751

Rocksmith : authentic guitar game
  • Tharus
    Na ez érdekes. Leszedtem próbára az első Rocksmith-et és tökéletesen működik, nincs alatta zúgó hang. Akkor azt nem értem, hogy a Rocksmith 2014 alatt miért van zúgás?
  • Pollivagyok
    Sziasztok!

Nekem olyan gondom lenne, hogy a 2014-ben bazinagy a lag... úgyértem majdnem 1/2-3/4 másodpercet késik a hang, ha pengetek. Ezt valahogy ki lehet iktatni?
    A sima Rocksmith 1-ben nincs semmi ilyesmi. Mindkettő eredeti, ahogy a kábel is. A gitár egy Epi standard lp, úgyhogy még az sem hiszem, hogy gond lenne. :S
  • Tharus
    Köszi azért.
  • Bercy #588
    No cable crack
  • Mersant
    segiteni sajnos nem tudok. ez ilyen lutri dolog. van akinel megy rendesen, van akinel nem. nekem eloszor tokeletes volt, zaj es keses nelkul. ujra raktam a wint ugyanazokkal a driverekkel, beallitasokkal es most meg sem nyikkan, nem erzekeli a gitart.
    esetleg (ha sehogy sem tudod rabirni a rendes mukodesre) meg megprobalhatod 1 guitar link kabellel, ugy emlekszem azzal mukodik rendesen. de olvass utana, mert en nem hasznaltam ilyet.
  • Tharus
    Meg van működik majdnem, csak nem tudom behangolni a gitárt rá, mert mintha zúgna alatta a hang. Nem tudom mi lehet a baj? Ha pendítek egy húrt akkor zajos, mit lehet tenni ellene? Kérlek segítsetek.
  • Tharus
    Sziasztok!

Valaki tudna linkelni egy működő no cable cracket és egy beüzemelés leírást? Mert már 1 órája próbálom csinálni, de semmi.
    Köszönöm.
  • Tharus
    Ok, köszi a gyors választ.
  • Mersant
    igen. en 6,3/3,5 atalakitoval hasznalom
  • Tharus
    Gondolom 3,5 ös dugóval.
  • Mersant
    line-in-be 1 atalakitoval
  • Tharus
    Sziasztok

No cable crakkel használnám a játékot, akkor a sima gitár kábelt hová kell bedugnom?
  • Teppik Amon
    Tényleg tök jó a játék :) Felfedeztem a return to castle choredead- et :D Meg az űrhajós lövöldözős is bejön!
    Ami hiányzik nekem, az a hangok gyakorlása, hogy melyik hang, hol van a fogólapon. (vagy csak nem találtam még meg?)

Szóval ajánlom mindenkinek, aki hezitálna :)
  • twi452
    Hátha valaki nem követi a dolgokat
    www.smithyanvil.com fórumon szaporodnak a custom dlc-k mint a gomba a 2014-hez is :)
  • Probatbicol
    Tegnap láttalak a listában, még mindig első vagy, gratula !
    Régebben is gitároztál, vagy ezzel kezdted?
  • Fehercsoki
    Alaplapi kártya 100% hogy nem csinál olyat, hogy 2 oktávval alacsonyabb hangokat továbbít a játék felé... Lehet 2en tolni igen, eredeti játékot crackelned kell ha DLCket akarsz belepakolni.
  • IGeyI
    Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, amiben a segítségeteket kérném:
    1. no cable crakkel használnám a játékot, de csak az alaplapi kártyát (Realtek HD) tudom működésre bírni, annak viszont olyan hangja van mintha vagy két oktávval lentebb lenne a hangolás (440Hz-es E-re van hangolva a gitárom), ezért a hangoláson nem is tudok túljutni. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
    2. van egy usb-s creative X-Fi Pro hangkártyám, azon viszont nincs hang se be se ki, akkor sem ha letiltom az alaplapit (16 bit 48khz-en sem). Rálehet venni valahogy hogy ezt a kártyát használja?
    3. (abban az esetben ha valamelyik hangkártyámat működésre tudom fogni) lehet olyat csinálni a játékban hogy line és mikrofon porton is csatlakozik egy-egy gitár és egyszerre ketten zúzni?
    4. eredeti játéknál belehet importálni a tört DLC-ket? mi történik olyankor, megmarad eredetiként a játék?

A válaszokat előre is köszönöm
  • Bercy #574
    Na ujrakalibraltam a gitart a jatekban es eltunt a zaj. Tune menuben az Y (xbox) megnyomva jon elo a kalibracio.
    Erdekes, hogy elotte ha megerintettem a hurokat, vagy a gitar barmely fem reszet, azaz foldeltem akkor nem volt zajos. Gondolom kalibracional a statikusan osszeszedett alapzajt kiszuri.

