Rocksmith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gyurma78
Köszi mindkét kommentedet. Tetszik mindkét gitár, amit ajánlottál, azt hiszem ez az Epiphone Goth G-400 még jobban:) Lehet, hogy rááldozom azt a plusz párezer forintot.
A késõbbiekben egyébként tervezek egy kicsit komolyabban foglalkozni a témával, nemcsak rocksmith szinten. De ahhoz még egy picit nõnöm kell:)
Fehercsoki
Ha csak Rocksmithezel akkor viszont szerintem ne vegyél gitárt, úgysem lesz különbség...(bár a helyedben én sem tudnám megállni hogy ne vegyek egy másikat:D) Ja és ha megvetted akkor mindenképp vidd el egy megbízható helyre egy teljes beállításra(bundok síkba csiszolása, nyak és intonáció beállítása).

Fehercsoki
Természetesen, de akár le is tölthetsz valamilyen hangoló programot a számítógépedre, RS kábellel vagy más hangkártyával biztos nem lesz zaj és pontosan be tudod állítani.

Fehercsoki
2 gitárt tudok ajánlani, viszont mindkettõ 50k felett van picivel:
Cort KX-5(felezhetõ és gyárilag nagyon jó minõségû hangszedõk, bármit lehet rajta játszani, fából viszont szerintem jobb lenne a mahagóni)
Epiphone Goth G-400("jobb" fából van mint a KX-5, teljesen mahagóni, ragasztott nyak és gyárilag nem felezhetõk a hangszedõk, viszont szintén jó minõségûek a hangszedõk, ez is jó bármilyen stílusra)

Szerintem ilyen árkategóriában csak ezt a kettõt éri meg megvenni.

Egy ilyen hangológép megfelelne a célra szerinted?

Tension GT-40

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Köszönöm szépen a gyors választ.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nincs hangológépem, szóval még nem.

gyurma78
Mindenképpen újat szeretnék. Egy fokkal komolyabbat, mint eddig volt. Elsõsorban, sõt inkább csak rocksmith alatt használnám, a benne lévõ zenékkel. Gitárshopot köszi, nézelõdök.
Fehercsoki
Milyen zenét játszanál rajta?(csak mert amiket itt felsoroltál az mind másra jó, nem lehet forma alapján gitárt választani) Használt is jó vagy csak új?(mert ennyiért érdemes gitarshopon is nézelõdni)

gyurma78
Meglepõ lehet, de majd másfél év alatt, napi 2-3-4 óra használattal azért érzem, hogy fejlõdtem. Lehet, hogy ellehetnék még ezzel a gitárral is, de szeretnék egy újat. Szeretnék egy nem kifejezetten tanuló gitárt is. Ennyi, egyéb oka még, hogy tetszik a formája. Gondolkoztam még a stratocaster formán is, de az sg jobban bejött.
De akkor fölteszem másképp a kérdést. Milyen gitárt ajánlanátok nekem max. 50000 forint értékben.
Fehercsoki
Természetesen, az intonáció az adott hangoláshoz van, ha áthangolod ugyanazokkal a húrokkal akkor más erõvel fogják húzni a nyakat, változik az intonáció is, viszont szerintem annyira nem, hogy egy tökéletesen beállított hangszer használhatatlanná váljon, ha jól beállítod akkor szerintem minden a játékban elõforduló hangolásnál jól kéne felismernie a bundokat.

Fehercsoki
De nem behangolni kell, hanem az oktávtisztaságot beállítani, azt megcsináltad? Ugyanazt a hangot írja ki a hangológép minden húron üresen és a 12. bundnál is?

Amúgy ezzel az a gáz, hogy a játékon belül is elég sok dalban totál át kell hangolni a gitárt... Tehát elõbb-utóbbi ugyanolyan rossz lesz.

