Rocksmith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Király😄 Gépigény? Itt elég fontos lenne a szaggatásmentesség😄
gyurma78
Tök laikus vagyok, ez az elsõ komolyabb gitárélményem. A játék nagyon jó, szórakoztató. Pc-re vettem meg, lag valamennyi van, de egyáltalán nem zavaró. Két napja tolom, és érzem, hogy fejlõdtem. Sokkalta jobban megy, mint elsõre. Csak ajánlani tudom.
Alap akkordokat jó párat megtanultam a Musztyból, viszont egy idõ után unalmas volt egy könyvbõl tanulni. A Rocksmith rendszere hangulatosabbnak, szórakoztatóbbnak tûnik. Ráadásul egy gityó+erõsítõ kombó nem lenne éppen olcsó és akkor még az egyéni hangzásokról nem is beszéltünk😄.
Azért kérdezném inkább a tapasztalatokat, de alig akad egy nyüves magyar fórum a játékból😄
Fehercsoki
Ja a képességeidhez, csak nagyon rosszul van megírva ez a rendszer, egy ideig túl könnyû aztán meg túl nehéz stb... Ha gitáriskolát már megtanultad akkor ez a játék nem sok újat fog mutatni... Inkább tanulj új technikákat a netrõl.

Muszty-Dobay Gitáriskolát már használtam, mert van egy akusztikus gitárom. A Rocksmith nem azért érdekel, mert ettõl aztán überkirályul megtanulok gityózni. Engem a a játék hangulata, praktikái érdekelnek, hiszen az akkordoktól kezdve nagyon sok mindent megmutat. Kizárólag saját magam szórakoztatása lenne a cél😊.
Mit takar, hogy hülyén méri fel mennyire gitározol jól? Úgy tudom a képességeidhez igazítja annak függvényében, hogy mennyire találod el a hangokat stb.
Fehercsoki
A minijátékok viszont jónak tûnnek.

Fehercsoki
Ha gitározni akarsz megtanulni akkor ennél jobb befektetés az Új Gitáriskola például, ez leginkább bohóckodni jó, sok kritika van már róla és mind egyetért abban hogy a játék hülyén méri fel hogy mennyire gitározol jól, tök más hangot hallasz mint amit játszol és inkább csak árt mint használ...

Fehercsoki
Viszont ha feltörik és használható lesz ASIO4All-al akkor nem lesz lag.

Fehercsoki
Nem tapasztalat és nem is következtetés.(már pár napja megjelent PC-re, szóval voltak akik tesztelték,és mivel abszolút semmilyen beállítási lehetõséget nem ad a játék nem is lehet rajta állítani) Játék közben nem zavaró, mivel a játék nem azt a hangot adja vissza amit lejátszol hanem amit hallani szeretnél😄 (de komolyan, elég gáz...) Amp mode-ban viszont zavaró, mivel ott azt hallod amit lejátszol.

Tapasztalat vagy csak következtetés?
Ha tapasztalat, akkor mennyire zavaró? Mert ha nagy csúszások vannak, akkor nem buli:S
Fehercsoki
Laggol PC-n is csak kevésbé, konzolon sem szûnik meg a gond ha nem HDMI kábellel használod, mindenképp laggolni fog, maximum nem lesz annyira észrevehetõ. Csak azzal a kábellel mûködik amit a játékhoz adnak, de remélem hogy feltörik, mert az a kábel szar.

Hellósztok!
Aki megvette pcre a játékot, nem tapasztalt laggot, mint a Gamestarosok a ps3-as verzióval?
Illetve kell-e valami spéci hangkártya a játékhoz?
Törölt felhasználó
Hangolás nélkül el sem engedi kezdeni a játékot. Engem már kimondottan idegesít hogy minden szám elõtt teszteli, hogy be van-e hangolva a gitár. Beállításokban nem találtam olyan opciót, ahol ezt ki lehetne lõnni 😞
Fehercsoki
Igen, mivel olyan nehézre állítja a számot hogy el tudd játszani, nem a teljes számot játszod el ezzel csak nagyon kis töredékét, az ujjad meg sokáig fájni is fog, csoda hogy ilyen sokáig bírtad.(esetleg nincs rendesen behangolva a gitárod?)

gyurma78
Na megjött a kicsike végre, nyomtam is vele kapásból egy jó 3 órát. Most úgy fáj a bal mutatóujjam, mint a fene😊
Gondolom a technikám még picit hiányos😊 Egyébként egész jól megy úgy érzem. Nyilván nincsenek még kimaxolva a számok, de már 20-50% között mozognak, sõt van ami még jobban. Eddig nagyon tetszik.
Fehercsoki
Mind1 úgyis lesz valami hack amivel használható lesz igazi hangkártyákkal is.

Fehercsoki
Aha szóval csak a saját kábelével lehet használni?:S

Mersant
demot mar 1 ideje le lehet tolteni steamrol, de kabel hijan SEMMI nem mukodik, szal sok ertelme volt kiadni 😊 gondoltam meglehet nezni benne ezt-azt, a program felepiteset, zeneket, barmit, de nem...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Fehercsoki
Hát akkor elvileg holnap megjelenik.

Törölt felhasználó
Ha nem HDMI-vel kötöd össze, akkor nincs lag. Erre figyelmeztetnek a játékhoz adott képes leírásban is.
Fehercsoki
Az alapvetõ probléma hogy a cucc nem támogatja az ASIO-t.(és ez konzolokra tudtommal nincs is) Ha egy rendes hangkártyát használsz PC-vel(akár egy Guitar Linket) és azt a játék felismeri és használja akkor valószínûleg ezt a problémát ki lehet küszöbölni.

