Egy éve sincs hátra XVI. Benedeknek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
Szóval csak fennhordod az orrodJAVÁR, nincs "fennatomod", nem szóltam. :)

Gaming is believing.

És a te istened, a pénz isten meg a kapzsiság, hatalomvágy, irigység , stb. hányan haltak meg barompartúr?
Chocho
"Te degenerált geci... Ateizmus nevében NEM LEHET ÖLNI MIVEL NEM VALLÁS TE GYÖKÉR."

Gratulálok, most bemutattad, hogy kell higgadt, racionális fejjel érvelni (nem).

Gaming is believing.

Az ateizmus egy olyan vallás, aminek egyik dogmája hogy nem vallás, de egyébként a szekták minden jellemzõjével rendelkezik. Fanatikus követõi vannak, akik bedühödnek, ha valaki meg meri kérdõjelezni valamelyik dogmájukat (lásd a kollégát alább). Szenzációhajhász prófétái vannak, akik heccelik a birkákat, és piti politikai érdekek okán tesznek dörgedelmes kijelentéseket. Letagadják hogy az ideológiájuk miatt gyilkoltak meg 100 millió embert a XX. században (a legtöbb sáros vallásocska általában igyekszik nem emlékezni a múltjára), de ugyanazzal a lélegzetvétellel kijelentik hogy az ember fogyó eszköz, és buta idealistának tartanak, ha nem értesz egyet vele.

Érdekes, a pápában volt annyi gerinc hogy bocsánatot kért Galilei miatt, meg a dalai lámában is, hogy bocsánatot kért az igazságtalan tibeti feudalizmus miatt. A jó vallás nem hibátlan, de fõ ismérve az, hogy jótettekre sarkallja azt aki vallja, õk ketten pedig jó példával jártak elõl. Az ateisták viszont hirtelen amnéziásokká változnak, amikor a történelmi gaztetteikrõl esik szó. Bár a morált eleve relativizálják, szóval lelkiismeret furdalás nélkül tudnak gyûlölni és ölni.

Persze az ateizmus csak részben szervezett vallás, idõrõl idõre feltörnek meg elhalnak az egyes irányzatai (rendszerint csak miután kiirtották a társadalom egy részét), már a francia forradalom óta ez megy. Ugyanúgy vannak szertartásai is egyébként, gyûléseken imádják magukat, kölcsönösen megerõsítik egymást hogy õk az emberiség utolsó reménysége, meg ilyesmi. És persze mindenki más primitív mesékben hívõ hülye.

Az õ áltudományos butaságaik az anyagról, az ember természetérõl, oktatásról, családról, politikáról persze nem primitív mesék. És ha pár millió ember belehal valamelyik kísérletükbe, akkor sem az ateizmus rossz, csak hibáztak akik megpróbálták átültetni a gyakorlatba. De sebaj, mert legközelebb ügyesebbek lesznek. Csak az a bibi, hogy eddig minden egymást követõ kísérletnek exponenciálisan nõtt a halálozási rátája, úgyhogy isten ments hogy megint hatalomra kerüljenek.

Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity

és te hogyhogy nem a masat cikknél kommentelsz, hanem pont itt? jobban érdekel a vallás, mint a tudomány? :p
Na, ha a divat keresztények divat ateistázni kezdenek...
A vallások altatásra és szeparálásra valók. A "szeretet" csak a marketing része.
Öröm látni ilyen boldog, kiegyensúlyozott embereket, akik - ellentétben a romlott kereszténységgel - valóban a szeretetet képviselik :p
Idióta vagy. A kereszténység pont arról híres hogy szeretetvallás.

Ateizmus vallás? Ja, erre annyit tudok mondani, a kurva anyád... Ez az utolsó mentsvára a sötét, lebutult embereknek hogy az ateizmus vallás... Ja baszdemg.. templomunk van meg minden lófasz. Persze közben a Láthatatlan Rózsaszín Unikornishoz imádkozunk!

Takarodj való világot nézni, az való neked.

Mellesleg, de, az ateizmus is egy modernkori formaja a vallasnak.
Szerintem te vagy felelmetesen primitiv.
A vallasi vezetok vagy vallasos de allami vezetok is a politikai nezeteik miatt oltek, nem a vallasi nezeteik miatt. Mar csak azert is, mert a vallasok a szeretetrol szolnak alapvetoen.

Az emberek olnek az erdekeik miatt. Ha vallasosak, ha ateistak, ha akarmilyenek is. Erre probaltam neked ravilagitani, de vannak ketelyeim azzal kapcsolatban, hogy eljut -e hozzad az informacio.
Te degenerált geci... Ateizmus nevében NEM LEHET ÖLNI MIVEL NEM VALLÁS TE GYÖKÉR.

Sztálin a politikai nézetei miatt ölt, mint ahogy Hitler is. Mivel 2 diktatúra pontosabban 2 személyi kultusz NEM FÉR MEG EGYÜTT. Mivel buta vagy leírom: Vallás vs. A vezetõ tisztelete.

Na bummm, annak idején egy angol fazon ottani fogadóirodában feltette a teljes vagyonát arra, hogy 2007 elején a királynõt elrabolják az UFO-k. Lehet valaki teljesen biztos baromságokban is, pont.

Irónaiatom sincs, tehát szerintem irónia sincs.
Chocho
Csak remélni merem, hogy ironizálni szerettél volna és nem ment, mert ha tényleg ennyire arrogánsan válaszolsz, jobb, ha csak szimplán ignorálunk.

Gaming is believing.

o.O
ezt mint szimpla kommentelõ mondom

nincsen színvonalmolekula vagy színvonalatom, tehát számomra értelmezhetetlen, hiszen én okos ateista vagyok, nem hiszek mindenféle kitalációkban, mint pl. "színvonal".
Hú! De gyorsan válaszoltál!

Ezt most mint a szerkesztõség vezetõje mondod, vagy csak mint szimpla blogoló?

Elõzõ esetben azt kell mondanom, pokoli alacsony szintre esik a színvonal.

Utóbbi esetben meg azt, hogy azért ennyire nem kell a bevétel miatt megalázkodni....Talán valahogy ki lehet hozni a honlapot az eddigiekbõl is. Ha meg nem, nem ez a honlap lesz az elsõ, ami pénzhiány miatt bezár.

Felvilágosítalak, az sg.hu pont ugyanúgy a látogatottságban érdekelt, mint minden más portál. Az ilyen cikkek sokkal több látogatottságot generálnak, mint a valós tudományos felfedezések. Az "okos, tudományos" divat-ateisták ugyanis sokkal jobban szeretnek itt fikázódni, mint valós tudományos híreket olvasni.
Én csak néhány dolgot nem értek.

Elõször is azt, hogy ennek mi köze az SG.hu profiljához? Ez inkább a blikk szintje.
De ha már megjelent, akkor miért a tudományos rovatban? Ez max az egyéb kategóriába illik.
Aztán miért érdekeljen bennünket néhány vén pap egymás ellen szõtt intrikája?

érdemes megnézni a sok "agresszív, agymosott" vallásos, és "okos, békés" ateista hozzászólását :p
immovable
<#eljen>
Ha jol sejtem ateista vagy. Sztalin ateista volt. Rengeteg embert megolt. Ebbol kovetkezoleg te is vereskezu gyilkos vagy, ugye?
Chocho
Te belátod, ha véletlenül összekevered a kettõt. Sajnos az emberek nagy része nem érti, hol a különbség.

Gaming is believing.

"Egyébként a pápát miért más magas rangú papok választják, miért nem isten? "

Bizonyos értelemben Isten az, mint ahogy téged is õ választott. "Isten az embert a maga képmására teremtette" Csak ne próbáld megszemélyesíteni, emberi alakot vagy bármilyen formát tulajdonítani neki, mert tévútra visz.........
"Egyébként a pápát miért más magas rangú papok választják, miért nem isten? "

Ha belegondolsz, egy állásra általában nem a nagyfõnök, hanem a HR választ ki. És természetesen nagyon fontos, hogy a fejed milyen mélyen van a kulcsfontosságú emberek valagában.
Valahogy így mûködik ez ama "szent" Vatikánban is.
Jogos, rosszul fogalmaztam. Az "egyház" a helyénvaló szó, nem a "vallás". Igazad van.
Jajj még vmi, talán a legfontosabb, csak nehogy.......<#eplus2>
Az értelem szív nélkül vagy fordítva ölhet is. A kettõ együtt életképes csak.
NEXUS6
Nem a vallás, hanem az egyház.

A vallás egy világnézet, Jézus kb azt mondta, ha a lényegét nézzük, mint Mohamed, Buddha, vagy éppen Marx!

Az egyház/párt aztán a hit mellé egy jelképet, egy könyvet nyomott az emberek egyik kezébe, a másikba meg fegyvert.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Talán most érkeztünk el oda, hogy minden dominó módjára sorra robbanjon. A rendszer a felhalmozódott hibaszázalékkal már nem tud megküzdeni. Áttétes Rák betegség, aminek tudod a nevét, de az kevés. Megoldás a nagy egész összefogásában lenne talán, de az a másság/én/ miatt lehetetlen. A többséget legyõzi a szûk elit parazita, mert mindenki a saját portálát védi. "Bábel tornya". A fene nagy demokráciában mindenki érvényesíteni akarja az akaratát és ettõl a végeredmény minden a darabjaira húlik/repulzió/.

