11758
  • Austin Bailey
    igaziból soha ne mondd, hogy soha
  • Omlás
    Egyetértek, nem is értem magát a logikát sem, hogy miért hagyták bent ezt az opciót.
  • Kodlovag
    Na de ha látogatóban vagyok, akkor nem fut a szimuláció. Ha nincs szimuláció, akkor gondolom mentés sincs. Tehát ha történne valami, annak akkor sem kellene lementődni. vagy nem így van?
    Egyébként nagy szopás lenne, ha látogatás közben is lenne katasztrófa, hiszen nem vagyok ott, hogy válaszolhassak rá. Egy gyík lerombolhatja a fél várost...
  • Carlos
    Pontosan!
  • Dzsini
    ...ettől függetlenül nem helyes, hogy úgy néz ki, mintha engedne beletúrni a másik dolgába.
  • Dzsini
    Nem ment el semmit, amit mások városában látogatóként csinálsz, teszteltük Nyiroggal - lehet mókázni, építeni, rombolni, állítgatni, de semmi hatása nem lesz az aktuális játékosnál.
  • Carlos
    Bugos a cucc... Mivel parkot is tudsz építeni sőt, én dzsinike exportját is át tudtam állítani (aztán visszaállítottam, mert lepődött volna, hogy hirtelen nem eladja az ötvözet, hanem veszi)...
    Szóval szerintem tud menni. Más kérdés az, hogy miért akarod hazavágni a szomszédod városát akivel közös a célotok.
  • Ryan626
  • Vándorr
    akkor is jöhet katasztrófa, ha más lép be a városba leskelődni?
  • khalmi77
    Remélem később egyesítik a servereket, legalábbis a régió mentést univerzálissá tenni, mert így akivel nem egy szerveren vagy, esélyed nincs játszani.
  • natalyel
    NA, Julesx néven én is beléptem a városalapítók közé :). Barátlistába is felvehettek, köszönöm :).
    Kelet2, ahogy előttem írták, az új játékosok előtt úgy néz ki, zárva. Így Antarctica-ra megyek.
  • khalmi77
    igen arra gondoltam, csak azt hittem SC4ben vagyok :D
  • Carlos
    hopp igen.
    Régiók között nem, de a régióban lévő városok között igen.
    Benéztük ketten is. De szerintem a városokra gondolt. De így pontos!
  • Dzsini
    Régióból nem, régión belül városból városba igen, a régiós nézeten látszanak is a felhők.
  • Carlos
    simán...
  • botyika
    Olvastad a válaszom a kérdésedre?
  • botyika
    Naná.
  • khalmi77
    FONTOS kérdés: az egyik régióból, a szél át tudja fújni a másikba a légszennyezést?
  • Aragorn831109
    Én pénteken csak a CsO1-re tudtam csatlakozni, azóta az is full, de mivel ott tudtam akkor régiót alapítani, oda azóta is mindig beenged. Szóval, ahol van a játékod, oda bármikor beléphetsz ha teli van, ha nem. Csak azért írtam meg a dolgot, mert hiába csábítanátok innen új játékosokat a Kelet 2-re, ők nem fognak tudni csatlakozni hozzátok. :)
  • donatus13
    Nekem alapból eu kelet 2 folyamatosan tele t ír és nem lehet belépni rá:) én eu kelet 4 re megyek ha rendeződnek a sorok, addig maradok amcsizni.
  • Kodlovag
    Ha az adott szerveren van játékod, akkor mindig beenged. Ezt valahol hivatalos helyen olvastam. De ha a szerver elér egy adott terhelést, újakat már lehet hogy nem enged be.
  • khalmi77
    carlos amit leírt lehet benne valami. Én is MINDIG be tudok lépni, más viszont írta, hogy soha.
  • Borg
    Szintén, sőt, másokat is simán be tudtam hívni a régióba.
  • Carlos
    Hmmm...
    Lehet, hogy faszságot mondok, lehet hogy nem.
    Szerintem (!!!!) van egy limit a szervereken. Tehát ezen a szerveren (kelet2) lehet mondjuk 10.000 account. Ha eléri, akkor nem enged több accountot rá amig ki nem kopik valaki (1 hét offline vagy valami).
    Én kelet 2-n vagyok és MINDIG be tudok lépni.
    Tegnap este is, tegnap reggel is. Meg tulképpen péntek óta bármikor.
  • Borg
    Nekem az iparom a VU torony nélkül is full tech szinten van. Úgy, hogy minden iskolatípusból van 1db-om.
  • Dzsini
    Nekem bukkant fel a város közepén is, de igen, a szemétlerakathoz megy zabálni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a szemétgyűjtéssel lehet megnyitni is a katasztrófák között
  • Kodlovag
    Én mindig az EU kelet 2 szerveren játszok, és simán megy. Én veszem el előled a helyet :)
  • Aragorn831109
    Egy baj van az EU kelet 2 szerverrel. Nekem péntek óta van meg a játék mindennap többször is belépek a játékban változó időpontokban (reggel, délelőtt, délután, este, hajnalban) és még egyszer nem tudtam csatlakozni arra a szerverre...
