Thief 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

N3suten
na majd 28. -án készítsd a billentyûzetet ...

,nekem 21 Juróba fájt .<#nyes>

vazz még így is több mint a semmi <#kacsint>

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

Két technikai jellegû kérdésem lenne a játékkal kapcsolatban:

1. Akinek van AMD TrueAudio támogatása, azoktól kérdezném, hogy a jelenlegi verzióban benne van már és ha igen, akkor próbálták e és milyen?
2. A Mantle patch mikorra várható, van róla hivatalos infó?

Meh, közben tárgytalan lett mindkettõ, most látom, hogy mindkettõhöz patch lesz valamikor márciusban ... 😄

Kongy
Számomra kellemes csalódás a játék, azt hittem anyázni fogok 5 perc után, és nem! Nem baj ha észrevesznek, tudsz korrigálni simán. Persze a prioritás az észrevétlenség, úgyhogy lehet ügyeskedni. Külön tetszik a lockpick megoldása. Nem irritáló, mint a Fallout 3-ban pl, hanem elég egyszerû, a kontroller rezeg mikor a tûvel ügyeskedni kell, szóval azt mondom fasza. 😄 A grafika is szép meg minden. A hangulat nekem nagyon nyomasztó, tetszik, de ez még a PoP Warrior Within-nél is darkosabb, úgyhogy egyhuzamban nem tudok olyan sokat játszani. Nehéz emészteni ezt a világot, meg ezt a feszes lopakodós játékmenetet nekem.. 😊

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Ebbõl már nem is kell filmet csinálni olyan jók a videók!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

N3suten
Vazze ti már végigjátszottátok ?

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

Valaki tudná ezt a textura javítót hogy kell csinálni,mentett állások megmaradnak ugye?
a g betût kell nyomni azt hiszem poppy egy virágféle.
Tatyla
eddig nekem nagyon tetszik csak az lenne a kérdésem focust hogy töltöm vissza?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Részeg õrrel még nem találkoztam a kupis résznél vagyok.)
A játék egyébként jó, a hangok fantsztikusan jók,a hangulat is.
én azon fogtam a fejem,hogy az ablakokat nem lehet betörni..és ha én úgy akarok bemenni?..vagy béna vagyok és direkt vandál?..megütöm és mint egy semmilyen pléhtábla..
masterthief
Valaki részeg õrökkel találkozott-e? XD
Azt gondolom, hogy Benny nincs benne, mert neki a jó öreg Stephel Russel adta a szinkronhangot.

Aki halad figyelmesen a story-val, nem tudja hogy Basso menyasszonya Jenivere, miért szarka képében van jelen?

HeadHunter86
STEAM-en azért már pozitívabbak a visszajelzések.

masterthief
Nincs mit. Szívesen! Ha este még találok valamit, belinkelem.
De most már készülök, mert megyek dolgozni.

Na ezt mondtam én is lentebb hogy túl világos a kép! Brightness-t lejjebb vettem,de az se valami csodás megoldás.köszi!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

masterthief
Biztos lesznek szép számmal. Kb 1 hete hivatalosan is kihirdették a modding versenyt.
http://www.amazon.com/gp/feature.html/?docId=1001928521

Kár hogy csak az nevezhet aki az USA-ban él. Elég jó nyereményeket adnak.

masterthief
Van már egy kis grafikai mod azoknak, akik az elõzõ részekhez megszokott sötétséget hiányolják+élesebb textúrák.
Thief Graphic SFX

Pár kép: a kurzort húzva a képen látszik a különbség.
http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/7552/
http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/7539/
http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/7534/
http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/7540/
http://sfx.thelazy.net/games/screenshot/7542/

Edorn
Lehet tudni mennyire mod-olható?
kastil
Van helyette tessellation meg 2 féle AA, nem elég kárpótlásnak?

masterthief
Kicsit hiányolom az olajos flaskát és a moha nyílvesszõt. Néha elszórakoztattam vele magam.
A Deadly Shadows-ban a Dokkoknál, vagy a lépcsõknél eldobott olajos flaska, elérte a kívánt hatást. 😄
Kitalálhattak volna ilyen ötletes-szórakoztató dolgokat.
Pl: nagyobb darázsfészkek vagy méhkaptárok, amibe ha belelõnél mikor közelében van egy õr, lenne egy kis hessegetés-kapálózás vagy futás. XD
Vagy kövekkel dobálni, mint a Far Cry 3-ban.
Vagy amolyan zavarkeltõ nyílvesszõ, mint amilyen a Thief2X-ben volt. (Megbolondult az egyik õr ha belelõttél és elkezdte kard élre hányni a társát vagy aki a közelben van. XD)
Hátha kitalálnak ilyesmit majd a modderek. XD

Tényleg! Kösz az ötleteket! :Ð

Egy dolgot próbáltam ki. Két õr, elég közel álltak egymással szemben, egyik kezében lámpás. Azt meglõttem sima nyíllal, gondoltam szétrobban és beteríti õket, de nem. Csak simán kialudt a lámpás, utána meg nem gyõztek keresni. Inkább visszatöltöttem.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

enlightened
Hogy lehet újrajátszani egy missiont? Ha nem gyújtöttem össze minden collectiblest? Nem látok ilyen opciót. Valahol a clocktowerben van?

Empty
Elég béna vagyok ehhez a játékhoz. 3 chapterhez eljutottam valahogy. A szellõzõbe, hogyan juthatok be? Nincs csavarhúzom vagy mi azt írja!

masterthief
Majd ha kézhez kapom, kipróbálom a vicc kedvéért az ökörködést. Vagy esetleg te is csinálhatnál és leírhatnád a reakciókat.
Pl: Az õrt fejbedobni üveggel, szájon lõni vizes nyilvesszõvel, kioltani a kezében lévõ fáklyát, villanógránátot sunyiból elédobni, stb. XD

Jaja, kezdeti (saját hibámból adódó) problémák után, nekem is nagyon bejön!
Lásd:
Talán a második küldetés, mikor az óratoronyból kell indulni és találkozni Basso-val. Nah, elindulok és... kizsebelek mindenkit, fölkapaszkodok ide-oda, betörök minden helyre, amit észreveszek. Már kezdem kiismerni magam a város ezen részén, mikor nézem a térképet, hogy mik ezek a jelek rajta?
Basso? Az meg ki? Tényleg, mi is a feladat? :Ð

Ja, a civilek leüthetõsége, a nehézséggel változhat, mert én assz'em normálon indítottam és büntetlenül pihentettem az ékszerbolt pincéjében a sikoltozó rohangálót! :Ð

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Sg-n ez szükséges. Egyfajta belekötésgátló szókapcsolat...<#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

enlightened
Örülök, hogy valakinek tetszik a story, mert az összes reviewban leszólták, és szerintem se olyan rossz azért. Igazából nekem is bejön a játék PS3-on valószínûleg nem tejeltek eleget a review íróknak. Nálam 8/10, az egyetlen negatívum hogy amikor már fél órája rabolom ki a házat és észrevesznek kb kezdhetem elõlrõl.

A másik ami zavar, hogy nem tudni, mikor hagysz ott egy területet ahova már nem mehetsz vissza. Mert van két elágazás, lehet az egyiken még lenne loot, a másik visz tovább a storyval, most akkor honnan tudjam melyiken menjek, aztán már csak akkor veszem észre, amikor már nem enged vissza és buktam a collectiblest, lehet visszatölteni az egész fejezetet, ez egy kicsit irritáló, mert én 100%-ra megyek.

enlightened
Sziasztok, tegnap megvettem a játékot. Természetesen US accounttal a PS Storebol.

A kérdésem, hogy lehet újrajátszani azokat a chaptereket, ahol nem sikerült minden collectiblest összeszedni?

Egyébként eddig minden jó, PS3-on természetesen nem szaggat, mondjuk a grafika se olyan pöpec, de nekem a graf mindig másodlagos volt, ha a játék jó nem von le az élvezeti értékébõl, amúgy hamarosan váltok PS4-re. Van PC-m de én már meguntam a sok optimalizálatlan cuccot amit kidobnak rá, meg hogy FPS-t kell méregetnem mire belövöm mi a jó beállítás.

Avenger
Egyébként érdekes is, hogy aki kipróbálta(és nem volt játszhatatlan a törés, vagy ki tudja mi miatt) annak tetszik. Szóval nem tudom, lehet nem utalt eleget a kiadó a review íróknak. 😄

Én is lentebb vettem a fényerõt, mert nem igazán volt sötét a sötét alapból. A nehézséget próbáltam az elõdökhöz belõni. Fókuszt kinyomtam, de pl menteni bármikor tudok, meg ilyesmi. Mondjuk furcsa, hogy a civileket leütni sem szabad, ez gondolom a hard fokozat sajátja, mert nem emlékszem külön ilyen beállításra, vagy lehet az ékszerboltban volt csak tilos.
Régebbi részekben mindig levadásztam a kószáló civileket, mert ha véletlenül észrevesznek, akkor fellármázzák az õröket. Persze sosem öltem meg egyet sem.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

speed01
"Szerény véleményem szerint!" xD

\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél\"

Mit akartok egész jól néz ki Very Low-on is,minden nullára állítva.Nekem úgy most aránylag elfut 1200x800-ban.Nem viccbõl irtam.Amúgy a brightness-t kicsit lejjebb kell venni,alapból eléggé világos a kép

Muttley

Just do it :)

Nah, áttettem SSD-re, kilõttem a 7,5GB-t zabáló seed-et és most 1920x1200-ban, kikapcsolva amit lehetett, minden más normálon és többnyire 34 fps :Ð

grebber
Ki gondoltam volna anno az elõzõ 3 "mesteri" rész után ,hogy ez is egy techdemo lesz.Csak errõl van szó.
De mondjuk ennyit is ér a game<#eplus2>

Next PC upgrade: 2022

Amúgy SSAA és FXAA ugyanúgy élsimítási eljárás, abból pedig a második bõven elég, fõleg, hogy Full HD-ban nemigen látod a különbséget.

SSAA meg amúgy is zabálja a gépet, és gyakorlatilag többször egy picit eltolva rendereli le ugyanazt a képet. Ráadásul szintén nem fogsz túl sok különbséget látni.

AF meg a távoli objektumok valósabbb megjelenítéséért felel. Abszolút kihagyható, fõleg ha Thief végig sötétben játszódik, mert akkor kb. lófaszt fogsz belõle érzékelni.

De lehet neked sas szemed van és látod ezeket a különbségeket.

Szerény véleményem szerint mind kikapcsolható (AF mondjuk maradhat ha nagyon ragaszkodsz hozzá, mert nem annyira gépigényes, ellenben fölösleges Full HD felbontásban). Meg úgy általában mindenféle élsimítási technológia Full HD-ban max feleseleges + szerény véleményem szerint.

Persze vannak játékosok, akiknek az okoz örömet, ha minden csutkamaxon fut még akkor is ha igazából nincs is szükség az adott featurre, de legalább izzad tõle a gép.

Na errõl ennyit.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Há a PS4 mégis csak next gen konzol, PS3-on látszik azért le van húzva a részletesség egy kicsit.
JaSoN HuNTeR
Miért lenne jobb mint PS4en?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

HA te a grafikára vered, akkor kapcsold be nyugodtan, engem marhára nem izgat.

Ja nagyon jó játék volt. Grafika szuper, PC-n biztos jobb meg PS4-en.
De én csak a story miatt vittem a játékot, tehát úgy képzeljétek el, hogy az alap csomaggal kivittem, amit kezdésbõl adott a játék az pár nyílvesszõ meg egyéb kellék, semmit nem fejlesztettem vagy vettem max amit gyûjtögettem azt használtam el. Ebbõl is látszik felesleges, azok nélkül is megvagy. Minden esetre figyeljetek majd a storyra, van mondanivalója persze akik eléggé érettek is hozzá és nem csak unalmukba játszanak egy játékot.
wedge31
Egyébbként jó volt a játék?