"Az értelem/gondolkozás/két fõ energia találkozásánál jön létre. Az egyik a viszonylag negatív polaritású Szellemenergia/mondjuk a fizikai test/, a másik a viszonylag pozitív polaritású Létfenntartó Életerõ/lélek/" Ennek a kettõnek a találkozása, ütközése kelt, hoz egyfajta minõségû rezgésû gondolatot. A szellemé alacsony a lélek magas, és így megállapodik középen. Belesüppedtünk az anyag/materia/ fogságába, ami húz lefele. A minõség csökken. Bocsesz hangosan gondolkodtam.<#fejvakaras>
"bár elárulok egy titkot: akkor is így volt, maximum a buta emberek tömegei gondolták komolyan, hogy hitbõl harcolnak" +1

A vallás csak egy eszköz volt mindig is a tömeg manipulációjára. A célok ugyanazok ma is mint annó voltak. Kicsinyes önös érdekek, mégpedig úgy, hogy nagyívben lesz*rták a tömegek érdekeit.
Chocho
Mi menne? Hatvan évvel ezelõtt sokkal rosszabb idõket éltünk. Ha akkor akarták volna azok a bizonyos illuminátusok, simán kirobbanthatták volna a harmadik világháborút a Szovjetunió és az Egyesült Államok között. Erre mi történt? Épp az ellenkezõje, gazdasági és politikai nagyhatalmak alakultak, melyek egymással vállvetve zsigerelik ki a Föld szegényebb régióit. Hol ebben a világvége?

Amúgy MEGATRON-nak igaza van. Nevetséges, hogy nem lehet úgy vitatkozni ezekrõl a hírekrõl, hogy hülye gyerek módjára a témák gyökerére ne ásnánk. Kit érdekel, hogy kétezer éve mi történt és hogy a középkorban miért ölték egymást az emberek? Ma sem különbek, csak mondjuk nem a hitük, hanem az olaj és a gazdasági érdekeik vezénylik õket (bár elárulok egy titkot: akkor is így volt, maximum a buta emberek tömegei gondolták komolyan, hogy hitbõl harcolnak).

Gaming is believing.

Fehercsoki
Tényleg?A húsvéti nyuszinak pedig eltört a bal hátsó lába, így ebben az évben nem fogja tudni kiszállítani a sok tojást.(vagy amit csinálni szokott)

Lefogadom, hogy ebbõl semmi sem igaz, maga a hír sem. Ha mégis, akkor valaki(k) tesztel. Mi van akkor, ha elég sokan elhiszik.....az önbeteljesítõ "mágia". Illuminátusok. Hohó valakik nagyon szeretnék ezt a világvége katasztrófát valahogy kivitelezni.<#fejvakaras> És ehhez tedd hozzá, most mi megy a világban.
Majd isten meggyógyítja az ügyvezetõ igazgatóját. Ha fõnök lennék nem hagynám hogy meghaljon az egyik alkalmazottam. Fõleg ha mindenható vagyok.
Egyébként a pápát miért más magas rangú papok választják, miért nem isten?
Ha én lennék isten, akkor személyesen jelölném ki azt az embert aki 6 milliárd embernél képvisel engem.

EGyébként ha én lennék isten, lenne egy hatalmas palotá..khm...khm... templomom ahol több ezer háremcsajKhm...khm... papnõ lenne :D

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Te még mindig nem tudtad felfogni azt amit oda írtam, kétlem hogy az én hibám lenne ez

:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:DD:D:D:D:D

Narxis: Biztosan így volt, de nem a vallásuk miatt nagyvalószinüséggel.

Hihetetlen amikor lehet olvasni vallással kapcsolatos híreket ,hogy mennyi hithû megszállott kommunista ,bolsevik van még köztünk ... Keresztények munkaszolgálatosokra fehér ,zsidókra sárga karszalagot mint a régi szép idõkben... Lenne itt rend mi régi(új) elvtársak?
Tomalak
Hagyjátok, oda járt suliba ahol -70000 C-on is van élet tuti jobban tudja :D
Huh. Te sakkozó lehetsz csakis. Ott is az egyik báb, éspedig a sötét paraszt.

Chocho
Nem hittem volna, hogy valaha is egyetértek veled bármiben is, de most nagyon igazat szóltál.

Gaming is believing.

Chocho
Már nem azért, de Benedek pápa 84 éves. Szóval esélyes, hogy nem él már olyan soká.

Gaming is believing.

Narxis
Lehet a te õseid is halomra öltek egy csomó embert. Kb. ennyire értelmes az amit állítasz most.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Mindenki aki ott ül, nem közvetetten hanem a vallása által.

Nem a nevét említette, hanem azt, hogy hányadik pápa.
Én magam nem hiszek a jóslatokban, de örülnék ha ez valóra válna, fölösleges már a pápaság intézménye. Kivéve persze ha azért lesz az utolsó mert jön az atomháború/becsapódik egy meteor, stb.
És a most Vatikánba ülõ emberek közöl ki ölt meg milliókat???
Valóban? Lehet. De mégsem öltem meg meg több tízmillió embert a vallásom miatt.

NEXUS6
Mert gondolom a pápa halálát csirkebélbõl jósolták meg.
Vagy izé, az nem tudományos módszer?
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

wraithLord
"sg.hu - Informatika & Tudomány"
Akkor ezek szerint ez informatika, csak valaki eltévesztette a rovatot.