Fehercsoki
Játék közben nem veszed észre, mivel bármit is játszol le kijavítja neked és a jó hangokat játssza le, amp modeban viszont elég feltûnõ.

Na meséljetek, mi a helyzet ezzel a laggal? Ha ez így mûködik ahogy a videóban volt, akkor gyakorlatilag használhatatlan. Csak náluk volt valami gebasz?
gyurma78
Király, akkor mûködik a dolog.
Ez meg most jött:Gamestar Rocksmith teszt
Törölt felhasználó
Haladok-haladok 😊 Már kezd nehezebb lenni, és néha bele is bukok, de próbálkozom. Már vannak kedvenc zenék, amikben a visszatérõ dallamok már fejbõl mennek, és ez nekem nagy haladás.

A minijáték nagyon bejön 😊 Az segít eligazodni a gitáron, most arra feküdtem rá.
Fehercsoki
Hát, ránézésre látszik hogy csak 1 hangszedõ van benne, és ez is pont a hídi hangszedõ. Röviden: ezen a gitáron(és a másik kettõn is amit írtam) ugyanaz a gagyi hídi hangszedõ van amit semmire sem lehet használni, a nyaki viszont egész jól szól. Tényleg semmire nem jó az a hídi hangszedõ, még tisztán is szarul szól, torzítás viszont teljesen megöli. Tapasztalatból írom, mivel 2 évig Epiphone LP Special 2 gitárom volt.

gyurma78
Akkor így jártam😞 Visszamondani már nem fogom a rendelésem, majd max karácsonyra meglepem magam egy jobb cuccal, ezt pedig megkapja valaki a családból😊 Amúgy mi a baj vele?
Fehercsoki
Kezdésre sem jó, átbaszás az egész, csak a játék miatt tudják eladni a gitárt. Mondom ugyanennyiért sokkal jobb gitárok vannak. Persze gyõzködni nem foglak, ha akarod dobd ki a pénzed az ablakon...

gyurma78
Elhiszem, hogy nem a legjobb gitár a LP Junior, de kezdésnek talán megfelel. Amióta elõrendelhetõ a cucc meg is rendeltem a komplett gitár csomagot, ahhoz pedig ezt adják. Majd ha megtanulok valamennyire játszani rajta, akkor veszek egy jobbat.
Fehercsoki
Ugyanennyiért szerintem legjobb Epiphone SG Special vagy ha mindenképp LP-t akarsz akkor Epiphone Les Paul Special II.

Fehercsoki
NE vegyél LP Juniort, pénzkidobás az a gitár, hidd el, ennyiért sokkal jobbak is vannak, márkán belül is! Tanuláshoz pedig ne videót kezdj el másolni mert annak semmi értelme, van egy könyv, Új Gitáriskola a neve, vedd meg vagy szerezd be ahogy tudod és abból tanulj, nagyon alaposan elmagyaráz mindent.

gyurma78
A gyakorlással nincs is baj, tudom, hogy nem leszek egyik percrõl a másikra Van Halen, iszonyat kemény munka kell hozzá. Van egy akusztikus gitárom és youtube-on nézegettem a kezdõ videókat, próbáltam lejátszani amit látok. Néha ment is, de amikor bejött egy új húr, akkor azért zavarba jöttem😊 Amúgy valahogy túl nagy nekem ez a gitár, remélem a Les Paul Juniorral jobban fog menni a dolog.
Fehercsoki
Ne várj csodát, ugyanannyit kell gyakorolnod ezzel is mint nélküle kéne, csak ezzel talán kicsit szívesebben veszed a kezedbe a gitárt, bár szerintem az elején is jó gitározni, sok új dolgot tanulsz meg és ez jó érzés.

gyurma78
Na hogy haladsz? Fejlõdtél valamennyit? Én sem gitároztam még életemben, ettõl várom a csodát😊
Fehercsoki
"Scale Runner focuses on teaching scale patterns. It is useful for music writers."

"Harmonically Challenged is a "Simon says" type of game where the player repeats a series of harmonics"

Ezek a minijátékok érdekesnek tûnnek!

Törölt felhasználó
Viszont a magyar Store szokás szerint jó drágán méri õket, 900 ft/darab
jah akkor jo 😊 kösz kösz
Törölt felhasználó
Már most elérhetõ elég sok DLC, lásd #55
helosztok. azt akartam csak meg tudni, hogy majd lesznek új számok is a játékban ? vagy van egy adott track list és kész. amúgy én a pc- re akarom majd megvenni : ))
Fehercsoki
Na errõl a márkáról még nem hallottam😄 Biztos jó😄

Törölt felhasználó
Látod ennyire értek hozzá 😊
Ilyet vettem :
Fehercsoki
Nincs alap gitár, sok féle gitár van különbözõ árakon.

Törölt felhasználó
Amúgy is meg akartam tanulni, de a Rocksmith kimondottan jól jött.
Amúgy egyenlõre sima alp gitárom van, amíg nem tudok normálisan játszani felesleges drága cuccot venni 😞
Fehercsoki
Csak a Rocksmith miatt vettél gitárt?

Fehercsoki
Milyen gitárod van?

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
Olyan értelmes véleményt nem tudok mondani, mert életemben sosem gitároztam, pár hete kezdtem el gyakorló videókat nézni, de még nagyon béna vagyok hozzá 😞

De eddig tetszik, az amatõr fokozat is nehéz még, de rengeteg lehetõség van benne, szerintem max. a profik tudnak majd belekötni.
Fehercsoki
Na és milyen a játék? Fõleg az érdekelne hogy mennyire gagyi az erõsítõ szimulátor része.

Törölt felhasználó
Már elhasználtam 😊
Fehercsoki
Látszik a DLC kódod a képen😊