SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nyirog
Elsõ része óta hányni tudnék a játéktól és az üzleti modelltõl amit alkalmaznak rá azóta amióta megjelent, ha a SimCity lehúzás akkor a CXL valami pofátlan módú kizsákmányolás. Inkább hagyni kéne a faszba és az alapoktól újraépíteni ahelyett h másfél évente kiadnak egy verziót +pár db épülettel...

Carlos
+1.
Szintén.

Þór vígi þessi rúnar

Pénzt biztos nem adok ezért... hogy megint 200e lakosnál már lagoljon játszhatatlanul, meg a full logikátlan gazdasági modell, folyton érthetetlen dolgok történtek, kb lehetetlen volt nagyobb beruházásokat fejleszteni, stb. Akkor már inkább az új Simcity..
Carlos
Hát ezaz! Beraktak kb 50 új épületet pár mapot és annyi.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Lényegében egy zsák community anyagot beépítettek és kiadták fizetõs dlc-ként / új játékként.
forrás

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez mitõl lett platinum? Mi a különbség?
BoneDragon
<#finom>

Carlos

Þór vígi þessi rúnar

nyirog
Carlos
kb

Þór vígi þessi rúnar

Faterx
Na gyerekek elõrendeltem az Iponban 9700Ft.
Árgarancia, magyar nyelvû, átvehetõ Márc.8.
A többi már csak az EA-n múlik...<#confused>

Kit--Kat
Nem 3000-é? Azzal mennyit játszottam kiskoromban. De lehet a 4-be is belekerült, csak nem vettem észre. Én tuti nem veszem meg, kivárok vele, hogy mik a tapasztalatok, mert eddig elég kétségesnek tûnik az új verzió.

A videóval kapcsolatban meg... Még poén is lenne, ha 600 féle út közé raktak volna külön országutat, de így csak nevetséges, hogy a világvége erdõsávban futó utat is járda kíséri.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

ez meg a 4-nek a zenéje

m1garand
Akkor vedd meg és vissza repülhetsz a jövõbe.

makett.tk

egyébként szerintem ha 5 éves lennék, akkor bejönne.

nyirog
+1 annyi különbséggel h én azért megveszem magamnak a több SC mellé, gyûjteménybe jól mutat majd azért, pár hétig meg úgy is fogok vele játszani, még oltári szar is lesz 😊

szerintem nem teljesen érted, hogy mire gondolok. Semmiképpen sem arra, hogy én az új rész fanja vagyok. <#hehe>

mrmilan
Hát lehet 😊. De mindezek tükrében elképzelhetõ, hogy a pofám leszakad majd, ha meglátom a kész programot. Emlékszem anno 95' körül, mekkorát lestem, az akkor már pár éve futó SC2000 láttán, az eredeti Sim City tükrében. Basszus, a forgatható térkép netovábbja...

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

(amúgy ez már a megfogalmazásaidon is látszódott)

akkor te a rossz oldalon vagy <#hehe>

mrmilan
Településmérnök, városgazdász vagyok. Településrendezési tervek, városszerkezeti tervek, gáz, víz, villamos tervek, építési engedélyek között tengetem mindennapjaimat. Ezért írtam, hogy picikét szakmai szemmel állok hozzá, de lehet hogy ez nem jó. Túl sokat nem várhatok. Legyen egy jó játék, egy jó stuff a témában, és kész.

az mit jelent, hogy "urbanista" vagy?

