SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyel több lett a "nem" szóval "sok strukturális átalakítást ígérnek"

én jelenleg azt várnám az utak terén, hogy oldjanak meg egy olyan szisztémát, ahol a sávok el tudnak válni egymástól.

egyébként õsszel jön a CIM 2 és nem elég sok strukturális átalakítást ígérnek. Cserébe viszont nem csinálnak új épületeket.

nyirog
ebbe sajnos van valami :\, én bevallom a Mass Effect 3 példájából indultam ki.

nyirog
Én amúgy pont azon gondolkoztam, hogy vajon lehetséges lehet egyáltalán majd az egyirányú út építése az agent rendszer miatt, mert ugye az utak jelentenek most már mindent, de ha egyirányúakat építek akkor az energia meg a többi agent is csak egy irányba közlekedhet majd rajta, nem tudom meg fogják e majd oldani.

legalább másfél évig nem fog lemenni 5000 forintra. És ha a Sims gyakorlatát követik, és folyamatosan jönnek az új kiegek, akkor egyrészt soha nem fog lemenni, másrészt Magyarországon nem lesz élõ ember, aki fog tudni vele játszani, amikor 150 000 forint lesz a teljes csomag.

nyirog
DLC-ket én írtam szemléltetési alapnak, mivel nem értek én se egyet azzal a trenddel amit a kiadók mûvelnek, hiszen ez a trend a probléma gyökere amiért ki vannak herélve a játékok. A másik trend pedig a bevett szokás h PC-re nem éri meg fejleszteni, konzolra meg igen, ezért le vagyunk sokszor szarva.

nekem pont az az egyik problémám, hogy a közlekedési rendszert meg a vonalas infrastruktúrákat nem oldották meg sehogy, hanem visszabontották addig, hogy ne legyen benne semmi megoldanivaló.

a Shiftet csak azért hoztam ide, hogy illusztráljam amin ki vagyok akadva. Vagyis hogy ha én megveszek egy PC-t és nem tudom használni, akkor nem én vagyok a hibás azért mert õk nem PC-re fejlesztették. Akkor minek adták ki PC-re? Egyébként a Shifthez jött egy patch, és utána már irányítható volt. A DLC-k nem tudom hogy jönnek ide, én nem mondtam róluk semmiféle állásfoglalást.

nyirog
Hát ha az a kritérium h legalább 2 naponta fel kell nézni a fórumba akkor szívesen vállalom mert gyakran járok fel sg-re. Ugyanakkor html tudásom nagyon alap, ezért banner modifikációban max csak olyan szintût tudnék csinálni mint annak idején SC4 topikba (anno még én küldtem el Lewyty-nak, de a kép szerkesztését nem én csináltam, én csak elmondtam h mik legyenek rajta aztán egy akkori ismerõsöm össze PS-ezte). Viszont ha van rátermettebb és tapasztaltabb (mivel még nem voltam házigazda) ember akkor hezitálás nélkül támogatom 😊

nyirog
Én mindenképp megveszem mert engem szórakoztatott. Igen, lehetne jobb, sokkal jobb, azonban sok más mostani városépítõs testvérénél már a béta is jobb. Személyszerint egy felújított SC4-nek én is örültem volna, amit még könnyebben módolhatóvá tettek volna a forráskódok kiadása nélkül. Ha javasolnom kéne azoknak akik nem tudják h most mi legyen, azt mondanám h ha lesz warez (amit kétlek) akkor próbálja majd ki mindenki magának, de ha nem akkor pedig várjanak pár hónapot amíg lemegy az ára, 5000 Ft-ért már tényleg nem lehet majd rámondani h annyira rossz vétel lenne.

cenobite
Én félek egy kicsit ettõl az új résztõl. A kezdetektõl SC játékos voltam (jelenleg is SC4+RH fut), valamint imádom az ilyen város-menedzsment játékokat. Lásd Cities XL, ami kapott hideget-meleget egyaránt. Scrnshot-ok alapján kicsit mûanyagnak tûnik, DE a lényeg, hogy pl. a közlekedést és egyéb infrastruktúrát hogyan oldják meg. Várom - nem mint a messiást, mert a 4+kieg rendben volt -, de egy pislogást megér.
Ha meg frankó akkor megveszem.
Egy Transport/Railroad Tycoon szintû (az eredetit felújítva, nem elcseszve) játéknak szerintem szintén sokan hurráznának. Én igen.

