11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#6692 buszok és villamosok is vannak? ha végkép nincs semmi akkor vonat, csak akkor meg a lakosságod nem lesz akkora, mivel a vonat nagyon nagy helyet igényel, cserébe eszméletlen gyors, és a gazdagokat is szállítja (ahogy a villamos is, csak az kisebb kapacitású, kevesebb helyet igényel és lassabb). -
precise #6691 Persze egy darabig jó is volt. Most meg állandóan áramért sírnak áll az egész város, nincs víz mert a szivatyúkban sincs áram. Nagy stadionom sem müxik. -
#6690 Egész jó kis bemutató videók vannak itt:
http://www.ign.com/wikis/simcity/Electronics -
potyiD #6689 230 ezer körül vagyok.. Buszok elvileg ezerrel használatban, autópályáról meg bejönnek lazán.. Úgyhogy valószínűleg velem van a baj, elég frusztráló így 4óra semmirekellő szenvedés után... :D -
#6688 Mekkora lakosságnál van ez? Mert 150-200Kig nincs dugó, ha jól építed ki a városod, busszal meg mindennel MOST SE. Az autópálya dugó már más, azt nem lehet egyenlőre megszüntetni, majd patchelik. -
Bal0924 #6687 Köszi ez sikerült! -
potyiD #6686 Vicc.. egész nap a 'dugóban ültem' Magyarország (SOFT) régióban... És semmit nem tudtam kezdeni vele, már minden utat összevissza húzkáltam, kiborultam.. Mondjuk így utólag jó hülyén ápítettem ki az is igaz.. A mentők, tűzoltók, rendőrök sehova nem érnek oda, mindenki megpusztul, felgyullad.. -.- EU Kelet 2-n volt már patch? -
#6685 Az én kérdésemre nem tudja senki a választ? Elég csak egyetem egy városban ahhoz, hogy fullos legyen az ipar és oktatási szint? -
#6684 Tilt-shift: ezt kell kevesebbre állítani -
#6683 Graphical issues: As of 3/11/2013
- Tilt-Shift is improperly designed, the focal point (area in focus) is too high, causing zoomed in objects to appear blurry (cars/people, etc.)
Szabadfordításban: jelenleg sehogy. -
Bal0924 #6682 Hogy tudom beállítani hogy éles legyen minden ha teljesen ráközelítek? mindent középre vagy mindent max-ra tettem és így is életlen..:S -
#6681 Régiónézetben megvetted az áramot nem? Kell egy kis idő (1 óra játékidő, tehát kb 1 perc) míg beáll. -
precise #6680 Valamit nem értek. A tervem az, hogy az egyik városban termelek "piszkos" áramot a másikban meg felhasználom. Na most már vagy 300mw+ van az áram termelő városban, mégis hiány van a "tiszta" városomban. Ez valami bug vagy valamit rosszul csinálok? -
#6679 A makett-hatás erősségét (amitől a nem túl távolban levő tárgyak már elmosódnak egy kicsit). -
#6678 nálatok is jobb az útkeresés? nálam megszűntek a dugók. mondjuk dél amerika szerveren vagyok és azt pont most upgradelték. -
Bal0924 #6677 A beállításokban találtam olyat, hogy Tilt-Shift mit állít be ez? -
#6676 akkor elég minden városba egyetem, vagy azért egy általános suli sem árt? -
Aragorn831109 #6675 4,5-es az oktatási szint. :) -
#6674 Az kiderült már, hogy lényegtelen az iskolatípus, a lényeg az, hogy a gazdag, művelt lakosok fognak többségben újrafelhasználható hulladékot termelni.
Olvasd át az ismert hibalistát. -
#6673 És maxos az oktatási szinted? Mert ha igen akkor ezek szerint semmi értelme a középsulinak? Vagy a főiskolának semmi, ha van egyetemem? Nekem minden van és mindbe járnak, gondoltam így kell :D van érted bsc, msc, phd :D -
Aragorn831109 #6672 Nekem középsulim nincs is, csak egy általános iskolám és egy egyetemem és minden gond nélkül megy az újrahasznosító telep. :) -
#6671 és elég sok képzett ember, akik középiskolába járnak -
#6670 Mázli vagy patch. -
#6669 az újrahasznosító központhoz mi kell, hogy folyamatosan menjen az újrahasznosítás? -
#6668 Kritika:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=916uikAEjYc -
#6667 Ha bírod anyagilag és raktárral, akkor lehet azt is, hogy felhalmozol egy ideig, és egyszerre kapcsolod át exportra a nagyobb mennyiséget, éjfél után, hogy a napi eladás a lehető legtöbb legyen.
Érdemes lehet a kereskedelmi központot is felhúzni, hogy meglegyen a nagyobb raktár + fémipari bővítmény addig, amíg a fémipari központból nem tudod engedélyezni.
