92
  • Real Ebola
    #92
    Tudom, régi cikk, de... 15 éve TV mentes vagyok és boldog. :)
    45 napja facebook sincs az életemben, és még boldogabb!!! :D
    ...ápolom az "igazi" emberi kapcsolataimat inkább és nem érdekel
    az az agymosás jellegű dolog ami a varázsdobozból ömlik. :D
  • Phoenix lord
    #91
    Faxbook Rák.
  • syn7h37ic
    #90
    Ki segít neked? Mert egyedül senki sem lehet ennyire hülye. Menj inkább vissza a foglalkoztatóba, és ott osszad az észt majom.
  • willcox
    #89
    "Vagy valódi névvel már nem menő a trollkodás? Ezt a komment rendszert pont ennek köszönhetitek, és én nem is bánom hogy egy rakás blogon így van" - ennek szaladj neki ismét. Kamu névvel is lehet valaki fenn a faszbukon, sőt, akár 100 regje is lehet, ha akarja. Olyat osszál, ami van. Ami nincs, azt ne, mert beégsz.
  • finizlik
    #88
    Ki mondta hogy kommentelj? Vagy valódi névvel már nem menő a trollkodás? Ezt a komment rendszert pont ennek köszönhetitek, és én nem is bánom hogy egy rakás blogon így van... Azóta kicsit emelkedett a színvonal. Bár az ilyen kurucinfo debil portálon meglepett hogy így van
  • syn7h37ic
    #87
    Rossz a cím. Nem nehéz kilépni a facebook-ról, hanem nehéz megkerülni. Mostanában ugyanis egyre több olyan oldallal találkozok, ahol csak úgy lehet hozzászólni, ha valaki regisztrált FB. tag. És ez egyre inkább divatba jön. Ránk erőltetik ezt a szart sajnos.
  • Molnibalage
    #86
    És ezek a balfaszok még szakembernek merik magukat hívni. Röhej.
  • Thrawn
    #85
    "A cikk viszont arról szól, hogy a helyzet kezd megfordulni: nem a facebook tagoknak kell megindokolniuk, hogy ők miért regisztráltak, hanem mindenki másnak, hogy ők miért nem."

    Sajnos igen. Egy pr-os ismerősöm mondta, hogy - amit már itt is említettek - ha túl nyílt vagy a facebookon, akkor az a baj, ha nem vagy rajta, akkor meg az. Mert akkor automatikusan, világtól elzárt remetének tekintenek, aki természetesen nem fog tudni beilleszkedni semmiféle kollektívába, ergo annyi az állásnak. No innen kezdve már beteg a dolog.
  • asgh
    #84
    Szvsz értelmetlen embereket azért leszólni, mert használják a facebookot. Nyilván megvan rá a jó okuk. Ugyanúgy nem hülyézek le senkit, mert eljár a helyi társas népdalkörbe: ha élvezi, az ő dolga.
    A cikk viszont arról szól, hogy a helyzet kezd megfordulni: nem a facebook tagoknak kell megindokolniuk, hogy ők miért regisztráltak, hanem mindenki másnak, hogy ők miért nem.
    Ez pedig legalább olyan agyrém, mintha számon kérnék, hogy miért NEM léptem be a helyi társas népdalkörbe. Egyrészt tökre senkinek semmi köze hozzá, másrészt egyszerűen nem érzem a hiányát, mint ahogy a facebook tagságnak sem.
  • Balumann
    #83
    "Amúgy adatvédelemmel kapcsolatban csöndben vagy. Amiből arra következtetek, hogy semmit nem tudsz róla."

    Nem mondtál újdonságot az adatvédelemmel kapcsolatban, amire használják jelenleg az adataimat az engem nem zavar (nem érdekel, hogy reklámokhoz felhasználják, az sem hogy a Magyar hatóság engedélye nélkül is kiadják USA-ban terrorelhárításhoz).
    Én első sorban a facebook hasznosságára próbáltam érvelni, amiben viszont te írsz akkora ökörségeket, hogy csak nézek.

    "Mondjuk bicajos vagyok és bicajos dolgok érdekelnek. Mennyi bicajos klub is van? Mindre feliratkozom vagy csak 1 - 2-re? :D Persze tudom a válaszodat csak arra ami engem érdekel. "

    Na én pl. nem szoktam publikus csoportokba belépkedni, mi létrehozunk ilyen csoportokat az adott tevékenységekhez, abba behívjuk akiket azokat, akik VELÜNK jönnek/jönnének az adott dolgot csinálni.
  • dyra
    #82
    Kölcsönösen jól szórakozunk egymáson. :D

    Mondjuk bicajos vagyok és bicajos dolgok érdekelnek. Mennyi bicajos klub is van? Mindre feliratkozom vagy csak 1 - 2-re? :D Persze tudom a válaszodat csak arra ami engem érdekel.

