11758
  • godand
    Halálos. Jönnek a mémek is.
  • Armi555
    Ingyenes online verziója a SimCitynek megjelent!
  • khalmi77
    Ctrl+buldózer (ahogy a cuccok RCI lerakásánál is) nyomva tartva többet is le tudsz egyszerre rombolni.
  • Armi555
    nem :(
  • khalmi77
    Várost nem lehet, csak buldózerezni, régiót lehet törölni minden várossal együtt, úgy, hogy elhagyod.
  • Ironman2
    lehet törölni valahogy várost,ha nem úgy sikerül ahogy akarom?
  • Aragorn831109
    Most nézem már csendes óceáni szerverből is munkába fogtak még egyet.
    Ettől függetlenül az összes szerver foglalt... :)
  • Aragorn831109
    Egyelőre így néz ki a városom. Még közel sem laktam be. :)

• Ironman2
    Az igen! Profi!!
  • Ironman2
    nálatok is lassú a régiócset? beirok valamit,és perceken belül jelenik meg
  • Láma!
    Néhány embert felvettem barátlistára:)
  • nyirog
    jah, sajnos a kis térkép miatt ez a leghatékonyabb struktúra :( legalább is egyenlőre, remélem hamar összekalapálják azt a szart amivel majd ki lehet bővíteni :D
  • khalmi77
    Varos II

• MT16
    Nálam a buszok mindig falkában jártak, egy kupacban, így nem volt túl hatékony
  • khalmi77
    Azt, hogy a paraszt tud sétálni 5 métert, amire a sim city 4-ben nem volt képes. Ott a fejem vertem a falba, itt meg szimplán elégedett vagyok, hogy úgy működik ahogy "kell" (tud a paraszt sétálni 5 métert a megállóig).

Megcsináltam az egész városba a hálózatot, nem mondom nem volt olcsó, de gyakorlatilag szó szerint üresek az utcák, busz nincs nálam, csak villamos.
  • MT16
    Mit értesz az alatt, hogy élethűen működik?
  • khalmi77
    Tökéletes ez a szimuláció... a tömegközlekedés (busz és villamos) olyan szinten élethűen és jól működik, hogy ilyet még semmilyen játékban nem tapasztaltam. Egyszerűen brutális :D! Lassan kezdek majd procikat gyártani... halálra keresem majd magam Mac és iPad hegyekkel XD
  • nyirog
    kicsit sandboxoztam :), szerver meglepően stabil volt és sokáig bírta, délután óta nyüstöltem, most léptem ki egy kis szünetet tartani :)
  • Sotyka
    Valaki még régebben linkelt egy netes helyet ahonnan olcsón lehetett venni kulcsot, és azt írta hogy megbízható. Valaki azt betudná pls linkelni megint? (ismerősöm is venne, de vidékre csak drágán lehet dobozots szerezni)
  • khalmi77
    Mint a valós életben :D! Tudja valaki, hogy lehet teherszállításra használni a vonatot? Gondolok itt az exportra amit köszönöm, hogy leírtatok. Vagy exportálni csak repülővel meg kamionokkal lehet?
  • Carlos
    Akkor lehet, hogy kidobom a kaszinót... Aztán meglátjuk...
    Amúgy igen. Megy a sirás, hogy nincs pénzünk és dőlnek befelé a boltok.
    Az adók 11 - 10 - 9. (csórók szivnak offkósz)
  • Dzsini
    Túl drágák a boltok / nincs elég keresetük? Nekem akkor írtak ilyet, amikor a kaszinóim túlfejlesztették a kereskedelmi zónákat, a lakosok pedig még mindig csak közepesen gazdagok voltak.

Cserébe viszont a boltok is tönkrementek, mert nem volt gazdag vásárlójuk :) (én meg sürgősen lebontottam az egyik kaszinót, mielőtt magával rántotta a várost)
  • Sotyka
    magas adók, kevés munka
  • Carlos
    No nálam most a nincs pénzem költözni akarok rinya népszerű. Ez micsoda??? Nem nagyon értem.
  • Sotyka
    a rinya az mindig fog menni, mivel ez amerikai játék, és soha senkinek nem lesz teljesen tökéletes élete, és ha nincs akkor máris megy tüntetni valamiért. Az más kérdés hogy jogos e vagy sem. A jogos rinyáre érdemes odafigyelni, de a nem jogost nyugodtan lehet ignorálni, had krözzenek a villám előtt
  • Carlos
    No, kicsit sikerült visszahoznom a városomat. Ledaráltam a szép nagy tűzoltóságot és leraktam helyette egy kicsit. Valamint a vizet is inkább kigazdálkodva kiszívtam a fődbű, mint vettem szomszédtól.
    Mostmár nem vagyok minuszban, de még mindig megy a rinya.
  • Armi555
    Specializáció menüben van a kereskedénél ez a lerakat.
    Szabadon keverheted a különböző specializációk épületeit
  • khalmi77
    Előbb specializálnom kell a városom? Ha igen, azt vissza tudom csinálni, vagy átmenni másik specre, úgy ho az előbbit elhagyom?

