert azért van benne és lesz is kihívás úgy hiszem (minden játék addig élvezetes amíg nyújt valamiféle kihívást, vagy lehetõséget a kreativitás kiélésére), nem akkora mint SC4-ben de nem is olyan kevés mint CitiesXL-ben vagy az SC:Társadalmakban. DLC-s dolgokkal pedig ismered a véleményem, nem tudok rá mit mondani, ha akarod gyújtsuk fel az EA-t és vele együtt sok más céget, benne vagyok. Az viszont tény, hogy igazán hardcore játékot tényleg csak akkor fog kapni a hardcore játékos DLC-k és egyéb expanziós ráköltések nélkül ha azt független cég csinálja majd meg. Nem szándékom megváltoztatni a nézeted, csupán elmondtam a sajátom és reagáltam arra amit írtál nekem.
"makettszerûség", "városrészek", "jól kihasználja a városrendszer a tekergethetõ utat", "egyértelmû, átlátható, agent-alapú lett a játék szimulációja, ez óriási lépés" ,"tetszik, hogy az áram-út-vízvezetékrendszert egyesítették, mert a legtöbb esetben úgyis együtt volt vezetve a három"
Ezek egyszerûen nem igazak. Ez a készítõk saját minõsítése, amivel felminõsítik a terméküket. Nevetséges TQM-propaganda.
"Bízom a készítõkben annyira, hogy nem áll szándékukban szemetet kiadni", szerintem ez meg is mutatja a lényeget. Ez meg az, ahogy beveszed a TQM-propagandát.Vagy naiv, vagy szenteskedõ álnaiv, mint a politikusok, amikor jámbornak akarnak mutatkozni.
"Ugyan már, azt már hadd én tudjam, hogy mire gondoltam, legalább ezt ne találd ki helyettem"
Ezzel kapcsolatban meg annyit, hogy mindannyian tudjuk, hogy mire gondoltál, tudod nem olyan nagy cucc tudni, hogy a másik mire gondol, ez a kommunikáció alapja, miután a szavak nem tökéletes jelek. Kettõnk között csak annyi a különbség, hogy te utólag letagadod. Nem tudom miért gondolod, hogy mindenkit teljesen hülye és nem lát át a megható felszólalásaidon.
De,ha lesz warez,azt megcsinálom,hogy ne itt legyen a szemét.
A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!
A személyes vitának nem itt lenne a helye szvsz.
Csak írjátok le a véleményeteket és ne elemezzétek egymásét.
A játékról:
Az furcsa, hogy senki se lelkes, hogy milyen jó meg minden. Nincs olyan fúú de kafa. Csak a problémák.
makett.tk
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Amúgy: Nekem tetszik az, hogy egyértelmû, átlátható, agent-alapú lett a játék szimulációja, ez óriási lépés, viszont sejteni lehetett, és most már látszik, hogy sajnos komoly kompromisszumokkal járt (a városméret a legfájóbb áldozat, bár több hozzászólás volt már arról, hogy ez még változhat). Tetszik, hogy tekergethetõ az út, és a városrendszer nagyjából alkalmazkodik hozzá, a bétás screenshotokon szinte nem lehetett látni a korábbi nagyon látványos illesztési problémákat. Tetszik, hogy az áram-út-vízvezetékrendszert egyesítették, mert a legtöbb esetben úgyis együtt volt vezetve a három, az a pár kivétel pedig, amikor nem, az szerintem belefér. Tetszik, hogy komoly interakcióra van lehetõség a városok (városrészek) között. Tetszik a multiplayer lehetõség. Tetszik, hogy specializálni lehet a városokat, nem csak célirányos adóztatással, hanem megmaradt (esetleg kibõvült, ez majd kiderül) az Ordinance / Incentive rész. Tetszik, hogy a grafikai design nagyon egységesnek hat, a makett-stílust nagyon látványosan hozza, szép a játék. Tetszik, hogy szinte minden apróságról részletes információt lehet szerezni, tetszik, hogy emberközeli az interakció, hogy a játék pl. a városházán keresztül üzen dolgokat. Tetszik, hogy kialakítottak egy láthatóan mûködõképes és hatásos buszhálózatot, a villamos a bétában még nem szerepelt, majd kiderül, hogy jó-e. Tetszik, hogy van bõven fejlõdési potenciál a játékban, nem fogják elfelejteni kiadás után (a Heroes and Villains 7 euro, ez egy trend, a DLC korszakban élünk). Tetszik a régi zónázás átalakítása (bár a mûködése ránézésre furcsa, de lehet róla sok pozitívat olvasni).
