SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1, Én nem azért nézem más szemmel (?) a játékot, mert "szakmabeli" vagyok, hanem azért vagyok szakmabeli, mert más szemmel (?) nézem például ezt a játékot, következésképpen tehát engem az szórakoztat, amikor kialakított kis gondolataimat vihetem képernyõre, vagyis nem igaz az, hogy nem tudok szórakozni, hanem az igaz, hogy a játék engem jelenleg nem szórakoztat. Ha bármilyen aspektusa lenne, amibe bele tudok szeretni, vagy inspirációt tudnék belõle meríteni, akkor észre se venném a problémákat, mint ahogy ezt az RH után az SC4-gyel is tettem, ahol bele voltam szeretve az elelevated railbe, és az volt a heppem, hogy építek egy tökéletes metróhálózatot, ahol nincsenek túlterhelt vagy üres vonalak. Ehhez igazítottam a várost (késõbb aztán mást is csináltam persze)
2, az sc4-ben nem lehetett egymással keresztezni a vasutat meg az autópályát, ami egyszerûen egy banális hiba. Bárki akarhatja az utat meg a vasutat keresztezni, aki például épít egy autópálya-körgyûrût (ami szerintem nem túl hardcore szakmai elgondolás, sõt igaziból elég laikus ötlet)A többi vonalas infrastruktúrát mind lehetett egymással keresztezni, kivéve ezt a kettõt. Következésképpen ez mindenkit zavart, aki eljutott odáig, hogy volt autópályája. Továbbá egyébként azt gondolom, hogy az SC4 nem nehéz volt, hanem az igazán tömegvonzó level 7 és afeletti házak csak nagyon késõn jelentek meg, így sok idõt kellett úgy játszani a várossal, hogy ronda és unalmas level 4-5-ös házak épültek a végtelenségig. Ebbõl kifolyólag nyilván mindenki meg akarta sürgetni a dolgot, vagyis kiköltekezte magát parkokkal, repülõtérrel meg autópályával, aztán persze csõdbe ment. (a másik amit nem bírtak megérteni, hogy a szegény emberek nem ellenség, akiket ki kell üldözni a városból, így soha nem jutottak el a CS$$$-as, level 6-7-8-as szintre)
3, senki nem várta, hogy egy olyan várostervezõ programot kap, mint amivel mondjuk a párizsi városháza modellezi a várost háztartásra lebontva. Vagyis én sem. Innentõl kezdve semmi értelme közém és bárki más közé beverni ezt a szakmaiság nevû éket. (egyébként a településfejlesztõk hülye kis idióta hivatalnokok, nekem csak azért kellett ez a végzettség, mert szükségem volt egy biztonsági hálóra, hogy folytatni tudjam az életemet. A városokkal kapcsolatos tudásom ennél jóval kiterjedtebb.)
4, ne személyeskedj. (fõleg akkor ne ha moderátorként meg ezzel vádolsz másokat)Tartsd tiszteletben a véleményemet, hogy nekem a játék ebben a pillanatban még nem nyerte meg nagyon a tetszésemet, és ne úgy kezdd el beállítani a dolgot, mintha ez attól lenne, hogy én valamitõl más vagyok mint bárki. Ez nem érv. Maximum azt mondhatod, hogy téged nem zavarnak a játékban azok a dolgok, amik engem.
Teszek ide egy-két idézetet, hogy legalább ne próbáld letagadni:
"Te valamennyire szakmabeliként (és gondolom már elõtte is komoly érdeklõdõként) mást látsz, és mást vársz el a játéktól, mint a nagyközönség"
"az elsöprõ többség nem szakmabeli...De õk (ti) minden helyzetben a kisebbséghez tartoztok"
végezetül pedig még annyit, hogy ne vedd sértésnek vagy személyeskedésnek amit írtam, hanem csak tekintsd úgy, hogy egy általános jelenségre hívom fel a figyelmet, miszerint amikor valakinek nincs érve, de mindenáron ellent akar mondani, akkor például tipikusan elõveszi a "mi vagyunk a többség te meg a kisebbség" dumát, amire az illetõnek általában semmi alapja nincs, mert semmivel nem tudja igazolni, hogy ez lenne a felállás.
<#nemtudom>#nemtudom>
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
- Marc 15-ig be kell váltani
- 1 hónapnál frissebb gamera nem lehet
- nem EA játékra nem lehet
A legfontosabb opció pedig
"Csak Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában érvényes."
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Esetleg kérdezd meg az Origin topicban, hátha van már tapasztalata másnak ilyesmivel.
(az árfolyammal kapcsolatban: a várható váltást már jó rég beárazták a piacok, nem számítanak semmi extrára a következõ napokban emiatt)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
- Külön kulcs jár, néhány elõrendelõnek.
- Már a teljes játékot lehet kipróbálni.
- 4 órára szól, ma éjszaka (odaát délután-este), a szerverek stressztesztje folyik.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
eddigi betakat nem tudtam kiprobalni sajnos.
elore is koszonom, vendegem egypar sorre😊
!Forza Ferrari!
#2934: +1 <#hamm>#hamm>
Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit
Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit
De õk (ti) minden helyzetben a kisebbséghez tartoztok, az aktuális többségnek a sima, módosítatlan SimCity-k sorozata mindig megfelelt, még az általad katasztrófaként titulált sima SC4 is. Egy komoly problámája volt: nehéz volt, könnyû volt csõdbe menni, és ezt hangsúlyozták is, de nem a koncepcióbeli problémákkal volt tele a sajtó, mert a sajtó sem várostervezõ szemmel nézte a játékot.
Az elsõ SC-k pedig azért is voltak valószínûleg számodra is mások (ahogy mindannyiunk számára), mert 20 éve még sokkal kevesebb tudással, tapasztalattal, igénnyel rendelkeztél, mint most, mint mindannyian.
Ezt a hozzászólást ne vedd a személyed elleni támadásnak, nem annak szántam, csak rámutatok egy olyan jelenségre, ami nagyon sokszor, nagyon sokfelé felbukkan, ahol szakmabeliek is megjelennek - nincs is ezzel semmi baj, de sajnos a szakma ilyen téren "elrontja" az élvezeti értéket. Kameraman ismerõsöm például többször panaszkodott, hogy nem tud úgy végignézni egy filmet úgy, hogy ne azt figyelné állandóan, hogy milyen a kamerakezelés, és sorba tûnnek fel neki a hibák - nem tudja kikapcsolni a szakmát, és hátradõlve élvezni a film történetét.

Az épületekkel nem tudom mi bajod, hiszen adott volt egy készlet amibõl a játék dolgozott. Az adott területre vonatkozó pozitiv és negativ hatások összegzése után választott egyet és felépítette. Habár marha régen vettem elõ, de ha jól emlékszem telkeknek volt orientációja és annak megfelelõen épültek az épületek.