SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Jaja, tapasztalom énis...

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
A nagy kórház csak nagyon nagy városoknak kell, nekem olyan 150 ezer környékén kezdett hiányozni, addig egy (késõbb két) kis klinika pár bõvítménnyel elég volt. A nagy tûzoltóközpont is csak akkor kell, ha magas szintû iparral játszol, mert annak van vegyvédelmis kocsija, egyébként elég 1-2 sima, fejlesztett tûzoltóság.

Fõleg akkor, ha a szomszéd városok mentõi, rendõrei, tûzoltói is besegítenek - errõl szól az együttmûködés 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Kodlovag
Még nem ismertem ki. Perpillanat nehéznek találom, állandóan a tönkremenetel határán egyensúlyozok. Azt már látom, hogy teljesen önálló várost nehéz csinálni, egyszerûen minden épület nagyon drága. Mindenképpen rá kell gyúrni valamelyik specializációra még a legelején, hogy legyen bevétel, és legyen mibõl építkezni. Mert havi 1-2 ezer bevételbõl mikorra raksz le egy 40ezres alap rendõrörsöt vagy egy 120ezres alap kórházat (amit ráadásul havi 1700 fenntartani)? És akkor hol vannak még a fejlesztések? De legalább a zónázás ingyenes.

Ezt nem gondolnám, én még csak szólózom, de nyilván az enyém lesz az összes város a régióban és saját magammal mûködöm együtt, és nem hinném, hogy ez unalmasabb, mint másokkal együtt játszani. Sõt, szólózni egy szempontból tutibb: nem kell másokra várni, eltûnt partnereket keresgélni, vagy amiatt bosszankodni, hogy neked gyakrabban kellene a partnervárostól az együttmûködés, õ meg nem játszik, és eltûnik egy hét múlva.

Ugyanakkor viszont elismerem, hogy az online játék így is kísértésbe hoz, hogy benézzek mások városaiba, egyszerûen azért, hogy tanuljak másoktól. Mások ötletei azért érdekelnek. És valahol azt is értem, hogy amikor eltervezték ezt a játékot, akkor volt a fejükben egy zseniális koncepció (ami az indulásnál elbukott a megvalósításon): hogy a SimCity az egy nagy közös City, egy bolygónyi hely, amit mindannyian építünk, maga egy globális gazdaság; ez hihetetlen szimulációvá nõhetné ki magát, ha mindannyian hatással lehetnénk az AI "világpiacra"... ezért is értettem meg, miért nem SimCity 5 a neve, hanem "A" SimCity. Szóval, annak ellenére, hogy fõleg szólózni fogok, valahol értem az egésznek a nagyívûségét, és imponál.

mrmilan
Eddigi tapasztalatok? Mivel én még nem tudtam belemerülni, és te is elég régi motoros vagy Sim City ügyben.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

Kodlovag
Tegnap este vagy 6 órát játszottam, és 2-szer is beléptem. Elsõre, probléma nélkül. Ha van az adott szerveren játékod, beenged.

mrmilan
Te, komolyan mondom, ezek mi a fenére tudnak magyarázatot adni.

mrmilan
Tegnap este próbáltam, de teljesen tele volt. Ma szintén csak estefelé tudok ránézni.

zorrobomber
Tapasztaltam már én is hasonló dolgot, így aztán sok értelme van a státusznak.

A server figyelõ ellenére simán elérhetõ az east 2 és azonnal belehet lépni.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

valójában amúgy nem tudnak rá magyarázatot adni, hogy miért nem érnek össze a területek. <#szomoru2>

mrmilan
Na ez az, így némi értelme lenne. De akkor továbbmegyek. Lehetne önálló kerületeket is menedzselni ha már összeérnének.

ha például összeérnének a városok, akkor a metrót meg az autópályát is lehetne közös projektként csinálni.

mrmilan
"EURÓPA KELET 2 SZERVEREN JÁTSZUNK!"
Szerver státusz figyelõ: Europe East 2 Full for last 2 days 😊

