SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sordoran
A 3.város meg a turizmusnak szentelve, kaszinók, repülõtér, plázák, stadionok, áruházak stb. Így teljes a kör. 😄

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Na ezért nem lesz atomerõmûvem. Inkább a szélenergiát fogom majd felfejleszteni a csúcsra. 😊
Sordoran
Persze, az én elképzelésemben is benne van egy ilyen város, egy város amit "feláldozok", szennyezettség stb. nem számít, csak nagy hatalmas ipar, energia termelés, bányászat, hulladék szállítás és újrahasznosítás, atomerõmû. És mellette egy kis aranyos lakóváros, iskolákkal, egyetem, kórház, és pár szélerõmû, miközben az energia 90%-a a szomszédos szénerõmûvekbõl jön. <#nevetes1>

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Hát a sugárzás csökkenéséhez is (pláne ha 100 méterre az atomkatasztrófa melletti helyrõl beszélünk), rengeteg idõ kéne (sok sok évtized), úgyhogy szerintem aki egyszer elszenvedett egy atomkatasztrófát az letehet az egésséges életrõl a városban 😄

Dzsini
A kihívás itt inkább a nagy projectnek való áru összegyûjtése, plusz mutatták a challenge-eket: legyen pl. 2,5 millió lakosod a régióban.

Esetleg az, hogy jól együttmûködõ városokat építs - eléldegélnek magukban, de azért bõven feljebb lehetne tolni a hatékonyságot.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Már bocs, de ha valaki nagy olaj, és érc bányász várost üzemeltet akkor az igaziból is így mûködik, a munkások szar körülmények között, a tulajok aranyban úszkálva élnek.

nyirog
tényleg, erdõsítést még írták is anno, hoppá, már teljesen el is felejtettem h van ilyen funkció a játékban

nyirog
sugárzást nem tudom, gondolom az idõhöz van kötve h mennyi az az idõintervallum mi alatt degradálódni fog, talán van is ilyen nézet és ott talán kijelzi a felezési idõt. Sima földszennyezés pedig szerintem el fog tûnni belátható játékidõn belül, ha meg vannak a kellõ épületek, mint a szennyvíztisztító, hulladék újrahasznosító, ahogy elnéztem ezek nem környezet barát társai okoznak igen nagy talajszennyezést.

Dzsini
Földszennyezést elmossa lassan az esõ, idõvel kitisztítható, és a masszív erdõsítéssel ki lehet pucolni. A sugárzás marad, azzal ha jól emlékszem régebben sem lehetett mit kezdeni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sordoran
A város közepén lévõ talaj se már a régi... 😄
Régen még kódokat, csalásokat használtunk, hogy könnyítsünk a játékon, most már az egész játék elronthatatlan szinte. Felépített egy várost, kialakította a bányászatot, exportot. És azóta kb. semmit nem csinál, szórja a pénzt, és az csak gyûlik így is.
Nem kiábrándító, de nagy kihívás elmarad. Persze, ha egy normális várost akarsz, fõleg ha csak egyet felvinni a top-ra, ipar, lakosság és turizmus szempontjából azért el lehet szórakozni, de specializálódni nem nagy mûvészet.

nyirog
akkor nem szállítja át a sugárzást szomszéd városba ?

Amúgy ez a saját városban is elõfordulhat majd. A sugárzást, vagy a földszennyezést, akkor sehogy sem fogod tudni megszüntetni?
nyirog
MOndjuk ez is zavar kicsit, hogy a forgalmat nem lehet úgy elvezetni hogy a városba ne csak egyetlen bejárat legyen, okés h van vasút, de szerintem az se fogja kellõen levezetni, legalább még egy autópálya lejárót jó lett volna ha tudunk építeni :\.

Dzsini
Konkrétan megdobtak egy meteorral egy atomerõmûvet, aztán egy másik meteor a tengerpartra rakott egy másik nagy kupac sugárzást...

Azóta egy repülõtér mûködik a sugárzás közepe fölött, de a környéken a házak elég gyorsan elhagyatottá válnak a sugárzás miatt 😊

Sordoran
Peking <#eplus2>

Hát azért gondolom nem akkora a sugárzás mint egy atomkatasztrófa után (ámbár nem láttam a streamet), és hidd el manapság is járnak sokan olyan városba ami az életveszélyesen szennyezett kategóriába esik, csakhát a sajtónak köszönhetõen ez szépen a szõnyeg alá van söpörve.

Dzsini
Ha ott van munkahely és ott fizetik meg a tudásod, oda jársz dolgozni 😊

(egyébként a valósághûséget egy terepasztal-makettjátéknál ne kérd számon, zombik is vannak benne 😉 )

Azért ez így nem túl valósághû valahol. Én egy Csernobilba nem szívesen járnék dolgozni. 😄
Értem. Mondjuk nem figyelem teljes átéléssel, csak idõnként rápillantok. Én inkább már a saját városomat építgetném. 😊
Dzsini
A város adókból mínuszban van, de a folyamatos szén, érc és egyéb nyersanyag eladással sima pluszban van - errõl beszélnek folyamatosan, mikor valaki rákérdez.

