11758
  • Armi555
    "Update: 900am PST (fél órája) We are currently aware that some servers are not performing optimally and are actively working on them. "

• khalmi77
    én játszottam 3 év EVE online MMO-t szóval nekem ez nem új... nagyobb hadműveleteknél naponta többször és kilőttük a szervert :D
  • Shiver
    ezt szebben nem tudom megfogalmazni egy városszimulátornál
  • Shiver
    18 perc wait time, ea elmegy a nagybüdösgecibetelibeverve
  • Carlos
    Nekem egész nap ment a játék. Most kiléptem egy kicsit de már bánom.
  • Armi555
    Szerintem a videókártyával izél vagy nem tudom, egy jól irányzott ati driver megoldaná. Remélem. De nem értek ehhez ennyire.

Szerintem itt nem azzal van gond, hogy nincs elég szerver, hanem valami mással, ahogyan ezek a szerverek kiszolgálnak minket. De ez csak tipp :D
    Még ha be is jutok, nappal vagy éjjel, lassú a régión belül a városok közti szinkron. Például pénzküldés sokkal később ér át a másik városhoz, meg ilyenek. Hivatalosan úgy tudom a régiószimuláció fut a Simcity szerverein, szóval ez megmagyarázná...

egy kicsit frusztráló a dolog, hogy csúcsidőre emiatt nem lehet bejutni sem utána meg fura. Biztos az EA-s szerverparkosok unskilled munkások és most nem megy jól a dolog ezért :D
  • Aragorn831109
    A szervert sikeresen kiválasztottam, de a playgomb még szürke. Általában mennyit kell erre várni?
  • Carlos
    Jaja, kellemetlen. Énis várok...
  • Aragorn831109
    Most jelenleg csak a csendes óceáni elérhet. Én oda fogok most csatlakozni, ha beenged...
  • khalmi77
    én is elkiabáltam sajnos, leléptem kajálni, buta módon ki is léptem... ja mire visszaértem most már összefosták magukat a szerverek :D
  • drmilo
    Hát ez a plusz 3 szerver meg se kottyant Europának. Már a második 20 perces
    sorbanállásom tellik....
  • khalmi77
    nekem maxon elég jól fut, nekem is q6600-am van 4gb rammal, meg egy jó videokarival.

Viszont azt azért lássuk be, hogy a q6600 és a ddr2 sok minden csak nem új (konkrétan kurva régi :)! Ha lenne egy új core i7 meg 8-16gb ddr 3 azon már futna maxon, persze SSD-vel.
  • GibboRamone
    Neten mi a francért csak LE-t lehet venni meg a még drágább deluxeot? nevetséges...
  • Armi555
    Azért annyira nem jól optimalizált... azt hiszem én gépem rendesen megüti az ajánlottat mégse fut jól egész térképes városnál meg nagyobb városnál, 20 fps körül vagy alatta megy egész végig sajnos :( Alacsony árnyék és közepes világítással. Ennél alább nem akarom rakni sem mert ez így még szép :)

Intel Q6600-am van és HD6580-em és 8 giga system ram :( vagy ezek gyengék?
  • fuji001
    Imádom a játékot, szerintem is a legjobb szimuláció amit eddig csak kiadtak!

Szerverek már stabilabbak a tegnaphoz képest, max egy hét és semmilyen gond sem lesz!
  • godand
    +1
  • khalmi77
    igazából amúgy ahogy rájöttem, hogy ebben nincs bután szerkesztett commute time, nálam lekörözte az SC4et egy életre :D
  • khalmi77
    Két napja játszok a játékkal, néhány gondolat: összegezve a legjobb szimulátor amivel életemben játszottam.

Teljesség igénye nélkül néhány dolog:
    - Nincs többféle nehézségi fokozat, amit mindig butaságnak tartottam az SC4ben, mindenki egyen játszik ami alapja lehet az összehasonlításnak immár.
    - Nincsenek bődületes marhaságok benne mint az SC4ben: pl 2 utcára ő azt mondta hogy long commute time (meg anyád az mikor azt le is sétálhatod 10 perc alatt).
    - A grafika végtelenül optimalizált, remekül fut gyenge gépen is, ugyanakkor nagyon szép.
    - Régiós játék is nagyon optimalizált, gyengébb gépen is 1 percen belül már más városban vagyok.
    - Összességében előrelépésnek érzem az SC4hez képest, és persze ennek folytán köröket ver minden más hasonló játékra… a pályát meg majd DLC-zik hogy nagy legyen, no para.

