Miért nem követjük erkölcsi szabályainkat?
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pontosabban feláldoznia a saját életét.
Az anyai ösztön legalább olyan erõs, mint a túlélõ ösztön. Pont amiatt van így, hogy az anya tudjon altruista módon viselkedni, tehát képes legyen saját életét kockáztatnia a gyerekéért.
A nincs erkölccsel azért vitatkoznék: kultúrától függetlenül a gyilkosság a lopás a hazugság és hasonló alap dolgok a mindenkori kultúra erkölcseibe ütközik. A társadalmi kreálmányok mint például harakiri az már lehet eltérõ.
Ez egy hatalmas faszság.
Lehet ezt mondják de nem et csinálnák mivel a túlélõ ösztönödet sosem fogod te felulbírálni.
Pl: Ég a ház 1 kijárat van. Megy elõtted 2 embert kurva lassan nem tudsz elmenni melletünk és így meghalsz füstmérgezésben. Választhatsz, vagy fellököd õket és így õk ketten halnak meg vagy te. Minden azt fogja választani hogy fellöki õket mivel a túlélõ ösztön mindig felül fog kerekedni az emberen. Lehet itt szemérmeskedni, hogy jaaj én biztos nem.. Nem a lófaszt nem... Csak nem mered beismerni még önmagadnak sem.
Lehet ezt mondják de nem et csinálnák mivel a túlélõ ösztönödet sosem fogod te felulbírálni.
Pl: Ég a ház 1 kijárat van. Megy elõtted 2 embert kurva lassan nem tudsz elmenni melletünk és így meghalsz füstmérgezésben. Választhatsz, vagy fellököd õket és így õk ketten halnak meg vagy te. Minden azt fogja választani hogy fellöki õket mivel a túlélõ ösztön mindig felül fog kerekedni az emberen. Lehet itt szemérmeskedni, hogy jaaj én biztos nem.. Nem a lófaszt nem... Csak nem mered beismerni még önmagadnak sem.
Miért? Mert nincs olyan hogy erkölcs. Pontosan olyan hülyeség mint az alapmûveltség.
Az adott politikai viszonyok döntik el mi az az erkölcs semmi más. Ami neked erkölcsös az mondjuk Thaiföldön nem. Ami ott az az meg neked nem
Az adott politikai viszonyok döntik el mi az az erkölcs semmi más. Ami neked erkölcsös az mondjuk Thaiföldön nem. Ami ott az az meg neked nem
Volt egy ehhez hasonló gondolatkísérlet, hogy pl anya vagy 3 kisgyerekkel otthon, jön pár gyilkos aki meg akar ölni téged és a gyermekeidet, de jól elrejtõztél. Viszont a legkisbb gyerek elkezd sírni és csak úgy tudod elhallgattatni ha ráteszed a szájára a kezed perceig így megölve a saját csecsemõd. A dilemma vagy megölöd az egyik gyereked és megmenekülsz te +2 gyereked , vagy mint a 4-en meghaltok. Meglepõ de a többség nem ölné meg a gyerekét inkább mint a 4-en meghalnának. Jah és ennek a tanulmánynak a konklúziója az volt, hogy minden emberben ott a sátán, és a körülmények bizony kihozzák.
Elolvastad a komplett cikket eredeti nyelven, vagy a szokszor hibásan és felületesen fordított sg cikkre hivatkozva írod ezt ?
Szerintem érdekes. Én is gondolkodtam már hasonlókon. De különösképp ez a rész: "ezeket a szabályokat meg lehet változtatni". Úgy tûnik más is gondolja így. Nekem ez kb annyit jelent, hogy a saját személyiségünket is lecserélhetjük, ha nagyon akarjuk. Nem könnyû és sok akarat kell hozzá az biztos.
Pontosan!
Mondani mindent könyû, az a lényeg amit tennénk, azt pedig éles vagy annak tûnõ helyzetben lehetne csak tesztelni.
Amirõl itt szó van, az szerintem inkább a neveltetéssel mintsem alap bedrótozott szabályokkal van kapcsolatban.
Mondani mindent könyû, az a lényeg amit tennénk, azt pedig éles vagy annak tûnõ helyzetben lehetne csak tesztelni.
Amirõl itt szó van, az szerintem inkább a neveltetéssel mintsem alap bedrótozott szabályokkal van kapcsolatban.
már megint egy ostoba, felületes piszológiai "kísérlet"...
de a bulvár biztos lecsap rá, olyan szaftos, "érdekes", izgalmas...
de a bulvár biztos lecsap rá, olyan szaftos, "érdekes", izgalmas...
← ElőzőOldal 3 / 3