SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

külön mondták, hogy nem lesz farm a játékban, meg semmiféle kajaágazat. A felhasználói szerzõdésben pedig az a felháborító, hogy valójában az nem szerzõdés, mert neked nincs lehetõséged alakítani, hanem diktátum, illetve, hogy ha például úgy döntesz, hogy mégsem fogadod el, akkor nem vásárolják vissza a játékot. Innentõl kezdve pedig, ha te megvetted a játékot, akkor milyen alapon köt veled még ezen túli külön szerzõdést, aminek a tartalmát amúgy elõre nem is ismerheted meg. Illetve mit jelent az, hogy te megvetted a játékot, ha úgy döntesz, hogy nem fogadod el a szerzõdést. Nekem errõl az egészrõl az a véleményem, hogy mondjuk a 18-20 században készültek országoknak polgári alkotmányaik, és ami utólag került bele az alkotmányba az súlyosan megszegi az alkotmányos jogaidat, hanem mindenféle lobbiérdekek szája íze szerint van, és mindenféle nemlétezõ jogi kategóriákat faragnak ki a cél érdekében, amik amúgy tökre ellentmondanak az alapvetõ emberi jogoknak.

Képek! Jó sok! <#puszis>

nyirog
bûnözési hullám szerintem még jó is, a hõsös dologgal sincs semmi bajom, segít rendben tartani a várost, tegnap olvastam a róla szóló blogot h mikre képes. az viszont tény h egy limited editionbe más fajta tartalom illene, pl valami közlekedéses cucc...

nyirog
régebbi videókban rémlik valami ilyesmi amúgy, de lehet azért mert az emelkedõn volt

zorrobomber
omg és a vasúti átkelõre ue, azt is csak most láttam...

mrmilan
Eddig ez tetszett a legjobban:

"A Limited Edition tartalma:
Heroes & Villains bonusz tartalom, ami új szereplõket, bûnözési hullámot és Super Hero HQ és Evil Villain Lair épületeket hoz magával."
Ezt le kell írnom még egyszer baszki:
- "bûnözési hullámot", "Super Hero HQ".
Fasza, igazi városépítõs tartalom.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

mrmilan
De az a "szerencse", hogy ha már egy majdnem útkeresztezõdésnek érzékeli a program, két teljesen eltérõ nyomvonal jellegû létesítményt, hogy a vasútnak nem tettek bele ugyanilyen jelzést, útátjáróhoz közeledve. Értem ezalatt, a vonat kapna egy zöld...sárga...piros jelzést, majd szépen megállna, és az autókat elengendné 😊

nyirog
ez valami nagyon bentlakásos népség lehet, nem igaz h eddig még tudták a valóságban hogyan néz ki egy vasúti átjáró, most meg hirtelen elfelejtették EZT IS. Tényleg Will Wright tartotta el ezt a céget, nem csodálkoznék ha le se szarná az örökségét szívfájdalmában

nyirog
írtam is feedbackbe anno, h ha már ipar van meg minden akkor elég nagy marhaság h a pont a legalapvetõbbre nem szakosodhatunk a kajára!

zorrobomber
Nyilván nem vagyok biztos benne, de a lehetõség adott.

mrmilan
Te, hát komolyan mondom Öregem... 😊 Egyébként elvonási tüneteim vannak. Mindezeket leszámítva várom már mint a messiást. Plusz adalékként: a videóban valami "Cheetah" sebességen száguldanak az autók (mármint a szimuláció) ugye?

Dzsini
Elolvastál valaha egy EULA-t is, amit elfogadsz telepítés elõtt? Benne szoktak lenni ilyesmik, de a felhasználók csak akkor foglalkoznak vele, ha valami nekik nem tetszõ történik, egyébként vidáman kattintanak tovább a több oldalnyi szövegen annak tudta nélkül, hogy mi is van benne.

A szoftvereknél például általában bármikor visszavonható használati jogot kapsz a vásárlással, nem leszel a tulajdonosa (például nincs jogod eladni sem, ami máris kérdéseket vet fel a használtcikk kereskedelem terén). A probléma ott (is) van, hogy az ilyen jogi szerzõdéseknek országonként más és más az elfogadottsága, és a perelhetõsége (ezért is fordul elõ, hogy bizonyos országokban pl. nem érhetõ el digitális terjesztésben valami).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az lenne a kézenfekvõ (nekik), hogy akceptáltatnak velünk olyan Terms Of Service-t, ami leszögezi, hogy a szerverek mûködéséig biztosítják a játék futását, meg hasonló jogi dolgok. A játékos telepítés elõtt elfogadja, onnantól nem lehet egy szava sem.
Dzsini
...ami T elágazásban egyenesen is továbbmegy a semmibe 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mrmilan
Nem is tudom. Andráskereszttel kombinált fényjelzõ? "Háromlencsés (piros-sárga-zöld)" jelzõlámpa, mint pl. egy belvárosi keresztezõdésben? Ráadásul mindez egy poros, burkolatlan erdõszéli útátjáróban.

