28
  • Wittgen
    #28
    Valaki írhatna erről a magnet dologról kicsit részletesebben, ha már ennyien említettétek, mert oltárira nem vágom, hogy mi a fene ez itt. Köszi.
  • philcsy
    #27
    A következő hír meg az lesz, hogy újra rohamosan terjednek a kártevők, mert a kutakodó emberek tömegesen merészkednek ki a veszélyes vizekre.
    Milyen furcsa, a kártevőktől hemzsegő oldalak ellen miért nincs ilyen összefogás, pedig azok valós károkat okoznak. Fölhozhatnám a spam-eket is, de az ma már nem olyan vészes.
  • CSOCSO
    #26
    usenet>torrent
  • cateran
    #25
    Amen, bar legrosszabb esetben (mar ha megszunne a nyaatorrents) ott a tokyotoshokan..bar az csak vegszukseg eseten:S
  • nyuny01 #24
    De a megaupload vezetője azért számíthat súlyos büntire mert iszonyat sok lóvét szedett össze!Nem hinném hogy bele kéne keverni a torrent oldalakat,a kettő nem ugyanaz!
  • Globalmaster
    #23
    Az a jobb, ha megmarad az általad is említett fejlődőképes rendszer, a készítők pedig megpróbálnak máshogy hasznot húzni tartalmaikból.
  • ZsL
    #22
    Ha hirtelen megszűnne az összes letöltögetési lehetőség, akkor még alig észrevehetően nőne meg a legálisan árusított zenék és filmek forgalma ugyanekkora árak mellett. A letöltögetők többsége nem azért nem vásárol legális anyagokat, mert ki akarja lopni a szerzők zsebéből a jutalékukat, hanem mert nem tud az érdeklődése mértékének megfelelő mennyiségű pénzt költeni az érdeklődése tárgyaira. Vagyis téves a letöltést azonosítani a szellemi tulajdon ellopásával.
    Épp ellenkezőleg: a letöltés lehetősége bizonyos mértékig hajlamossá teszi a letöltőt a már megismert tartalmak egy részének legális megvásárlására.
    Én pl. nem vásárolok a gyerekeimnek és jóismerőseimnek ajándékba, de magamnak sem, filmet vagy zenét látatlanban, csak ha már megbizonyosodtam arról, hogy nekik való, vagy ha érdemes megvennem, mert megéri az árát.
    Vagyis a letöltés szelektív hatású. A dolgok összefüggenek. Nem a letöltés lehetősége az ellenség, hanem a forgalmazók, akiknek jövedelme sokkal nagyobb, mint a szerzőké. Amint a szerzők közvetlenül tudják forgalmazni műveiket, a mostani árak kb. tizedéért is meg fogja érni nekik, megszűnik ez az egész probléma, és mindenki jól jár. Talán a mostani forgalmazók nem, de az is csak átmeneti lesz, mert találnak majd maguknak más haszonforrást, nem kell őket félteni.
  • ZsL
    #21
    A torrent-oldalak a technoevolúció mozgatórugói.
    Mi másért vásárolná a nép az egyre több gigabájtot tárolni képes adathordozókat, ha nem a letöltött tartalmak tárolására?
    Ha a CD-k és DVD-k ára a mostaninak tizede lenne, talán tízszer ekkora lenne a forgalmuk, vagyis nem csökkenne a belőlük eredő összbevétel.
    Csakhogy akkor az írható adathordozók forgalma és az elektronika fejlesztésének inspirációja csökkenne.
    A kérdés, hogy mi a jobb?
  • FoodLFG
    #20
    Nehogy már ennyire függők legyetek. :D

    A thoranime meg még mittomén kik, majd kiraknak egy magnetlinket az oldalukra nyaa torrent helyett, azt csá.
    Egyébként meg ne rendeljetek semmit se Japánból. Kurva drága a postaköltség, nem ér annyit az egész. Ha nem tudják kielégíteni a nyugati piac igényeit, akkor teljes joggal lewarezolhatjátok, mert ez azt jelenti, hogy őket nem érdekli ez a piac, szóval nekik mindegy.