gamertag: kenobita

nyirog
Persze értelek, én se szeretem ha megmondják nekem h én vagyok a hülye, de ez azért kicsit más, õ maximum csak vitatkozott veled mert nem vagytok azonos nézõponton és elnézve a vitáitokat az én értelmezésemben nem az jött ki h õ téged elhordott volna, vagy lenézne (legalább is a modoros stílusa szerintem nem ezt jelentené, inkább h tiszteletet próbál adni), plusz ott a tény h még senki se vette meg a játékot ezért nagy mértékû felháborodásra sem látnék okot azonkívül h ki tudja az igazát a legjobban érvényesíteni. A bkv témát meg szerintem inkább azért mondta mert bármikor benézhet egy moderátor és OFF-nak tekintheti, kétlem hogy beszólásnak szánta volna, de lehet én vagyok naív. Ellenben én már akkor is kifejtettem és mások is, hogy szerintem igen is kötõdött a játékhoz az amit akkor írtál, még ha áttételesen is, mindazonáltal érdekes is volt. Összességében nem hiszem hogy baja lenne veled, vagy hogy támadásként írná amit ír, csupán õ is egy szókimondó ember ahogy te is és a véleményeitekben elég nehezen tudtok konszenzusra jutni ami rendjén is van, de ha ennyire felháborít a vele való társalgás akkor nem értem miért írtok egymásnak.

Más: nekem a shift pont bejött, lehet undercover utáni pangás tette, mert az annyira nem kötött le, de a shift tetszett és mivel csak PC-m van ezért azon játszottam, második részét kormánnyal mert addigra már lett. újszerû volt a többi NFS-hez képest és reálisabb is, azonban NFS-rõl lévén szó nem ringattam magam abba a tudatba, hogy pl Rihcard Burns rally féle szimulációval állok majd szemben (lehet taglalni kinek mi az istenadta autó szimulátor, nekem az volt az, mert ahhoz volt szerencsém, konzolos címekhez nem, mert nincs konzolom). Játékban eleve nem hiszem, hogy valaha is lehet elég jó és valósághû szimulátort készíteni ami visszaadja majd ugyanazt a valóságérzetet amit a valóságban tapasztalhatsz, ez az én személyes véleményem, realisztikusabb lehet de valóban realisztikus sose lesz és biztos vagyok benne h az agyon reklámozott dolgok a marketing szövegekkel veled sem hitetik el azt a tényt hogy ez és ez totálisan valósághû. Másfelõl engem még CitiesXl megvételénél nagyobb átbaszás nem ért így játékok terén, az hiba volt, pipa is voltam, akkor meg fõleg mikor még a cég is csõdbe ment és abszolút nem tudtam már rendesen használni a játékot pár hónap után.

SimCity -t pedig ha nehézségben be kéne lõnöm akkor a citiesxl és az SC4 közé raknám az alapján amit eddig láttam belõle és az alapján amit remélni merek tõle a jövõben. Szórakoztató és szerintem nem egy hétig játszható, mert azért van benne és lesz is kihívás úgy hiszem (minden játék addig élvezetes amíg nyújt valamiféle kihívást, vagy lehetõséget a kreativitás kiélésére), nem akkora mint SC4-ben de nem is olyan kevés mint CitiesXL-ben vagy az SC:Társadalmakban. DLC-s dolgokkal pedig ismered a véleményem, nem tudok rá mit mondani, ha akarod gyújtsuk fel az EA-t és vele együtt sok más céget, benne vagyok. Az viszont tény, hogy igazán hardcore játékot tényleg csak akkor fog kapni a hardcore játékos DLC-k és egyéb expanziós ráköltések nélkül ha azt független cég csinálja majd meg. Nem szándékom megváltoztatni a nézeted, csupán elmondtam a sajátom és reagáltam arra amit írtál nekem.