Jogos felvetés és megvan arra is az esély, hogy egy 10 éves játékkal nem tudunk majd kicsit nosztalgiázni. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy pl a DRM nem az égbõl pottyant az ölünkbe egészen véletlen. Sajnos eddig is azok szívtak akik becsületesek.
így van, lehet hogy annak a játéknak game over, és még pereskedni se biztos hogy érdemes lesz mert ha tüzetesen elolvasod az eulat rájössz hogy ez a játék nem is a tiéd igazándiból

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Dzsini
Utolsó elõtti mondat - biztos vagy benne, hogy fognak ezzel szórakozni? Egyáltalán megoldható minden esetben?
Nem tudhatod elõre.

zorrobomber
A szerverek bezárásával egy idõben kiadnak egy patchet ami engedi hogy offline menjen a játék. Problem solved.

Dzsini
A PC-s használtjáték-kereskedelem a digitális változatokkal már aktívan döglõdik (következõ generációs konzolokon is tervezik kivégezni a dolgot, felhasználóhoz kötött játékokkal), a kalózkodás megfogása pedig ezzel a részben szerveren futtatott programokkal nagyjából megoldottá válhat.

...viszont mi lesz azokkal, akik mondjuk 5-10 év múlva szeretnének egy régi programmal játszani? Akkor futni fognak még a szerverek? Fognak azzal foglalkozni, hogy X év után a szerverek leállítása mellett kapjanak a játékosok egy patchet, ami felszabadítja a játékot?
Majd meglátjuk.

itt volna már az ideje, hogy egyáltalán ne lehessen kalózkodni...
jaja, hasonló a diabloéhoz, bár én veszem

összes ea játékhoz kell mostmár origin

Dzsini
Igen, Origin és állandó online kapcsolat kell a játékhoz.

És ha igaz, hogy a szerveren fut a szimuláció egy része, akkor egy ideig nem lehet számítani kalózváltozatra, amíg a szerverszoftvert nem sikerül emulálni.

Ha jol latom, telepiteni kell hozza az Origin-t? A piracy-t akarja az EA nepszerusiteni ezzel vagy mit? Az allando online kapcsolatot viszont pont ennek leszoritasa miatt hoztak letre ugyhogy meg vagyok keveredve.
Amit a jatekbol lattam izgalmasnak tunik, meg is vennem ha nem kellene +1 egy kemprogramot telepitenem es futtatnom a hatterben 1 jatek miatt.

Steam / ubiplay / games for windows / origin... Eleg ezekbol 1 is.

\"If I\'m right noone remembers, if I\'m wrong noone forgets.\" IL

Joschka
Sejtettem, hogy lesz ilyen reakció az elképzelésemre....de attól még elõfordulhat, hogy ilyen "apróság" is lesz a játékban. Ha mégsem, akkor majd más típusú várost építek.

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Wrong topic, ez nem a Farming Simulator 2013.
Joschka
Vagy csak boltok lesznek benne biztos, mint a társadalmaknál.<#fejvakaras>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Joschka
De húsfeldolgozó, meg tejüzem, kertészet csak lesz benne?<#nevetes1>

Dzsini
Kajáról nem volt szó a kézikönyvben, és farmokat se lehetett idáig látni.

Joschka
Szevasztok!

Na, én is elõrendeltem a LE verziót!

Nem tudom, hogy hányféle típusú várost lehet összehozni, de én olyant képzeltem el magamnak, hogy másik városok számára elõállítanám, termeszteném az élelmiszereket, alapanyagokat. Vagyis valamilyen agrár szektor szerûséget képzelek el...tudom az egy dolog, hogy én mit képzelek el és megint más, amit majd a játék, mint lehetõséget nyújt....Nemsokára ki derül úgyis!<#hehe>

LeWyTy
Akkor is remélem lesz valami region editorunk vagy valami amit jól meghekkelünk és 100xos méreteket adhatunk meg<#banplz>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

BETA videók. Most úgyse jelenik meg szinte semmi kép vagy videó.

mi az, kijött a játék? 80 üzenet <#fejvakaras>

Carlos
monnyá le. Szerintem jó lennél HG-nak.

Þór vígi þessi rúnar

Mi van velem?
LeWyTy
Jó én elmentem dolgozni 😄

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

nyirog
Akkor írjuk össze a jelölteket aztán legyen már eldöntve, mert az életben nem lesz se hátterünk se fasza bannerünk..., akkor eddig van:

-Borg
-LewyTy
-Én

nyomjon mindenki valakire egy entert és legyünk már túl rajta, mert soha nem fogjuk megszülni

Itt biztos több lesz,fõleg az elsõ hónapokban..sõt ha lesz virágos,akkor meg pláne.
De a technikai részleget azt vállalom,mint már említettem.😊
+1

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

LeWyTy
Hozzáteszem a SC4 topikban élet sincs nem hogy moderálni való<#idiota>
#1881- a heti 1-2 komment már erõs túlzás.

Carlos
Ha oda jó volt ide is jó lesz. Csak nemtom hogy a kettõ menne-e. Nemtom, hogy mennyire pörög a 4-es topik.

Þór vígi þessi rúnar

nyirog
Nem tudom, olyan legyen aki itt van/lesz azért midnig, én megcsináltam a FB csoportot, személy szerint LewyTy-ra szavazok, mert SC4-ben eddig õ bevált, és mivel úgy is õ csinálj a képeket szerintem racionális lenne...