    Amúgy adatvédelemmel kapcsolatban csöndben vagy. Amiből arra következtetek, hogy semmit nem tudsz róla. De azért nyomatod az okosságokat.

    "A lájk gomb meg az egyik leghasznosabb funkció, egy gombnyomásra megoszthatjuk azt másokkal (akivel szeretnénk) amiket érdekesnek, viccesnek találunk, népszerűsíthetjük azt, és egyben láthatjuk mennyire kedvelt. Ezt nem fogják írtani, nem is kellene."

    Jó lenne ha közben nem küldene egyéb infókat erről arról amarról a facebooknak. Jó kémprogram. Tűzre vele. Meg az egész Facebookal.

    Szép napot!

  • Balumann
    #81
    "Tudod kiket érsz el a facebookon? Olyan embereket akik órákat facebookoznak. A többieket te rohadtúl nem éred el. Tipikus mellé magyarázás. Meg megmagyarázás, hogy miért is használod. "

    Nemigazán értem miért kellene órákig facebookozni ahhoz, pont ez a lényege, hogy bármikor amikor feltud menni, látja egyből hogy ki írt, melyik csoportba van új bejegyzés, szavazás, új esemény. Én sem azon lógok egész nap, ahogy az ismerőseim jórésze. Azt nem is állítottam, hogy bármelyik ezredmásodpercbe el tudok érni mindenkit. Bár már mobilnettel is (ami már havi 1000Ft-ért is van több szolgáltatónál értelmes) simán el lehet érni embereket, vo lt 1-2 olyan ismerősöm is, aki még út közben is megkapja az üzeneteket így (privát üzeneteket), és szinte azonnal tud válaszolni, sms funkciót is felvált (igaz, így az emailt is megkapja, de nemmintha a google mail annyival biztoságosabb lenne... :D ).
    Folyamatosan nyomatod a téves elképzelésedet a közösségi oldalakról, de világosan látszik, hogy FINGOD SINCS arról, hogy miért használják ennyien. Én jól szórakozok a hülyeségeiden, de szerintem jobb lenne ha csöndbe maradnál ezzel :D
    "Elhitetik veled, hogy csak ez az egy felület ahol te kapcsolatot tudsz tartani más nincs is. Sokan mint pl te is ezt szépen megkajolod és itt tolod a facebook szekerét. Ingyen és bérmentve. Ez a birka hatás többek közt. Gratulálok, hogy építed ezt a rendszert."

    Ezt nem kell elhitetnie senkinek, mindenki szépen megtapasztalja, aki nem olyan elfogult mint te, és megtapasztalja az előnyeit IS. Megértem ha aggódsz az adataidért, én szimplán nem osztok meg olyat, ami zavarna, ha az USA hatóságok kezébe kerülne (nyilván sok ilyen van)... :D

    "2. Be tudjam állítani, hogy a szolgáltató milyen adataimat használhatja és miket nem. De defaultban semmit sem. "
    Ez nyilván nem lesz, különben nem tud minél célzottabb hirdetéseket megjeleníteni, ebből van a bevétel, ez biztosítja az ingyenes szolgáltatásokat.
    A lájk gomb meg az egyik leghasznosabb funkció, egy gombnyomásra megoszthatjuk azt másokkal (akivel szeretnénk) amiket érdekesnek, viccesnek találunk, népszerűsíthetjük azt, és egyben láthatjuk mennyire kedvelt. Ezt nem fogják írtani, nem is kellene.
  • dyra
    #80
    Agymenés amit te ide tojtál. Megint jössz ezzel a Facebook mindenhatóságával. Ne etess már minket a baromságaiddal.

    Tudod kiket érsz el a facebookon? Olyan embereket akik órákat facebookoznak. A többieket te rohadtúl nem éred el. Tipikus mellé magyarázás. Meg megmagyarázás, hogy miért is használod.

    A birkára meg nem kell megsértődni. Csak a csordaszellem miatt lett ekkora tábora. Kine találd már, hogy más miatt.

    "Tehát mégegyszer összefoglalva, mindenki úgy használja a facebookot ahogy akarja, minden jól beállítható, de szerintem ezek a szolgáltatások miatt megéri annak ellenére, hogy egyesek ebből pénzt csinálnak. Akár álnéven regisztrálni, és letiltani mindent, hogy csak az lásson akit bejelöltök a listán."

    Én is összefoglalom. Teljesen mind1, hogyan használod a lényeg, hogy az minél több adatodat oszd meg. Amit ők aztán ki tudja mire használnak fel. Elhitetik veled, hogy csak ez az egy felület ahol te kapcsolatot tudsz tartani más nincs is. Sokan mint pl te is ezt szépen megkajolod és itt tolod a facebook szekerét. Ingyen és bérmentve. Ez a birka hatás többek közt. Gratulálok, hogy építed ezt a rendszert.

    Egyébként a kezdeményezés jó lenne. De pár dolog kellene.

    1. Teljes kontroll a saját adtaim felett. Vissza tudjam nézni ki mikor nézte meg és mint nézett meg.

    2. Be tudjam állítani, hogy a szolgáltató milyen adataimat használhatja és miket nem. De defaultban semmit sem.

    3. A fiók törlés ne legyen eldugva és ne legyen 14 napos törlési várakoztatás.

    4. Abban a pillanatban, hogy törlődik a fiók minden adatom is törlődjön ellenőrizhetően.

    5. A Magyar userek adatai akkor is Magyar hatósági engedéllyel lehessen hozzáférni ha Amerikai szerveren van. Tehát ne legyen az, hogy a terrorizmus elleni harc miatt az amcsik mindenhova benézhessenek.

    6. A böngésző beépűlőiket azonnal szüntessék be.

    7. Most azokról is gyüjtenek adatokat akik nem is tagok. De sikeresen telepítve van több millió oldalra a kis kémprogramuk Like gomb formájában. Ez pedig tűzzel vassal irtani kellene.

    8. Az adatok felhasználásáról teljes körű információ szolgáltatás. Kinek mikor mit adtak ki már a publikusból. Ez visszakövethető legyen és bármikor megtekinthető.

    Nagyjából ennyi. Gyanítom a kis kedvenc céged ezeket a büdös életben nem fogja vállalni.

  • Kensin
    #79
    A Facebook egy eszköz, és ugyanúgy mint mindegyik másik eszközre, erre is van akinek szüksége van, van akinek nincs. Ugyanúgy van ára, és mindenki akkor használja ha szerinte az ár/érték arány neki jó, és mindenki annyira használja és úgy, ahogyan ő szeretné.
    Egy eszköz nem hibás semmiért. Ha egy lapáttal leütöd a szomszédot akkor nem a lapát a hibás.
  • Gerygrey
    #78
    A Facebook egy eszköz, amit lehet rosszul és jól használni.

    Én úgy tekintek a Facebookra, mint kvázi RSS-olvasó. Nagyon sok blog és egyéb hírforrás van jelen a Facebookon, és megosztják ott az érdekesebb tartalmakat. Hírek, fotók, videók, kedvenc zenekarok koncertdátumai (és koncerten készült fotók) stb... Nálam a Facebookon megjelenő tartalom fele kifejezetten érdekes, a többi is inkább semleges, mint szemét (a hülyeségeket posztoló emberkéket, ...ville játékokat és egyéb szemetet két kattintással le lehet tiltani)

    Aki tartalmat állít elő (legyen az blog, videók, zene, stb) annak a Facebook egy aranybánya. Olyan lehetőség az anyagok terjesztésére, amilyenre a Facebook megjelenése előtt nem volt példa.

    Egy konkrét eset: egy viszonylag jól sikerült videómat félmillióan nézték meg, ebből 200.000 kattintás jött a Facebookról és az (akkor még a mai állapotokhoz képest virágzó) IWIW-ről. Az Index-címlap is elhanyagolható nézőt hozott a közösségi terjesztéshez képest...
  • endrev
    #77
    Visszatérve az eredeti témához: Facebook nélkül a társas kapcsolataim abból állnának, hogy néha beszélek pár barátommal személyesen, Skype-on (chat, audio/video).

    Facebook-kkal UGYANEZ történik, PLUSZ több emberrel tartom a kapcsolatot lazábban, több információ jut el hozzám stb, többen értesülnek az én életem azon fejleményeiről, amelyet megosztok Facebook-on, mint ahányan anélkül értesülnének. Amit nem osztok meg, arról nem értesülnek. (És pl. a legjobb barátommal, akivel napi kapcsolatban vagyok, nem is érintkezünk Facebook-on, csak az ismerősöm.)

    Most akkor én vagyok béna (esetleg csodabogár), vagy azok, akiket a Facebook "akadályoz" abban, hogy szoros kapcsolatot tartsanak azokkal, akik a belső köreikhez tartoznak?

    Édesanyám pedagógus, van vagy kétezer ismerőse Facebook-on. Neki kinyitotta a Facebook a világot. (Meg az IWIW is, de az ugyebár hungarikum.) Nincs idő és pénz mindenkivel telefonon beszélgetni. Kétezer régi tanítvánnyal pláne nincs. Közösségi oldalak nélkül néha esetleg hallana egy-két régi tanítványáról hogy gyereke született, de maradna neki a tévé. Hurrá! De most lát nyaralási fotókat, megismer életutakat.

    Ő is csodabogár, vagy ez az orvostanhallgató sutyerák a cikkben, meg azok akik fennhangon tobzódnak abban hogy elhagyták a Facebook-ot? Ez kb. olyan mintha nem menne ki az utcára csak azért, mert elütheti az autó. "Én ELHAGYTAM az utcát, mert elegem lett abból, hogy körül kell néznem az út szélén!" MIVAAN?! :D Más meg odamegy az út széléhez, körülnéz, gondosan átmegy és nem sír hogy megosztott olyasmit a Facebook-on, amit nem kellett volna. (Az analógiát tessék észrevenni.)
  • DanielGray
    #76
    Szerintem senkit.:) Megmondom őszintén,hogy én egyáltalán nem használom a bookot,mert nincs rá szükségem,ráadásul teljesen értelmetlennek is tartom.Teszem azt,ha valamelyik barátommal vagy ismerőssel el szeretnék menni szórakozni,esetleg megnézni egy filmet,akkor felkapom a nyomógombos telefonom és megbeszélem vele a dolgot.Ilyen egyszerű.:) Arra pedig semmi szükségem,hogy olyan emberek is bejelöljenek ismerősnek,akiket max. egyszer láttam életem során,vagy nem is láttam,csak halottam róla,hogy létezik és él.Persze én nem azt mondom,hogy hülyeség a book,mert akinek tetszik,hogy számtalan virtuális barátja lengi körül,az használja.Egyetlen problémát látok a book használatával kapcsolatban.A fiatal srácok és csajszik megosztják szinte a teljes magánéletüket az oldalon,ami már most komoly gondokat okoz,például egy normális párkapcsolat kialakulása szempontjából.Illetve a legtöbb esetben nem is alakul ki egyfajta bizalmas viszony közöttük.Nyilván erre a témára majd igazán tíz év múlva érdemes visszatérni,mert annyi idő már elég lesz ahhoz,hogy tisztábban lássunk.
  • Balumann
    #75
    "Egyenlőre a személyre szabott ajánlatok és reklámok azok amik látványosak, de próbálkoznak már az emberek GPS adatainak begyűjtésévél is mert azt is szeretnék látni merre jársz. Millió egy dolgot eltudok képzelni amiből pénzt lehet csinálni ennyi birka ember adataiból."

    Megint egy agyatlan birkázással párosított agymenés. Egy dolog, hogy mire "lehetne" felhasználni az adatokat, meg akár a GPS koordinátáikat, másik hogy fel is használják-e (szükségük van-e erre, kockáztatni a szolgáltatás népszerűségét, ha így is bőven kaszálnak a célzott reklámokból), és az utóbbi ami a lényeges, hogy ez amiket valójában kiszivárogtatnak, mennyire hat negatívan, károsan az életünkre.
    Többiek érveire is reagálva, ha nem szeretnéd, hogy bárki (aki nincs a listádon, vagy azon belül is bármilyen körben) lássa az ISMERŐSEIDET, vagy bármilyen képeidet.

    "Ezekre már 10 éve lehetőséged van a neten. De valami ismeretlen okból az emberek hajlamosak bevenni azt a szar maszlagot, hogy erre csak a Facebook képes. "

    A facebook szinte tökéletes akármilyen közösségi funkcióra, üzenetküldés (chat és offline), eseményhirdetésre, szervezésre, csoportok kialakítására, és ezt gyorsan, megbízhatóan, jól átláthatóan nyújta, akár külföldiekkel együtt "egy helyen", és ennek sajnos NINCSEN alternatívája. Iwiw, myvip, twitter és a többi egy vicc a fbhoz képest minden téren. Persze azokon is meg lehetett oldani sokmindent, de nem olyan egyszerűen, mint fbon. Gyors, bármilyen eszközről (még a leggagyibb netes mobilokról is) könnyen elérhető, események bármelyike szinkronizálható google naptárral, és még sokáig lehetne sorolni.
    Nem akarok konkrétumokat írni, hogy én milyen csoportokba vagyok, meg mikre használom, bár lehet az lenne a meggyőző, bár ahogy látom reménytelen ennyire elfogult embereket meggyőzni bármiről is. Engem mondjuk az nem zavart, hogy a facebookról az ismerőseim (vagy nem ismerőseim) többet tudnak meg rólam, miket szeretek ill. szoktam csinálni, sőt én pl. szereztem így embereket különböző tevékenységekhez (falmászás, foci, kerékpározás), akik képek alapján írtak rám, hogy őket is érdekli, jönnének, majd be a csoportba, stb..

