97
  • chuky123
    #97
    Na az se ma lehetett én 94-95 re saccolom azt a cdírást
  • Brati
    #96
    Amúgy meg idehaza is vannak akciók csak ki kell várni/fogni. Én pl.: 3490 - 3490Ft-ért vettem meg egy hónapja a Batman: A sötét lovag (2BD) és a Batman: Kezdődik!-et (szintén BD-n).
  • Brati
    #95
    Vagy ha egy ilyen Netflix elérhető lenne MO.-on, akkor valamit (talán) tudna változtatni a jelenlegi helyzeten.
  • HumaMage
    #94
    xD

    Nem hiszem, hogy van értelme ezen karatézni. Nekem teljesen mindegy hogy te melyik technológiát érzed a számodra legjobbnak. Függetlenül attól, hogy hogyan is működnek ezek az online cégek a nagy kép az, hogy mindég van alternativa, ha nem is sorolom fel mindet. A Bluerayre rengeteg van. A Guglira is rengeteg van. Ha ugy gondolod nem nem szeretnéd, használni, mert szerinted sz@r / megbizhatatlan, akár sajátot is csinálhatsz. Már valaki emlitette, hogy saját FTP 2 katt alatt megvan.
    Az Mpg videód kábé 10millió más módon is illetéktelenek kezébe kerülhet, még akkor is ha kiirtad.. Azt kell eldönteni, mi az a kockázat amit vállalsz. Én ismerem a lehetőségeimet, ezért megválogatom a rendelkezésre álló összes technológiából, hogy mit használok.. És úgy gondolom, ez a lényeg, hogy az ember el tudja dönteni, és ne ragadjon le szájkaratézni halott formátumok felett, csak mert ő meg van győződve arról, hogy az a legjobb..
    Ha nem fontos, csak át akarod küldeni, akkor public. Ha céges, fontos akkor magán hálózat. Helyi tárolásra, gépek közötti transferre HDD. Ha meg annyira titkos, hogy senki nem láthassa akkor nem csinálom meg. Senki nem titkosügynök, és ez nem egy James Bond film..
  • adamfesto
    #93
    BR-TúlDrága DVD-TúlOlcsó
  • usersg
    #92
    "Aki kiváncsi a csupsz popódra az nem a google-től fogja lekérni :D"

    Értem. Ezek szerint halvány fogalmad sincs róla, hogyan működnek a kuglihoz hasonló online cégek.




    "A GDocs pedig csak egy lehetőség volt. Rengeteg más is van. Azért emlitettem, mert zippelve bármit feltehetsz rá ingyenes"

    Nem, nem ingyenes. Oda kell adnom a cuccokat, egy olyan licenc szerződés elfogadása mellett, ami semmit sem garantál, viszont korlátlan felhasználási lehetőséget ad a cégnek.


    "és a link birtokában akinek elküldöd le tudja szedni."

    Majd felzippelem az 5gb -os mpeg videókat...


    "Nem bizol bennük? Egyéni szoc problem."

    Így van. De miért is kéne bíznom bennük? Az adathordozók leváltását arra alapozod hogy majd mindenki bízni fog bennük? Naiv elképzelés.

    "Ettől még jobb mint a Blueray :)"