Emellett sok minden van, ami nem tetszik, ezekrõl már beszéltünk itt sokszor, említettem is régebben, és több kritikáddal egyet is értek (pl. zsákfalu, nagy hézagok a városrészek között).
Az én véleményem egyébként pont azért nem fontos, és nem emeltem idáig ki, mert - ahogy írtam - nem játszottam a bétával, így csak képek alapján tudok valamit mondani, amit nem tartok olyan lényegesnek, mint azok hozzászólását ezekben a konkrét témákban, akik játszottak már vele néhány órát.
Aláaknázásról pedig szó sincs, ha egy véleménnyel szemben én bemutatok egy másikat, azt nem azért írom, hogy azzal a másikat valótlanná tegyem, hanem hogy árnyaljam a képet - ahogy fent írtam: minél több szempontból látsz rá valamire, annál valószínûbb, hogy olyan döntést tudsz hozni, amit nem fogsz megbánni. Nem olcsó ez a játék.
És valószínûleg nem fogom megvenni, mert a képek alapján úgy érzem, hogy jelenleg megbánnám, sajnálnám azt a pénzt, amit ráköltenék. De mindezek mellett az említett dolgok szerintem jók, és elõremutatók, és egy kiváló játék lesz ez a rész is. Ezektõl az újdonságoktól nem lesz SimCity 5 (ahogy a 4 állításod szerint a 3000 volt újragrafikázva), hanem egy újragondolása a régi alapötletnek, szándékaik szerint a mai igényeknek megfelelve (nem az enyémnek, és esetleg nem a tiednek, hanem remélhetõleg sok milló boldog felhasználónak). Ilyen szándék volt a Societies mögött is, ami nem volt igazán sikeres, de az nem jelenti azt, hogy ez sem lesz az. Bízom a készítõkben annyira, hogy nem áll szándékukban szemetet kiadni, még ha a kiadó rengeteg ponton bele is szól a játék tervezésébe, kiadásába - errõl Carlos tudna beszélni bõven gondolom.
(a BKV témát én ajánlottam, hogy egy idõ után vigyük át oda, mert tényleg nagyon off kezdett itt lenni, elnézést is kértem érte)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
-"60-nál többel nem lehet menni, mert kanyarnál csak hozzáérsz a kurzorhoz, erre az elsõ tengely 90 fokban befordul, a kocsi meg elúszik"
-"ez egy játék, nem várhatod el, hogy minden pontosan úgy legyen mint a valóságban"
Szerinted ki kíváncsi az ilyenre?
Mellesleg ha visszaemlékszel itt is ilyenek történtek, hogy felütött valami BKV-s témát, én kiegészítettem (miután õ is annak nevezi, amit csinál ezt igazán nem vehetné zokon)erre beszól nekem, hogy ez nem a BKV topik.
Ezzel a módszerrel mondjuk fejlõdni is ütemesebben lehet, csak sajnos semmi egyedi nem lesz a városképben... egy óra alatt a 10ezer lakost is el lehet érni a bétában. Nekem már épült egy pár nagyobb building (density) is. Ilyenkor 5-6 kisebb épület helyére épül egy nagy, úgy már kezd látványosabbá válni a város. De a béta ideje kevés ahhoz, hogy tényleg sok újfajta épület jelenjen meg. Talán ha nem lesz idõbeli kötöttség, akkor az ember szívesebben elszórakozik a játék részleteivel is, és szerethetõbbé válik az egész.
