Nehéz kilépni a Facebookról

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Az ilyen oldalak arra jók a kapcsolattartáson és az üzengetésen kívül, hogy az életben könnyebben el tudd adni magad."

Van, aki nem akarja eladni magát.
"Az emberek elkezdhetnek érdeklõdni aziránt, hogy valaki miért nem tagja valamelyik közösségi oldalnak. Talán rejtegetnivalója van? Vagyis a normák igen változékonyak"

Nem raksz fel partyképeket az FB-re? Sorozatgyilkos-e vagy?
Bah el is huzok innen, hihetettlen milyen emberek irnak ide.

There are people who never really disappear, but put on a different mask.

Csak gratulalni tudok a sok okosnak! Attol, hogy nektek nem ugy alakul a kozossegi eletetlek, amilyenek elkepzeltetek, annak nem a Facebook az oka!

Birom, hogy mar megint milyen bolcsen meg tudjak itt mondani a tutit egyesek! Miert nem mentek el tudosnak?

Nem baj, hogy mindent olyan precizen meg tudtok magyarazni, de arra nem gondoltok, hogy mindenki mashogy latja a vilagot?

Modern idok vannak. Modernul fogunk elni. Az, aki nem kepes lepest tartani azt csak sajnalni tudom.

A gyerek elhulyul? Annak a szulu az oka nem a Facebook. CSAKIS.

Egyáltalán nem kötelezõ az FB, én is csak nem régóta vagyok fent és tökéletesen megértem ha valaki ótszkodik tõle.

Az FB egy hatalmas önreklám. Még sok munkaadó és fejvadász is a jelöltek facebookprofilját nézi meg az önéletrajz és a motivációs levél után (ez komoly, tapasztalat). Csajozás esetén is elõnyt jelent(het), mert ha megtetszel egy csajnak az a profilodat fogja elsõként nézegetni. Nem beszélve arról, hogy még el is várja, hogy lájkold a posztjait és írj rá chaten. És ezek nem a 14 éves csitrik, hanem a 20-25 éves korosztály (de lehet, hogy ez csak errefelé jellemzõ<#rolleyes>).

Az ilyen oldalak arra jók a kapcsolattartáson és az üzengetésen kívül, hogy az életben könnyebben el tudd adni magad. Ez a személyes reklámfelületed. Szerencsére még nem tart ott a világ, hogy kötelezõ legyen, de ha majd a facebookon felnõtt korosztály lesz kulcspozíciókban mindenhol, akkor már nem lesz túl rózsás a dolog. Én nem vagyok fabeook buzi, jó ha 2-3 naponta felnézek egyszer, de sajnos az ehhez hasonló oldalak egyre inkább beleépülnek a társadalomba, és egyre inkább alapelvárás lesz a használatuk.
Szerencsére a diszkrimináció jelen esetben nem áll fenn, mindenkinek van otthon net, de fennállhatna. Egyébként teljesen egyetértek a mondandóddal.<#eljen>
az egymilliárdhoz:
"A közösségi oldalnak a decemberi adatok szerint havi 845 millió aktív felhasználója van, ebbõl 483 millió napi rendszerességgel jelentkezik be. Napi átlagban 2,7 milliárd komment és lájkolás születik, és naponta 250 millió fotót töltenek fel a rendszerbe a felhasználók, akik között 100 milliárd ismerõsi kapcsolatot tart számon a rendszer. "
Molnibalage
Álljon meg a menet. Dollármilliárdor értéken akarján berakni a tõzsdéra. Akkor van itt della. Gépész vagyok, nem programozó, de ennél fostaligább felületet kevesebbet láttam.

A youtube is ilyen. Folyamatosan változik, egyre szarabb, de sikerül egyre erõforrásigényesebbé varázsolni mindig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sztem nem az FB-re írtam... ez ilyen. Egy példa volt
De mondhatom másképpen is: a tanár olyan feltételeket támasztott bizonyos infók megismeréséhez ami lehet eleve kizárja a tanulók X%-át. Ez pedig nem kimondottan szabályos/tisztességes stb...

Paranodi majom: a szakmámból adódik, hogy tudom mit beszélek. Lehet paranoid vagyok, de tapasztalatból beszéltem. Tudod ez amolyan szakmai ártalom fajta.
Viszont: magas vitakúltúrádról árúlkodik az, hogy 1 mondaton belûl már személyeskedsz. Mondjuk tény, hogy cálfolatot nem írtál :p :D
Molnibalage
Na ez az. Mindek nekem az FB? Aki nekem számít, az elérem mailban és senki másra nem tartozik, hogy velük mit dumálok. Van még pár fórum (ennek fele nem is magyar...) és ennyi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az emberek túlnyomoró része ostoba és felszínes. Ennyi.

Mi köze van a designak a kihasználáshoz?

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

nagy észre vall le lepratelepezni 1 mrd embert :D vannak gáz arcok, de vannak 1000 x értelmesebb és normálisabbak, mint az ilyen komplexusokkal küzdõ paranoid majmok :)

"Az emberek elkezdhetnek érdeklõdni aziránt, hogy valaki miért nem tagja valamelyik közösségi oldalnak. Talán rejtegetnivalója van? Vagyis a normák igen változékonyak"

tehát ha nem posztolom fossá az oldalamat semmit mondó marhaságokkal akkor nekem biztos rejtegetni valóm van... Aha.. Mert az ilyen oldalakon az ember MINDÍG magát adja, nem PS-al gártott képekkel van delebaszva az oldala és biztosan el mond magárol 100%-ban mindent. Hát ez kérem a képmutatás: amit oda írsz az úgy van, amit nem írsz le (mert esetleg nincs is mit leírnod) akkor az azért van mert egy óvar sumák vagy... Hát ez baromi jó.

Úgylátszik az FB generációnak fingja sincs arról mi is az a médiahack mint olyan. :)) ezeket lehet jól megszopatni :D
bocsi, hogy belekoty, de véleményem szerint az iskola diszkriminatívan jár el azokkal szemben akiknek nincs netjük. Régen is volt ilyen, de akkor lehetõsége volt a gyereknek odamenni (pl. különóra vagy egyéb iskolán kívûli tevékenység a tanárral ami keretében plussz infót kaphattak akik ott voltak). Viszont a tanár nem kényszerítheti bele a családot egy plussz X ezer fornitos kiadásba. Ráadásúl diszkriminatíve teszi. Amennyiben az iskola minden tanulójának megadja az internet elérést 24 órában (akár az iskolában) úgy mehet a dolog, de amíg ez nincs úgy hátrányos helyzetbve hozza azokat akiknek nincs netjük
Továbbá: az FB nagyon jó melegágya a különbözõ mókás alkalmazásoknak értem ez alat a kártékony progrmaokat. Nem hiszem, hogy egy tanár dönthet az én rendszerem biztonsága felõl. Gondolom nem véletlenûl volt ingorálva az fb a routeredben. Ha esetleg támadás éri a rendszeredet akkor a helyreállítást ki fogja fizetni? :o
Ez kb. olyan mindha a tanár csak egy lepratelepen osztana meg plussz infókat. Oda mehetsz nem biztos, hogy elkapod, de van rá esély... (tudom sarkos volt a példa, de abszolúlt fel vagyok háborodva az ilyenen... amilyen mókás gyerek vagyok még véletlenûl tõrlõdne a tanár fb profile-ja + megjelenne 1-2 pronó hírdetés a neve alatt)
Szerintem ha nem érzékelem, hogy fontos dolgokról maradok le, akkor azok nem fontos dolgok.
Engem nem zavar, ha valaki dicsõíti, nem zavar, ha valaki fikázza. Az viszont rettenetesen zavar, hogy a középiskolás fiamnak gyakorlatilag kötelezõvé tette az osztályfõnöke. Csak ott hajlandó közérdekû információt megosztani velük. A suli informatikai szakközép, lehetõsége nyílna a honlapon osztályfórumokat indítani, ahol mindent meg lehetne beszélni. Úgyhogy tavaly õszig nekem a routeren fennakadt a facebook, most sajna engedélyeznem kellett.
NEXUS6
"felülete nem tökéletes ja, de kíváncsi lennék, te milyen felületet hoznál ki ennyi pénzbõl, ami 1.000.000.000 userrel így mûködik.Nyilván vannak milliárdszor designosabb felületek, csak nem ezzel a sebességgel.De fog alakulni nyugodj meg :)"

Az ól, nem azért egyszerû, mert igy hatékonyabban szolgálnak ki, hanem mert az alacsonyabb költség miatt hatékonyabban használnak ki.
:D

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Próbáltam az IWIW és Facebookot is. Mindkettõbõl ugyanazért lett elegem. Túl sok az idióta az ismeretségi körömben akinek az is esemény ha az átlagosnál nagyobbat tojt a budiba. Nemrégiben voltam egy esküvõn ahol egy facebookfan végig fotózta és osztotta meg az eseményeket a haverjaival (csak az esküvõrõl maradt le a szerencsétlen még táncolni is elfelejtette az osztogatás közben). Na mondom. Én ebbõl a beteg szarból nem kérek. Tudom, hogy lehet tiltogatni meg peszterkedni de nekem ezekhez egyszerûen nincs kedvem.

"Sohasem hívtam fel már a barátaimat - vallotta be Ashleigh Elser, egy 24 éves charlottesville-i diák..."

Hát szerintem az FB és a telefonálás nem zárja ki egymást. Legalábbis nekem ma is sikerült felhívnom az egyik barátomat :D

Ha nem akarsz idegen emberekrõl bejegyzéseket nézegetni, akkor ne jelöld be ismerõsnek vagy ha idegesít tiltsd le vagy töröld. Ennyi.
Ésszel kezelve/tisztogatva az ismerõsök listáját jó dolog az FB.

@SNP: a különc az aki eltérõ módon viselkedik mit a többiek, tehát ha a többség regisztrál FB-re te meg nem akkor különc vagy. Ha mindenki sapkát hord holnaptól te meg nem akkor is... :)
Miért különc az aki nem használja? Valaki magyarázza már el nekem mert nem tudok rájönni, hogy miért vagyok az. Ha regisztrálok akkor utána egybõl beilleszkedtem a társadalomba vagy fel kell keresnem minimum 100 évek óta nem látott ismerõst akiket amúgy is ki nem állhattam?
felülete nem tökéletes ja, de kíváncsi lennék, te milyen felületet hoznál ki ennyi pénzbõl, ami 1.000.000.000 userrel így mûködik.Nyilván vannak milliárdszor designosabb felületek, csak nem ezzel a sebességgel.De fog alakulni nyugodj meg :)

Egyébként bírom azokat az arcokat
akik azzal érvelnek, h jaj a barátokkal..hát ez kb 30 éves korodig érdekes, mert utána házasság..és nem hokiznak az arcok meló után állandóan együtt család helyett.Szóval, ez is egy nyakatekert buta érv...másrészrõl, még 1 telefon hívást sem kell nekem pl. intéznem, h haverjaimmal "lebeszéljek" egy találkát :) ..partykat is szervezünk, és promótálunk, mondhatni elég hasznos az fb :P De én pl. nem ítélem el azokat, akik nem használják, csak akkor maradjanak csöndben, hülye érvekkel szerintem gáz tolulni.Mert van 1 rendszer, amit egész egyszerûen sokmindenre lehet használni, csak kontrollálni kell.

NEXUS6
F.B. - I dont wanna be a part of it!
F. B. I...
:)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Hát nekem is ez az egyik fõ szempont, ami miatt nem lépek be. A primkó, akarom mondani "letisztult" dizályn.
De elõször is itt van egy portál, amin mindenki ott van, aki csak él és mozog, és aki számít, mert aki nincs fenn, az nem számít, de amit meg felraknak az emberek, az meg kb az, ami miatt nincs tv-m. Nem vagyok kíváncsi a való-világnak hazudott médiasóra, és arra sem, ahogy mások ugyan ezt megrendezik a virtuális térben.
Azoknak az embereknek az életére vagyok kíváncsi, akik hozzám tartoznak és csak azokéra.

Ha meg virtuális társakra vágyok, akkor elég csak feljönni ide az SG-re.
:D

Nyilván ha valaminek van majdnem 1 milliárd regisztrációja az valamit jól tudhat,és ha valami sikeres azt sokan utálják... ilyen az ember... most itt elmondani hogy mi rossz mi nem rossz... Nekem annyiba jó az FB hogy már elég sok nyereményt nyertem,de sok dologba igazatok van. az meg hogy valaki másodlagos analfabetizmus vagy nem tudja hogy mûködik az _______ (napi használati tárgy neve) az már ne hogy a net-nek fbnek a hibája legyen... szülõk hibálya... ne essünk a ló túloldalára át..

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!

Garou
A problema a facebook-al, hogy ezen a kis laza posztolgatos dumalgatos dolgon kivul masra nem alkalmas.

Konkret pelda ismerosi korombol, hogy valaki letrehozott egy oldalt (mondjuk segiteni a menhelyes allatokon, gazdit talalni, stb). Nem tudta letiltani, hogy a postokhoz hozza lehessen szolni (csak a postolast magat), igy par rosszakaro szarra flame-elte. Nyomtak a hulyeseget, dezinformalas, stb. Bannolta, ket perc mulva jottek uj profillal, es tobben. Azt sem lehet beallitani, hogy mondjuk akkor admin nyugtazza az publikusan lathato oldalhoz valo csatlakozast, max csinalhatsz zart csoportot, de ugy meg sok emberhez nem jutsz el, pedig ez a cel. A masik, hogy ezek utan a trollok osszeszedtek egy csomo kamu ismerost, es akarhanyszor ujraregisztralt az illeto ket nap mulva a facebook bannolta a jelentgetesek miatt. Probaltunk irni, valami kontaktot szerezni, hogy igazoljuk/bizonyitsuk jogtalan a bannolas es szeretne a munkajat vegezni de persze semmi eredmeny. A mostani szerkezet csak olyan mukodest tesz lehetove, amikor senki nem kot beled, ha van par unatkozo vadbarom ellehetetlenitenek siman.

