11758
  • Csokis
    Mondjuk az elég érdekes, hogy dollárt ír euró helyett a kliensben nézve.
  • Omlás
    Mindenesetre azért a város alapterületének korlátozása kicsit zavaró számomra is :S bár így kicsit nagyobb a kihívás de akkor sem szeretem az ilyen "megszorításokat" :D
  • zorrobomber
    Már lenyilatkozták hogy lesz nagyobb térkép. Nem tudni hogy mikor, de lesz.
  • Coolfire
    Majd belázad a gamer társadalom,mint a ME3 esetében.:)Bár nem biztos,hogy a Maxis emberkéi lesznek olyan jófejek,mint a BioWare-sok.:)
    Vagy már javában gyártják a városnagyító dlc-ket..az EA-ból mindent kinézek,még egy ilyen zsidó mindenszarbólpénzt kiadó nincs még egy.
  • Dzsini
    Már volt közlemény, hogy lesznek később nagyobb térképterületű régiók (bizonyára megvásárolható módon, ők sem hülyék), bár még nem tudni, hogy ezeket hogy tudják a világpiaci keringésbe zökkenésmentesen beépíteni.
    Jelenleg az aktív többvárosos (és ebből adódóan a több játékosos) játékot helyezik előtérbe, valamennyire specializált, együttműködő városok egésze alkot egy hatékony régiót, mindenes, mindenben önellátó és mindenhez értő város nincs, ekkora területen nem is lehet.
  • Omlás
    Ezt többen is negatívumnak hozták fel a reakció az volt rá, hogy több várost kell csinálni... no igen csak,hogy amíg az egyik városban játszol a másikban pause van... szóval ebben a formában ez egy kicsit fail. A térképek mérete alapján és város számokat tekintve bőven elférnének dupla akkora területű városok is egy térképen. Sokaknak nem tetszik a dolog, hogy ilyen formán meg van kötve a játékos így lehet, hogy erre lépnek majd valamit bár én nem sok esélyt látok rá :(
  • Dzsini
    7-én 0:01-től (tehát a mai és a holnapi nap közötti éjféltől) aktiválódik hivatalosan, lásd pl. #3843

Addig csak nézegetni lehet a dobozképet, és megvenni a városos DLC-ket :)
  • oneal1
    Probalta mar valaki a vpn es dolog nelkul inditani a jatekot?, nemsokara en is megkapom, mar tolnam:)
  • dimre
    Apró és hasznos dolog ha házak közé parkot rakunk, gyorsan fejlődnek az épületek körülötte. Kis helyet foglalnak, fenntartásuk és az áruk is alacsony. Érdemes a környezethez illőt választani pl. házakhoz fás, vagy szökőkutas, ahol üzletek is vannak ott inkább a BBQ vagy nyílt sütőt választani. Emberkéinknek megugrik a szaporodási kedvük, mint a nyulaknak.
  • dimre
  • dimre
  • Sotyka
    nah 7 óra után megvolt az első crash is (tök alaptalanul, épp egy kisvárost néztem). Asszem most már tényleg mennem kéne aludni :D
  • Sotyka
    az nice:
    "anfiteártum:
    túl sok a hajléktalan
    felnőttek: 62
    gyerekek:8
    hajléktalanok:0
    "
  • Sotyka
    ahha, én kis naív azt hittem hogy az olajban és benzinben van pénz dögivel, és tök nagynak éreztem magam a havi 1-200k-s bevételekkel, erre lerakok pár elektronikai chip és tv gyárat, és a havi kereset egyből 1 milla felé ugrik
  • Aragorn831109
    Egy pár kellemetlenség...

http://arstechnica.com/gaming/2013/03/clogged-streets-simcity-launch-plagued-by-server-problems/
  • dimre
    Nekem is szúrja a szemem, a terület mérete. Tudom kell egy határ, de így elég nehéz, főleg amikor kapsz olyan feladatot, hogy ezt meg azt építs, vagy fejleszteni kell valamelyik középületet. Nehezíti a dolgot az utak áteresztőképessége, ha keskenyt építek kis házak maradnak, nem fejlődnek, ha széles utat csinálok, nagy épületek lesznek, de nem fér el annyi ház egymás mellett. Az adók miatt tüntetnek, pedig maradt a 9%, a tanácsadó javaslatára kifejlesztettem a pénzügyi hivatalt, így könnyebben lehet játszani az adók mértékével. Az ipart felhúztam 14%-ra, a lakosságét levittem 8%-ra, még nyertem is rajta.
    Nálam a bűnözés miatt rinyáltak mindig, pedig két kapitányság van teljesen kifejlesztve, és zöld színben pompázik a bűnözési térkép, de mégis tüntetnek. Feladatként, Maxis házának építésével, akit járőrözni kell küldeni, megoldódott a probléma.
    rozsa88: egyszer kidobott a játék, utána vpn nélkül is újraindult.
  • capa07
  • Sotyka
    Amúgy már 1-2 óra után is ami a legégetőbb probléma a játékkal - remélem nagyon nagyon hamar orvosolják- az a pálya mérete. Még ha teljesen sík akkor is nagyon hamar betelik, de ha van benne víz vagy valami nagyobb domborzat, akkor oda kb mire elkezdenéd építeni be is telt :(
  • Aragorn831109
    Majd oszd meg a tapasztalatokat, szerintem hasznát fogom venni, mire én is játszani fogok. :)
  • Sotyka
    azóta nem léptembe abba a világba mióta leírtam ezeket ide, szóval nem :)
  • Aragorn831109
    11-12%-os adók tényleg magas, főleg a $$$-os gazdag rétegnek. Szerintem nekik még az alap 9 is az.

"Kell háttérismeret, mert sokszor az alapján amit a játék ír nem tudni mit akar (pl tök sokat költöttem a képzésre, volt mindenféle iskola, szabad hellyel meg minden, de mégis azt írta hogy nincs elég jó oktatás a gyárakhoz). Vagy számomra érthetetlen jelenségek mint amikor az ipari negyed közepén van egy nagy tűzoltóság, 4 kocsi, 4 speciális kocsi 2 tűzmegelőzési izével, 2 helikopterrel, és mégis a körülötte lévő épületek vörösen tűzveszélyesek és rendszeresen leégtek."

Ezügyben mire jutottál? Valami megoldás született ezekre?
  • Armi555
    Valaki megvette még a Simcity Prima eGuideot?

Képek belőle (redditen osztották meg ezeket): KÉPEK
  • Sotyka
    Nah első szünet 4 óra game után. Összegezve 1-2 dolog amire kicsit másként számítottam. Kell háttérismeret, mert sokszor az alapján amit a játék ír nem tudni mit akar (pl tök sokat költöttem a képzésre, volt mindenféle iskola, szabad hellyel meg minden, de mégis azt írta hogy nincs elég jó oktatás a gyárakhoz). Vagy számomra érthetetlen jelenségek mint amikor az ipari negyed közepén van egy nagy tűzoltóság, 4 kocsi, 4 speciális kocsi 2 tűzmegelőzési izével, 2 helikopterrel, és mégis a körülötte lévő épületek vörösen tűzveszélyesek és rendszeresen leégtek. Meg az is hogy az adók 11-12%-on vannak és sorra mennek le az emberek vörös sadfaceba, meg hagyák el a nagy belvárosi felhőkarcolókat azért mert "túl magasak az adók"... (miközben streamen valahogy 15%-os adó mellett sem ürült ki a fél belváros O.o) És még 1-2 ilyen a"próság". (jah és elég sok bug is előfordul főleg az úttal kapcsolatban:P). Összegzésben én ezeket a saját hiányosságomnak tudom be, mivel biztos lehet ezeket jobban is csinálni, de azok alapján az infók alapján amiket leír a játék nekem nem sikerült első menetben. (ettől függetlenül élvezetes, csak most már nagyon fáradt vagyok szóval a második menetet holnap fogom letolni :P). Akit érdekel a 4 órás félkómás bénázásom annak majd küldhetek egy linket, mert holnapra fent lesz youtubon is.
  • rozsa88
    na sikerült a vpn

játék indításához mindig kell?
  • capa07
    Pasast megint kidobta!
  • zorrobomber
    Végén eléggé begyorsul.
  • godand
    Ez lesz valami holnap ilyenkor... Elindítom szerintem megyek ledőlök majd, reggelre meg leszed vagy 10%-ot.
  • rozsa88
    és miket állítottál be? mert nekem is hasonló gondom van, egyszerűen nem tudok vpn-re csatakozni...
  • Kodlovag
    Nekem telepítés után még az Originben frissített, döglassan. Most elindult a játék, és megint frissít... Ez miért jó így?
  • rozsa88
    és miket állítottál be? mert nekem is hasonló gondom van
  • zorrobomber
    Hm, nekem ennél simábban nem is mehetett volna. A bitek viszont nem vágtatnak lefelé, szerintem nem várom már meg.
  • Kodlovag
    Hamarosan engem is üdvözölni fog. Már csak percek kérdése.
    Előtte viszont 2-3 órát tököltem azzal, hogy a Windows hajlandó legyen elindítani azokat a serviceket (amiknek egyébként alapból mennie kellene), amik egy VPN kapcsolathoz kellenek. Azok nélkül semmilyen VPN progi nem tudott kapcsolódni.
  • SANTANTICA #3894
    akkor jó sok bevélteltől esnek el......
  • zorrobomber
    ?dv?z?l a SimCity!
  • BYpsilon
    Nem teljesen mert a hivatalos ára dobozan is annyi lenne mint digitálisan. Csak a digitálisnál az egészet az EA teszi zsebre. A dobozosnál, meg a kereskedők a saját hasznuk terhére adják olcsóbban. Illetve digitális terjesztésben ugye nincs konkurencia harc, mert egyedül van.
  • SANTANTICA #3891
    az miért van hogy Origin digitálisan nem árul csak nemlétező 17.000+ ért?

mikor a boltban a dvd 10000 alatti?

letöltős vásárlási lehetőség "normális" áron nincs? olcsóbbnak kéne lenni mint a gyártott doboz+dvd+papir+száállítás meg fakivágás+kémiai vegyszerek...
  • nyirog
    vagy akár egy kis hasonlítás is jól jönne a bétához képest :)
  • nyirog
    Aki levpnezte az meséljen már róla pár dolgot, nem kell regény, de úgy a fontosabb észrevételek, elég címszavakban is :)
  • dimre
    Ennyi év elvonás után.
    Működik rendesen, igaz macerás egy picit, de megérte. kép1
    kép2
  • nyirog
    gondolom majd akkor ha már mo.-ban is elérhető lesz hivatalosan