Fehercsoki
Esetleg megfogalmazhatnád, hogy konkrétan miért gondolod azt, hogy neked másik gitárra van szükséged, mert szerintem ilyen gyorsan nem nõ ki egy kezdõ egy ilyen gitárt(mert azért nem a 15 ezres stratocaster kategória, ennek a gitárnak legalább 2-3 évig elégnek kellene lenni). Másrészt ez a gitár amit linkeltél szinte ugyanaz mint a te mostani gitárod, csak van benne nyaki hangszedõ is(de a hídi ugyanaz, és mivel azt használod a legtöbbet ezért te konkrétan semmilyen különbséget nem vennél észre a hangján), jávor a nyaka(ez nem jó, mahagóni jobb!) és SG alakú, szerintem pénzkidobás lenne.

Ahogy a játék behangoltatja a hangszert az nem jó ezek szerint?

gyurma78
Már többször írtam itt a topikban, hogy a rocksmith elsõ részével kezdtem a gitározást, egy hozzá kapott epiphone les paul juniorral. Akkor már kaptam hideget-meleget, hogy ne vegyem meg, mert egy semmire nem jó gitárról van szó. Két húrkészletet koptattam el azóta vele, szerintem tanulásra megfelelt.
Most viszont már érzem, hogy kinõttem, ezért arra gondoltam, hogy karácsonyra meglepem magam egy új gitárral.
Ezt néztem ki
Kérdésem, hogy mi a véleményetek errõl? Vagy egyáltalán mire kell figyelnem új gitár vásárlásakor? Vegyek másfajtát, vagy jó lesz ez?
Válaszokat elõre is köszönöm:)
Fehercsoki
Már egyszer leírtam...

Na most segítsetek srácok mit csináljak. Low E húr 3-as fretet ha pengetem nemigen érzékeli, viszont a 4-es sávban érzékeli a játék, hogy a 3-ast pengettem.

Ez gondolom valami gitár beállítási gebasz nem? Ezzel mit tudok kezdeni?

Pont vadászatban Blickrieg BOP-ban az online helyezésem elsõ helyezet. 1,303,328 ponttal.
Ez nekem elég kínai...

Score attack:
Blickrieg Bop
Online ID position number 1
1,303,328 SCORE
:D
Még nem szurhatok be linket ezért csakbemásolom.
Gitár nyak beállitás:
http://www.youtube.com/watch?v=nTMJP-q49Oc
Gitárbeállítás:
http://www.gitartanfolyam.hu/gitarbeallitas/
Ezek fontos beállítások.
Üdv.
Fehercsoki
Amúgy elég egyszerû folyamat és pár havonta érdemes leellenõrizni az oktávtisztaságot, hogy azt szokd meg hogy minden bundnál jó hang jön ki a gitárodból, sajnos alapvetõen mindenféle beállítás nélkül árulják az új gitárokat, érdemes elvinni egy hozzáértõ emberhez és kérni egy teljes beállítást(nyakbeállítás, oktávtisztaság beállítás, bundcsiszolás), mert akkor nem csak hogy biztosan jó hangok jönnek majd ki a gitárból hanem sokkal kényelmesebb is lesz rajta játszani.

Fehercsoki
Leírom röviden, de szerintem keress rá a neten, ott vannak képek is.

A lényeg az, hogy elõször tökéletes pontossággal hangold be a gitárt, aztán húronként lehet az oktávtisztaságot beállítani, úgy kell hogy lepengeted üresen a húrt, megnézed milyen hangot ír ki a hangológép(pl E húrnál E hang), ez nyilván a húrtól függ, aztán lefogod ugyanazt a húrt a 12. bundnál és megint megpengeted, lehetõleg olyan erõsséggel mint ahogy üresen pengetted és megnézed mit ír ki a hangológép, akkor van jól beállítva az oktávtisztaság ha ugyanazt a hangot írja ki mintha üresen pengetnéd, ha mást ír ki(ez elég valószínû:D) akkor a hídnál lévõ csavarokkal tudod állítani(hogy merre azt vagy próbáld ki vagy keress rá a neten), a lényeg hogy minden kis állítás után újra nézd meg milyen hangot ír ki a 12. bundnál és üresen és ha közben elhangolódna a gitár akkor hangold vissza tökéletesre. Ezt addig ismételgesd amíg nem ugyanazt a hangot írja ki a hangológép üresen és a 12. bundnál is.