Koszonom a valaszokat megegyszer.
  • Bercy #573
    Koszonom a gyors valaszokat.
    Fehercsoki: Igen teljesen igazad van, mert csak bizonyos 'tune setup'-nal hallatszik ez nagyon (pl amit a jatek alapertelmezesben berak). Ami furcsa csak, hogy ez regebben (par hete van csak meg a jatek) nem volt tapasztalhato, csak tegnap este. Gondoltam mar, hogy esetleg valami mas elektronikus eszkoz (pl szomszed mikrosutoje :DDD ) altal keltett elektronikus zajokat szedi ossze.
    Megprobalom ujrakalibralni a jatekban a gitart ahogy twi452 irta. Koszonom a segitseget.
  • twi452
    újrakalibrálás a tuning első köre amikor kér, hogy pengesd amilyen hangosan tudod utána pedig némítsd el
    ezután jön a hangolás
    ezt a beállításokban bármikor újra el tudod végezni
    hátha segít
  • Fehercsoki
    Sok gain az alapzajt is felerősíti, ez teljesen normális, erre az egyetlen megoldás a zajzár.(egyébként amikor lefogod a húrokat és felemeled róla a kezed akkor is kicsit rezegnek/rezegteted őket, bár ez nem látszik, viszont sok gain esetében ezt is hallod)
  • Bercy #570
    Udv kedves jatekostarsak,
    Tegnap talalkoztam egy olyan problemaval, hogy a jatek (2014 es XBox verzio ) 'zajos'. Ha nem pengetem a hurokat akkor egy statikus zaj hallatszik. Ha lefogom a hurokat akkor ez a zaj elmulik de amint elengedem oket ismet jelentkezik. Direkt nagyon figyeltem, hogy ne rezegjenek a hurok amikor elengedem, ugyhogy biztos, hogy amikor lefogom oket akkor tulajdonkepp foldelem magamon keresztul a gitart es elmulik a zaj. Probaltam valtogatni a pickupok kozott, probalgattam a hangero es tune potmetereket is de nem jartam sikerrel. Sot a a gitart kihuzom de az USB vege bedugva marad akkor is hallhato egy eros zaj.

Mas Xbox (vagy akar PS, PC) tulajnal is jelentkezik a zaj ha a gitar nincs radugva? Van valami tippetek? Hogy lehet ujrakalibralni a gitart a jatekban (nem hangolni)?
  • TheBerzerker
    És ezt nem lehet kiküszöbölni? Én azt olvastam, hogy ez a HDMI miatt van. Ennél a játéknál meg azért nem bír olyan kulcs fontossággal a HDMI.
  • Bankihlaci
    Ahogy olvasgattam és ha jól értelmeztem boxon és a ps-n van a játéknak csúszása a pengetés és a hang megszólalása között ami rontja a játék élményt.
  • TheBerzerker
    Erre voltam kíváncsi, mert a boxon nekem nincs LIVE-om és nem is akarok. De akkor ezek szerint offline box-al tudok rendesen játszani.

Köszi a választ!
  • Fehercsoki
    Ezt nem tudom, de ha nincs neted akkor tudod crackelni és az eredeti kábellel játszhatsz.
  • TheBerzerker
    És kötelező a Uplay reg? Ez nethez van kötve vagy csak bepötyögöm a dobozban lévő kódot?
  • Fehercsoki
    A kábel ugyanaz minden platformon, Uplay regisztráció meg ingyenes.
  • TheBerzerker
    Lenne egy kérdésem. Most akarok nekiállni a dolognak és nagyon ne ugassatok le légszi ha hülyeséget kérdezek:)

Ha megveszek külön csak a kábelt, vagy mondjuk megveszem a játékot box-ra kábellel, azt tudom használni a PC verzióhoz is?

Másik meg, hogy olvastam, hogy kell Uplay regisztráció. Erre mindenképpen szükség van?
  • Fehercsoki
    Talán valaki a használt gitárját akarta eladni, és ő vette bele külön az EMG hangszedőket.
  • Bankihlaci
    Akkor azt hiszem valamit alaposan félre értettem.
    Úgy emlékeztem, hogy a gitárshop ibanez fórumon EMG hangszedőket írtak.

• ratgab
    Közeledünk az egy hetes időhöz a 60 napos challengeből. Minden nap nyomom minimum 1 órát.

Mai napon már néhány alkalommal egy-két akkord is sikeredett a játék szerint (na volt olyan, aminél görcsöt kapott a kezem akkor se tudtam lefogni).

Számokat is próbálgatom, egyelőre csupán 60-70%-ban tudom őket lejátszani, de azért néha már fel-fel vált nehezebb fokozatban némelyik.

Ami még mindig abszolút nem megy az a sustain például és minden ehhez társuló hasonló mozdulat.

Alakulunk mint púpos gyerek a prés alatt, de még mindig rengeteget kell fejlődnöm (rájöttem, hogy minél szabályosabb a kéztartás annál könnyebben alakulnak tisztává a hangok, ha pengetek. Első napi problémák pont ebből adódtak, hogy mindig torz hangok jöttek a gitárból, ami egyrészt a görcsös lefogás miatt van, másrészt a rossz tartás miatt... Persze biztos most se tartom még megfelelően a szerkezetet, de most már azért néha tényleg gitár hangok csendülnek fel).

Hosszú menet lesz ez mire értelmesen el tudok majd pötyögni egyszerűbb dalokat. De élvezetes.
  • Fehercsoki
    Fos powersound hangszedők...
  • Bankihlaci
    Ha jól emléxem EMG hangszedők.
  • Bankihlaci
    Miért???
  • Fehercsoki
    Nem olyan jók azok a hangszedők...
  • Bankihlaci
    Tudom, hogy jó a Cort KX5, de valahogy a IBANEZ GRGR-212EX nagyon megfogott.Plusz két nagyon jó kis hangszedő van rajta.
  • gyurma78
    Na ezt is köszönöm, tetszik. Még úgyis van kb. két hét mire aktuális lesz, addig még gondolkodom:)
  • Fehercsoki
    Ennél sokkal jobb a Cort KX5 és olcsóbb is.
  • Bankihlaci
    Nekem ez volt a szívem vágya csak úgy alakult, hogy nem tudtam megvenni.
    http://www.muziker.hu/gitarok/elektromos-gitarok/superstrat-tipusu-elektromos-gitarok/p/18628-ibanez-GRGR-121EX-BKN