Nálam úgy működött, hogy:
1: ércbányák + lerakatok, érc export
2: fémipari központ - kohászat upgrade - kohók felszerelése ötvözetgyártásra (szén is kell hozzá, én azt importáltam)
3: kereskedelmi központ, a kohászatból szerzett bevétellel fémipari upgrade (hogy a nagy raktárban lehessen ötvözetet mozgatni)
4: raktárak, vasúti / hajó export, a lerakatok lebontása
5: fémipari központ kereskedelmi upgrade, és a kereskedelmi központ elbontása (mert ugyanazt engedélyezték két oldalról, így feleslegessé vált)
Kellett hozzá egy kis zsonglőrködés, de most egy raktár (2 érc, 1 szén (import), 1 ötvözet modul) vasúti kapcsolattal és 12 teherautóval ellát 3 maximumra fejlesztett ércbányát, 3 csak ötvözetmodulokkal felszerelt kohót és 2 szénerőművet. Napi 1 millió plusz, és még az arcology építésre is jut az ötvözetből. -
#6666 Hát ez esetben akkor bővítem a kitermelést, köszönöm a válaszokat. Segíteni sajnos nem igazán tud senki mivel rajtam kívül egy ember van a régióban Komiki,aki lentebb toborzott -
#6665 Sima érceladás is jó neki, 3 teljes ércbánya exportja elegendő, és már jöhet is a kohászat :) (a lenti képen a városom is ezt az utat járta)
Ez megint a kicsit slendrián fordítás eredménye. -
Aragorn831109 #6664 Én is csak úgy tudtam beelkezdeni, a tévé és számítógép gyártásába, hogy előtte megkértem a többieket, hogy pakoljanak már le olyan épületeket, aminek segítségével ezt meg tudom tenni. :) -
Aragorn831109 #6663 Tegyél le több bányát. Vagy kérd egy másik város segítségét. :) -
#6662 Na hát ez olyan szinten epic, hogy meg kell osztanom. Bányaváros lennék ezért ugye szenet és ércet bányászok, amiket később ötvöznék a kohóban fém-ért. Ezért megépítettem egy fémipari központot annak érdekében, hogy ki tudjam nyitni a kohászati részleget, hogy a későbbiekben fémet tudjak előállítani. Na itt van a csavar mivel a fémipari központom csak akkor hajlandó szintet lépni, hogy letehessem a kohászati központot ha eladok napi 160 000 -t érő fém-et, amit ugye nem tudok még előállítani. Ötlet miként lehetne ezt áthidalni?:D -
#6661 9%-on van, a legtöbb panasz a földterületek ára miatt van (nem elég drága), viszont ha növelném, akkor a gazdagok már nem dolgoznának a gyáraimban meg a kohókban. Most nagyjából sikerült eltalálni az iparok fejlettségi szintjét és a lakosok gazdagságát, és van elég kereskedelmi zóna is a vásárlóknak.
Kedvencem az első képen a háttérben látható domb, ahova 1 hullámvasút vezet fel és le, és van rajta 5 darab házikó egy parkkal és egy buszmegállóval. :)
Több lakó reggelente lesétál az úton a gyárba....
Sajnos híd alá csak utat és fákat lehet telepíteni, így a nagy piros hidam sok értékes területet elvesz, de túlságosan jól néz ki ahhoz, hogy lebontsam :) (plusz az első képen látszik is egy kicsit, hogy a jobb szélső pillér konkrétan a négysávos út egy részén van rajta, az autósok gond nélkül hajtanak át a vasbetonon) -
#6660 Elég kemény terepnek tűnik, szép munka. Amúgy azt figyeltem meg, hogy ha leviszed a simek adóját (és magadat kompenzálod termeléssel) akkor nagyon könnyen lehet tartani ilyen 90+ boldogságot is. -
#6659 Hangulat-életképek, ércbányász-kohász város, háttérben az arcology épül, az első városom, ahol sikerül a 85%-os boldogságot stabilan fenntartani, és építgetni a rezidenciát.
-
#6658 http://www.ign.com/wikis/simcity/Mass_Transit_Strategy -
#6657 Valami biztos, hogy javítottak rajta már, mert már most mérföldekkel jobban működik mint 1.0-val. Nálam helyi buszok elég jól kezelték a helyzetet még 150K-s városban is, csak okosan kell kiépíteni, soha nem volt dugó.
DE a feketeleves: az autópálya a regionális buszoktól, ami egy szomszédos városból is jön vagy 80 EGYSZERRE, na attól totál összefossa magát. Ergo az autópálya ha nem üres környéken vagy csövön van folyamatosan szinte, és ezzel nem lehet semmit sem csinálni. Ezt remélem javítják, más bajom nagyon nincs, bár kaphatnának elsőbbségit a mentők meg tűzoltók, de ez sztem nekem álom, a programozónak meg horror. -
HyperMonkey #6656 Sajna nincs már semmi helyem építkezni. -
#6655 Majd akkor próbáld ki a TV gyártást is :D! Egy prici csomag 67Kért megy el, egy TV meg 190k :) -
#6654 tré nagyon? -
#6653 jöhetne már az az update, de valszeg hétfőig várnak a közlekedés minimális javításával.