És az oktávtisztaságot hol tudom beállítani?

Fehercsoki
Az valószínûleg azért lehet, mert az oktávtisztaság nincs beállítva rendesen, vagy amikor lefogod az adott bundnál a húrt akkor véletlen nyújtod is.

E6 a húr neve, próbáld meg a gitár hangszedõjét közelebb állítani a húrokhoz.
Ezt a hangszedõ kertjén lévõ két középsõ csavarral tudod állítani.
Ha közelebb van a hangszedõ a húrhoz hangosabban veszi le a hangot is.

Kösz az infót a steam kulcsról. Üdv.
Ha a játék dvd-jében lévõ kódot írod be, akkor azt írja ki. Nekem is azt írta ki.

Bemész steambe, könyvtár/library, kikeresed a játékot, rákattintasz és jobb oldalt lesz olyan, hogy cd kulcs/cd key arra kattintasz ott fel fog hozni egy 3. féle kódot. Azt kell beírnod uplay-ben és jó lesz.

Tök ugyanezt írta ki nekem amikor a játék dobozában lévõ kódot írtam be. Az nem lesz neked jó!

Ja annyit kihámoztam, hogy bannolták a cd kulcsom csak nem tudom miért meg forduljak az ubisoft support hoz.
Azt tudod, hogy a steamen belül találod a kulcsot, amit kér az uplay?

Nem az, ami a dobozra van vagy a kiskönyvre ragasztva.

Nekem is így volt a mai napig, de ma amikor elakartam indítani a rocksmith 2014-et a steam tovább enged az uplay kidob egy rocksmith 2014 "product activation" ablakot ami eddig nem volt és kéri a cd kulcsot, de hiába írom be nem fogadja el.
Lehet valahol Magyar nyelven reklamálni?
Amúgy nálam is halk a gitár. Hangolásnál sokszor kiírja, hogy tekerjek a hangerõn, de már nincs hova. Ilyenkor nincs más hátra, mint erõsebben pengetni, de ez félek jobban elhasználja majd a húrokat.

Uplay-nél nekem a steam által megadott kulcsot kérte csak és kizárólag és azt is csak elsõre.

Amúgy mai napon meghozta a futár a Rocksmith 2014 guitar bundle kiadásomat.

4 órát toltam vele és hát ez nem lesz könnyû. Ami nem nagyon megy az az idõzítés (vagy túl korán pengetek, vagy túl késõn nem tudom pontosan). Na meg néha valamiért nem veszi be a piros húr 3-asát (Low E talán a húrnak a neve vagy valami ilyesmi).

Most lehet hogy a két probléma az én bénaságomból fakad, de azért megkérdezném ti tapasztaltatok-e ilyet?

Kezdek kicsit morcos lenni az Uplay a játék indításakor kéri a CD-kulcsot eddig ezt nem csinálta, beírom az eredeti dobozos játékomban lévõ kulcsot amibõl kettõ is van az egyik a dobozba ragasztva a másik pedig a rocksmith 2014 kiskönyvre nyomtatva eddig gond nélkül ment a játék, most meg nem fogadja el egyiket sem.
Ráadásul egy kukot sem tudok angolul, hogy megértsem mi a baja.
Xar ügy.
Nekem 109,7°%
Jeffjohnson
Igen mert master mode-ban vagy. Ha nem rontasz akkor semmit sem mutat. Egyébként gratula ügyes vagy! Mostanában én gitározás helyett sajna csak az UBI supporttal levelezgetek <#falbav>

Blitzkrieg Bop 101,7%. Azt hittem 100 a max. ezek szerint jobban tolom mint a Ramones. :)