A lényeg:
    Nagyon élvezhető, iszonyatosan jól eltalálták a játék nehézségét! Az elején nevetségesem könnyű, hogy mindenki szórakozhasson azért, a 10 éves gyerek is elnyomogassa kicsit a napközi után. De egy olyan 100k+ városnál már nagyon durva gondok jönnek elő, ha nem terveztél nagyon komolyan előre… dugók, úttervezés, stb.

Konklúzió: 10/10 nálam, életem egyik legjobb játéka. A szerver gondok megszűnnek 1 héten belül, bár nekem ma is egész nap gond nélkül futott a game (most is).

Skacok a DLC-ken meg nem kell felhúzni magatokat, én örülök összességében neki. Miért? Mert manapság két játékot szoktam sokáig támogatni, fejleszteni: az MMO-kat és az ilyen DLC-s megoldást, magyarul azokat amiknél "fizeted" úgymond havi szinten a programozókat, hogy csinálják a jóságot. Egy MMO-nál meg azért még mindig mesze olcsóbb ez a játék :)!
  • Newfronter
    Nincs valami trükk rá, hogy ne kelljen sorba állni?

Carlos: Esetleg ha lerombolsz belőlük 1-2-őt, utána újraépülnek ha jól tudom(esetleg nem abban a formában). Utána nem tűnik el ez a bug? Vagy az odavezető útnak egy részét ha lerombolod?
    Vagy ha a lerakatot kikapcsolod, majd be?
  • Carlos
    Nem exportálni nem tudunk, hanem vannak olyan ipari épületek, amik azért "szomorúak" mert nem tudják tőlük elszállítani a árut.
  • drmilo
    Be van kapcsolva az export a kereskedelmi lerakatba?
  • khalmi77
    ma meglepően normálisan működnek már a szerverek :)
  • oneal1
    próbáltam már pár dolgot, de semmi:S
  • Carlos
    Ez engem is érdekel. Nekem sem akarták elszállítani az árut...
  • Newfronter
    Na megjöttem, végre játszhatok, látom a pénteki csúcsforgalom keményedik, egyre terheltebbek a szerverek. :D
    Remélem nem futok bele játékmenetet akadályozó bugba...
  • reménytelen
    Kicsit nehezen veszem rá a simeket a nagyobb sűrűségű épületek építésére, de azért 1-2 közepes sűrűségű már kezd megjelenni
  • oneal1
  • Aragorn831109
    Végre én is beszereztem a saját példányomat. Limited Edition, 8500 Ft-ért vettem a Gameshopban. :)
  • oneal1
    az ipari részeken sok gyárban írja, hogy üres mert nincs hová szállítaniuk az árút.

Van kereskedelmi lerakat, 3 üres raktárral...

orvosság a dologra?
  • empie
    ITT a legolcsóbb,de csak hétfőn lesz újra,sajnos :P
  • elite
    Én ma vettem meg a konzol világban 8900ért limited edition.
  • Fyrex
    jelenleg hol tudom legolcsóbban megvenni a játékot? köszi
  • Bazsa241
    újrakezdeni nem lehet csak elhagyni vagy bulldozerezni.
  • Bazsa241
    348-an laknak a városodba ? :D:D
  • oneal1
    új várost kezdtem a magyarország régióban:)

még pici, de már a sok baktérium miatt sztrájkolnak...

van klinika, mit lehet ezzel kezdeni?:)
  • Dzsini
    Főmenüben a játékaid között (bal oldali fül, ahol a középső a publikus játékok a jobb oldali pedig az új indítás) be tudod X-elni a régiót.
  • Joschka
    Na, újra kezdtem a városomat, de a sandbox nélkül...Olajat bányászok, kereskedelmi lerakatom is van...szóval dübörög a gazdaságom...DDDDD

Ez a főtere...

• massFx
    hogy lehet egy várost újrakezdeni? .. mert én csak a város elhagyása funkciót találom... ha visszafoglalom, akkor meg onnan folytatódik, ahol abbahagytam:(
  • Láma!
    szerintem emiatt nem fognak kirúgni, a megélhetésed nincs veszélyben.
  • Joybull
    Na engem kitett a játék. azért nagyszerű hogy minden zöld és kiírja hogy a szerver túlterhelt. Ennyit a jelzésről hogy mikor mi érhető el. Kérdés hogy este mikor mindenki rászabadul mi lesz.