  • Kodlovag
    Kérdés: a gyík mindig a szemétlerakathoz megy? És mindig a víz mellet jön elő? Nekem már kétszer volt így, két különböző pályán. Odament a hulladéktárolóhoz, megzabált 10t szemetet, aztán elásta magát.
    De ha mindig a szemétlerakathoz megy a víztől, akkor ennek megfelelően kell letenni a lerakatot, és meg lehet úszni komoly rombolás nélkül.
  • Dzsini
    Ezért írtam, hogy egy másodikat, ha nagyobb területet kell lefedned - egy elég ahhoz, hogy a lakosság nagy részét kioktatja, egy második a város másik felére már nem nagyon kell belőle, mert csak üresen állna.
  • botyika
    Hogy váltja ki? A lakosok nem lesznek tőle tanultak, csak az ipar lesz fejlett.
  • Dzsini
    Vu ahogy néztem másoknál komoly pluszt ad a körülötte élő iparnak (technológiában és sűrűségben is, kiválthat pl. egy második közösségi főiskolát).
  • PLackó
    A Limited Edition csak ezt a Dr VU-s funkciót tartalmazza pluszban a sima verzióhoz képest?
    Ezek szerint nem maradok le semmiről, ha nem LE-t veszem meg.
    donatus13, köszi!
  • Dzsini
    1 óra alatt a rohanásban nem nagyon lehet olyan méretre növelni egy várost, hogy ilyesmik már komolyan feltűnjenek a bétázók számára - főleg a városközi interakció vagy a tömeges iskolabusz-probléma nem.

Hogy a belső tesztelőknek SEM tűnt fel, az viszont kényelmetlenebb. Ez is a szokásos "most már játszható, adjuk ki, majd menet közben jönnek a patchek" kategória - egy állandóan online játéknál igazából csak a korai vásárlóknak (nekünk) feltűnő probléma, mert mi vagyunk az utolsó bétatesztelők. Cserébe legalább kapunk majd még egy játékot :)
  • Borg
    Én építettem, de lebészlnék róla mindenkit.
    Leraktam a maxismant is meg a vu-t is, de semmi extra. Viszik elfele a pénzt, maxisman néha megment egykét embert, de ha amúgy is jó a lefedettséged rendőrségből meg ilyenekből, akkor semmi szükség rá. A VU toronyból meg bűnözőket szabadíthatsz a városra, amik ha sikeres bűntényeket követnek el, akkor kapsz pénzt cserébe Dr.Vu-tól. Csakhogy közel sem annyi pénzt, ami kompenzálná a lakosság elégedetlenkedését. Szóval le is dózeroltam mindkét épületet egy pár óra után... hasznosabban is ki lehet használni a helyüket.
  • Omlás
    Amúgy, hogy ez béta teszteken senkinek nem tűnt fel azt nem tudom elképzelni :D
  • Omlás
    Kékhalál ugyan nem volt de a tegnapi patch után 1x totál leakadt a játék, windows ment de a game totál lehalt még feladatkezelőből se lehetett bezárni csak a restart segített rajta.
  • botyika
    Amúgy a legnagyobb idősebesség még mindig ki van kapcsolva? Kivi vagyok mikor rakják vissza.
  • Dzsini
    Nekem is van egy körzetem, ahonnan sehogy se jutnak el az iskolába a lakók (2 utcára egy iskolától) - másik irányba indulnak az iskolabuszok, és oda egy se ér el.

Az iskolabuszok (és a tűzoltók, rendőrök, szemétszedők) út- és célpontkereső algoritmusán rengeteget kell még javítani, ha egy földrengés után több tűz van, akkor minden tűzoltó a legközelebbi tűzhöz indul, sorban állva megnézik, hogy az első néhány odaérő eloltsa, majd indulnak együtt a következőhöz. Az iskolabuszok ugyanígy falkában közlekednek, nem szétszóródva, a szemétszedés sincs másképp. A fórumon írták már, hogy készül a javított, okosabb algoritmus, és nemsokára megnyitják a tesztszervert, ahol az ilyen komolyabb változtatásokat lehet terítés előtt kipróbálni, hibakeresni.
  • Kodlovag
    Nekem is volt kékhalál, soha nem csinálta a gépem, erre most SimCitynél igen. De csak a menüben történt, 2x. Ha már bent vagyok a játékban, órákat játszhatok problémamentesen. Frissítettem BIOSt, mostanában nem tapasztaltam problémát. Driver update, BIOS update, ha még azután is csinálja, akkor valszeg hardver hiba.