Micsoda propagandaduma <#taps><#taps>
"makettszerûség", "városrészek", "jól kihasználja a városrendszer a tekergethetõ utat", "egyértelmû, átlátható, agent-alapú lett a játék szimulációja, ez óriási lépés" ,"tetszik, hogy az áram-út-vízvezetékrendszert egyesítették, mert a legtöbb esetben úgyis együtt volt vezetve a három"
Ezek egyszerûen nem igazak. Ez a készítõk saját minõsítése, amivel felminõsítik a terméküket. Nevetséges TQM-propaganda.
"Bízom a készítõkben annyira, hogy nem áll szándékukban szemetet kiadni", szerintem ez meg is mutatja a lényeget. Ez meg az, ahogy beveszed a TQM-propagandát.Vagy naiv, vagy szenteskedõ álnaiv, mint a politikusok, amikor jámbornak akarnak mutatkozni.
"Ugyan már, azt már hadd én tudjam, hogy mire gondoltam, legalább ezt ne találd ki helyettem"
Ezzel kapcsolatban meg annyit, hogy mindannyian tudjuk, hogy mire gondoltál, tudod nem olyan nagy cucc tudni, hogy a másik mire gondol, ez a kommunikáció alapja, miután a szavak nem tökéletes jelek. Kettõnk között csak annyi a különbség, hogy te utólag letagadod. Nem tudom miért gondolod, hogy mindenkit teljesen hülye és nem lát át a megható felszólalásaidon.

Lassan kell egy,fõleg ha virágos is lesz-amit jelen állás szerint-kétlek.
De,ha lesz warez,azt megcsinálom,hogy ne itt legyen a szemét.

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Az majd március 5-e után jön.😊Nekem személy szerint tetszik.

m1garand
Srácok!
A személyes vitának nem itt lenne a helye szvsz.
Csak írjátok le a véleményeteket és ne elemezzétek egymásét.
A játékról:
Az furcsa, hogy senki se lelkes, hogy milyen jó meg minden. Nincs olyan fúú de kafa. Csak a problémák.

makett.tk

Dzsini
Valaki jelentkezik, a többség támogatja, õ jelentkezik a modtopicban leírt módon, és be lesz iktatva 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

LeWyTy
Hg nem lesz?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
Ugyan már, azt már hadd én tudjam, hogy mire gondoltam, legalább ezt ne találd ki helyettem 😊 És egy olyan állásponttal hozakodok elõ, ami létezõ, értelmes, és ugyanúgy elfogadható, mint a tiéd, vagy az enyém. Vagy nem szabad olyasmirõl beszélni, amivel esetleg én magam nem értek egyet, de elfogadom, hogy létezik? Szerintem minden álláspontot, minden nézetet érdemes megismerni, mert úgy lehet csak jó, átgondolt, racionális döntést hozni, ha a lehetõ legtöbb információt megszerzed valamirõl. Tehát a pozitív és a negatív dolgokat is, függetlenül attól, hogy azzal egyetértesz-e vagy sem. Az pedig, hogy valaki akár több álláspontot is bemutat hadd ne legyen már probléma. Ahogy már tucatszor leírtam - a véleménnyel lehet vitatkozni, az ember mögötte lényegtelen.

Amúgy: Nekem tetszik az, hogy egyértelmû, átlátható, agent-alapú lett a játék szimulációja, ez óriási lépés, viszont sejteni lehetett, és most már látszik, hogy sajnos komoly kompromisszumokkal járt (a városméret a legfájóbb áldozat, bár több hozzászólás volt már arról, hogy ez még változhat). Tetszik, hogy tekergethetõ az út, és a városrendszer nagyjából alkalmazkodik hozzá, a bétás screenshotokon szinte nem lehetett látni a korábbi nagyon látványos illesztési problémákat. Tetszik, hogy az áram-út-vízvezetékrendszert egyesítették, mert a legtöbb esetben úgyis együtt volt vezetve a három, az a pár kivétel pedig, amikor nem, az szerintem belefér. Tetszik, hogy komoly interakcióra van lehetõség a városok (városrészek) között. Tetszik a multiplayer lehetõség. Tetszik, hogy specializálni lehet a városokat, nem csak célirányos adóztatással, hanem megmaradt (esetleg kibõvült, ez majd kiderül) az Ordinance / Incentive rész. Tetszik, hogy a grafikai design nagyon egységesnek hat, a makett-stílust nagyon látványosan hozza, szép a játék. Tetszik, hogy szinte minden apróságról részletes információt lehet szerezni, tetszik, hogy emberközeli az interakció, hogy a játék pl. a városházán keresztül üzen dolgokat. Tetszik, hogy kialakítottak egy láthatóan mûködõképes és hatásos buszhálózatot, a villamos a bétában még nem szerepelt, majd kiderül, hogy jó-e. Tetszik, hogy van bõven fejlõdési potenciál a játékban, nem fogják elfelejteni kiadás után (a Heroes and Villains 7 euro, ez egy trend, a DLC korszakban élünk). Tetszik a régi zónázás átalakítása (bár a mûködése ránézésre furcsa, de lehet róla sok pozitívat olvasni).
Emellett sok minden van, ami nem tetszik, ezekrõl már beszéltünk itt sokszor, említettem is régebben, és több kritikáddal egyet is értek (pl. zsákfalu, nagy hézagok a városrészek között).
Az én véleményem egyébként pont azért nem fontos, és nem emeltem idáig ki, mert - ahogy írtam - nem játszottam a bétával, így csak képek alapján tudok valamit mondani, amit nem tartok olyan lényegesnek, mint azok hozzászólását ezekben a konkrét témákban, akik játszottak már vele néhány órát.
Aláaknázásról pedig szó sincs, ha egy véleménnyel szemben én bemutatok egy másikat, azt nem azért írom, hogy azzal a másikat valótlanná tegyem, hanem hogy árnyaljam a képet - ahogy fent írtam: minél több szempontból látsz rá valamire, annál valószínûbb, hogy olyan döntést tudsz hozni, amit nem fogsz megbánni. Nem olcsó ez a játék.