mrmilan
Okoskodni nem akarok, nem tisztem. Észrevételezek pár dolgot, ami nekem nem jön össze személy szerint. Hozzáteszem, nem játszottam a béta verzióval, nem éltem át még a játékot, nem ízleltem, nem szagoltam. Nem láttunk még teljes verziót. Joggal, csak nüansznyi felderengéseim lehetnek magáról a programról. Képek, belinkelt videók miegymás alapján. Halvány sejtések, melyeket csak egy kis SC4-ezés csillapíthat vajmi keveset. Velem együtt itt sokat, várunk valamit ennyi idõ után. Urbanista vagyok, picit más szemmel is nézem egy kibontakozó "városépítõs" játékprogram elsõ, egyenlõre még az anyaméhben eltöltött perceit. Nem tudom milyen lesz, ha végre megszületik. Mindenesetre az eddig tapasztaltak alapján a szívem picit vérzik. Kicsit szomorú is vagyok mindezek miatt. Nagyon várom az új jövevényt, de az az igazság, hogy nem szeretnék ennyi idõ után csalódni... Meglátjuk.

PetruZ
Miért lenne logikus? Ha a technológia rendelkezésre áll, miért ne használhatnám fel egy elõre kigondolt várostervben? Az én zsebem, nem mindegy? (XL-ben amúgy sem mûködik jól, de szerencsére kikapcsolható. Bár így meg extrém könnyû...)
Ez még a Cities XL 2012-ben is így van megoldva, logikus is
mrmilan
Üdv. mindenkinek. Szép csöndben olvasgatom az infókat, és a hozzászólásokat. Vegyesek az érzéseim. Úgy rémlik, hogy 10 évvel ezelõtt valahogy jobban vártam a Sim City 4-et. Ennél a videónál megint kicsit mosolygok. Konkrétan a "hatsávos" nagyvárosi út egy kibaszott "600" lakosú nyomortanyán, ahol aztán egy erdõszélen, egy sima kétsávos kertek aljai útba torkollik. Az utakat köthetnék lakosságszámhoz, városmérethez, vagy valami ésszerû rendszerhez. Bazári és ömlesztett az egész így...

Dzsini
A manualban benne vannak a tökömtudják, a landmarkok mellett ezek vannak specializációként (lehet többfelé is, csak akkor nem lehet maximalizálni a hatást - azt írják érdemes több területre elosztani):
Kultúr/sport - rengeteg belátogató színházba, meccsre - jó tömegközlekedés kell, viszont nagy bevétel
Szerencsejáték - kaszinók, hotelek - nagy bevétel, viszont sok autó, bûnözés.

Fémek - szén- és ércbányászat, annak eladása - szennyez, viszont nagyon jó pénz az energia/alapanyagéhes városoktól, akik nem tudnak mindent házon belül elõállítani (fémet pl. recycling centerbõl)
Petróleum - üzemanyag - mindenhez kell, nem csak olajerõmûbe, mûanyaghoz is kell.
Elektronika - fejlett ipar - sok alapanyagot igényel (fémek, mûanyag, stb.), okos dolgozókat, de a termékeket drágán adja el.
Kereskedelem - jó közlekedési hálózat kell hozzá, inkább kiegészítõspecializáció, mindenkinek szüksége van rá (nagykereskedelmi elosztók tartoznak ide - itt állítható, hogy az anyagtípusokat importálja, exportálja, vagy használja fel házon belül)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

amúgy a gazdaságról annyit lehet tudni, hogy lehet olajváros, kaszinóváros meg tökömtudja város. (Kaszinóvárosból a világon nagyon kevés van pl Vegas Makaó, szóval ez nem igazán városfejlesztõ tényezõ, az olajkitermelés meg kizárja a városiasságot.)

😄DD Ez ám a fordulat, Eddig én voltam ott az ügyeletes rossz, hogy leoltom a játékot, erre nem vagyok itt 3 napig, és egy kollektív fikázásra jövök vissza. Na ugye hogy szar lett. tipikus warezjáték. Bár úgy látom a legnagyobb gondot arra fordították, hogy ezt technikailag ellehetetlenítsék 😄DDDDDDDDD