Én annyit írtam, hogy érthetõ a készítõk részérõl, hogy milyen irányba indultak el, és ezzel együtt kell élni, mert a játék már nem fog alapjaiban megváltozni - akinek így tetszik, annak jó, és ha úgy dönt megveszi akár most, akár késõbb. Én egyre inkább úgy érzem, hogy nem fogom, mert ahogy egyre többet látok belõle egyre kevésbé érzem úgy, hogy nekem tetszõ irányba haladtak a dolgok. Ettõl még könnyen lehet egy kiváló játék, és ugyanúgy elismerést fog érdemelni ha sikeres lesz, és ugyanúgy dicsérni fogom azokat a részeit, amelyek jól sikerültek. Hogy végül is nem nekem szól a játék? Na és? Annyi másik kiváló játék van, amivel szintén nem játszom.
Nem rád vagyok állva, és a mostani elsõ hozzászólásom is csak ehhez a félmondatodhoz kapcsolódott: "mondjuk felépítesz 4 várost (ami ráadásul itt hamar fog menni),illetve kihozod jövedelmezõre a világon semmi értelme nem lesz játszani a játékkal." - erre írtam, hogy ez igazából bármilyen játékra vonatkozhat, hiszen egyiknek sincs "a világon semmi értelme" azon kívül, hogy jól érzed magad, élvezed a játékkal töltött idõt. Itt vannak lejjebb bõségesen azok, akik a béta alapján úgy gondolják, hogy ez a játék a jelenlegi formájában nekik szól, és meg fogják venni. Nekik az a néhányszor egy óra, amit idáig eltöltöttek vele jó volt. Nekik bejön a casual irányvonal, amit a készítõk választottak.
Ahogy én látom te reagáltad túl a dolgot, és a személyed elleni támadásnak vettél valamit, ami csupán arról szólt, hogy a véleményedhez fûztem hozzá valamit. Erre rögtön támadásba kezdtél, elhatároztad, hogy számomra nehéz volt az SC4 és menjek lövöldözõs játékokkal játszani - nem ezt írtam, hanem azt, hogy az SC4-el szembeni legtöbb kritika a nehézség (és a magas gépigény) miatt volt. Nem rólam volt szó, félreértettél már sokadszor.
csak pontokba szedve: nem hiszem, hogy ennyire hülye mindenki, nem beszélek a nevükben, nem védem a készítõket, nincs igényem rá, nem volt nehéz az sc4, nem magamról beszélek - a kötõszavak nagyjából stimmelnek
(akinek esetleg hiányozna, az Originen még talán egy napig 5 euro - 1500 forint az SC4 Deluxe)
Nem vagyok a játék készítõinek a szolgája, nem mondom azt, hogy számodra érdeme lesz a játéknak az egyszerûség - azt mondom, hogy azért csinálják ilyenre, mert el akarják adni csillió példányban - ha neked ez tetszik, akkor megveszed, ha nem tetszik, akkor nem.
Abban viszont eléggé biztos vagyok, hogy ott sem hülyék ülnek, és nagyon komoly felmérések történtek azelõtt, hogy ezt az irányt választották, és nem azt, hogy egy évtizedes sorozatot ugyanúgy folytatnak, mint az elõzõ 4 részben. Lehet, hogy egy "rendes" városépítõ játékot is el tudnának adni, de úgy számolják, hogy ezt a változatot többen meg fogják venni.
Mert úgy látom, hogy kipróbálás nélkül nagyon nagy lutri megvenni.
makett.tk
Melyik játéknak van értelme azon túl játszani, hogy élményt szerez számodra? Azt te választhatod meg, hogy milyen szintû kihívást kérsz, eszerint választod meg, hogy mivel játssz - ez az új SimCity minden eddigi leírás, élmény alapján sokkal inkább elhúz a Casual irányba, mint az elõzõek - érthetõ, megpróbálnak egy nyûglõdõ PC piacon bevételt termelni, jó eladásokat produkálni. Azt pedig azzal lehet, ha tömegeket tudnak megszólítani. A SimCity 4 erre nem nagyon volt képes (2 milliós eladás szemben a Sims 2 kb. 20 és a Sims 3 10 milliójával), vagy akár a SimCity 3000 5 milliójával.
Ha a játék - azoknak, akiknek szól - jó szórakozás lesz, és örömmel fognak vele játszani, akkor a céljukat elérték, és bõségesen lesz hozzá további vásárolható tartalom. Az EA még mindig egy profitorientált cég, õk eladásokat akarnak látni, nem egy maroknyi élvezkedõ hardcore játékost - arra majd egyszer lesz egy Kickstarteres városépítõ program 😊
Amúgy errõl beszéltünk az elején is, az SC4 sokak számára túlságosan nehéz volt, hamar elment tõle a kedvük. Ez valószínûleg sokak számára túlságosan könnyû lesz, és az látszik, hogy (egyelõre) nem ad akkora területet az építkezéshez, mint az elõzõ részek. Sajnos az, hogy minden egyes emberke és minden nyersanyag (víz, áram, szemét) egyesével közlekedik, az még ma is kemény feladat egy engine számára. Azt pedig valószínûleg nem szeretnék, hogy egy közepes gépen egy "normál térképet" belakva megállna az élet 😊
Szenvedni a letöltéssel? (a béta vagy 3x megszakadt), plussz ott a premium 17.000 Ft -ra jön ki (60 euro), ipon-nál meg 9.500. Majdnem a fele. Ha a Deluxe lenne 60 még megfontolnám, de szerintem übertúlárazott az origin.
Þór vígi þessi rúnar
Biztos,hogy megveszem,mert tetszik.Most futok neki a harmadik órámnak.Ezúttal szerencsejáték várost csinálok.😊
Mondjuk SC4-ben ha letettem egy kórháat, iskolát, tûzoltóságot etc. egybõl mínuszba mentem, itt meg ha jól olvastam nem nagyon lehet mínuszba menni csak ha valamit nagyon nagyon nem jól csinálsz. De majd meglátjuk mi lesz belõle.
Csináltam egy 8500 lakosú várost, szépen mûködött minden, folyt be a pénz, de... semmi extra.
A terep, a fák, a víz elég gagyin van megrajzolva, elég sok a homályos textúra is. Hiába tolok mindent legmagasabbra. Az AA is mintha csak idegesítõen homályosítana, mintha ilyen FXAA jellegû szarság lenne.
A framerate cap pedig mintha fordítva mûködne mint kéne. Ha belövöm 30 vagy 60-ra, gyönyörû tearingek jönnek létre. Ha offon hagyom úgy viszonylag jó, fullon 1920x1200-ban van 75fps-em kb.
A cuccok pozicionálása a fõ dolog ami nem tetszik... nem tudsz igazán szépen terepet rendezni, bizonyos dolgok úgy állnak mint tehénen a gatya. Nem tud útirányhoz igazodni, egy csomó épület csak elõre megadott szögben tud létezni.
A forgalom is gyér a városban, sokkal több autó, és gyalogos kéne legyen kijjebb zoomolva is. Nem látod igazán élõnek. Meg persze kicsi is a terület, ami beépíthetõ.
Remélem fejlõdik még sokat a fullig. Bár ahogy a játékokat manapság elnézem, aligha fog. Maximum a játszhatóságot befolyásoló bugokat fogják mostmár csak levadászni. Elbizonytalanít ez a béta... ok hogy egy csomó minden le van tiltva benne, de ami mûködik, az se meggyõzõ... Még a jó kis háttérmechanikákat, amik elvileg az összetettségéhez adnának hozzá, is olyanra tervezték, hogy egy óvodás is eligazodjon rajtuk. Mint amikor pistike otthon az utcás szõnyegen játszik.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
http://youtube.com/indieGoTV