És valószínûleg nem fogom megvenni, mert a képek alapján úgy érzem, hogy jelenleg megbánnám, sajnálnám azt a pénzt, amit ráköltenék. De mindezek mellett az említett dolgok szerintem jók, és elõremutatók, és egy kiváló játék lesz ez a rész is. Ezektõl az újdonságoktól nem lesz SimCity 5 (ahogy a 4 állításod szerint a 3000 volt újragrafikázva), hanem egy újragondolása a régi alapötletnek, szándékaik szerint a mai igényeknek megfelelve (nem az enyémnek, és esetleg nem a tiednek, hanem remélhetõleg sok milló boldog felhasználónak). Ilyen szándék volt a Societies mögött is, ami nem volt igazán sikeres, de az nem jelenti azt, hogy ez sem lesz az. Bízom a készítõkben annyira, hogy nem áll szándékukban szemetet kiadni, még ha a kiadó rengeteg ponton bele is szól a játék tervezésébe, kiadásába - errõl Carlos tudna beszélni bõven gondolom.

(a BKV témát én ajánlottam, hogy egy idõ után vigyük át oda, mert tényleg nagyon off kezdett itt lenni, elnézést is kértem érte)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tudod amikor a Need for Speed Shift kijött, akkor azzal voltak tele a fórumok (itt nem tudom, de máshol mindenképpen), hogy nem lehetett irányítani az autókat. Mindenki teljesen ki volt tõle borulva, és akkor is elõjött egy ilyen stílusú ember, és elkezdte elmagyarázni, hogy a készítõk igaziból xboxra tervezték, és azért olyan az irányítás. Szerinted az kit nem idegesítene hogy megvesz valamit, és nem tudja használni, és ezen bosszankodik, erre elkezdik neki elmagyarázni, hogy valójában nem a játék a rossz, hanem a õ maga a vásárló rosszul fogja fel. Olyan abszurd párbeszédek voltak hogy
-"60-nál többel nem lehet menni, mert kanyarnál csak hozzáérsz a kurzorhoz, erre az elsõ tengely 90 fokban befordul, a kocsi meg elúszik"
-"ez egy játék, nem várhatod el, hogy minden pontosan úgy legyen mint a valóságban"
Szerinted ki kíváncsi az ilyenre?
Mellesleg ha visszaemlékszel itt is ilyenek történtek, hogy felütött valami BKV-s témát, én kiegészítettem (miután õ is annak nevezi, amit csinál ezt igazán nem vehetné zokon)erre beszól nekem, hogy ez nem a BKV topik.

szerintem meg nem értettelek félre. Ha igaz lenne, ahogy utólag mosakodsz, akkor meg azt kellene megmagyaráznod, hogy ugyan miért hozakodsz elõ folyamatosan egy olyan állásponttal, ami állítólag távol áll tõled. Teljesen fölösleges azt magyarázni, hogy mi hogyan érthetõ, meg minek szánták a készítõk. Mindenki tudna értelmezéseket adni, meg a készítõk szándékáról magyarázni. De valamiért rajtad kívül ezt senki nem teszi. Mert senkit nem érdekel. Továbbá te nem kiegészítetted az állításomat, hanem állandóan olyan kontextusba próbálod helyezni, minta az én állításaimnak nem lenne létjogosultsága, egyúttal fölényeskedsz, mintha valami erkölcsi nagyság lennél, aki meghatározza a világrendet, amiben a készítõk valami felsõbb hatóság, és mindenkinek arra kell fókuszálnia, hogy a készítõket minél jobban megértse. Közben meg a helyzet az, hogy 10 éves késéssel megadták az utak tekergethetõségét, ezen kívül az úthálózat nem jó, a tömegközlekedés és a közmûvek visszafejlesztése nem jó, a régiónézet a városok közötti hézagokkal, illetve azzal, hogy minden város zsákváros egy autópályából leágazva nem jó, továbbá hogy a zónarendszert nem tudja kihasználni a tekergethetõ utakat nem jó, továbbá hogy nincs anyaghatás a grafikában nem jó, és senkit nem érdekel, hogy a készítõk milyen megfontolásból csináltak olyat, ami nem jó. Ha neked ebbõl valamelyik tetszik, akkor saját magadból kiindulva mondjad el hogy neked miért tetszik, és nem a készítõknek a céljait prezentálgatva, és akkor végre a te véleményednél vagyunk, ami eddig nem hangozz el, hanem helyette a másiknak a véleményét próbálod alákanázni. Amúgy meg aközött is van különbség, hogy a készítõk szempontjait valaki bemutatja, vagy hogy folyamatosan a készítõkért lobbizik.

Annyit tennék ehhez hozzá, így még pár város után, hogyha úgy építitek az utakat, ahogy a segédvonalak felajánlják, akkor lényegesen rendezettebb városképet lehet elérni. Persze, amolyan amerikais városképet, ahol minden utca egyenes, és minden telek téglalap alakú...
Ezzel a módszerrel mondjuk fejlõdni is ütemesebben lehet, csak sajnos semmi egyedi nem lesz a városképben... egy óra alatt a 10ezer lakost is el lehet érni a bétában. Nekem már épült egy pár nagyobb building (density) is. Ilyenkor 5-6 kisebb épület helyére épül egy nagy, úgy már kezd látványosabbá válni a város. De a béta ideje kevés ahhoz, hogy tényleg sok újfajta épület jelenjen meg. Talán ha nem lesz idõbeli kötöttség, akkor az ember szívesebben elszórakozik a játék részleteivel is, és szerethetõbbé válik az egész.
Dzsini
Fontosak az elvárásaid, fontos a véleményed is - itt a közösségen belül mindenképpen, hiszen ez alapján (is) ismerjük meg a játékot, és mindenki a mások véleménye alapján is határozza el, hogy mit fog kezdeni a játékkal - megveszi-e, vagy sem. Én is a te, és a többiek véleménye és tapasztalatai alapján ismerem meg a játékot, mert a bétával nem volt idõm játszani (bár privát üzenetben ajánlott egy fórumozótárs kulcsot hozzá, ezúton is köszönöm!).

Én annyit írtam, hogy érthetõ a készítõk részérõl, hogy milyen irányba indultak el, és ezzel együtt kell élni, mert a játék már nem fog alapjaiban megváltozni - akinek így tetszik, annak jó, és ha úgy dönt megveszi akár most, akár késõbb. Én egyre inkább úgy érzem, hogy nem fogom, mert ahogy egyre többet látok belõle egyre kevésbé érzem úgy, hogy nekem tetszõ irányba haladtak a dolgok. Ettõl még könnyen lehet egy kiváló játék, és ugyanúgy elismerést fog érdemelni ha sikeres lesz, és ugyanúgy dicsérni fogom azokat a részeit, amelyek jól sikerültek. Hogy végül is nem nekem szól a játék? Na és? Annyi másik kiváló játék van, amivel szintén nem játszom.

Nem rád vagyok állva, és a mostani elsõ hozzászólásom is csak ehhez a félmondatodhoz kapcsolódott: "mondjuk felépítesz 4 várost (ami ráadásul itt hamar fog menni),illetve kihozod jövedelmezõre a világon semmi értelme nem lesz játszani a játékkal." - erre írtam, hogy ez igazából bármilyen játékra vonatkozhat, hiszen egyiknek sincs "a világon semmi értelme" azon kívül, hogy jól érzed magad, élvezed a játékkal töltött idõt. Itt vannak lejjebb bõségesen azok, akik a béta alapján úgy gondolják, hogy ez a játék a jelenlegi formájában nekik szól, és meg fogják venni. Nekik az a néhányszor egy óra, amit idáig eltöltöttek vele jó volt. Nekik bejön a casual irányvonal, amit a készítõk választottak.
Ahogy én látom te reagáltad túl a dolgot, és a személyed elleni támadásnak vettél valamit, ami csupán arról szólt, hogy a véleményedhez fûztem hozzá valamit. Erre rögtön támadásba kezdtél, elhatároztad, hogy számomra nehéz volt az SC4 és menjek lövöldözõs játékokkal játszani - nem ezt írtam, hanem azt, hogy az SC4-el szembeni legtöbb kritika a nehézség (és a magas gépigény) miatt volt. Nem rólam volt szó, félreértettél már sokadszor.

nyirog
AB, no offenzíva, tisztelem a véleményed, ahogy másokét is, de szerintem kicsit túlpörögted. Nem hiszem, hogy te annyira odalennél örömödben ha neked is így válaszolnának.

valójában ezt magadnak mondjad, és egyúttal állítsd is le magadat meg ezt a trollkodást. Ha nem tûnt volna fel, neked valami feltûnési viszketegséged van, és valamitõl rám vagy állva. Valahányszor mondok valamit a játékról, te azonnal elõjössz, és elkezded prédikálni a hülyeségeidet arról, hogy valójában az én (mi) elvárásaim nem érdekesek, meg nem fontosak, mert a játék készítõi jobban tudják, meg állandóan hülye magyarázatokat mellékelsz, mintha ettõl nekem el kellene fogadnom ami nem tetszik. A te esetedben egyébként nem lehet a "véleménnyel" mit kezdeni, mert neked az a véleményed, hogy a kritikának helye nincs, mert a készítõk jobban tudják, és senki ne várja, hogy neki tetsszen a játék, hanem tetszés nélkül játsszon vele, a készítõk tiszteletét pedig maradéktalanul tartsa be. Te gyakorlatilag cenzúrázni akarod a többiek véleményét, és még te önérzeteskedsz, hogy mindenki tartson tiszteletben téged ezen tevékenységedben.

Dzsini
Már ezerszer megmondtam, hogy ne a személlyel, hanem a véleménnyel foglalkozz. Ha azzal szemben tudsz mondani valamit tedd meg, ha nem, akkor viszont ne ENGEM támadj, annak nincs semmi értelme.

csak pontokba szedve: nem hiszem, hogy ennyire hülye mindenki, nem beszélek a nevükben, nem védem a készítõket, nincs igényem rá, nem volt nehéz az sc4, nem magamról beszélek - a kötõszavak nagyjából stimmelnek

te tényleg azt hiszed, hogy ennyire hülye itt mindenki? Vajon mi okod lenne olyanok nevében beszélni, akik nem te vagy? Azért véded folyamatosan a készítõket, meg azt a gyakorlatot amivel a hülyeséget készítik, mert neked erre van igényed. Tehát valójában neked volt nehéz s az SC4, és a többi megállapításodban is folyamatosan magadról beszélsz.

Hát lehet visszamondom a rendelést, ha igaz amit írtok. Nekem fontosak azok "mélységek" ami megvan a 4-ben...
Dzsini
Nem hiszem, hogy jobb vagy rosszabb - más, teljesen más alapelvekre épít, más méretekben, más stílusban mûködik.

(akinek esetleg hiányozna, az Originen még talán egy napig 5 euro - 1500 forint az SC4 Deluxe)

Dzsini
Nem írtam, hogy nekem milyen volt az SC4, vagy hogy nekem milyen a preferenciám egy játékkal kapcsolatban (errõl is beszéltünk már, hogy a véleményt lehet támadni, az embert nem kellene, nem elegáns). Egy trendre mutattam rá, ami sok játéknál és folytatásoknál megjelent (pl. Civilization-ök), és nem véletlen, hogy ezt az új SimCity-t sem ötödik részként reklámozzák, és nem véletlen, hogy teljes erõvel ráfekszenek a közösségi vonalra - jelenleg ebben van a pénz PC-n, ezzel lehet eladásokat csinálni. Az pedig, hogy itt a topicban egy olyan közösség jött össze, akik a régi részeket ismerve várnak (és láthatóan csalódnak valamilyen mértékben) az új részre, az a játék készítõit és eladóit marhára nem érdekli.
Nem vagyok a játék készítõinek a szolgája, nem mondom azt, hogy számodra érdeme lesz a játéknak az egyszerûség - azt mondom, hogy azért csinálják ilyenre, mert el akarják adni csillió példányban - ha neked ez tetszik, akkor megveszed, ha nem tetszik, akkor nem.
Abban viszont eléggé biztos vagyok, hogy ott sem hülyék ülnek, és nagyon komoly felmérések történtek azelõtt, hogy ezt az irányt választották, és nem azt, hogy egy évtizedes sorozatot ugyanúgy folytatnak, mint az elõzõ 4 részben. Lehet, hogy egy "rendes" városépítõ játékot is el tudnának adni, de úgy számolják, hogy ezt a változatot többen meg fogják venni.

