55
  • Baliquez
    #55
    Összecsippented a végén a csöcsöt, rászorítod makkesz végére, és legörgeted - apropó, az alján a feliratot olvastad? Nem? Gondoltam :))))
  • Baliquez
    #54
    Azóta nem használok D..xet mióta egyszer (jelzem üzemszerű használat melletti garanciális termék) hosszában szétrepedt, rendkívül kínos volt, szerencsétlen lány meg habzsolhatta a lórúgásnyi utánbogyót.
  • MerlinW
    #53
    Értelemszerűen nem szabad koppanásig belebújni. Az óvszer végén van a tároló, de az olykor kevés lehet.
  • TomecK
    #52
    Erre van egy tökjó példa, annó biosz tanárom mesélte, hogy kint Afrikában volt olyan expedíció ami az óvszert próbálta elterjeszteni. Be is mutatták a fekáknak, egy fadarab segítségével, hogy kell használni. Majd kb. 1 hét múlva az összes kerítés tele volt húzkodva óvszerek-el.
  • Apollyon2
    #51
    Az óvszer terhesség meg betegségek ellen véd, az emberi hülyeségtől már nem.
  • ropiburger
    #50
    Azt elmagyarázná valaki, hogy mit jelent, hogy nem hagyunk elég helyet az ondónak? Most vagy nem értem, vagy a kutatók hülyék fizikából. :(
  • valaé valaé ná
    #49
    "- a törvény szerint 14 év alatt tilos a nemi kapcsolat
    - szem. igazolványt 14 éves korban kap az ember
    azt hiszem, innen már megy a következtetés egyedül is..."

    Mekkora tévedésben vagy !
    Akár 1 hónapos gyerek is kaphat személyi igazolványt.
  • csimmasz
    #48
    Nem értelek!
    Én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy a magyarázatod nem ad választ mindenre.
    Különösebben nem érdekel a téma, csak egy egyszerű megállapítást tettem.
  • M2 #47
    Egy barátom tanácsolta és nekünk bejött, már előjátéknak használjuk: gumi pereme csattanjon az orr vonala alatt, felfújni, körben a lány nyállal átnézi (mint nagyapán a Riga tömlőt) ereszti-e a levegőt. Megtanultam egyedül is csinálni, így mikor hazaér a kedvesem, meg tudom lepni, csak akkor volt gáz ha nem szólt, hogy feljönnek a kollégái!
  • M2 #46
    A korai szex tényleg nem jó, de kábé fél nyolc után már jöhet. Az óvszert mindig alaposan át kell nézni (előtte és utána is) és legalább évszakonként cserélni!
    Ha már megtörtént a baj, a csajba kell dönteni egy 2 literes kólát, nekem mindig van itthon hűtetlen!
  • Superhero
    #45
    Kihagytál egy lépést. Fel kell görgetni, és utána kell felvenni. :-)
  • ancsil
    #44
    aki szereti a kihívásokat :)
  • narumon
    #43
    Node ki az az állat aki előszőr görgeti le és utána veszi fel?
  • ancsil
    #42
    még emlékszem, amikor azt magyarázták ezerrel, hogy miért is tilos és életveszélyes a pótféklámpa az autóra :)
  • ancsil
    #41
    most komolyan, te minden marha rendelkezésre magyarázatot vársz??
  • viasz
    #40
    Ez csak akkor érvényes, ha egy évben 100x használsz gumit. A lényeg, hogy minél többször kell, mert akkor a 2% annál kevesebb lesz. :D Pont úgy, mint amikor akciós termékből annyit veszel amennyit bírsz, mert avval rengeteget spórolsz/keresel. :D
  • csimmasz
    #39
    De ez nem magyarázza a 18 éven felüliek részét.

  • ancsil
    #38
    nagyon egyszerű, és logikus a válasz - bár nem egészen életszerű :)
    - a törvény szerint 14 év alatt tilos a nemi kapcsolat
    - szem. igazolványt 14 éves korban kap az ember
    azt hiszem, innen már megy a következtetés egyedül is...
  • MuchACHO79
    #37
    Hehe. Hát igen, a tipikus óvszerhasználat a következő: Ott a párod a közeledben, nem birsz magaddal, falhoz b*szod, letépkeditek egymás ruháit, térdre esik előtted, mélyen és vadul csinálja szájjal. Aztán előkerül a stabilan szobahőmérsékleten tartott gumióvszer, óvatosan kinyitja (nem foggal és nem körömmel). Valahogy szerintem alap, hogy a "himbilimbin" gördited le, másképp igen körülményes, ámbár most jön a lényeg. Párod addig igazgatja az óvszert a legnagyobb becsben tartott "ékszereden" amig megfelelő méretű szabad és üres területet formáz az ondógyűjtő részen. Ekkor jön a legizgalmasabb rész. Megfelelő világítás biztosítása után szemrevételezéssel tüzetesen átvizsgálja az "esőkabátot" a lehetséges sérülések kiküszöbölésére. Elégséges statikai minősítés után vigyázva az olaj alapú síkosító szerek mellőzésére a legjobb ha a gumit szépen leveszed, aztán néztek inkább tévét... Ja igen, de szellőztessetek, mert némelyik "munkaruha" elég félreérthetetlen (és gyakran kiszellőzhetetlen) szagokat áraszt...
  • TomecK
    #36
    Valamint, lehet ez csak nekem mániám de csak 2 gumi jöhet szóba. D**ex meg a LifeS***e
  • TomecK
    #35
    Ki van fejtve alább, hogy nem így kell számolni. De valójában ugye ebben a 98%-os rátában én úgy tudom bent van az is, hogy rosszul használják. Tehát ha normálisan használod ahogy kell akkor 99.8 %-os biztonságod van pl.
  • jézusom
    #34
    Jól értem, csak 49x szabad óvszerrel közösülni? Mert ugye ha 100x csinálom, akkor 2 gyerekem lesz, ha 50x, akkor csak egy. Ebből következik, hogy 49 az még éppenn 0 gyerek. Mindez 98x hatékonyság mellett.
  • SzikraHuszár
    #33
    Súlyos károkat? Ha a szerelem hevében kiharap az egyik fél a másikból egy darabot, belemar a szemébe...
    Nem a "korai" szexel van itt probléma, hanem a felelőtlennel.
    14 éves tinik pl, korainak számít manapság, mert nem bírom követni?
    Nem lenne probléma, ha mindent tisztán tudnának a védekezésről, nem cserélgetnék egymást össze vissza, de sajnos olyan "kultúra" tört ránk, hogy faszinak nem társ kell csak lyuk, csajoknak meg hogy be legyen tömve...
    Sok dolog van, amire azt mondom, megáll az eszem... mert nem bírom felfogni.
    Volt (sőt lehet jelenlegi, középiskolás végzős vagyok) osztálytársnőim egy péntek/szombat este alkalmával több (hím nemi szerv, 3 betű, szleng)-t fognak, mint kilincset. Jó, jelenleg 18 évesek, szóval elvileg már nem korai, mégis azt hiszem EZ okoz több kárt, mint hogy fiatalabbak jól átgondoltan élik át a szexuális örömöket. Főleg, hogy ott a nemi betegségek ellen nem is kell nagyon védekezniük, mert nem feküdtek le fűvel-fával.
    A másik téma ez a "Kondom-kordon", és társaik. Miért vehet és nézhet meg egy 16 éves vagy fiatalabb erőszakos tartalmú filmet, de egy szexuális tartalmút nem?
    (Mert rossz példát lát..., inkább késeljen még egy picit).
    Ha már olvasni kell általános iskolás kortól vitézekről, kik emberöléssel váltak hőssé, ha hadvezérekről, akik sok-sok ember lemészárlásával lettek ismertek és nagyok, akkor legyen már a Kama Sutra is kötelező olvasmány. Sok embert tenne boldogabbá. Csakhogy katonának bárki állhat, pusztítani erkölcsös, kettyintésről meg szó se essen.
  • rágógumi
    #32
    nem jó korán kezdeni a szekszet.. súlyos károkat is tud okozni. csak ezt soka nem képesek felfogni. :|
  • finizlik
    #31
    AZ ÖRDÖG ALKOTTA MEG AZ EGYHÁZ MEGMONDJA!!!!

  • galocza
    #30
    nem mindenki rendelkezik oly előnyös és speciális fiziológiai attribútumokkal mint én, kedves uöcsém - ez nem mindenkinek járható.

    (ps: el fogom csaklizni itthoni vkártyádat, hamarosan vkártyámat. kellett neked megszólalni.)
  • TomecK
    #29
    Nade, a nemes anyagot sosem engedjük be nem ? :P
  • galocza
    #28
    cölibátus 8)
  • llax
    #27
    "ez megint jó aránynak tűnik, amíg nem te vagy az egy"

    Na ja...
    De mondj ennél hatékonyabbat!
    ...és arról még nem is szóltunk, hogy nem csak a nem kívánt terhesség ellen véd...
  • galocza
    #26
    utánanéztem, abban igazad van, hogy rosszul számoltam.
    de nem annyival mint mondod: a 2% az ideális felhasználók éves sanszát mutatja, nevezetesen, hogy az elméleti tökéletes felhasználók esetében is évente 2% a teherbeesés esélye.
    így már barátságosabb a szám, de még mindig riasztó, így is 50 ideális használóból 1 megesik.
    a nagyságrendbeli különbség meg persze nem 5, hanem pont 2 (évi százból 2 vs évi egyből 2).

    kicsit kapcsolódóan:
    engem sokkolt amikor megtudtam, a mo-n legnépszerűbb esemény utáni (ékes cseh nyelven postkoitální kontracepce, ma is tanultatok vmit, sok sikert a prágai lányokhoz 8) hatékonysága emlékeim szerint mintegy 80%.
    tehát még ideális felhasználók közül is 250-ből 1 rendeltetés szerinti (és balul végződő) óvszerhasználat utáni tablettázás után is megesett marad.
    ez megint jó aránynak tűnik, amíg nem te vagy az egy.
  • llax
    #25
    Az, amikor egy rendelőben "elszakadt a gumi" felkiáltással kérik a páciensek az esemény utánit, a saját (fiatalabb kori) ismeretségi körömből kiindulva azt jelenti, hogy nem volt kéznél óvszer, vagy ki akarták próbálni nélküle is...
  • llax
    #24
    Rosszul számolsz...