Hát igen ez így elég lehúzás szagú. Gyanítom az ea számolt vele, hogy az eladási mutatóknak nem tesz majd jót a kötelezõ net kapcsolat. Vagy nem.
Ami eredetileg 5 MBit volt, csak tavaly év elején felemelték nagylelkûen 15 MBit-re. a feltöltés csak 0.5
Itt UPC nincs is, T-home is csak sima analóg vonal lenne max, ami telefonnal együtt már tuti nem éri meg. Most a 15 Mbit-ért fizetek havi 5000-et...
Ahol én élek valamelyest konszolidálódtak a net árak szerencsére.Emlékszem 2000-ben akciósan 7900 volt 384 kb/s igaz ezt megemelték kemény 512kb/s-re. Most upc-nél csomagban 25mb/s 2700 forint. Mondjuk többet nem is ér!!!
Pl. azért mert ha véletlen beütne egy olyan probléma hogy le kell mondanom a netet anyagi gondok miatt (vagy mert albérletbe kell költöznöm ami mellett már nem tudok netet is fizetni) akkor már nem is tudok játszani a játékkal. Sajnos nem olyan helyen élek ahol az utcán is van WIFI, sõt a net sem olcsó itt a szolgáltató monopolhelyzete miatt.
Faterx
Ok, csak hát ugye M$/oRIGIN/EA production és mindez felhõbe...
(Eleget szívok pl. a Settl. 7-el én már csak tudom, a védelemrõl és adathalászásról van szó, semmi másról, persze csak üldözési mániám van...)
Dzsini
Origin regisztráció kell, az az EA saját platformja.

Faterx
Azért remélem ehhez nem kell fuckebookság féleség<#gonosz2>
Facebokhoz is állandó net kell mégis van negyedmilliárd user.Nem a net határozza meg,hogy valami jó vagy sem. Hanem a gondolkodásmód és a hajlandóság, hogy fizetsz vagy letöltesz.
Falabu
Elméletileg a régió szimulációja fut az EA szerverein, szerintem még privát módban is. Viszont csak pár perceként frissíti az adatokat vagyis ha pár percig nincs kapcsolat attól függetlenül még nem dob ki a játék csak 3 perc múlva<#mf1>. Nekem nem probléma hogy egyfolytában netkapcsolat kell a játékhoz amíg nem megy a játék játszhatóságára. Én általában itthon játszom és van net az esetek 99%-ban aki a vonaton akar simcity-izni, mert sokat utazik annak biztos van mobil internete, nemhiszem hogy olyan nagy adatforgalmat generálna a játék. Az már más kérdés hogy milyen Magyarországon a mobilnet lefedettség<#nevetes1>.

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Dzsini
Sokat utazik (pl. ingázik), laptopja van, szeretne út közben SimCityzni. Nem nehéz értelmes, elfogadható indokot találni arra, hogy miért lenne jó állandó netkapcsolat nélkül a játékot kiadni.

Viszont ha az, amit említettek valós, és a régiós szimulációk (pl. nyersanyagárak alakulása) egy része tényleg a szerveren fut, akkor ez probléma lehet - nem tudni, amíg nem jelent meg, addig nem lehet tudni, hogy mire használják az állandó kommunikációt a régiók tárolásán, állásmentésen kívül.
Ha semmi kritikus nincs a szerveren futó kódban, akkor megoldhatták volna, hogy pl. a privát régiókhoz ne kelljen állandó kapcsolat.
És persze ott van az is, hogy a virágbolti terjedést elég masszívan visszafogja a részben szerveroldalon futó kód - lásd Diablo III.

2013-ban miért is probléma az állandó netkapcsolat? percdíjat fizetsz a 28.8-as modemen vagy mi?
Mikor meghallottam hogy készül az új rész megörültem, aztán mikor jöttek az infók hogy always-on DRM lesz rajta onnantól kb nem is érdekel. Max törtben beszerzem ha meg tudják oldani, de olyan játékért egy forintot nem fogok adni soha amihez állandó netkapcsolat kell...
TBTPumpa
Ingyen posta?! Csak azt hiszed! <#eplus2>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."