Az, hogy a fél város radioaktív se nagyon zavarja a népet 😊 bejönnek dolgozni (azért olyan óriási a forgalom a ki-bejáratnál), ömlik az olaj, szén, érc, és az eladásból ömlik a pénz.

Sordoran
Mondta hogy veszteséges a város, de a nyersanyag, érc exportból befolyó pénz miatt nõ a pénze.

Én úgy látom, hogy folyamatosan veszíti a pénzt. Szerintem csaláskódot használ. 😊
Sordoran
Ez a live stream, hát a fejem fogom. Valóban eléggé realisztikus, nem törõdik a várossal, elhagyott házak mindenhol, semmi infrastruktúra, de dõl a pénz miközben a város haldoklik. <#idiota>

miért bannolná? már velem is megtörtént hogy be vagyok lépve a gépemen, és a laptopomon is bejelentkeztem, ezért nem jár bann 😊 Viszont kidobja a régebben bentlévõ játékost hibaüzenettel, esetleg emailt is kapsz hogy eddig nem regisztrált ip-rõl jelentkeztek, és erõsítsd meg hog ez ismeretlen, vagy te vagy.

Mi történik, ha egy accountot használ 2 ember és véletlen bejelentkezik a 2. ember, mikor az egyik használja? Bannolják az accot, vagy csak kidobja a bejelentkezett játékost az Origin? Van valakinek ezzel tapasztalata?
Kipróbálná a haverom a játékot, és ez az eset megtörténhet, de nem akarok belõle problémát!
szabii98
Köszi! 😊
Sotyka: okéss

I met God. She's black

amúgy vissza tudod nézni az elõzõ streameket is (az alattam belinkelt linken is akár)

Dzsini

szabii98
megy még a stream? valaki ad egy linket?😊

I met God. She's black

Dzsini
Az a jó a streamben, hogy azért sok értelmes információ is összejön az ökörködés mellett. Valamint látszik, hogy nem dõl össze a világ, ha tényleg "casual" szinten játszol csak vele - az SC4 lakosok nem voltak ennyire toleránsak 😊

Lehet építgetni, szórakozni, és tényleg el kell bökni valamit, hogy abból balhé legyen (pl. tegnap az elegáns kaszinót, vagy amikor egy normál városba hirtelen beleborítottak egy vödör olajkutat).

WOOOOW??? tényleg? <#wow1><#wow1><#wow1> Aztse hittem volna hogy az eanél tudják hogy mi az a magyarország, de azt pláne nem hittem volna hogy nálunk az elsõ között lesz elérhetõ, ez ZSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍR 😄😄 <#worship><#taps><#vigyor2><#szeret><#guluszem1><#merges2>

LOL.Micsoda gesztus!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Mute 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

de ezt most ki érti? nekem az emailbe azt irták hogy 990ft a házhozszállítás,akkor mégis ingyen lesz?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én már annyi streamet néztem, hogy kezdem azt érezni, hogy egyre kevésbé érdekel a game, mert már mindent láttam belõle... ( De azért most is megy a háttérben <#smile> )
Egyébként csak engem idegesít rettenetesen, ahogy ez a két hülye bohóckodik a streamen és 4 órán át b*sztatják az egyébként értelmesnek tûnõ "Robo Loui"-t? <#rolleyes>

Megy a mai stream, szénbányász város.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Joschka
<#eljen>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

oneal1
nekem is akkor jött😊

!Forza Ferrari!

Én fogom megkapni az összes Mo-i példényt és nálam lehet licitálni rájuk. <#hamm><#bee1>

Joschka
Én szintén megkaptam a cd galaxistól az emailt (még 25.-én!), hogy küldeni fogják. <#hehe>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

oneal1
akkor küldeni fogják😊

!Forza Ferrari!

oneal1
értem, köszi!

!Forza Ferrari!

Kaptam értesítést emailben, igen. <#smile>

Dzsini
Egy régióban több város van egymás mellett, és ezeket lehet egymás között elosztani, ha többen játszotok. A városok tudnak egymással kereskedni, nyersanyagokat, szolgáltatásokat nyújtani egymásnak, és ilyesmik.

oneal1
rendeltem már tõlük nem egy játékot. Amikor küldtek értesítést akkor mindig megkaptam a csomagot. ez szerintem a cdgalaxis esetében fix

!Forza Ferrari!

Faterx
Pardon... ezt csak gondolod, vagy tudod?
oneal1
amúgy hogy fog mûködni a multi a játékban?😊 lehet hülye kérdés, de direkt nem nagyon nézegettem videókat. lehet többet játszani egyszerre egymás szomszédságában?

!Forza Ferrari!

oneal1
ha kaptál értesítést akkor jut😊

!Forza Ferrari!

mrmilan
Én is megkaptam az ominózus e-mailt, hogy a Limited picsába. Mindegy. A "szupermenes" ökörség nem hiányzik annyira. Persze más lenne a helyzet, ha valami értelmes tartalmat veszítenénk ezzel. Akkor marad a sima, azi s jó lesz, csak legyen!

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM