Kondom használat sok hibával
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
- szem. igazolványt 14 éves korban kap az ember
azt hiszem, innen már megy a következtetés egyedül is..."
Mekkora tévedésben vagy !
Akár 1 hónapos gyerek is kaphat személyi igazolványt.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy a magyarázatod nem ad választ mindenre.
Különösebben nem érdekel a téma, csak egy egyszerû megállapítást tettem.
Ha már megtörtént a baj, a csajba kell dönteni egy 2 literes kólát, nekem mindig van itthon hûtetlen!
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
- a törvény szerint 14 év alatt tilos a nemi kapcsolat
- szem. igazolványt 14 éves korban kap az ember
azt hiszem, innen már megy a következtetés egyedül is...
---------------------------- :-/
Nem a "korai" szexel van itt probléma, hanem a felelõtlennel.
14 éves tinik pl, korainak számít manapság, mert nem bírom követni?
Nem lenne probléma, ha mindent tisztán tudnának a védekezésrõl, nem cserélgetnék egymást össze vissza, de sajnos olyan "kultúra" tört ránk, hogy faszinak nem társ kell csak lyuk, csajoknak meg hogy be legyen tömve...
Sok dolog van, amire azt mondom, megáll az eszem... mert nem bírom felfogni.
Volt (sõt lehet jelenlegi, középiskolás végzõs vagyok) osztálytársnõim egy péntek/szombat este alkalmával több (hím nemi szerv, 3 betû, szleng)-t fognak, mint kilincset. Jó, jelenleg 18 évesek, szóval elvileg már nem korai, mégis azt hiszem EZ okoz több kárt, mint hogy fiatalabbak jól átgondoltan élik át a szexuális örömöket. Fõleg, hogy ott a nemi betegségek ellen nem is kell nagyon védekezniük, mert nem feküdtek le fûvel-fával.
A másik téma ez a "Kondom-kordon", és társaik. Miért vehet és nézhet meg egy 16 éves vagy fiatalabb erõszakos tartalmú filmet, de egy szexuális tartalmút nem?
(Mert rossz példát lát..., inkább késeljen még egy picit).
Ha már olvasni kell általános iskolás kortól vitézekrõl, kik emberöléssel váltak hõssé, ha hadvezérekrõl, akik sok-sok ember lemészárlásával lettek ismertek és nagyok, akkor legyen már a Kama Sutra is kötelezõ olvasmány. Sok embert tenne boldogabbá. Csakhogy katonának bárki állhat, pusztítani erkölcsös, kettyintésrõl meg szó se essen.
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
(ps: el fogom csaklizni itthoni vkártyádat, hamarosan vkártyámat. kellett neked megszólalni.)
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Na ja...
De mondj ennél hatékonyabbat!
...és arról még nem is szóltunk, hogy nem csak a nem kívánt terhesség ellen véd...
de nem annyival mint mondod: a 2% az ideális felhasználók éves sanszát mutatja, nevezetesen, hogy az elméleti tökéletes felhasználók esetében is évente 2% a teherbeesés esélye.
így már barátságosabb a szám, de még mindig riasztó, így is 50 ideális használóból 1 megesik.
a nagyságrendbeli különbség meg persze nem 5, hanem pont 2 (évi százból 2 vs évi egybõl 2).
kicsit kapcsolódóan:
engem sokkolt amikor megtudtam, a mo-n legnépszerûbb esemény utáni (ékes cseh nyelven postkoitální kontracepce, ma is tanultatok vmit, sok sikert a prágai lányokhoz 8) hatékonysága emlékeim szerint mintegy 80%.
tehát még ideális felhasználók közül is 250-bõl 1 rendeltetés szerinti (és balul végzõdõ) óvszerhasználat utáni tablettázás után is megesett marad.
ez megint jó aránynak tûnik, amíg nem te vagy az egy.
Az a bizonyos 2% (helyes használatot feltételezve) nem egy pár összes együttlétébõl számolandó!!!
Hanem a kizárólag óvszerrel védekezõ párok esetében, hosszútávon (az elsõ tervezett terhességig) a párok 2% -nál alakulhat ki terhesség az óvszer hibájából. Ez aktusokra átszámítva legalább 5 nagyságrenddel kisebb szám...
mindegy.
ami nem mindegy: felmérések szerint a helytelen használatot is beleértve az óvszar melletti terhességek valóban 10-18%-ot tesznek ki. ellenben még ha mindenki betartja az összes szabályt, esemény elõtt elolvassa a használati útmutatót és aszerint jár el (na persze), ez a szám 2% lenne.
jól hangzik nem? 98%-os biztonság... az már majdnem száz!
vegyünk azonban egy példát az életbõl. 20-as éveik elején járó, egészséges pár, fix kapcsolat. ha nincs korlátozó tényezõ (pl kecó) garantálok abszolút minimum heti 2 kettyintést. durván 100 aktus évente - óvszerhasználat mellett lánykánk egy évben már 2x teherbe esett!
lehet, hogy a 98% mégsem olyan jó...
óvszer megfelel vagy alkalmi kapcsolat esetén (betegségek!), vagy ha nincs más, de akinek ez az állandó megoldás - nos az legalább szaporítja a nemzetet.
bár arra jó, hogy ügyeletben ennyivel is kevesebbszer ébresztenek fel esemény utáni tablettáért megesett lánykák és ha legalább jól választottak, lovagjaik...
Kíváncsi lennék, hogy a hatóságok mit szólnának az áruház feljelentéséhez, mivel az eladás ilyenfajta korlátozása nem csak egyszerûen törvénytelen, de különbözõ etikai normákat is sért (mivel a védekezés nem csak egyszerûen szabad - hanem erõsen ajánlott az érintett korosztályban)...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Ilyet nem is hallottam. Vagy lehet, hogy de, csak elkerülte a figyelmemet.
Amúgy ez a cikk is eltévedt, ez sem tudomány, hanem kizárásos alapon IT. <#idiota>#idiota>
Az a 15% egyébként jórészt olyan meglepett kismamák csoportja lehet akik csak bemondják hogy védekeztek, szimplán mert borzasztó fiatalok, rémültek és tanácstalanok, menekülnének a felelõsség és a következmények elõl bármi áron. Onnan úgy tûnhet, ha azt állítja hogy mindent megtett, attól jobb lesz (persze igazából tökmindegy).
WHO statisztikából van sokféle: van ami létfontosságú, van ami hasznos, ez speciel totál értelmetlen. Ilyet leközölni az SG tudomány rovatban, ezb'meg zseniális.
Olyankor amúgy mi van ha szakszerûen kotonnal indítasz, csak a végén nem találod sehol? Megesett, nõci orvosa se találta, azóta is rejtély hogy hova lett :D
@Petka: ez inkább a Blikk. Vagy az SG tudomány "szereptévesztõs vasárnap" alrovata, legutóbb voltak a pápajóslatok, most ez, tûkön ülve várom a következõt...
:)
Milyen szépen fogalmazták meg azt, hogy kurva. :D
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Az miért van, hogy a tesco-ban csak 18 éven felülieknek, személyivel, adnak el óvszert, pedig nincs is olyan törvény Mo.-n ami, korlátozná az óvszer eladást? <#confused>#confused>Elõször azt hittem, hogy ez kacsa, de láttam a matricát sok pénztárnál.
Azért ez elég nagy különbség ahhoz, hogy önmagában komolytalanná váljon a cikk.
+
"a férfiak 75, illetve a nõk 82 százaléka a használat elõtt nem ellenõrzi, vannak-e sérülések az óvszeren."
Csak én látok logikai összefüggést, hogy legörgetés nélkül nehezen lehet letesztelni? Vagy ha már fent van akkor kezdje el a csajszi nagyítóval nézni vagy fújjon alá levegõt? Vagy csináljon nyáltesztet? Vagy még is hogy? :D
A
Azta vuzik hasznájják, vazze!
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs