SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Felreertettetek, ahhoz hogy ujra beinduljon az ujrahasznositas, ahhoz csak egy + ujrahasznositot kell epiteni, vagy ledozerolni egyet es ujraepiteni.

Miutan beindult minden, allits le ujrahasznosito kocsi garazsokat, hogy ne telitse meg az ujrahasznosito epulet raktarat. En megcsinaltam, es mukodik.
Nálam mind a 3 ujrahasznosító megy. Egyszer állt meg még amikor 1 volt, de az ujrararktam ,azóta semmi gond.

„Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.”

Már vagy 5x próbáltam újraindítani. Mindig ugyanaz: 0% -> 90% és utánna semmi...

Vándorr
kb fél percen belül elindul. Néha csinálja, hogy beakad a töltõ képernyõ, és csak nyomja azokat az üzenetekt, indítd újra a játékot

http://youtube.com/indieGoTV

Dzsini
Nekem is pihen a 270 ezres városom - újrafelhasználás nélkül csõdbe megy.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok,

Elsõ indítás meddig tart? kb 30 perce ott tartok hogy "kapcsolódás a frissítési szerverhez"... 0%-ról felugrott 90%-re, de azóta kb 5-10 percenként megy 1%-ot

És akkor most mi? Dózeroljam le a 2 kurvadrága újrahasznosítót, és tegyek újat helyettük, hogy aztán pár nap múlva újra ugyanez legyen? Akkor inkább pihentetem a várost a következõ patchig...
Miért nem látom ingame az origin profilépemet? Az origin oldalon látszik. ingame csak a standard kék fej van.

Dzsini
1: Látod magandál megnyitva - ha tudod a sávos adózást állítani, akkor van pénzügyi hivatal. Ha tudsz hajóállomást építeni, akkor van közlekedési, stb.

2: Lehet, kell hozzá fejlesztett lerakat (teherkikötõ a hibásan fordított neve), az ugyanúgy mûködik, mint a normál lerakat, csak sokkal nagyobb, és ahogy az egyetemhez, ugyanúgy lehet hozzácsapni hajó- és vasútmodult (attól függõen, hogy minek a közelébe teszed).

3: Dehogynem, hangosan kiabálj rájuk, hátha a monitoron át meghallják, és hazamennek 😊

4: Az erdõ talajszennyezést pucol el egy kicsit, és a fejlettebb gyárak kevésbé szennyeznek. Tökéletesen elégedett és tiszta várost szinte lehetetlen építeni, kell hozzá több hatékony segédváros.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tuvok
Üdv, pár kérdés a profikhoz 😊

Honnan tudhatom meg, hogy a régió más városaiban milyen hivatalok épültek már (azaz melyiket felesleges építenem) ?

Vasúton nem lehet teherszállítani ?!

Folyamatosan tüntetés van baktériumok miatt, és két db. gyáram valóban pirosban van (a 40-bõl), de ha téglát köpök akkor se tudom csökkenteni, nem lehet õket hazaküldeni ?

Elõbbibõl adódik a kérdés, légszennyezést mivel lehet leghatékonyabban csökkenteni ? Ahogy tapasztalom az SC4-gyel ellentétben itt az erdõnek díszítési feladaton kívül nincs más hatása .

Akinek esetleg gondja van a kezdetekkel, ez a videó segíthet, többre mentem vele, mint az ingame oktatóval .

Jelenleg minden szerver elérhetõ. Eddig tartott a nagy roham? 😊
Mighty
Ja, jó volna valamiféle undo, ami pár percig él csak 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Isteni ez a játék. A legszebb ami tetszik benne, hogy valamit kitalál az ember. Tervezget, elmélkedik, próbálja kiszámolni mi lesz a hatása, megéri-e megcsinálni.
Aztán neki fog és nincs vissza út, nem lehet már az eredeti állapotot visszahozni.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Vándorr
csak buszokat indítottam be

villamos/vonat vagy csak a busz,mert az utóbbi az relativ hamar van meg,az elsõ 2-õ meg nem épp xdxd
Vándorr
nálam is pont ez volt, boldogok voltak, nem írtak semmit, de az utolsó kis pluszt a tömegközlekedés bevezetése adta, és rögtön elkezdtek átépülni

hány játék órába telik nektek egy 50 ezres város elérése( aminek ugye már sûrûsõdnie kell) ?
Carlos
Firty városom (elsõ város simcity-ben):

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Türelem és boldog lakók kellenek a sûrûség növekedéséhez.

az miért van ,hogy a lakosságom meg rekedt pár ezren a másik városomba meg 15 ezren,és akárhogy építek nem megy följebb= munkaerõ hiány.....a ûrûség meg egyszerûen sehogy se növekszik,miért ? mit lehetne csinálni ?
Úgy nézem a Kelet-2 már stabil.

„Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.”

Shiver
aki a topicot gondozza az lecserélhetné már a hivatalos server status figyelõre😊

A felhők felett mindig süt a nap

Nem szabad megteliteni, ez a lenyeg.
GibboRamone
Csekkoljatok mar le plz h, a kereskedelmi lerakataitokban a hozzatelepített szállítóteherautók, nektek is végig a garazsban áll vagy kijönnek onnan? Természetesen olyan állapotban amikor mûködik és exportaltok velük.

Dota 2

Hát ezaz, nálam 2 van, és mindkettõ egyszerre leállt most...
Az ujrahasznositora megoldas: epits megegyet, vagy dozerold le a jelenlegit es epitsd ujra ha meg egy nem fer ki. Viszont ugyelni kell ra, hogy ne nagyon teljen meg a raktara hulladekkal mert akkor kezd el bugosodni.
Ha 1et akartok csak a varosba, akkor a szelektiv hulladekgyujtok garazsat kapcsoljatok le. Persze ne teljesen, csak hogy ne teljen meg a raktar.

Nalam 3 ujrahasznosito van, 250k-s lakossaghoz. 😊
Na, az én recycling centereim is leálltak. 20/20 Tonnaszám viszik be minden nap a kukásautók a szemetet, és pontosan 0-t hoz ki belõlük mindkét telep...

A technológiai szint fejlesztésével, hight-tech gyárak kevesebbet szennyeznek. Valamint erdõ telepítés.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Nõ a légszennyezés, küldetés hogy csökkentsem. valaki árulja már el hogyan. Dózeroljak le gyárakat? Úgy építettem az ipari részt hogy a szél kifelé vigye a füstöt. Valami épület kell a légszennyezés csökkentésére?

Dzsini
És aki el akarja hinni, az elhiszi, aki pedig nem, az nem - az ilyen "kikotyogott" információknál sose tudni.

Ha valóban így van, akkor maximum annyival jobb, hogy ha majd sok év múlva elgondolkodnak azon, hogy leállítják a szervereket, akkor kevesebb munka lesz vele. Ha nincs így, akkor több.

Érdekes infókat kotyogott ki egy magát felfedni nem kívánó Maxis-fejlesztõ. Elmondta, hogy a SimCity igenis képes lenne szerverek nélkül is futni: mint ismeretes, a szerverek besegítenek a számolásba, leginkább a szociális dolgokkal kapcsolatban, de ha egyedül játszunk, akkor csakis a mi gépünk dolgozik, ezért elméletben lehetséges lenne az offline játék..

Multi régió, de csak pár város van benne. Egyedül az áramból kell vennem, de már készül a fejlett napelem.

Faterx
Sandbox-ban?
A mocsárra épült város fejlõdik. Népesség stabil, bevétel stabil, technológia szint javul. Intézmények bírják.

GibboRamone
http://answers.ea.com/t5/Miscellaneous-Issues/Patch-Notes-Accompanying-latest-Patch-1-5/m-p/694284#U694284

Dota 2

sziasztok 😊
én azt a taktikát olvastam a szennyvíz problémára, hogy a legjobb megoldás az, ha a kiömlõk közelébe csinálsz egy víztisztítós vízmûvet, ami drága viszont a szennyvíz utánpótlásnak köszönhetõen, nem lesz az a problémád, hogy elfogyott a környékrõl a talajvíz!
most milyen frissítés volt? kiírta, hogy a simcity frissítésre került...
Bocs az elírásokért, és egyet javítanék: nem napi 4-5-6 ezer, hanem _óránként_ 4-6 ezer simoleon jön a kasszába. Nem mindegy... 😊

Zomil
Szennyezett, de épp ezért vizszürös szivattyukat raktam oda.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

De nézd meg, hogy alatta milyen a talajszennyezés! Mert ha alatta szennyezés van, akkor az a gond. Lehet elõtte ott egy szennyvízkiömlõ volt.
Zomil
Most meg olyan történik, h panaszkodik a játék, h szennyezett a vizem, mert az egyik szivattyu rossz vizet vesz fel...végignéztem és mindegyikre azt irja tiszta/biztonságos. :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Sordoran
Elbírna elvileg, bár elég minimumhoz közel.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Nekem a szennyvízkifolyó nem sokáig üzemelt. Nem is upgrade-eltem. Mikor épp kellett volna, inkább lecseréltem tisztítóra. Így alig lóg ki a szennyezett terület a valamikori kifolyó méretén túlra, tehát alig van talajszennyezés.

Folyamatosan figyelemmel kísérem a topikot. Olvasom, hogy sokaknak financiális gondjai vannak már a kezdetektõl. Nem szeretnék okoskodónak látszani, csak segíteni szeretnék.

Amint már többször is leírták itt, az egyik leglényegesebb dolog az én véleményem szerint is: nem kell kapkodni. Legyen türelmed és élvezd ki az apró részleteket is a játékban, nem kell tíz perc játék után rögtön azt várni, hogy mikor lesznek már felhõkarcolóid. Ha a régióban az elsõ városod, nem kell a teljes területet beépítened az elsõ napon komplett úthálózattal. Szép lassan építkezz. Felhúzol egy kisebb, pár utcányi régiót, majd várj pár ingame napot, hetet, hogy lásd, ez mit von maga után.

Elsõ városom nagy terület, a fele sincs még beépítve. Igaz, a lakossáb sem nagy, még csak nemrég haladtam meg a tízezret. De soha nem voltam mínuszban, mindig napi plusz 4-5-6 ezer jön a kasszába. Pedig én sem csinálom tökéletesen, tudom: van már 2-2 rendõrörsöm és tûzoltóságom (a második nemrég épült, megkaptam az elsõ meteorzáporomat, de viszonylag jól abszolváltam 😊 ), kis kórház, naperõmû, víztisztító (nem a szennyezõ kifolyó, hanem a tisztító), plusz viszik a pénzt a könyvtárak, sok-sok különféle $-$$-$$$ parkok. És eddig még nem voltam mínuszban. Mindezt úgy, hogy a legelején figyelmetlenségbõl szinte nullára kiköltekeztem utakkal (gondolva a jövõre a bevezetõ és a fõ keresztezõ sugárutak megépítése ill. megkezdése sokat elvitt). Az adózás is alap 9%-on van, hozzá sem nyúltam.

Nemrég kezdtek alsószintû - $ - lakótelepek épülni, illetve a középosztálynak - $$ - nagyméretû társasházak.

Ettõl függetlenül a város növekedésével simán kerülhetek mínuszba - biztos fogok is - de az elején ha mértéktartó vagy és türelmes, akkor egy jól mûköõ alapszintû várost minden szükségessel el lehet látni úgy, hogy végig profitod legyen.

Elvégre ez nem egy pörgõs Quake vagy Team Fortress 2, sem egy Starcraft, ahol mutáns koreainak kell lenni, hogy szélsebesen "mikrózz", és negyed óra múlva egy új meccsbe kezdj, hanem egy városépítõs-menedzselõs játék, lassabb-tökölõdõs-részletekkel sz*r*kodós embereknek. Ha ezt a habitust-játékstílust valaki nem tudja magáévá tenni/ráállni, akkor azt gondolom, kevés sikerélménye lesz ebben a játékban.

Én így gondolom.

Ha túlterheled, akkor csinál. Tegnap sikerült ilyet produkálnom. 😊 De fa ültetéssel azt is meg lehet szüntetni.
mrmilan
Tehát az elején mindenképpen szívunk a szivárogtatóval.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

Nem bugyoghat el és nagyon nehezen jön helyre. Kb 4-5 kifolyot is le kellett tennem egy idõ után , amig nem volt viz pucoló

mrmilan
Gondolom a végletekig nem bugyoghat el a sarokban.

mrmilan
Figyelj Dzsini! A sima kiömlõ, mint írtad, szennyezi a talajt. Meddig lehet kihúzni tisztító nélkül? Ugye az elején sokba kerül a tisztító, ezért kérdem. A kiömlõ végérvényesen összebassza a talajt, vagy faültetéssel visszahozza emberi szintre? Lehet ezzel játszadozni addig, amíg nem bírok megvenni/eltartani egy teljes értékû tisztítót?

GibboRamone
nyomtam egy followot😛

Dota 2