    Az a bizonyos 2% (helyes használatot feltételezve) nem egy pár összes együttlétéből számolandó!!!
    Hanem a kizárólag óvszerrel védekező párok esetében, hosszútávon (az első tervezett terhességig) a párok 2% -nál alakulhat ki terhesség az óvszer hibájából. Ez aktusokra átszámítva legalább 5 nagyságrenddel kisebb szám...
  • galocza
    #23
    persze, jucika meg lacika elkezdenek likakat vadászni az óvszaron, mielőtt egymásnak esnek a dizsitől második kapualjban (az első már foglalt volt)...
    mindegy.

    ami nem mindegy: felmérések szerint a helytelen használatot is beleértve az óvszar melletti terhességek valóban 10-18%-ot tesznek ki. ellenben még ha mindenki betartja az összes szabályt, esemény előtt elolvassa a használati útmutatót és aszerint jár el (na persze), ez a szám 2% lenne.
    jól hangzik nem? 98%-os biztonság... az már majdnem száz!
    vegyünk azonban egy példát az életből. 20-as éveik elején járó, egészséges pár, fix kapcsolat. ha nincs korlátozó tényező (pl kecó) garantálok abszolút minimum heti 2 kettyintést. durván 100 aktus évente - óvszerhasználat mellett lánykánk egy évben már 2x teherbe esett!
    lehet, hogy a 98% mégsem olyan jó...
    óvszer megfelel vagy alkalmi kapcsolat esetén (betegségek!), vagy ha nincs más, de akinek ez az állandó megoldás - nos az legalább szaporítja a nemzetet.
    bár arra jó, hogy ügyeletben ennyivel is kevesebbszer ébresztenek fel esemény utáni tablettáért megesett lánykák és ha legalább jól választottak, lovagjaik...
  • llax
    #22
    Semmi nem korlátozza az óvszer eladását, mint ahogy 14 év felett a szexuális életet is csak kivételes esetekben korlátozza törvény. Alapvetően szabad, mint ahogy a védekezéshez szükséges eszközök és alapvető nemi higiéniai termékek (pl. a síkosítók is ebbe a kategóriába sorolhatók) vásárlása is.

    Kíváncsi lennék, hogy a hatóságok mit szólnának az áruház feljelentéséhez, mivel az eladás ilyenfajta korlátozása nem csak egyszerűen törvénytelen, de különböző etikai normákat is sért (mivel a védekezés nem csak egyszerűen szabad - hanem erősen ajánlott az érintett korosztályban)...
  • who am I 7
    #21
    ja, ezt a baromságot :D sztem megint angól tudósok lesznek a háttérben
  • Szefmester
    #20
    Szerintem meg a szexuális jellegű termékeket nem lehet 18 éven aluliaknak eladni... és hát valaki oda sorolta be az óvszert.
  • ChaosTeam
    #19
    Biztos azért, mert a "felnőtt filmek" is 18-as korhatárral rendelkeznek, vagyis 18 év alattiak nem élnek szexuális életet, és azt se tudják / tudhatják mi az... más magyarázat nem nagyon lehet rá XD - gondolom ilyesmit gondolhatnak a tescoban... :D
  • Lucy in the Sky
    #18
    És a Higgs-bozont áthatol a koton.
  • wraithLord
    #17
    Pedig nem valami logikus. A 18 éven aluliak is kaphatnak el nemi úton terjedő betegséget, illetve pont nekik lenne fontos a fogamzásgátlás, lévén, hogy nagy részük még nem tudna gyereket eltartani. Bár lehet, hogy hibás a logikám...
    Ilyet nem is hallottam. Vagy lehet, hogy de, csak elkerülte a figyelmemet.

    Amúgy ez a cikk is eltévedt, ez sem tudomány, hanem kizárásos alapon IT.
  • Lucy in the Sky
    #16
    Nem is Blikk, Bravo magazin "szerelem, gyengédség", azleszaz. Kedvenc részem a cikkből "15 százalék körül mozog az óvszerhasználat mellett kialakult nem kívánt terhességek aránya" - az óvszerhasználat mellett kialakult tervezett terhességek aránya is komolyan kutatandó témakör!
    Az a 15% egyébként jórészt olyan meglepett kismamák csoportja lehet akik csak bemondják hogy védekeztek, szimplán mert borzasztó fiatalok, rémültek és tanácstalanok, menekülnének a felelősség és a következmények elől bármi áron. Onnan úgy tűnhet, ha azt állítja hogy mindent megtett, attól jobb lesz (persze igazából tökmindegy).
    WHO statisztikából van sokféle: van ami létfontosságú, van ami hasznos, ez speciel totál értelmetlen. Ilyet leközölni az SG tudomány rovatban, ezb'meg zseniális.