SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
gondolom konzolokszervize...

Þór vígi þessi rúnar

Most már én is elbizonytalanodtam. Beszéljünk a gazdaságról. Ugye az SC4-ben egy elég reális gazdasági modellel találkoztunk: az RCI demand, a kívánatosság, stb. Van valakinek tapasztalata vagy infója, hogy ezek megmaradtak az új részben? Vagy ha egyszerûsödtek, akkor mennyire?
m1garand
Honnan rendelted?

makett.tk

Sajnos ettõl félek én is. Mostanság ez a trendi, nem az, hogy értelmes játékokat csináljanak. 80%-a a nagy kiadóknak akik elvileg, ismétlem elvileg AAA kategóriás játékokat kéne kiadniuk, mind ilyen félkész, majd befejezzük DLC-kel játékokat ömlesztve tolják arcunkba. Förtelmes. Néha úgy érzem, hogy nem is érdemes a nagy nevû kiadókat figyelni, mert az 5-10 fõs indy fejlesztõk 3x körbefutják a többezer fõvel fejlesztõ nagyokat. Nevetséges. Agyatlan FPS-ek, zero logika stratégia és félkész béták. Ez a trend most. Gratulálok. De sajnos ezt nagyrészt a világ játékosainak is köszönhetjük, mert ha nem lenne rá kereslet, kénytelenek lennének a fejlesztõk dolgozni a játékokon. Na de ki vagyok én, hogy megmondjam a tutit 😄 Lehet már öregszem hehe. 😊

Asus H81-PLUS Intel H81/Intel Core i5-4590 3.30GHz (Haswell)/Sapphire Radeon R9 480 4096MB GDDR5/ Corsair Vengeance Pro Gold 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz

Sajnos ezt a sim city-t a hardcore játékosok messzirõl elfogják kerülni.
Én viszont egy egyszerû halandó vagyok. Egyszerû mint a faék.
Amit eddig láttam tetszik. Nagyon tetszik. Nem alszom annyira várom. Kemény 8900 huf-ért le is rendeltem + ingyen post.
Carlos
Kábé olyan lesz, mint a diablo 3.
Egyszerûsjtett, nagyobb tömegeket megfogó lassan "pénzellopó". Ez a trend (sajna).

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
imádtam!
Mint ahogy az összeset. Bár a 3000 valahogy nem jött át. De a 2000 és a 4 nagy kedvenc volt.

Þór vígi þessi rúnar

Bocsáss meg, de érdekes értelmezed amit írtam, mert én akárhányszor olvasom át, az elsõ részre még csak nem is utaltam. De úgy látszik, szerinted igen. Amirõl én beszéltem, hogy a játék elveszti azt a komplexitását amit a 2000-tõl a 4-es verzióig úgy-ahogy megõrzött. Amire céloztam legutóbbi hsz-emben, hogy nagyon látszik a játékon az EA/SIMS hatása, ami bizonyos helyeken jó, de ahogy mondják a jóból is megárt a sok. Itt átestek a ló túloldalára. Az egész játékmenet/építés, tervezés gyermekien könnyû. Semmi gondolkodni való nincs abban ahogy lepakolod az épületeket. Minden túlságosan egyszerû és bugyuta lett. Mielõtt kiakadnál, ez az én véleményem, lesz aki egyetért velem és lesz aki nem. Ebbõl háború nem lesz, de ha így marad, nekem 1 ft-t nem ér majd meg. 😞((

Asus H81-PLUS Intel H81/Intel Core i5-4590 3.30GHz (Haswell)/Sapphire Radeon R9 480 4096MB GDDR5/ Corsair Vengeance Pro Gold 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz

ezek szerint szerinted a legelsõ sc volt a legjobb? Ez??

Sajnos egyenlõre azt kell mondjam, részemrõl ez a Sim(s)city perpill max a virágbolti verzióban lesz meg. Félre ne értsetek, megvan origin verzióban a 200-tõl a 4-ig mind, de ez valahogy nagyon alulmúlja minden elvárásom. Pedig nem volt eredetileg se túl magas. Második résztõl hanyatlott a sorozat sajna. Kipróbálhattam hétvégi bétát is így volt alkalmam élõben is tesztelni, de amit ott tapasztaltam nagyon gyenge. Még reménykedek benne, hogy sokat fog változni megjelenésig, de ha mégsem, lsd. elsõ mondatom 😞.

Dzsini
Már sok éve a reklámkampány részeként "véletlenül kikerülnek" bizonyos dolgok hardverekrõl, játékokról, stb... 😊

...aminek persze az az eredménye, hogy már senki nem hiszi el, ha tényleg véletlen, esetleg valaki egy pendriveon hazavitte.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
"leaked" na persze.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Ez eddig is elég egyértelmûnek tûnt, viszont ami igazán érdekes a cikkben az a manual pdf, amit érdemes végiglapozni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PetruZ
Eddig a pontig még talán érdekelt is volna... de a továbbiakban már nem.
nyirog
szél irányok játék közben majd plusz/mínusz 60°-ban változhatnak dinamikusan.

nyirog
na az is le van írva, h a londoni big ben pl kiahtással van az egész város építészetére, arra utalnak az írások h minden landmark másra van kihatással, a big ben pl a high wealth, medium density lakossági és kereskedelmi zónák épületeit teszi angolossá az egész városban.