De arra tenyleg fasza, hogy kirakjak par vicces kepet, meg nyomjak egy like-ot az ismerosom ujszulott gyerekenek a kepere.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Laza
"a különcök lemaradhatnak fontos dolgokról"

Semmi, számomra fontos dologról nem maradtam le azzal, hogy havonta csak egyszer nézek fel.

Nincs is túl sok ismerõs bejelölve. De akármikor felmegyek, nem a jól tagolt, kellemes oldal hatását kelti, hanem az össze-vissza minden szar hatását. Pl az, hogy állandóan a mindenki által postolt baromságok tömkelege jelenik meg az arcomba, borzalom. Vannak emberek, akik képesek óránként valami szart beböfögni, és ezekkel van tele a képernyõ. Most ebben mi a jó, van aki ezt élvezi?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Én két okból eleve nem regisztrálok ilyen oldalakra (mert tudom, hogy utána úgyis otthagynám, nem használnám):
- nem vagyok kíváncsi az emberekre - eleve. Se Facebookon, se azon kívül. Egy kezemen meg tudom számolni, hány ember érdekel engem az életben, azokkal élõben tartom a kapcsolatot, a többi életének apró részletére abszolút nem vagyok kíváncsi, arra meg aztán végképp nem, hogy engem bárki megtaláljon a nevem alapján, se régi osztálytárs, se régi munkatárs, senki. Volt, aki ismerõs ismerõsén keresztül kinyomozott, és elért e-mailen - engem ez bosszantott. Lepattintottam.
- A másik ok, hogy nekem az ijesztõ lenne, ha a cikkben szereplõ példa szerint valaki a liftben mellettem állva minden részletet tudna a magánéletemrõl, hogy nekem mi tetszik, mit szeretek, mit nem, mivel töltöm a szabadidõmet stb. Nekem ez nagyon ijesztõ, olyan érzés, mintha a Big Brother folyamatosan figyelne, mintha egy sci-fiben, valami Gattacában élnék, ahol chip van a bõröm alá ültetve és folyton csipogna valami képernyõn, amerre megyek. Tudom, hogy sima netezéssel is egy csomó minden lekövethetõ rólam (a google mindent megjegyez), de erre nem szeretnék pluszban ráerõsíteni azzal, hogy önként még meg is adom magamról az adatokat.

Molnibalage
Nekem belépni volt nehéz. Csak azért tettem meg, mert kértek rá, az osztálytalálkozót azon szervezik. Mondjuk mióta le van szervezve, nem is használom. A felülete egy szarkupac, mintha egymásra hányták volna az egészet...

a távolságot ja, még meg sem említettem.Jó, hát van aki simán dumál 10 emberrel egyszerre.Jó, virtuális kocsma :) de mind1, legalább kulturáltabb, ettõl függetlenül, inkább azok vannak fenn, akik tudnak alkalmazkodni, kicsit nyitottabbak és kíváncsibbak.Akik meg ellenzik, inkább konzervatívabbak, makacsok, és nem igénylik az újat.Nekem alig van idióta poszt a falamon..minden faszt én se veszek fel, viszont vannak hasznos dolgok is, sõt inkább az van több meg jópofa dolgok oszt csõ.

Van igazság abban, amit mondasz, ezek az oldalak valóban segítik a kapcsolattartást, fõleg, ha nagy a távolság az emberek között. Nagyon sok elõnnyel jár.
Viszont a személyes kapcsolattartást soha nem helyettesítheti. Ez csak egy kiegészítõ, jó hogy van. Bár 20 emberrel még a neten sem lehet egyszerre beszélni (nem a félóránként 1 mondat/1 fõ nem számít beszélgetésnek).
Az meg tényleg szánalmas, hogy a sok hülye azt irkálja az üzenõfalára, hogy reggel mekkorát szart a budin.
Belegondoltatok, hogy teljesen gáz ezen vitatkozni? Akinek nem tetszik a rendszer (Facebook), mint pl. Nekem, az úgysem regisztrál. Engem totál nem érdekel, hogy ki mit posztol, meg milyen ismerõsei vannak, vagy mlyen közösségben van benne, ha Neki jó, hát csinálja.