Jól van nem kell kiröhögni, tudom hogy nem nagy valami, de nekem sikerélmény. Érdekes, hogy ilyenkor már nem is mutatja az ujjrendet, csak a kék alap megy üresen.
A menüben lévõ hangzást a tone designer-ben tudod állítani. Sajnálom ha nálad a kalibrálás nem segít. Bár azt is el tudom képzelni, hogy ahogy nálam szól, az másnak bántaná a fülét, de én örülök, mert sokkal rosszabb volt. A kalibrálás elõtt a kábel hangerejét mindenképp javaslom 70% körülire állítani (kipróbáltam többféleképpen).
Jeffjohnson
Hiába pengettem izomból kalibrálásnál az sem segített. Frissítettem a hangkártya drivert és újraraktam a játékot most egy picit jobb de van még mindig búgás de kalibrálni nem merek mert lehet megint elrontaná. Fõmenüben ha pengetek akkor meg visszhangos az egész szám alatt nem.

Jeffjohnson
Nekem éppen ez a kalibrálás volt, ami mindent elrontott. Az volt a problémám, hogy ha csak egy picit hozzáértem a húrhoz akkor is búgott. Valami miatta kalib. sokkal halkabbnak érzékeli a gitárt és ezért felnyomja a hangot viszont a jelszintet a kábelen meg leveszi 17-re.

Akiknek nagyon rossz a hangminõség, hiába a Real Tone kábel, azok próbáljanak meg újrakalibrálni a hangoló menün belül (mikor hangolnál jobbra lent mutatja, hogy nyomj enter-t a kalibrációhoz). Na most nálam az segített, hogy mikor azt mondja, hogy "make some noise", akkor tényleg erõsen kell pengetni (valószínûleg elég rossz a játék érzékenysége). Utána már nem nagyon volt zaj, ha nem nyúltam a húrokhoz. Így se tökéletes még, de legalább már van egy kis kedvem a játékhoz. Az egyéb beállításokat korábban néztem, de semmi se javított a helyzeten, hiába alaplapi hangkártya...Remélem tudtam valakinek segíteni, én már hetek óta vadászom a neten, hogy javíthatnék a hangminõségen. :)
Rengeteget le lehet tölteni a nettrõl különbözõ oldalakról.
De ha beteszed a játékba nem mûködnek, gondolom kell hozzá a tool-is.
Gondolom más lehetõség nincs a DLC-k beszerzéséhez.

Igen, ehhez meg kellene venned az alapjátékot is, sõt még ez sem elég, hanem még egy tool-t is amivel importálni tudod a számokat kb. 10eur-ért, szóval szerintem nem éri meg, az alap számlista úgy sem volt nagy eresztés az elsõben.
Viszont az a rengeteg dlc ami kijött hozzá, az megvásárolható a 2014-hez is és ahhoz nem kell meglenni az elsõ résznek. Cserébe húzós az ár, 3eur/db.
No találtam egy boltot ahol lehet kapni a Rocksmithet kábellel együtt, úgyhogy lehet beruházok rá mivel sokat gitároztam régebben de sajnos szétment a bandám és hiányzik a zene, viszont felmerült egy két kérdés bennem.
Olvastam róla, hogy az alap Rocksmithes számokat lehet valahogyan importálni az új játékba, viszont ehhez gondolom meg kell hogy vegyem az alapjátékot is?!
Milyen a multi része a játéknak?

Kösz a tippet, akkor kidobom az led tv-t...
Ja nem tudtam, hogy van rajta :D
:D nem akarlak megbántani a világért sem, de az mekkora már, hogy formáztál, újraraktál mindent, és közben meg szét volt csúszva egy csatlakozó :D megalol :D
Teljesen újra formáztam a számítógépet, újra raktam mindent.
Most már úgy néz ki mûködik.
Viszont rájöttem ez után, hogy valószínûleg azért nem érzékelte a real tone kábelt, mert az USB csatlakozó után egy széthúzható csatlakozó van ami kicsit szét csúszott.
Össze nyomtam szikszalaggal betekertem nehezebben jöjjön szét.
Hátha segít valakinek ez az info.
Üdv.
A játékon belül lehet állítani a késleltetést, azt próbáltad?