    Tehát mégegyszer összefoglalva, mindenki úgy használja a facebookot ahogy akarja, minden jól beállítható, de szerintem ezek a szolgáltatások miatt megéri annak ellenére, hogy egyesek ebből pénzt csinálnak. Akár álnéven regisztrálni, és letiltani mindent, hogy csak az lásson akit bejelöltök a listán.
  • Molnibalage
    #74
    Tehát akkor mégsem volt óvatos az ismerős, az első kommented érvénytelen. Én egyetlen ilyen helyzetben sem hagynám, hogy bárki fotózzon. A bankkártyát is mindig úgy fogom, hogy ne lásson rá senki...
  • finizlik
    #73
    Én azért bánom hogy nem tudom milyen egy barlangász élete.
    Mármint amikor dolgozik, elfogadnék egy ismerőst aki barlangászik és posztolja ezerrel a képeit :D
  • Mardekár
    #72
    Szerintem egyesek, főleg az ebben érdekelt gazdasági szakemberek túlértékelik a facebookot. Nagyszerűen lehet élni nélküle, de még törölnöd sem kell magad, ahhoz, hogy nagy ívbe le*** mi folyik ott. Ami pedig a kimaradást illeti... ha egyedül elmegyek megnézni a filmet, vagy barátaimmal, akkor a többi ismerősöm kimarad valamiből? Nem. Ez a kimaradás egy őshülyeség, teljesen hibás megközelítés. Ennyi erővel mindenki pánikolhatna, hogy kimarad a hegymászók vagy a barlangászok életéből... kit érdekel? :D
  • NEXUS6
    #71
    Nekem a FB-ról, a nagyon dúrva addikt felhasználókról - 1/2 ilyen gyanús emberkét itt is látok - csak az jut eszembe, hogy érdekes módon ha lemegyek egy kocsmába, és ne adj isten piáról kezdünk beszélni valakivel, akkor kiderül, hogy a kocsmában senki nem alkoholista, hanem a kultúrált és mértékletes italfogyasztás híve!

    :DDD
  • woar
    #70
    Fotókat találtam az ismerőseinél. Az egyiken éppen fizetett (nagy felbontás rulez, hát oldala, cvv), a másiknál le volt téve az asztalra (kártya eleje). Lehet, hogy a bank nem támogatja a saját elérését, de sok helyen fizethetsz ezen a módon. Más: ha pont az ő bankja minden körülmények közt tiltja, akkor majd támogatja valaki másé...
  • Molnibalage
    #69
    Ebből az utolsó kettőt hogyan deríted ki? A CVV-ről azt sem tudtam eddig, hogy mi...

    5 perc keresés után nekem az jött le, hogy annak használatát a legtöbb bank távoli elérés esetén nem támogatja, tehát nem mindig jó.
  • dyra
    #68
    "Hogy az adatok mennyire vannak biztonságban (máraki megosztogatja) nem tudom, a facebook tudtommal a reklámokhoz használja fel amit tud, és nem osztogatja pénzért (ahogy elnézem, erre incs is túl nagy szüksége, mert van nyeresége bőven), szerintem fölöslegesen pánikoltok, dehát mindig kellenek az ilyenek is :D"

    Röviden. Az adataid semennyire nincsenek biztonságba. Rahedli dologhoz felhasználják. Akinek sok hatalom van a kezében mindenféle bonyodalom nélkül hozzáfér. Feltérképezik a személyiséged és a kapcsolatod. Egyenlőre a személyre szabott ajánlatok és reklámok azok amik látványosak, de próbálkoznak már az emberek GPS adatainak begyűjtésévél is mert azt is szeretnék látni merre jársz. Millió egy dolgot eltudok képzelni amiből pénzt lehet csinálni ennyi birka ember adataiból. A Facebook egy rohadt nagy parasztvakítás a modern kor idiótáinak. Jaj istenem mondod milyen jó mert tarthatod a kapcsolatot az ismerőseiddel mi több még képeket is oszthatsz meg! Beszarok! De tényleg. Ez aztán kurva jó. Ezekre már 10 éve lehetőséged van a neten. De valami ismeretlen okból az emberek hajlamosak bevenni azt a szar maszlagot, hogy erre csak a Facebook képes.

