11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
donatus13 #7348 én nekem bf 3 alap megvan, nekem pont a prem kéne...:'( -
netNEO #7347 Úgy, hogy meghívlak -
Laci82 #7346 Hello és hogy lehet csatlakozni hozzád ?
Sosem csináltam még.
Jányhoz már csatlakoztam,de az nem a SimCityben volt -
netNEO #7345 Magyarok Régióba várok jelentkezőket! Origin név: netNEO87 -
Laci82 #7344 Ama Zonas régióba én mint Sebesvíz LaciMc nevű polgármestere keresek még 15 tipikus Tarlós István,Demszky Gábor ,Dr Krízis Ákos netán 47000-es Zsiga Marcell esetleg Szili Katalin vénával megáldott embereket -
#7343 érdekes, azt hittem az oktatás és a gazdagság kéz a kézben jár.
mi az amivel gazdaggá teszem a területet? azt hittem maga a sim teszi azzá, hogy művelt és jó helyen dolgozik.
figyelek az igényekre, de mocsok lassan fejlődnek a terülketek. figyelek útra, parkra, elérhető kék zónára. mi a hiba? vagy így normális, hogy mocsok lassan fejlődik a sűrűség? van valami tutorial erre youtubeon? én nem találtam csak hivatalosat, abban meg nem bízok. -
Ironman2 #7342 ki nem szarja le? DDD -
Laci82 #7341 Az én városom egy olyan hely hol az ember lába nem érintkezik a földdel, ő az én városom,itt élni jó nagyon
-
BryceHUN #7340 Egy kis EA-s hír: John Riccitiello lemondott! -
MT16 #7339 Hű akkor az javítana a rendezvényközpontos bevételeimen :) -
#7338 Az ingázó autósok, turisták és a városlakók is - ha van tömegközlekedési hálózatod - csak az első üres P+R-ig közlekednek kocsival, ott átszállnak a helyi busz, villamoshálózatra (a P+R egyszerre buszmegálló is). Érdemes a város bejáratához letenni, kicsit lehet vele csökkenteni a zsúfoltságot, ha már beindult az ingázás.
(természetesen busszal csak az alacsony és a közepes gazdagságú simek járnak) -
#7337 Kevés munkahelynél fontos a képzettség (pl. atomerőmű), a vagyon számít inkább. Magas technológiai szintű gyárhoz több gazdag munkás kell, alacsonyhoz szegény, viszont magas technikai szintű gyárat csak egyetemen kiművelt emberek nyithatnak, míg a közepeshez elég a népfőiskola is.
(pl. legnagyobb sűrűségnél az alacsony technológiai szintű gyár 300+90+10, a közepes 200+150+50 míg a felső 100+200+100 dolgozót "fogad be" a három vagyoni kategóriából - megszorozva a nap elején kitárgyalt virtuális szorzóval)
A képzettség inkább ott számít, hogy a kiművelt lakos kevesebb áramot fogyaszt, kevesebbet (és inkább újrafelhasználhatót) szennyez, -
MT16 #7336 Fontos az a p+r parkoló? Mert én nem használom. Mire jó az? -
#7335 én azt általános iskolában azt szerettem, hogy nem hajlandó 100%alatt működni. full 950elé operál folyamatosan. a többi viszont ingó, a középiskola is. lehet ha ledózerolnám az általános iskolűt felszippantaná a többi, nem tudom.
még a munkanélküliség fontos tényező, vajon melyik iskola milyen hatással van a munkaerő képzettségére. ahogy elnéztem a főiskolát szereti nagyon.
amúgy ezt felrovom hibának a játékban, nem szeretem az ilyen ügyeskedési lehetőségeket ha szimulátorról van szó. kelljen minden suli, ne lehessen kikerülni életszagú dolgokat, méga ha leleményes is. -
#7334 Nem sikerült még pontosan kideríteni, de ha megnézed a lakosság részletezésnél, ott nem veszi külön az alapfokú és a felsőfokú képzést, tehát a gyereknek mindegy, hogy hova, csak menjen. Az általános és a középiskola hatékonyabb, hiszen saját begyűjtőhálózata van (iskolabusz), a főiskola és az egyetem viszont fejleszti az ipart és sokkal nagyobb lakosságot "fel tud dolgozni" naponta - ha eljutnak oda a diákok.
Elvileg 1 megfelelően nagy egyetem minden egyes tanulni vágyó diákot be tud fogadni, tehát 100% ellátottsághoz az elegendő.
Viszont a képzés szintjénél az 5 pontot önmagában nem adja meg, ahhoz kell még 1-2 másik iskolaépület is.