m1garand
"Gyerekek" van olyan aki azt mondja, hogy jobb - azaz érdemes megvenni - mint a SC4?
Mert úgy látom, hogy kipróbálás nélkül nagyon nagy lutri megvenni.

makett.tk

szerinted azt érti valaki, hogy mitõl van az, hogy minél szarabb valami, te annál alázatosabb szolgája vagy, és aztán még érdemet is csinálsz belõle? Ha neked bonyolult volt a Sim City 4, akkor szerintem játsszál inkább lövöldözõs játékokkal. Totálisan hülyeség amit mondasz. Egy rendes városépítõ játék a 20-as 30-as korosztályban sokkal nagyobb fogyasztóbázist találna meg, mint a számszerûen is kevesebben lévõ 8-12 évesek között, ahol ráadásul egy csomó másik játékkal kell konkurálnia, nem beszélve a facebook-ról és társairól. A Sim city 4 azért volt alacsony keresletû játék, mert semmit nem fejlesztett a 3-hoz képest, hanem csak átrakta egy másik grafikára. Feltûnhetne akár, hogy ebben a topikban sincs egyetlen 8-12 éves sem.

Mindenkinek kellett volna kapni kulcsot, aki regisztrált a bétára? Mert én nem kaptam 😞

Dzsini
Ez már valahol meta-játékelméleti magasságokban jár 😊

Melyik játéknak van értelme azon túl játszani, hogy élményt szerez számodra? Azt te választhatod meg, hogy milyen szintû kihívást kérsz, eszerint választod meg, hogy mivel játssz - ez az új SimCity minden eddigi leírás, élmény alapján sokkal inkább elhúz a Casual irányba, mint az elõzõek - érthetõ, megpróbálnak egy nyûglõdõ PC piacon bevételt termelni, jó eladásokat produkálni. Azt pedig azzal lehet, ha tömegeket tudnak megszólítani. A SimCity 4 erre nem nagyon volt képes (2 milliós eladás szemben a Sims 2 kb. 20 és a Sims 3 10 milliójával), vagy akár a SimCity 3000 5 milliójával.
Ha a játék - azoknak, akiknek szól - jó szórakozás lesz, és örömmel fognak vele játszani, akkor a céljukat elérték, és bõségesen lesz hozzá további vásárolható tartalom. Az EA még mindig egy profitorientált cég, õk eladásokat akarnak látni, nem egy maroknyi élvezkedõ hardcore játékost - arra majd egyszer lesz egy Kickstarteres városépítõ program 😊

Amúgy errõl beszéltünk az elején is, az SC4 sokak számára túlságosan nehéz volt, hamar elment tõle a kedvük. Ez valószínûleg sokak számára túlságosan könnyû lesz, és az látszik, hogy (egyelõre) nem ad akkora területet az építkezéshez, mint az elõzõ részek. Sajnos az, hogy minden egyes emberke és minden nyersanyag (víz, áram, szemét) egyesével közlekedik, az még ma is kemény feladat egy engine számára. Azt pedig valószínûleg nem szeretnék, hogy egy közepes gépen egy "normál térképet" belakva megállna az élet 😊

Carlos
Origin-en?
Szenvedni a letöltéssel? (a béta vagy 3x megszakadt), plussz ott a premium 17.000 Ft -ra jön ki (60 euro), ipon-nál meg 9.500. Majdnem a fele. Ha a Deluxe lenne 60 még megfontolnám, de szerintem übertúlárazott az origin.

Þór vígi þessi rúnar

igaziból már korábban is azt fejtegettük, hogy mivel csak újragyártották a simcity-receptet, és semmi lehetõséged nincs arra, hogy a városodban egyedi megoldásokat alkalmazz, ezért azon túl, hogy mondjuk felépítesz 4 várost (ami ráadásul itt hamar fog menni),illetve kihozod jövedelmezõre a világon semmi értelme nem lesz játszani a játékkal.