    Mondjuk én animéért 500 forintot nem adnék, ha a sarki boltban lenne akkor sem, de ez most mindegy... xD
  • sanyicks
    #19
    ...vagy inkább nyílt tracker nélküli magnetlinkes oldalakra ;)
  • RecoPhile
    #18
    Hát jah, ha megszűnik nyaatorrent itt europában sötétkor következik be anime-k téren. :\ Legalábbis magyarországon tuti. :D Nem tudunk se online stream-ért fizetni, de még nagyon dvd-ket se tudunk venni, mert DVD/blu-ray lejátszok másként működnek(?) és emiatt nem tudjuk lejátszani a tartalmat. Egyedül japánban elérhető dvd-ket tudnánk csak európában szállított lejátszókkal lejátszani, de nem mindenki tud japánul. :( De legalább manga-kat és LN-eket eltudunk olvasni, mert az nem függ régiótól.
  • pixx
    #17
    Kösz nem, éltem totális cenzurában, míg a ruszkik itt voltak...ja várjál csak akkor is voltak másol kazetták, meg vhs :D
    nnek sose lesz vége, 4éve bezárták a Mininovát, illetve átmentek legálisba. Jött helyette 3 másik oldal.
    3-6 hónap, és visszaáll a rend. A Megauplod-nál szerintem a konkurencia is besegített, mert túl nagyra hízott, és bántotta a szemüket.
    Mindig lesz olyan ember, aki tartalmat akar megosztani, és mindig lesz, aki azt le akarja tölteni. Ezt el kell fogadni.:D
  • hurkaur
    #16
    LOL
  • Laza
    #15
    Majd mindenki átszokik szépen a zártkörű FTP rendszerekbe :)
  • Atomreaktor
    #14
    régi szép idők :)
  • Brati
    #13
    Hú de rég is használtam a DC-t :)
    Amúgy érdekes, most a Pirate Bay oldalán egy magyar együttes cd-borítója van :)
    Amúgy meg a PB már egy jó ideje kezd átállni magnet fájlokra, amik gyorsabbak, mint a torrent fájlok.
  • zola2000
    #12
    csak az egy nyaatorrents ne szűnjön meg, vagy: legalább lehetne eredetiben megvenni/nézni amiket onnan töltök...

    persze ha tényleg megszűnne minden hasonló, akkor biztos megnőne rá az igény, és akkor jobban lenne eredetiben is (?)
  • vatanen
    #11
    biztonság kedvéért csinálok egy biztonsági mentést a netröl...
  • Atomreaktor
    #10
    ritka dolgokra ott a dc++ ;))
  • opeca
    #9
    Nem csodálom, hiszen ők is lopkodnak ezerrel. A híres Angry Birds is csak egy lenyúlás:)

    Amúgy valóban van értelme, és marketing-értéke a wareznak is, bár az csak egy véletlen megoldás, mert az igazi a free verzió.
  • G_ArchAngel #8
    Vagy bevalik a totalis cenzura es te veszed tudomasul, hogy innentol fizetned kell azert, amibe mas idot, energiat, penzt fektetett.
  • liberty2
    #7
    Én azt gondolom, hogy a mai világban az internetes megosztás elkerűlhetetlen és ennek az ingyenes formályáról nem fog lemondani senki. Ha valaki készit egy digitális tartalmat (SW, zene, film) az igenis vegye tudomásúl, hogy máshogy kell pénzt csinálnia belőle és nem a hagyományos módszerekkel.
  • Andr0
    #6
    én is nehezebben találok meg dolgokat mostanság, de csak egy kis idő kell mire mindenki megnyugszik és kitalálnak vmi újat... mindig ez megy xD
  • FoodLFG
    #5
    Download a Copy of The Pirate Bay, It’s Only 90 MB
    http://torrentfreak.com/download-a-copy-of-the-pirate-bay-its-only-90-mb-120209/

    De van már 17 millió torrentes mentés is (600MB), amiből dolgozni lehet.
  • Yv@n
    #4
    "Itt egész másról van szó, megijedtek a torrentoldalak üzemeltetői."

    Az lehet, viszont rövidesen kb nem számít. Eljött a magnet linkek ideje, dht:// -n át a peer-ek osztják egymás közt infohash alapján már a torrent fájlokat is, nincs szükség trackerre. Valamivel lassabban indul be az elején a letöltés, de kb ennyi az össz hátránya.
  • DjDano
    #3
    2-3 megszűnik, a többi 8 meg rákapcsol... Egyelőre nem kell még vészriadót fújni.
  • Narxis
    #2
    Itt egész másról van szó, megijedtek a torrentoldalak üzemeltetői. Nem mindegyik, de jó páran. Na most aki ingyen, a szabadidejében csinálja, üzemelteti az akár csak a lehetőségét is vállalja a meghurcoltatásnak, pereskedésnek? A PB eredeti tulajai vállalták, aztán persze ők is megszabadultak az oldaltól.

    Én nem látom ilyen fényesen a jövőt, amióta bezárt a megaupload iszonyat szar filehosting oldalakra töltik fel a cuccokat hiába ajánlgatom a mediafire-t. Torrentnél is kerestem egy zenealbumot de nem volt fent PB-n, végül egy tök ismeretlen oldalról tudtam megszerezni, hogy belehallgassak. Régen fél perc volt bármit megszerezni, most viszont fél óra keresgélés után is kétes az eredmény. Nem kellett ide se SOPA se ACTA, máris remekül működik az öncenzúra.
  • Inquisitor
    #1
    Hosszú távon már elavultak a fix tracker oldalak. Amúgy a PB ha jól emlékszem eddig 7x szűnt meg és rejtélyes módon olyan kor is működött még is. Most hogy lokálisan hol, milyen vason, kinek a nevén megy tovább, lényegtelen.

    A piac meg ébredezik. Illetve az új generáció. A ROVIO már lenyilatkozta miért járnak jól a warezzal IS. Érdekes volt amit elmondtak erről. :)