Itt már előjön az is, hogy "igazi" várost építesz, vagy a hatékonyságra mész rá :) Utóbbi esetben az általános iskola valószínűleg felelsleges, egy középiskola és egy egyetem ahogy nézegettem mindenre elég (5 pontos képzés és legfelső ipari szint, főleg ha van valamilyen ipari központod is (pl. elektrotechnikai)) -
#7333 csak azért kérdem, mert a főiskola szippantja fel a népet, az általános iskola is, középsuli nem hajlandó, és az egyetem is 3000en bénázik. próbáltam duplázni az ált iskolást, sem a középsikola sem az egyetem nem érezte meg.
érdekli vajon az oktatás egyes résztvevőit hogy a többiből mennyi van, vagy csak szimplán összlakosságból és tömegközlekedésből számolja ki hanyas a kabát? -
#7332 Igaz én sem vettem meg, később tervezem. Ahogy olvastam 25-ig még megveheted. -
#7331 Egyetemre, fősulira gyalog, autóval, busszal (talán villamossal) járnak a hallgatók, ingázók egyelőre (bug miatt) nem. Ha ezt javítják, akkor valószínűleg a vonat is jó lesz, egyelőre ha jó a tömegközlekedési hálózatod, az elég hozzá.
-
#7330 én sajnos nem vettem meg a játékot, de ha ingyen hozzámvágnák a bf3-at, hát elég jó lenne :D -
#7329 Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!
csak mert tartom a szavam :) -
#7328 Nem kötelező venni hozzá, inkább örülj, hogy ingyen hozzád vágják. :P -
#7327 ty.
és az egyetemet és a fősulit érdemes vasúttal ellátni? nekem csak villanyos van mellette meg busz. az kevés?
toljak oda p+r-t vagy vonatot vagy mindkettőt? ez löki meg a tanulószámot? -
#7326 korrekt.
csupa olyan játék, amihez van dlc bőven :D
ki van ez találva ! -
csimposz #7325 Csinálhatnának olyat, hogy párhuzamosan szerkeszted a városaidat, hogy ne csak ott gyűljön a pénz ahol éppen vagy. Néha uncsi ülni és várni hogy jöjjön a lé,addig kotorásznék a többiben.
ctrl+enter váltáskor szerencsére ilyenkor azért megy a háttérben :) -
#7324 Azt hittem gagyi játékokat fognak felajánlani, de ezért piros pont jár nekik. -
rozsa88 #7323 Vesd rá magad :D
Amúgy csak érdekelt a neve -
Rablacan #7322 oké-oké.. :) Csak gondoltam megkérdezem, hogy nem-e valaki még visszapályázik rá valamikor.. :) -
#7321 Ha elhagyatott, akkor szabad préda. -
Rablacan #7320 Harper-Síkság :) -
rozsa88 #7319 mi a város neve? -
Rablacan #7318 Fiúk.. Van Hungery-ben egy elhagyott város.. Azzal játszik valaki, vagy szabad préda? :) -
csimposz #7317 Igen, ez nagyon jó lenne, remélem lesz ilyen fejlesztés!
Köszönöm, akkor várom a fejleményeket.
-
Ironman2 #7316 frissült az Origin,lehet már jó lesz a közös chat is
-
#7315 Igen, saját felhasználás és a nagy műnél bekapcsolod, hogy oda szállítod az árut.
Szomszédoknak küldeni pedig a globális menüben az utolsó, ajándék gombbal tudsz, de elég bugos a használata. A jelenleg jól működő megoldás az export-import a globális piacon át.
(a kereskedelmi specializációnak itt lenne értelme, ha egy ilyen város tudna a régión belüli kereskedelmet intézni, persze a saját profitját lefölözve róla) -
csimposz #7314 a nagy műnél hogy adok nyersanyagot oda az épüléshez? Kereskedelmi lerakatnál saját felhasználásra kell álltani?
egyik városból tudok szenet,ércet exportálni szomszédos városba?
Azt szeretném, hogy egyik városban bányászom az ércet és a szomszédos kohónak szállítani, mert bírna még alapanyagot. vagy oda csak a globál piacról tudok szerezni pluszba nyersanyagot?
áram,víz,stb megvételét azt tudom másik városból, de ezt nem lelem
-
Hujje #7313 Medden_EU -
#7312 A városi híreket, amiket középen dob fel vissza lehet nézni valahol ? -
#7311 Sajnos még nincs, folyamatban. -
#7310 az utat lehet egyszerre sokat fejleszteni? kicsit béna egyenként fejleszteni őket, nem találtam hot keyt hogy kellene sokat kijelölni. durva lenne mint caesar3-ban amikor egyszerre egy város úthálózatát megemeled és hirtelen beindul a város egy másik szintre :) ott ökörködtem azzal, hogy a legvégsőkik kivártam, úthálózat fejlesztés a város meg triplázódott percek alatt :) -
rozsa88 #7309 Hát mekkora, Capa07-nek köszönve visszaszereztem a tegnap elvesztett két városomat a Balaton régióban :D
Köszi szépen!