Én tudok ebben is mínuszba menni.😊Megemeltem az adót 12%-ra,rögtön pofáztak.De nagyon könnyen be lehet lõni valóban az ideális kiadást/bevételt.
Biztos,hogy megveszem,mert tetszik.Most futok neki a harmadik órámnak.Ezúttal szerencsejáték várost csinálok.😊

Ilyen nálam is volt. Nálam azért nem mentek tovább az autók, mert a keresztezõdésben gyalogosok mentek át. És nem akartak elfogyni. <#nevetes1>

Látom eléggé megoszlanak a vélemények, majd este ha lesz rá idõm én is kipróbálom.
Mondjuk SC4-ben ha letettem egy kórháat, iskolát, tûzoltóságot etc. egybõl mínuszba mentem, itt meg ha jól olvastam nem nagyon lehet mínuszba menni csak ha valamit nagyon nagyon nem jól csinálsz. De majd meglátjuk mi lesz belõle.

BoneDragon
Forgalom szerintem még bugos. Volt, hogy egy ~20m-es szakaszon torlódtak fel az autók, pedig semmi sem történt és zöld lámpánál se mentek tovább.

és mi a bajod a simssel <#hehe><#hehe>

Hát ez elszomorító... Akkor hardcore játékosok kilõve! 6-10 éves korig ajánlott csak vagy mi?
Igen,ez már nem igazán rétegjáték.Túl megszimszesítették.😊

Hmhm... nemtom, én annyira nem estem hanyatt ettõl most.

Csináltam egy 8500 lakosú várost, szépen mûködött minden, folyt be a pénz, de... semmi extra.
A terep, a fák, a víz elég gagyin van megrajzolva, elég sok a homályos textúra is. Hiába tolok mindent legmagasabbra. Az AA is mintha csak idegesítõen homályosítana, mintha ilyen FXAA jellegû szarság lenne.
A framerate cap pedig mintha fordítva mûködne mint kéne. Ha belövöm 30 vagy 60-ra, gyönyörû tearingek jönnek létre. Ha offon hagyom úgy viszonylag jó, fullon 1920x1200-ban van 75fps-em kb.

A cuccok pozicionálása a fõ dolog ami nem tetszik... nem tudsz igazán szépen terepet rendezni, bizonyos dolgok úgy állnak mint tehénen a gatya. Nem tud útirányhoz igazodni, egy csomó épület csak elõre megadott szögben tud létezni.

A forgalom is gyér a városban, sokkal több autó, és gyalogos kéne legyen kijjebb zoomolva is. Nem látod igazán élõnek. Meg persze kicsi is a terület, ami beépíthetõ.

Remélem fejlõdik még sokat a fullig. Bár ahogy a játékokat manapság elnézem, aligha fog. Maximum a játszhatóságot befolyásoló bugokat fogják mostmár csak levadászni. Elbizonytalanít ez a béta... ok hogy egy csomó minden le van tiltva benne, de ami mûködik, az se meggyõzõ... Még a jó kis háttérmechanikákat, amik elvileg az összetettségéhez adnának hozzá, is olyanra tervezték, hogy egy óvodás is eligazodjon rajtuk. Mint amikor pistike otthon az utcás szõnyegen játszik.
Zomil
Hát nekem ez igy kicsi, én egy képernyön akarom látni az egész várost 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

nyirog
AZ viszont nem tetszik, h a megkülönböztetett jelzést használó mentõ/tûzoltó/rendõr nem képes átvágni a forgalmon, egy egész sor azért égett le mert dugó volt -.-

nyirog
látod h számolja az iskolázott embereket darabra. Gondolom minél több iskolabusz, annál több embert tud begyûjteni a lefedett területekrõl - az iskolabusz idõlimites, csak egy bizonyos idõintervallumban tudja begyûjteni az embereket, ahhoz h minél többet tudj begyûjteni ebben az intervallumban igen is kell h több buszod legyen az iskola parkolójában. Persze ez csak akkor fontos, ha fejleszteni is akarod a városod a minél több iskolázott emberrel és nem csak a látszatra építesz. Az pedig a közvetett dolog, hogy ahogy elnéztem autóval is szoktak menni az iskolába, na most mondanom sem kell h tényleg valódi a lefedettséged és nem csak látszat, akkor a forgalmat is könnyíted ezzel az utakon végsõ soron.

Vándorr
mi a szerepe, hogy hány iskolabusz jár, miben okoz hátrányt, ha kevés? Hisz ha lerakom a megállókat, és nagy a lefedettség, már örülnek.

http://youtube.com/indieGoTV

nyirog
már csak azért is, mert már csomóan írták nekik és rajongói oldalak review-jeiben is kiemelik, hogy kicsi ez a terület, ez már csak fogja õket ösztönözni 😊