    Semmivel sem jobb, nem is értem milyen alapon lehetne összehasonlítani a kettőt.
  • Lame
    #91
    Tuld draga volt, es meg most is az. Adnak annyiert mint a DVD-t, akkor meg talan fel lehetne porgetni. Nem is ertem miert ekkora az arkulonbseg. A tech nem dragabb annyival. A szerzoi jogdij meg ua kell legyen adathordozotol fuggetlenul.
  • bunny
    #90
    Ott szúrták el a hofiúk, hogy amikor még volt érdeklődés a technológiára ahelyett hogy összeálltak volna, kétfele szakították a piacot mert úgy vélték nem elég a sok, még többet akarnak kaszálni. Mire meg "győzött" az egyik, már nem volt verseny, szívás (nekik). Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen aki egyszerűen kihagyta ezt a dolgot az életéből. Filmet terén értelmetlen, amikor 4-8 gigán megkapom gyk. szemmel alig észrevehető különbséggel ugyanazt, adattárolásra meg viccesen kevés.
    Kis nosztalgiával gondolok arra, amikor életem első CD (!) lemezét írták ki. 180km-t utaztam, 3 HDD-n volt az anyag, és az ÖSSZES adathordozóm ráfért egy lemezre. Ma nem létezik ilyen léptékű ugrás, talán a holografikus tárolás lenne az, de hiába hallani róla sok-sok éve.
  • donceleger
    #89
    Nem jobb mint egy dvd???
    Láttál te már blu-ray anyagot?
  • donceleger
    #88
    Kiváltani akkor tudta volna, ha ugyanannyiba került volna és semmilyen plusz berendezést nem kellett volna vásárolni hozzá.
    Egy mkv-be tömörített fájl is gyönyörű képet ad, hát még egy igazi blu-ray lemez! Szép és jó lenne, de kösz nem. Pl. házimozi csere kellene, de nem szeretném lecserélni a jelenlegit. Pedig 8 éves már a készülék, de hangban és teljesítményben ma is megállja a helyét (Panasonic 1000W) és tökéletesen működik. Ahhoz hogy élvezzem a blu-ray minőséget, tehát a lemezek 2-3-szoros árán felül még kb 100 ezer forintot is kellene kiadnom így hirtelenjében. Na ezzel van itt a probléma. Biztos siker lett volna, ha nem kellene lecserélni a szükséges berendezéseket.
  • Zoliz
    #87
    Persze mert nehezen masolhato, sok helyet foglal az adat es a kalozkodas nem lenditi fel a forgalmat a BlueRay lejatszoknak. Amugy meg nem sokkal jobb mint a DVD, de vagy 10x eroforrasigenyesebb.
  • narumon
    #86
    én úgy csinálom, hogy van a vinyón egy könyvtár amiben kb 10 évre visszamenőleg ott az összes kép + lemezre is mentek képet, most készülök kiírni a 2011-es képeket BD lemezre.
  • HumaMage
    #85
    14G kép egy komolyabb kamerával nem is sok. A lényeg, hogy nem hiszem, hogy felmerült, hogy Blurayre irnád ki.. Vagy igen? Valahogy az az 50 giga vagy túl sok, vagy túl kevés :D Lehet ez is az oka hogy nem terjedt el.. igy hirtelen nem tudok semmit ami 40-50 giga körül lenne és lemezen szeretném látni.. vagy pár giga alatt vannak, vagy párszáz giga felett.. Nálam ez is egy ok amiért sosem éreztem késztetést beruházni rá..
  • Laza
    #84
    10 év alatt nem lett még mindig elég olcsó ahhoz, hogy bármit is leváltson.
  • HumaMage
    #83
    Aki kiváncsi a csupsz popódra az nem a google-től fogja lekérni :D A GDocs pedig csak egy lehetőség volt. Rengeteg más is van. Azért emlitettem, mert zippelve bármit feltehetsz rá ingyenes, és a link birtokában akinek elküldöd le tudja szedni. Nem bizol bennük? Egyéni szoc problem. Ettől még jobb mint a Blueray :)
  • narumon
    #82
    Hát nem tudom. A nyaralásunkon haverral ketten lőttünk kb 5000 képet, ezt erősen leszanálva maradt kb 800, de szeptemberben túrázni voltunk a svájci alpokban, az 1 hét alatt megint keletkezett pár ezer kép, erős szanálás után asszem maradt 300-400 db, Októberben feleségem legjobb barátnője esküvőjéről szintén megtartottunk egy párszáz képet abból amit a hivatalos fotós ugye nem látott :), no meglepő módon karácsonykor csak 15-20 kép készült, de szilveszterkor szintén készült pár tucat kép. Januárban sielésen megint maradt szanálás után több mint 300 kép. És akkor nem számoltam bele semmi olyasmit, hogy néha csak a környéken túrázunk és ott készülnek képek vagy két héttel ezelőtt egy borkostolón jó társaságban készült 30-40 kép, ezek apró számok. Egyébként 2011 év fényképtermése ha kijelölöm a könyvtárakat akkor kicsit több mint 14GB.
  • usersg
    #81
    "erős szanálás után kb 2000 kép annak eszébe sem jut..."

    Azért az igazán értékes, jól sikerült képekből nem lehet ennyi. Ha minden nap csinálsz egy "de aranyos a kölyök amikor nevet az ebédnél" képgyűjteményt, akkor is sok. :)
  • narumon
    #80
    "a családi fotókat még mindig jobban megéri papíron"

    Fotót papíron? No ez a teljesen low end. Kb tíz év óta ha 10 képet "hívattam elő". Lehet, hogy ez valakinek opció akinek 1 évben keletkezik 10-20 képe de akinek egy évben az átlagos kép termése erős szanálás után kb 2000 kép annak eszébe sem jut...
  • KekszNET
    #79
    Én veszek Bluray lemezeket, de nem itthon hanem Angliából.
    Kb fele annyiba kerül, de ha elkap az ember 1-1 akciót akkor 10-12 fontból akár 2 filmet is meg tud venni.

    Sok filmen van magyar szinkron és felirat is (pl Spiderman 1, 3; The A Team, stb.).

    Amíg itthon 7000 ft és több hónap múlva is csak pl. 500-1000 ft -tal olcsóbb addig semmit.
  • usersg
    #78
    "Magán célra meg Dropbox, meg Skydrive meg Google docs, mind sok gigabytos tárolókapacitással és te szabod meg, hogy ki férjen hozzá."

    A gdocs helyett inkább a jegyzettömböt választanám, az is többet tud. :) A docs egy lassú, buta, gagyi webes szutyok. Egyáltalán nem kényelmes, és semmi garancia sincs az adatbiztonsággal kapcsolatban.
    Mellesleg miért olyan menő ha odaadod a személyes adataidat valami multinak? A google a világ legnagyobb adathalász cége. Pont bennük kellene megbíznom?
  • Dany007
    #77
    Nézd, ez nagyban függ attól, hogy mekkora adatmennyiséget akarsz küldeni.
    Mert egy 8-16GB-os pendrive már bagóért kapható. Ha nem is adod oda örökbe, majd visszakapod a legközelebbi a találkozáskor. Nem akarsz kölcsönadni, ezt megértem.

    De ha ez nem jó megoldás, akkor ott van a net. Ma már teljesen alap dolog, hogy nagyméretű fájlokat küldünk neten keresztül. A gépeden feltöltöd a helyre, ő meg letölti és kész.
    Ha ez sem tetszik és nagyméretű fájlokról beszélünk, akkor még mindig lehet FTP szervert csinálni a gépeden. Pofon egyszerű kis programok vannak rá ha az ember nem értene annyira hozzá.
    Adsz egy hozzáférést a kedves ügyfélnek, ő totalcommander-ből vagy más progiból felmászik az FTP szerveredre (a gépedre) és letölti magának ami kell.

    Grafikai cégnél dolgozok, nálunk már évtizede bevett szokás, hogy az ügyfelek pendrive-on hozzák az anyagot, ami esetenként több GB méretű lehet. Vagy épp a saját FTP szerverünkre töltik fel. Vagy épp használjuk a nagyméretű fájlküldő szolgáltatásokat a neten, ami ráadásul ingyenes is.

    Szóval továbbra sem értem, neked mért egyszerűbb BD lemezt / DvD-t vásárolni, kiírni amit ki kell, elmenni az ügyfélhez odaadni neki / elpostázni. Mint feltölteni otthon a géped elől, vagy egy FTP szervert csinálni.
  • HumaMage
    #76
    "a családi fotókat még mindig jobban megéri papíron "tárolni" "

    Ott a pont xD
  • HumaMage
    #75
    Hát.. Minden áthidalható ha valaki tényleg szeretné..

    Mint mondtad munkáról van szó. Munkahelyen nálunk már az FTP divat, és ha küldeni szeretnél valamit akkor kapsz egy logint meg egy passt egy könyvtárra és toljad oda.

    Magán célra meg Dropbox, meg Skydrive meg Google docs, mind sok gigabytos tárolókapacitással és te szabod meg, hogy ki férjen hozzá.

    A lényeg, hogy nem kell annyira ragaszkodni már a DVDhez sem, a Bluray pedig hasraesésből indul a versenyen. :-)
  • gforce9
    #74
    A DVD-k írási sebessége általában csak a jó minőségű lemezeknél befolyásolja a tartósságot. A kitudjahonna származó lemezekneél, tökmindegy sőt előfordulhat, olyan eset is hogy a gyorsabb írás eredményez tartósabbat. Ez a technológiából fakad, pontosabban a technológiai szabványok be nem tartásából. Megveszik a dvd nyomó gépet mondjuk a verbatimtól, aztán "töltenek bele" másfajta anyagot. Így nem ugyanabból készül, mint az eredeti. Na igen, de az üres dvd-n lévő infósáv meg az eredeti verbatim lemez anyagához tartalmazza a lézer kalibrációs adatait. Így akár egy normális tartós anyagra egy normális jó író is elcseszi az írást, holott az anyag is jó, az író is jó, csak épp az infósáv tartalmaz nem megfelelő adatokat és úgymond félrevezeti az írót. Lehet tartós lemezt írni, csak nagyon meg kell nézni, mire is írunk.
  • atomkrumpli
    #73
    a családi fotókat még mindig jobban megéri papíron "tárolni" mint egy 30 forintos princo dvdn amit ráadásul a kor divatjának megfelelően gyorsabban írt meg a lökött tulaj mert a +30 másodperc fontosabb volt mint a biztonság (pár éve nagy divat volt gyorsabban megírni a lemezeket ... mert az olyan menő)
    az újraírható dvdn tárolt egyetemi melóhoz meg külön gratulálok a szerencsés nyertesnek, az usbre áttérésből látszik keni vágja az infós dóógokat
  • usersg
    #72
    "Igazat megvallva: igen, HDD-n. Az 500GB-os HDDk nagyon kicsik."

    Szóval akkor ha minta videót kell küldenem valakinek, azt egy egy darab 500gb -os hdd -n tegyem meg...
    Nem értetted meg a lényeget.
    Kell, egy egyszerűen használható, olcsó adattároló, amin úgy adhatsz át adatokat másoknak, hogy nem feltétlenül kell visszakapnod a hordozót sem. Én nem kölcsönadásról írtam.

    "Sztem a Blueray nem azért nem terjedt el"

    A BD terjedne mint az influenza, ha nem lenne ennyire drága.
  • HumaMage
    #71
    Igazat megvallva: igen, HDD-n. Az 500GB-os HDDk nagyon kicsik. Ekkora tárolókapacitás ilyen fizikai méretek mellett feleslegessé teszi a Bluray-t. aki kicsit is utánagondol, már évek óta jobban megéri ha az ember 100 DVD helyett vesz egy 500GB-os HDD-t. kisebb helyet fog a polcom, még ha az ember arra is használja hogy megtelik, kihúzza a gépből és elrakja egy fiókba. Nem is beszélve arról, hogy meginrni is sokkal gyorsabb..
    Irodai munkához, meg a családi vidók mutogatásához meg ott a pendrive. Minden lejátszó felismeri, 8-16GB méret már alig kerül valamibe (2 irható blueray lemez ára kábé) és mindegyik újrairható tizedannyi idő alatt, mint bármelyik fizikai adattároló.

    Én már csak arra használok fizikai adattárolót, ha lusta vagyok bootolható pendrive-ot csinálni. van otthon 3,5 TB hely amivel gazdálkodhatok.. Mire megtelik, rájövök, hogy a fele hulladék, letörlöm, és megint van 2 TB-om..

    Sztem a Blueray nem azért nem terjedt el, mert annyira rosz lenne magában, hanem mert összehasonlitva egy mobilvinyóval, meg egy nagyobb pendrival minden tekintetben alul marad. -> nincs semmi versenyelőny => nemtom mit várnak.. Én konkrétan semmi okot nem látok (és nem is láttam már évek óta) arra, hogy DVD-t, v Bluerayt vegyek.. Számomra ezek már halott formátumok.. Mint a nagyfloppy :D
  • opeca
    #70
    Deka BR-em sincs mind a mai napig...
  • tmisi
    #69
    Sok ember még eredeti DVD-t sem vesz, nemhogy Bluray-t. Majd ha lesz utóbbiból is 50 Ft-ért írható változat (+5k-ért író hozzá), akkor majd viszik mint a cukrot.
  • usersg
    #68
    "szóval nem jobb az elődjénél kivéve a kép minőség fejlődését."

    A képminőség fejlődésének semmi köze a BD -hez, ez egy tárolótechnológia.
  • usersg
    #67
    Nem értem miért hasonlítjátok a hdd -t, a bd -hez. Semmi közük egymáshoz. Talán 2TB -os hdd -n adják el a filmeket? 2TB -os hdd -n adjam oda a családi nyaraláson készült videót? 2TB -os hdd -n adjam oda a munkához kellő mintafile -okat a kollégáknak?