    Karóba vágod a fejed. Persze egyénként nem érdekes a buli mert ugyan ki a fenét érdekli Jóska Pista adatai. De itt már lassan milliárd felhasználó adatairól van szó. Személy szerint felszántanám a szervereiket és a helyüket besóznám. De hát igazából a hatalomnak jók ezek a szar rendszerek. Ugyanis ezáltal is nagyobb kontrollt tudnak tartani a birkák között.

    Te meg béges és hallgasd a kolompot! Nehogy lemaradj arról mikor a vágóhídra mentek!

  • woar
    #67
    Én csak egy történetet (anekdotát) osztanék meg itt.

    Történt, hogy kötöttem egy fogadást az egyik ismerősömmel (nem FB-ismerős), hogy találok róla valamit, amit nem szeretne, a FB-n keresztül. Ehhez nem használhattam a saját képeit, csak a szöveges adatait és az ismerőseinek a listáját. Ő is azt állította, hogy ha valaki nem hülye, akkor nincs veszély.
    2, 2,5 óra után közöltem az illetővel a nevét, címét, telefonszámát, bankkártya számát és a kártya CVV számát. Ezen adatok birtokában a bankszámlája teljesen nullázható bármi féle digitális aláírás és telefonos egyeztetés nélkül.

    Konklúzió: nem elég, ha te nem vagy hülye. Ha a barátaid azok, akkor is rákeféltél...
  • Szefmester
    #66
    Sajnos pedig ez ilyen... ha véletlen beszélgetni kezdesz valakivel akkor az egyből a faszbúkon fog keresni, és még csak véletlen sem a közös ismerősötöknél (ha már pl egy házibuliban találkoztatok), és mivel nem vagy szektatag ezért már nem is érdekled.

    Nem vagyok tag, különc vagyok.. de leszarom a véleményetek mert különc vagyok, de addig is jókat röhögök azokon a posztokon amik kikerülnek a napiszarra és hasonló oldalakra..
  • Molnibalage
    #65
    Mindenhol a mostani nickemmel vagyok fent. Aki az sg-s adatlap alapján nem deríti ki 2 perc alatt, hogy kivagyok, azt nem is érdekli annyira.
  • Molnibalage
    #64
    Akkor ezért nem találok értelmes csajt? Én nem várom el, hogy csak azért osztogasson pozitív pipát, mert én írtam valamit.