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

max: 63
avg: 57

minden max* és 1080p (*SSAA viszont off)

Hibátlanul fut. Jó játék. Nem csalódtam.
<#nevetes1> ja most biztos egyesek gondolták hogy létezik ez, hogy még csak most gyújták be a játékot és van aki már kiakasztotta nincs semmi csoda benne <#beka3> , PS3-en már tegnap elõtt megjelent, PC-n meg csak ma. Na de mindegy remélem valaki tudja a választ a kérdésre.
jarlaxxe
Csak grebber ezt ne lássa mert rohamot kap, hogy valaki elöbb játszotta végig mint ö..<#idiota>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valaki elmagyarázná a végét a játéknak? Nem értem és nagyon nem erre számítottam. <#confused> Arra számítottam, hogy végén megmenti Erin-t majd visszavonulnak és élik az életüket boldogan. De, amit láttam abból arra tudok következtetni, hogy lesz új rész vagy mi? Na meg egyáltalán túlélte-e Erin? Valaki kifejtené aki esetleg érti és ki is akasztotta? Kösz
Tudod egyáltalán mi az AF?! <#confused> Eleve keveset "fogyaszt" a teljesítménytõl, és abszolút látható magasabb felbontásban is a hiánya.

SSAA meg FXAA természetesen nem lövi ki egymást.

wedge31
Végre valami jót is lehet olvasni...<#vigyor3>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Jah oké, az más. Ilyen esetben rá vagy kényszerûlve a kompromisszumokra.

Volt nekem is 3 évig 5770-em. Nagyon jó kis kártya, de már eljárt felette az idõ. Tavaly szeptemberben nehéz szívvel de megváltam az enyémtõl. Most egy 7850 teszi a dolgát tisztességesen.

Avenger
Kipróbáltam már én is, nemrég játszottam újra az egész szériát. Szerintem nagyon jó lett, a hangulat teljesen ott van. SSAA és tesselation van kikapcsolva, minden más maxon. Full hd-ben teljesen jól játszható. i5 2400, radeon hd 5850, 8 Gb ram. Hard-ra állítva kicsit túl érzékenyek is az õrök, egy üveggel "felizgatva" simán kiszúr a sötétben is néhány méterrõl, bár ha valamit elveszek az asztalról vagy nyitva hagyom a szekrényt az nem nagyon zavarja õket(igaz eddig egyik részben sem zavarta õket, a 3.ban is csak megjegyezték magukban).
Két fura dolog történt eddig: Egy õrt pont leütöttem az ékszerboltban amikor észrevett, de semmit nem volt ideje csinálni, csak átváltott a zene, de már a szomszéd szobában szunyókáló másik õr jött is át harcolni...
Másik: A szunyókáló õr melletti széfnél ha elrontottam a lockpick-et akkor felkelt az õr és jött a harc. 😄
Ezek mondjuk lehetnek a nehézség miatt is.
Egyetlen hiányosság, hogy villámlás alatt nem változik az álcaszint, hiába állok 3 méterre az õr szeme elõtt a sötétben, amikor villámlik, rám se bagóz.
Összességében amúgy eddig 9.5/10 nálam, bár még csak Basso-ig jutottam.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Szerinted így történt? :Ð
Nem a procihoz lett választva, csak az még nem lett fejlesztve! :Ð Watch Dogs megjelenéséig talán mérséklõdnek az árak.

Apró kompromisszumokkal eddig vitt mindent, pláne, hogy itt is, 1980x1200-ban alap beállításokkal csak az esõ és villámlás közben akad. :Ð

Érdekes választás az I7-hez az az 5770 nem gondolod? :-)

Az már 2 éve is elavult volt az a VGA. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy akad.