    Oké hogy nektek a letöltött filmekből több fér el egy hdd -n, de ettől még a dvd -hez hasonló technológiára szükség van.
    És ha valaki a felhővel jönne elő... nem, nem akarom a kuglinak adni mindenemet, főleg nem céges adatokat. És nem, nem akarok stream -elt filmet nézni végletekig korlátozott lehetőségekkel, és ócska Hollywood -i választékból...

    Attól hogy létezik autó, még vannak motorosok is...
    A két technológia nem ugyanarra való.
  • tacsaby
    #66
    A bd terjedésének gátja az is lehet, hogy nagy kapacitása ellenére teljesen alkalmatlan adat archiválásra. Már a dvd is gáz, de az előbbi a nagy adatsűrűség miatt piszok sérülékeny. Én bizony nem bíznám rá a családi fotó és videógyűjteményt.
    Az írható lemezek minősége meg egyre csapnivalóbb. Csak elvétve szaladok bele egy két jobb fajta lemezbe. A régebben kiírt fontos dolgaimat vissza kellett tennem hdd-re, mert már sorra elszállnak a 2-3 éves lemezeim is.
  • narumon
    #65
    iTunes movie store? Mondjuk Magyarországon még nincs.
  • Dany007
    #64
    Igaz. Viszont akkor visszajutottunk oda, amit korábban írtam. Hogy egyik megoldás se kockázatmentes.
    Viszont a HDD fajlagosan olcsóbb, ezért talán ez jöhet ki győztesnek.

    Persze, abban igazad van, hogy bizonyos(!) letöltések illegálisak és lopásnak minősülnek. Egyetértek. De ez most itt egy másik topik. Nem erkölcsi kérdésekről vitázunk és nem is arról, hogy mi számít wareznek meg mi nem.
    A lényegi kérdés a HDD / BD között az volt, hogy van-e tartalom HDD-re.
    A válasz pedig egyértelmű, hogy igen van. Az jelen esetben nem változtat a tényeken, hogy legális vagy illegális a tartalom. Mert van tartalom, rengeteg, több száz TB-nyi film, zene, játék stb...

    De ha csak saját célra készített felvételeket, családi fotókat, TV-ből felvett, illetve HD-ban letöltött sorozatokat nézzük - amik teljesen legálisak - , már akkor is a HDD jön ki győztesként, hiszen egyszerűbb, praktikusabb, fajlagosan olcsóbb, mint a BD lemez vagy a DvD. Biztonság szempontjából nagyjából talán egy kategóriába esnek.
  • lacyb
    #63
    Az első DVD játszómat 180e-ért vettem igaz az akkor EISA díjas csúcsmodell volt ( a mai napig működik is)
    Alejátszóval egyetemben gyorsban megvettem Mike Oldfield TB II/III koncert DVD-jét 10000 ft-ért.
    itt jelzem hogy ez AZ a bizonyos 2 oldalas dupla rétegű tehát 15G-s lemez :)
    Tehát ezek az árak. Az alós szegmens lejátszói is mind 100e körül voltak induláskor meg még többe. Én 2000-ben vettem.
    A BluRay hogy indult? A lejátszók már 60e körül kaphatók voltak, a lemezek meg 10e körül kb mint a DVD nél.
    Aztán -idehaza - 2-3 év alatt eljutott a dolog oda, hogy már 22-25e-ért is van BD játszó, ami ugye olvas minden más kerek és optikai olvasást igénylő lemezt szinte mindegy milyen formátumban van rajta az adat.
    De az nagyon elképesztő, hogy egy lejátszó árából max 3 lemezt vagy inkább fordítva.
    Hogy 3 lemez árából már lejátszót lehet vanni.
    mert az átlag BD lemez ár még mindig 6900-8000 ft.
    Írta valaki amit én is leírtam már sokszor
    A kiadók azzal érvelnek, hogy a lemez árának csak kis része az előállítás költsége, a fő árképző az a jogdíj, miszerint én aki megvettem, otthon bármikor megnézhetem az adott filmet.
    És igen akkor terjedhetne a BD lemez nagyon ha pl aki megvette a gyári DVD-t az vissza vihetné a megfelelő helyre ahol is némi fizetni való ellenében megkapná a BD verziót. Ez a némi szvsz olyan 1-max 2e ft lehetne, ami a gyártási terjesztési és jogdíjkülönbözeti ft-okból tevődne össze.
    Szerintem kb 3x akkora lenne a forgalom és a haszon is mint így.
    Arról az apró tényről nem is szólva, hogy a visszavett DVD-k még tovább is értékesíthetők ami szintén bevétel.
    De valóban
    Nekem a médiaplayerem BD olvasós, eddig tán 3 filmet néztem meg optikán, - egyik sem saját :) - 2 NAS egyelőre 6 TB vinyó és hálózaton megy a data 1 emelet különbséggel a lejátszóhoz.
    Így a nappali sem egy műszaki boltra hajaz.
  • Prof William
    #62
    Múlt nyáron vettem egy HD tévét és pár bnapon belül rájöttem hogy mostantól SEMMI értelme sincs a DVD/BR - párosításnak.