Hol van tároló? Nem látok sehol.
  • Sotyka
    Leraksz egy tárolót, kibővíted a tárolót az exportálni kívánt termék tárolójával, és ha megvan akkor a gyárakból a tárolóba szállítják a cuccot és a tárolónál meg betudod állítani hogy mi legyen a sorsa (helyi felhasználás, export, import)
  • khalmi77
    Azt amit leírtál, hogy tudsz exportálni? Egyáltalán, hogy tudok bármit exportálni globális piacra, ha privát régióba vagyok, és ez az egyetlen városom?
  • Sotyka
    Amúgy azt vettem észre hogy a legstabilabb bevételi forrás az ipari régió fejlesztése (hightech ipar) hozza. Szóval olyanokkal hogy érc/szén/olaj bányászat nem is érdemes foglalkozni (max az elején), mert még egy adag nyersolajat 6k körül paszolsz el addig egy sima chippet 60-ért. Amég a feldolgozott olajaz(benzint) 40k fele paszolod el addig a feldolgozott chippeket (tv/számítógép) 140k felett. És az ipar sohasem tud kifogyni a nyersanyagból(mivel szemét újrahasznosításból dől a hightech alapanyag), a bányászattal ellentétbe. Nekem 3-adik próbálkozásra végre sikerült egy tényleg nagy és stabil várost létrehoznom hightech iparból.
  • godand
    Túl vagyok 3 becsődölt városon és számtalan (!!!) szerver szakadozáson de én is jól szórakozom. Komolyra fordítva a 4. városomba már menő városvezetőnek számítok. Kérdés, hogy meddig...
  • khalmi77
    Egyetem kell, én előbb csinálok mint főiskolát, és az instant toljaa high-tech ipart amit eladnak a $$$ üzleteknek amit megvesznek a $$$ lakók, mindenki happy, szennyezés nuku.

Várost meg alapból úgy kezdek, hogy a legolcsóbb sugárutat, tehát kétsávost rakom le, mert később bővíteni tudom, és tudok rá tömegközlekedést is építeni, mivel a buszok 40 kapacitása nevetséges a villamos 200-hoz képest, bár az is kevés egy idő után.

Alapból egy kölcsönt is felveszek, amit gyorsan visszafizetek, de az meg azért kell mert napenergiából nyerem az áramot... most már. Az első városomban szélenegiáztam, na az úgy szar ahogy van kb. egy 100K-s városnak nevetségesen keveset ad, a napenergia ellenben sokkal jobban fejleszthető és nekem jobbnak tűnik egyenlőre. Az sem elhanyagolható tény, hogy a napenergiát olcsóbb "fenntartani" mint a szélenergiát, aminek a karbantartása sokkal többet kerül. A szélenergia faluba, vagy nagyon kis településen jobb, mivel az erőmű olcsóbb.
  • Joschka
    Na, végre meg van az első ipari tűzesetem is....egy kencefice gyár gyulladt ki...Tiszta égés!DDD

• Narxis
    :D
  • Dzsini
    Próbálom összehangolni a munkát egyelőre két város között, hát egyedül nem egyszerű - jó dolog az egymásnak küldött szemetes/rendőr/tűzoltó (még pénz is jön belőle), de a turizmus és a rengeteg ingázó (autó, busz, iskolabusz) szépen eldugította az összes utamat, huszasával állnak sorba rajta a buszok. A városok viszont már jó zsúfoltak, nem tudok hatsávost elhelyezni durva bontás nélkül...
    Az egyik városban meg van 3 iskolám (majdnem tele), egy jól fejlett középiskolám, népfőiskolám (vagy mi a neve), egyetemnek nincs hely, középszinten vannak a gyáraim, és állandóan bezárnak, mert "nincs elég képzett munkaerő". A térkép alapján minden lakosom iskolás, képzett nem tudom mihez kezdjek velük.

Nehéz a polgármester élete, de jól szórakozom.
  • khalmi77
    ja de ez már SC4ben is így volt... azért van mert nem megfelelően menedzseljük a dolgokat, nem hiszem, hogy bug, vagy hiba lenne. Ennyire nehéz lesz és kész, néhány hét után valszeg már rájövünk a dolgok nyitjára itt is.
  • Carlos
    igen. Ez elég fura, mert semmit sem változtattam, egyszercsak elkezdtek hőzöngeni.
  • khalmi77
    föl sem tűnt :D
  • Fpocok
    Most olvasom, hogy kivették a gyors sebességet a játékból. EPIC FAIL!