Sziasztok! Le tudnátok írni, hogy miként kell az árukat exportálni? A gyárak és a kohóm, szépen dolgozik, a kereskedelmi lerakatban beállítottam a vas és az ötvözet exportját, azonban pénzt nem látok belõle. Hogy tudnék egy kis pénzt varázsolni ezek exportjából? Köszi elõre is a válaszokat.
Sziasztok!
mrmilan
Tegnap este tudtam egy kicsit (1,5 óra) szöszmötölni vele, hát mit mondjak? Vegyesek az elsõ tapasztalatok. Õszintén megmondom, nekem elsõ, ismétlem elsõ nekifutásra nem volt az a hûha vaze, leesett az állam érzés. Nem a grafikára értem ezt, szép. Kicsit az utak rendszere zavar, a zónázás, nomeg..az a kibaszott térképméret. Nem mondom, hogy SC4 rulz, de majdnem. Ezzel a köntössel a Sim City 4..."forevör". Puding próbája, természetesen ez is. Ma is nekiállok, és játszok, nem keresek benne hibát, élvezem, és csak tolom ha tudom. Jah, amúgy azt hiszem valami Antarctica szerón sikerült kicsit pötyögni, sandboxban.

mrmilan
De ekkora térképre minek metró? Majd ha esetleg lesz nagyobb terület, akkor ott indokolt lehet esetleg. És igen jó írtad, modern nagyváros nincs metró nélkül, de egy modern kisváros igen 😊

Nagy nehezen sikerült összehoznom egy olajfinomítót. Mostmár gyárthatom az üzemanyagot és mûanyagot. Azokon több profit úgyis, mint a nyersolajon. 😊
elite
Azért mert ha csak látogatsz, nem számol semmit a géped. Az a +600MHz szerintem nem számíthat ekkorát. Mennyi memóriád van?

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Armi555
Nekem is Q6600-asam van, de alap órajelen. ATI HD6850 videókártyával.
de még midnig FPS gondjaim vannak, folyamatosan 20 fps körül van az egész ha már egy kicsit nagyobb a város.
De ha _meglátogatok_ egy nagy várost, akármilyent, akkor tök jól megy 24 FPS felett megy folyamatosan szinte 😊
én ezt nem értem miért...

proci húzáshoz meg nincs elég hûtésem, ahhoz meg pénz 😮

1 órai játék után kidobott ez a szar!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

elite
Persze ettõl függetlenül alig várom hogy 8szor ekkora város legyen benne! <#wave>

elite
Nekem a lenti Q6600 as röfög 3GHz-en.
Gond nekem sincs, de többször ekkora városnál ki tudja mi lenne.
CoreI7-re meg nincs pénzem.

Én i7 2600-al nyomom egy Nvidia 550 OC-vel semmi gond nincs, minden fullon, fps 30-40 között ugrál.
Maga a szimuláció az inkább processzoron fut, igazából én i5 el gond nélkül tolom, a grafika az "magas"-on van, szerintem bírna a proci még 2*3 szor ekkora várost is.

Molnibalage
Nem mintha perpillanat lenne rá idõm. Ha viszont lett volna, akkor kurvaanyáznék rendesen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

elite
Én a hétvégén játszottam 7 órát. Csatlakozási gondom nem volt.
Egy kis idõszak volt hogy kiírta, elveszett a kapcsolat a szerverrel, de nem dobott ki addig sem, és utána újra konnektált.

Viszont VGA kártya az nagyon kell neki. GTX260al eléggé darabos tud lenni zoomnál, scrollnál, GTX660al már pöpec.
Kíváncsi lennék hogy bírná a gépem ha 4szer, 6szor ekkora város lenne a max... Az hogy minden emberke/autó stb valóban követhetõ életet él biztos durván terhel...

már nem elérhetõ az indiai Origin storen a játék olcsón.

Fpocok
Hát ja, csak lehet nem ez a megoldás.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Omlás
Én is a ts-t preferálom csupán arra akartam rámutatni, hogy annyira a multit emelték ki mindig a készítõk aztán pont a multis kommunikáció nincs kb sehogy se megtervezve a játékban :] Persze alap, hogy valamire való multis gamer többnyire TS-en kommunikál csak hát azért mégis... 😊

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Nekem nagy pályám 2,5 millió lakosom is volt

Mi ts t használunk, annyi ts van ma már, meg ott a raidcall is ingyenesen, az is tökéletes, sokkal jobb mint bármelyik jtáék beépítettje.

botyika
Szerintem minden normális átlag józan paraszti ésszel rendelkezõ ember számított rá (fõleg a Diablo 3 után), hogy egy ilyen nagy népszerûségû játéknál az indulás nem lesz zökkenõmentes. Ennek ellenére pl. én mindig tudtam játszani. Kb. nem különösebben érdekel hogy 1-2 hétig van némi gond, ha utána évekig játszom vele, számítottam erre. Amúgy meg szvsz aki ilyeneken idegeli magát az nem teljesen százas.
az a lényeg, hogy idegenek ne jöhessenek (random külföldiek)

egyébként a mezõgazdasági városokat énis hiányolom (DLC, kiegészítõ formájában tuti jönni fog, simán lehetne integrálni az egész kaja mizériát a a társadalmi rétegekhez!)

Omlás
Ellenben a multis hangsúly mellet annyi agyuk nem volt, hogy az ingame kommunikációt normálisan megcsinálják. A régió chat valljuk be elég fapados az Origin "chat" hátööö ezt inkább ne is firtassuk mennyire zökkenti ki az embert a játékból.... Az egyetlen normális alternatíva a TS vagy Skype konferencia..

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Akkor neked ez a játék most kimarad😊 õket nem károsítod meg nagyon.

Omlás
Igazából az egész új rendszernek a lényege a multi egy régióban több player és egymást segítik a városok. Ezért aki szólózik szerintem elég hamar rá fog unni.

Molnibalage
Csak akkor basszák meg, ne garasoskadjanak a kibaszott szervereken... Kíváncsi vagyok, hogy mit szólna hozzá az EA vezére, ha eladok neki egy autót azt hol hajlandó menni és hol nem, aztán közlik, hogy ok, két hét múlva gyere vissza, addigra talán lesz szerver.

Az ingyenjáték komenzációt meg telibeszarnám, mert egyetlen EA játékra sincs szükségem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem,ha kijönne egy "demó-verzió",akkor is megvennék ennyien,vagy még többen.Offline gyakorolni,online meg nyomni a haverokkal.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

botyika
Inkább legyen sikeres és vegyék meg sokan és fejlesszék, minthogy warez miatt ne érje meg tovább foglalkozni vele. Üzleti szempontból egyébként is helyénvaló döntés volt így csinálni.
Nem mindenki tud ám ilyen védelmet csinálni,milliókba kerül a fenntartása egy ilyen rendszernek.Õk megengedhetik maguknak úgylátszik

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Szerintem sem baj, offline módban pl. hogy csinálnád meg, hogy több játékos építhessen egy közös régiót?
Sordoran
Majd amikor lecsengenek a kiegészítõk, DLC-k és kijön a következõ része, akkor kiadnak egy offline patch-t, és aki azután multizni akar az le van tojva. De ez még messze van, nagyon messze.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Fpocok
""A játékot multiplayerre terveztük, a teljes régiót a szerveren szimuláljuk, szóval nem lehetséges a dolog. "

Ez csak kifogás. Egyértelmûen a warez ellen csinálták... ezt kellene mondaniuk.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Marfy
Én nem is bánom, jó ez így, csak a szervereket rakják rendbe.

Ha lenne,fel is törnék azonnal..itt inkább az áll a háttérben.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

botyika
ebbõ se lesz warez
BoneDragon
Nem lesz offline mód.

Lucy Bradshaw, a Maxis fejese ugyan eleinte azt írta a Twitteren, hogy ha nem is áll szándékukban bevezetni, de mérlegelik az offline mód lehetõségét, amennyiben ez javítja a felhasználói élményt, késõbb visont kerekperec kijelentette, hogy ezt a dizájn nem engedi meg: "A játékot multiplayerre terveztük, a teljes régiót a szerveren szimuláljuk, szóval nem lehetséges a dolog.

Sziasztok!

Vegyetek fel barátnak Origin-en,ha van kedvetek együtt egy régiót vezetni,Ryan626 a nevem. 😉