    Vettem egy 1 terrás HD -t amit csak be kell dugni a TV-be és máris BR minőségben élvezhetek olyan filmet amilyet csak akarok. Nem kell menükkel, meg átléphetetlen reklámokkal és felhaszn. feltételekkel tökölni.

    Ha esetleg valamit formázott felirattal akarok nézni akkor meg simán rádugom HDMI-n alaptopot a tv-re és meg van oldva.

    Így belegondolva HD-tv-nél még médialejátszó nélkül is azonnal elavult mindenféle DVD/BR technológia.
  • Molnibalage
    #61
    Mondjuk a vinyók is megérnek egy misét. Az első, a kor szellemében nagy vinyóm egy 2 és 10GB-os volt. A 2GB-os nem halt meg hosszú szolgálat után sem, a 10GB-os igen.

    2003-ban vettem életem első teljesen új gépét. Samsung 80 GB-os vinyó 3 hónap után meghalt, de még pont le lehetet menteni az adatokat. A csere vinyó 9 hónapot bírt. Arról már nem...

    Kaptam cserében Maxtor-t. Az 5-6 év után csinált egy olyat, hogy egyik napról a másikra eltűnt a filerendszer és visszaállítani sem lehetett...

    Van egy 1991-es 200 megás egységem, mai napig működőképes és még a típuát is felismeri a rendszer.
  • Molnibalage
    #60
    Nem a túrót nem. Az írómmal anno kb 80-90 DVD-t írtam. 5-6-ot úgy írt meg, hogy ellenőrzés után soha semmilyen író nem tudta visszaolvasni. Másik 10-15 DVD pár éven belül vált olvashatatlanná úgy, hogy lényegében csak telepítésre voltak elővéve, egyébknét tokban voltak. 25%-os selejtet produkált 3-4 éves időtávlatban. Vicc.

    Anno fél éves egyetemi munkám szállt el úgy, hogy a backup egy újraírható DVD-n volt. Azóta semmi fontosan nem írok semmmiféle optikai korongra, mert nem is használom. Az én gépemben azért van DVD, mert a kiadók azon a szutykon adják ki játékaikat és nem egy USB kulcson. Számomra a DVD és az egész optikai pontosan annyira elavult, mint a kislemez. Én gyakorlatilag nem használom. Ha lehetséges win-t telepíteni USB-ről, akkor ha nem DVD-n adnának ki minden progrit, akkor pont annyir aelhagyható lenne ma már az én szememben. Semmire sem jók.

    Minden munkámat ma két vinyóra és USB-re mentem el. Zenék és képek is duplikáltan vannak. Ha elvesznek a filmjeim, hát istenem, leszarom. Vegyél egy backup vinyót, amit csak hetente-havonta egyszer frissítesz.

    Egy biztos. Fontos adatok tárolására optikai meghajtó = vicckategória.
  • Molnibalage
    #59
    Én meg azt nem értem, hogy mért tételezi fel mindenki azt, hogy PC-s játékhoz mindenkinek joga van. Nem tűnik fel, hogy ez luxus? Vagy akkor legyen szabad ezentűl büntetlenül lopni a kommersz tömegautókat, mert hogy hogy merik olyan drágán adni őket?

    Milyen érdekes, hogy a fél év után 5-6 ezres játékre nincs pénz, de a havi 5-10 ropis netre van ahogy a ~200k-t érő gépre + bazinagy monitorra meg van...
  • MsUser
    #58
    A DVD is az árával ért el sikert a nagyobb kapacitás mellett, persze sok gagyi lemez van olcsón! A Blu-Ray lemez drága és az írók is drágábbak a technológiából adódóan érzékenyebb is a mechanikai rész, szóval nem jobb az elődjénél kivéve a kép minőség fejlődését.