nyirog
"having too many bus stops is totally detrimental to the efficiency of that system. We now enforce a min dist btw them"

nyirog
képeket elnézve, valami cyberpunk stílusú mûemléket és az épitését követõen az azt körbevevõ futurisztikus épületeket is el tudnám viselni 😊. Úgy látszik az egész stílus szabályzást a mûemlékek befolyásolják úgy is, amit már eddig is sejthettünk. Így viszont biztos vagyok benne, h lezs majd még egy rakat építészeti téma idõvel, csak hát gondolom pénzért.

nyirog
Más: megkérdeztem ugyanezt a jó embert arról h lesz e lehetõség rendezõ pályaudvart építeni meg ilyenek (felhívtam figyelmét a matchbox vonatra is, arra nem reagált, de gondolom látta), a válasz: "yeah you can have multiple train stations and rail trade ports, but they take a lot of space"

nyirog
sanszos a mai világban..., de hátha lesz bennük annyi önérzet h ingyé adják 😄

nyirog
Guilaume Pierre twitter üzije: "we got a couple types of budes, streetcars, trains, ferries, cruise ships and airplanes"

BoneDragon
DLC lesz a neve és 29.99-ért a tiéd.

LeWyTy
Azé remélem nem kell majd relase után sokat várnunk egy "BigCity"mod ra <#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Képek a hivatalos oldalon.

Dzsini
<#eljen> színtévesztõs filterek - volt pár játék, amivel emiatt nem, vagy csak nagyon nehezen tudtam játszani... sajnos csak elvétve foglalkozik ezzel pár játékkészítõ.

nyirog
[HUN]FaTaL
Nem olvastam minden hsz-t 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Carlos
vótmá... #1440

Þór vígi þessi rúnar

[HUN]FaTaL
Ez a játék inkább SimVillage lesz, ahogy elnézem, ilyen kicsi területtel 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

amúgy nem tudom mi az az "UTI" én URL-t írtam, és amikor elküldtem, akkor még URL volt a szövegben <#dumcsi>

Dzsini
Nagyon friss regisztrációval egy ideig nem linkelhet - reklámozós regisztrációk ellen bevezetett korlátozás.

UTl beszúrására kell klikkelni, és kész a link. Kéri a link címét, illetve hogy milyen felirat legyen

Egyetértek veled, de csak ebben a videóban mert, capa07 linkjében -ahol négy link van egymás után-, az elsõ egy egész pofás kis városról készült.

Bocsi de még új vagyok és még nem tudok linkelni 😊
ebben a játékban úgy látszik csak kibucokat lehet építeni

Carlos
+1

Þór vígi þessi rúnar

nyirog
akkor még volt will wrightjuk

Ezt már egyszer kifejtettem, de Berlinben nincs Fachwerhaus, mivel az a Duna meg a Rajna térségében van. Ráadásul Berlinben, meg amúgy egész Németországban gyakorlatilag csak mozzanatok, pár házas csoportok maradtak meg a háború elõttrõl. (vannak kivételek, pl Bamberg, Rottenburg, Saarburg, esetleg Nürnberg, de ezeket mutogatják is, és jellemzõen nem a legnagyobb városok)Érdekes, hogy a Sim City 3000-ben még tudták ezt, és volt berlines scenario, hogy egyesítsd a két Berlint, és még annyi eszük is volt, hogy benne volt a tévétorony, meg a kultúra háza nevû épület, ami egy 1958-as cucc, valamint az európai háztípus is elég jó volt, frankfurti meg varsói felhõkarcolók voltak benne és vegyesen volt régi meg újabb. <#nemtudom>

Alig várom a Márciust 😊 Már elõ is rendeltem 😊

A SimCity sorozat legújabb tagja a fapados változatok mellett bõvített változatban is elérhetõvé válik március elején.
Az Electronic Arts nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a játékosok értesüljenek a SimCity bõvített változatáról is, a Digital Deluxe Edition ugyanis további tartalmakkal szórakoztatja gazdáját: három exkluzív szettet kaphatunk a speciális kiadás megvásárlásával, melyek segítségével olyan európai városokat utánozhatunk le építéseink során, mint Párizs, Berlin és London. Mindehhez nagyban hozzájárul majd az utánozhatatlan hangulatot árasztó Eiffel-torony, a Brandenburgi kapu vagy éppen a Big Ben, de nagy segítségünkre lesznek az angol buszok, a francia rendõrautók és a német vonatok is egy-egy nagyváros légkörének megteremtésében.

http://www.gamestar.hu/simcity-digital-deluxe-edition-az-inyenceknek.html

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

nyirog
"By the way, the smallest depth RCI buildings are 48m, but there's plenty of parks that are depth 24m, I use them to fill in empty space. "

nyirog
És a hozzátartozó szöveg: "zoning feedback improvements, display depth based on road density, show red where nothing could build"

nyirog
Fejlesztés...., khm-khm, lényegében ugyanolyan lett mint anno SC4-ben

nyirog
Fejlesztették a zónázást
Hátha bejátsza itt ezt a videót:

Dzsini
Hát, a hivatalos honlap magyar fordítását nézve nem biztos, hogy olyan nagy baj az angol SimCity 😊
(tudom, hogy mások csinálják a kettõt, de a "Specializálódtak ön város" elég kemény)

Faterx
Az árgarancia ok, ma felhívom õket nyelvügyben.
Carlos
Nem érdekel, hogy angol nyelvû-e lesz és az iPon garantálja az elõrendelési árat. Ezért volt über olcsó annó a Diablo 3 CE náluk!

Þór vígi þessi rúnar

Faterx
Ok, de úgy látom az csak angol nyelvû lesz, másrészt amikor megjelenik €/Ft viszony...