    Ne a FB profilom alapján akaron megismerni, mert elsírom magam, ha ennyire buta...
  • pakeszke
    #63
    amikor jott a kaparos sorsjegy emlexem meg sorok alltak az aluljarokban, majd volt amway is ismerettsegi korben, aztan nekiallni hentelni a diabloban majd raidelni a WOWban...
    mind - mind lejart lemez, helyukre kerult, ugyanigy fog a helyere kerulni a faszbuk is...
  • Mardel
    #62
    Lehet azért mert inkább facebookosoknak szánták és ott úgyis szinte csak youtuberól linkelgetnek. Most ennek gondolom a srác nem akart külön blogot indítani, meg ha írott szöveg formában van kevesebben olvasnák el, meg az előadásmód se lenne már az. De kábé DumaRagu is hasonló csak pihentebb.
  • who am I 7
    #61
    Hogy van az embereknek ilyen komplexusokkal küzdő begyöpösödött rétege, akik szeretnek hülyeségeket óbégatni fölöslegesen egy effektive közösségi oldalon, egy közösségi oldalról..kicsit vérciki ez amúgy :D van aki már videót is csinált róla, ahelyett hogy nagypofával inkább a HAVERJÁTTUSZAKOLTA volna hátulról ÉLŐBE ahogy szeretik :D:D:D:D mint a régi szép időkben szépen elbiccajozik hozzá beszélgetnek örzik a libákat meg ilyenek, így kell ezt, ez a fejlődés magasiskolájanetovábbja :) ja és nyilván megvannak győzödve, h a cionista hatalmak összegyűjtik a sok hülyétől a személyes adatokat és majd JÓL LEIGÁZZÁK a világot :( sarcasmon : szegények, ha ezt tudnák, amit a sok bicajos ultra progresszív jövőbe látó bölcs arc tud... :D
  • who am I 7
    #60
    az mi szánalmas forma lehet, aki emiatt videót csinál de azért ott kockul a hülyéje a gép előtt és képes egy ilyen tajparaszt 5ft-os videót összeollózni, ökör szövegekkel :D
  • Mardel
    #59
  • Balumann
    #58
    Engem egy kicsit meglepett, hogy ennyire negatívan ítélitek meg az ilyne közösoldalakat, mindenestre az látszik, hogy továbbra is azok gondolják így, akik nem használták, nem ismerik az előnyeit, és nem is értik meg hogy miért használják ennyien.
    -Nem tudom, hogy újdonságot mondok-e ezzel, de a Facebookra egyedül az email cím (bár végülis trükközzéssel az sem) amit kötelezően meg kell adni valósként, álnéven lehet regisztrálni, emellett MINDEN résznél (adatok, képek) külön beállítható, hogy mindenki lássa, ismerősök ismerősei, csak ismerősök, vagy csak kiválasztott személyek, vagy senki ne láthassa!
    -Nem kell mindenkinek a hülyeségeit olvasni, ki lehet választani, hogy ki(k)nek az állapotfrissítéseire, új képeire vagy stbre vagytok kiváncsiak.
    -Gyors, megbízható üzenetküldője (ha éppen online akkor chat) van, fájlokat lehet küldeni (offline is, ideiglnesen megtartja)
    -Eseményeket SOKKAL könnyebb megszervezni, mint bármilyen más módon (lehet eseménynél jelezi állapotot, lehet szavazást indítani marhaegyszerűen, megbeszélni alatta, és erről azonnal értesítést kap)
    -Csoportokat lehet létrehozni, behívni azokat akik érdekeltek benne (ez is lehet nyilvánzos, zárt, meghívásos)
    -Képeket lehet megosztani, bejelölni rajta másokat, és ezeket is beállítani részletesen, hogy ki melyiket lássa.
    -Oldalakra lehet beregisztrálni egyszerűen facebookal, hozzászólni dolgokhoz, sokkal egyszerűbben, mint minden szart kitölteni, megerősíteni, stb.. (ne mondjátok már, hogy ez hátrány...)
    -És egyik legfontosabb, meg lehet osztani ami tetszik, ami vicces, érdekes, másokat is érdekelhet (igen erre sokaknak nem sikerül ráéreznie, hogy mi tartok bele)

    Abban igazat adok, sokan vannak akik ész nélkül használják az ilyen közösségi oldalakat, meg elb*sszák az idejüket a semmire. Véleményem szerint, ez nem a facebook hibája, inkább a szülőké, vagy a useré.
    Én rengeteget használom, nem akarom nélkülözni, el nem tudnám mondani hány dologról maradtam volna le nélküle (vagy hánymillió Ft ment volna el mobiltelefonálásokra).
    Ne csak magatokból induljatok ki, fiatalok, gyerekek számára nagyonis hasznosak ezek a funkciók, amiket a facebook nyújt, tapasztalat alapján felnőtteknek is (szüleim, felnőtt rokonaim közül is rengetegen használják).

    Hogy az adatok mennyire vannak biztonságban (máraki megosztogatja) nem tudom, a facebook tudtommal a reklámokhoz használja fel amit tud, és nem osztogatja pénzért (ahogy elnézem, erre incs is túl nagy szüksége, mert van nyeresége bőven), szerintem fölöslegesen pánikoltok, dehát mindig kellenek az ilyenek is :D

    A kezelőfelület ránézésre borzasztó, ez a vélemény általában rövid időn belül megváltozik a használat során. Nagyon jól átlátható, könnyen elérhető szinte minden, jól látható hogy mikor hova érkezett bármi.

  • Zoli007
    #57
    Lásd kivel van dolgod, javítottam az arányodon
  • lamer the true
    #56
    Ráadásul volt korábbi accountom is "Lamer" néven de sokág nem jöttem fel és eltűnt a jelszava és hüpp valaki ráregelt és aztán ezért lettem "lamer the true" mert én vagyok az igazi, az egyetlen!

    Szóval nem is tudom pontosan mióta vagyok itt!!

    Ezzel biztos nem leszek hasznos, de tudnotok kell az igazságot!
  • lamer the true
    #55
    Jé még sose néztem meg az sg-s felhasználói lapom:

    lamer the true felhasználói adatlapja

    Hozzászólásainak hasznossága: 0 (0/0)
    Regisztráció időpontja: 2001. 12. 10.

    Hát ez így büntet :( 11 éve irogatok ide hébe hóba, és ez a hála?
    Minimum már valami ajándékot kellet volna kapnom nem?
    Akár meg is halhattam volna ennyi idő alatt!
    A hasznosságom meg: 0

    Nah kb ennyit érhet 11 év facebookozás is
  • lamer the true
    #54
    Jó kis poszt!

    Akkor szedjük össze:

    Előnyök:

    - Lehet rajta szervezkedni.
    - Ha fiatal vagy a felesleges idődet ellóghatod rajta.
    - Úgy érezheted tartozol valahová, vagy valaki.
    - Tudsz kapcsolatot tartani rajta keresztül.
    - Számodra fontosnak tűnő dolgokat oszthatsz meg másokkal.
    - Megismerhetsz számodra érdekes embereket, mélyen.

    Hátrányok:

    - Bármit csinálsz rajta rögzül, ami később károdra válhat.
    - Ha valami hülyeséget csinálsz, csak egyszer az életben, a haverjaid felrakják és többé nem mosod le magadról: lásd az első hátrányt.
    - Akár betegesen sok időt is eltölthetsz rajta, ergo függő leszel. Persze aki hajlamos, úgyis függő lesz valamitől: játék, pia, cigi, egyéb.
    - A virtuális barátaid sajnos a kisujjukat sem fogják megmozdítani érted soha. Persze kivételek vannak.
    - A felrakott információk miatt, akár bűnözők célpontjává is válhatsz.

    Persze sok mást is fel lehetne sorolni, de minek.

    A facebook egy eszköz. Igen ingyé van, mint az ól a malacnak, de az ember nem malac.

    Ami sajnos nagyobb baj, hogy a gyermekek is megjelennek ezen a felületen. Természetesen az internet önmagában is káros lehet egy fejlődő személyiségre, de ha mondjuk megnézi anyukát egy 10 évvel korábbi képen egy idegen sráccal, háát. Márpedig a facebookon azonnal az arcába fogja tolni anyu összes ismerősét és azok ismerőseit stb.

    Aki azt gondolja, hogy ez hülyeség aludjon rá 10 vagy 20 évet és majd meglátja...
  • Lucy in the Sky
    #53
    Él egy komoly félreértés a fejekben, hogy a fejlődés, meg az új dolgok, azok mind jók, és így halad az emberiség - ja, ezúttal a Szép Új Világ irányába.

    Amit ma kiposztolsz névvel-arccal, az ott porosodik majd az archívumban 10-20-x év múlva is, addigra a privát szféra fogalma ki tudja mennyire erodálódik (a trend elég nyilvánvaló) -pedig szvsz. egy emberi lénynek erre szüksége van- de nem is ez a legnagyobb bajom.

    Megeshet, hogy a ma viccesnek gondolt posztjaid, a véleményed -és ha elég szorgalmasan osztogatod, akkor- a komplett életrajzod, személyiséged is publikusan elérhetővé válik egy szép napon. Hiába leszel addigra bölcsebb, megfontoltabb, egész más ember, ezt -ha nem is akárki, de- olyanok is látni fogják, akik előtt a múltad egyes epizódjaival minimum nem büszkélkednél. Hiába törlöd, hiszen nem törlöd, valójában csak a hozzáférésedről mondasz le. Ezt a többség nem fogja fel.

    A környezetemben is mindenki meg van őrülve, egymásról pakolnak fel mindenféle vicces-ciki képeket és videókat, van közte bulizós, csajozós, bebaszós-hányós, árpádsávot lengetős, bármi -ma még- jelentéktelennek tűnő apróságot, válogatás nélkül minden szart, és ez egy nagyon fontos részlet: EGYMÁSRÓL, gyakran anélkül hogy erről az érintett fél egyáltalán tudna, nemhogy jóváhagyná - namost az arcfelismerő algoritmusok az önszorgalomból felvitt ismerettségi hálóval kombinálva ezt mind név szerint hozzád kapcsolják. Így gyűlik szépen csöndben mindenkinek a személyes aktája.

    A malacos hasonlat nagyon jól példázza, TE vagy a termék, most még csak reklámfogyasztó, de ne legyünk naivak: amit el lehet adni, azt előbb-utóbb áruba bocsátják; a személyes adatok védelmének magasztos eszméje pont addig lesz fontos a törvényhozóknak, amíg az ellenkezőjéből származó mesés haszon el nem halványítja ennek a szép ideának a csillogását. Nem kell sokat várni, nyugi.

    Az aktákból egyszerű árucikk lesz. Persze nyilván azok fognak hozzáférni, akik már eddig is jóval nagyobb hatalommal bírtak az átlagnál, hiszen van pénzük. És ne hidd, hogy nem fogják ellened használni.