Azért sem fogok FB-t használni. Meg idõm sincs rá. Akkor most különc vagyok :(
Na megyek telefonálni...
Mindennek megvan a maga jó és rossz oldala a probléma ott van amikor jönnek az idióták és csak a rossz oldalt jelenítik meg, mert nem tudják hogyan és mire kell valamit használni."

Us army szerint ez már 20 évvel ezelõtt elkezdõdött.....szóval, lekéstetek.Itt a neten csak pár makmarci próbálja a konzervatív hõst játszani.Nem tudnak információk közt szelektálni, nem tudják az idejüket beosztani, és nem tudják, h minek mi a jó és rossz oldala.

Ki dönti el, te?Te vagy az alfa és omega?Mibõl gondolod, hogy azok az emberek sosem találkoznak egymással?Mibõl gondolod, hogy a virtuális kommunikáció nem hozza jobban össze õket?Hogy tudsz élõben egyszerre 20 emberrel kapcsolatot tartani?Meló, hobbi, barátnõ melett?Mibõl gondolod, hogy te nem a fáról írsz?Mássz le és gondolkozz el.

De az emberiség 99%-a segg buta és mindig nekik van igazuk.

Ilyen buta lenne egy orvostanhallgató? Én pontosan tudom hogy mit mikor miért osztok vagy nem osztok meg Facebook-on. Csak annyira vagyok a ketrecükben, amennyire engedem. A közeli barátokkal gyakran beszélek Skype-on vagy akár mobilon (elõbbi olcsóbb). És nem tapasztalom hogy hol adott volna el mint árut (effektíve nem kerülök kapcsolatba reklámokkal).

Szóval Facebook csak a butákat használja ki. Az okos ember kihasználja a Facebook-ot.
Ez a kijelentés mekkora egy faszság :D

Senki nem felejt el írni... Aki ezt állítja az meg sem tanult....Nézd meg a mai idõs korosztályt.. A büdös életben nem tudtak rendesen írni és nem barátok közt miatt az biztos.

Ha valaki a mai világban csak akkor érzi jól magát,ha õ ki tudja "hányni" a digitális profiljára,hogy éppen megebédelt és az milyen finom volt, vagy akármilyen hasonló TELJESEN JELENTÉKTELEN, ÉRDEKTELEN dolgot,mit vett magának,milyen filmet látott,mit csinált az elmúlt 24 órában stb.... hát az enyhén szólva is szánalmas. De lassan a szart is lehet már lájkolni ugye.

Az ismerõsgyûjtögetõ idiótákról nem is beszélve, attól,hogy valakivel egy munkahelyen dolgozol és váltasz vele heti szinten 5 mondatot(azt is csak muszájból mert a majom odajön hozzád és jó pofizni kell vele) még NEM EGYENLÕ azzal,hogy az ismerõse vagyok és bejelölhet havernak vagy akárminek aztán irogathat nekem f@szságokat...

Mindennek megvan a maga jó és rossz oldala a probléma ott van amikor jönnek az idióták és csak a rossz oldalt jelenítik meg, mert nem tudják hogyan és mire kell valamit használni.

El. Psy. Congroo.

A hozzászólásodnak mégannyi sem. Én 2 hónapja léptem ki. Irc,msn,skype mai napig van de sokkal többet találkozom az emberekkel. Itt nem adaptálódásról van szó. Van jó irány és rossz irány. Adaptálódásnak neveznéd a másodfokú analfabetizmus kialakulását is?

"másodlagos analfabetizmus: az érintett megtanult írni-olvasni, de elfelejtette. Fõ oka a telefon és a tévé elterjedése, de okozhatja afázia is. Az 1970-es években fedezték fel." - Wikipedia

Az ilyeneket neveztem el Harry Potter nemzedéknek. Eszméletlen technológiai felhasználók vagytok, de ha megkérdezem hogy mûködik az _______ (napi használati tárgy neve) akkor max "varázslat" a válasz...
Narxis
Mert neked nincs is honlapod vagy a lõtéri kutya se kíváncsi rá.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ennek a cikknek annyi ertelme volt mint egy tal viznek.

Aki nem tudd adaptalodni a vilaggal, az elhet tolem barlagban. Ez kb olyan, mintha azt mondanak a 1800-as evekben, hogy ne latogass szinhazat.

Ez van, ez a jovo, van akinek bejon es van akinek nem. De nem ketto emberbol kell kiindulni.

Nekem se tetszik a death metal, megsem irom le ketto oldalas cikben, hogy miert nem.

← ElőzőOldal 2 / 2