Rocksmith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vagy próbáld meg lehúzni a felvételi hangerõt a hangkártyán
nálam így van pl.

a lejátszási hang azért van lehúzva mert így nem hallom simán a gitár hangját csak az effektezett hangot amit a játék ad ki 😊

ha meg sípol nagyon akkor lehet, hogy belekeveri a sztereó keverõt, azzal begerjed ugye mint az állat 😊
Semmi, csak hatalmas gerjedés. A neten meg egy normális magyar tutot se lehet találni hozzá.
Fehercsoki
Guitar Rig-ben tekerd fel max-ra a zajszûrõt, felül középen egy "potméter", dB-ben van megadva az értéke, kb. 90ig lehet feltekerni. Gate a neve GR-ben.

Mondjuk most meg teljesen elromlott valami, emrt próbálkoztam a guitar riget mûködésre bírni (sikertelenül😞 ), jelenleg csak fülrepesztõ sípolás van amp módban...
Franc, összegyûjtök egy erõsítõre egyszer már...
Fehercsoki
Recsegés is normális lehet egy ilyen gagyi játéknál(azaz rossz a hangminõség, meg az ampokat is kb. 5 perc alatt dobták össze) meg ki tudja milyen hangkártyánál.

Fehercsoki
De amúgy szerintem csak nem tompítod eléggé(egyáltalán nem) a húrokat.

Fehercsoki
Tehát ha egyáltalán nem is nyúlsz hozzá akkor elkezd sípolni? Mert az a gerjedés. Ha érzékeny arra hogy hozzáérsz a húrokhoz az normális. Ha megbököd kicsit a nyakat akkor annak is lesz hangja. Rakj be zajszûrõt vagy csökkentsd a gain-t, vagy válassz másik erõsítõ modellt.

Félreértesz, irreálisan gerjed és recseg és nem azért, mert amp módban rosszul állítom be. Egébként epi special 2es les paul, anno nekem ajánlottad😄. Tompítani meg nem lehet, mert anélkül is gerjed, mint állat. Az RS audiónl esetleg van erre beállítás? Vagy a hangkarimnál kellene valamit állítani?
Fehercsoki
Mióta gitározol és milyen gitárod van? Vedd lentebb a gain-t esetleg. Az elektromos gitár az már csak egy ilyen érzékeny szerkezet, egyébként a húrokat tompítani is kéne ha már nem kell hogy rezegjenek, és ez a te dolgod.

Hali!
Hogy lehet a gerjedést orvosolni? Ugyanis, ha picit hozzáérek a húrhoz, már elkezd zengeni, gerjedni és AMP módban kb lehetetlen vele gyakorolni mert összemosódik a hangzás :S
fecska
na úgy csináltam meg hogy gitárból D.I.-be onnan keverõbe, keverõ monitorról meg line inbe természetesen 192KHz-n 24 biten, legjobb hangminõsége, ugyan olyan szarul szól minden gitárommal 😄
de legalább nem dobálja el a jelet 😄

Fehercsoki
Hát én nem tudom hogy mit linkeltem😄 Szedd le NoCableDLC cracket cs.rin.run Rocksmith topicjából és kösd át mikrofon bemenetre.(és a line int meg tiltsd le) Én próbáltam line in és mic bemenettel is és nekem alapból mind a kettõvel jó volt. Hang 48 Khz 16 bitre van állítva? Meg mindenféle cucc ki van kapcsolva amit tudhat a hangkártyád? Pl. zajszûrés meg jelerõsítés meg ilyenek.

fecska
integrált b, line in és az a .7z crack van fent amit te linkeltél még anno mediafire-rõl

Fehercsoki
Milyen bemenetbe dugtad? LineIn vagy Mic?

Fehercsoki
Pedig elvileg ezért dobálja el a jelet, legújabb crack van fent?(NoCableDLC néven rakták fel) Integrált hangkártyába kötötted be a gitárt?

fecska
hát nekem nem ez a probléma nem állított semmit el a jelszinten

fecska
ok kipróbálom köszi!

Fehercsoki
A legjobb ha ilyenkor escapet nyomsz, lerakod a játékot tálcára, és felhúzod a hangerõt és folytatod tovább. Nekem nem jött elõ ez a probléma, nálam a játék nem állítgatja a hangerõt.

Fehercsoki
Már írtam, de itt van újra: ilyenkor az van, hogy a játék átállítja a hangerõt, ez a hangerõ a saját kábelével megfelelõ lenne de más hangkártyáknál baj lehet vele, ezért ilyenkor mindig vagy visszaállítod a hangerõt vagy megakadályozod a játékot abban hogy szabadon állítgassa.(természetesen a mikrofon/bemenet hangerejére gondolok)

fecska
jah és igen átállította monora a tübbi IN meg le van tiltva

fecska
Miért van az h játszok egy eventet, és a szám felénél elkezdi nem érzékelni a hangokat? de mindig más helyenvan amikor az elsõ számnál van amikor a másodiknál, és bármit játszok nem érzékel semmit...

raczger
Na meg van a hiba oka, én voltam a hülye, mert basszgitár volt kiválasztva, de ez csak szólóra lett megcsinálva, ezért csak abban a listában van.

Fehercsoki
Ha crackelted akkor mûködnie kell...

raczger
Costum DLC importálása külön módon zajlik, vagy ugyanúgy csak a Content mappába másoljam be, mint a hivatalos DLC-ket? Metallica - Nothing Else Matters-t szeretném betenni, eddig nem jött össze, összes többi, hivatalos DLC pack már megy, ez még sajnos nem. Ötlet?

Fehercsoki
De észreveszed, mert még egy kezdõ is hallja ha rosszul csinálja.

Mersant
ilyen technikai dolgokra ertettem mint pl. 3 hurt kell pengetni de csak kettot sikerul a nagy kapkodasban 😊, vagy nyujtasnal nem nyújtom meg elegge akkor nem fogadja el. es ezeket magamtol nem veszem eszre mert nem tudok gitarozni, viszont igy hogy a program ravilagitott a hibakra odafigyelek es probalom helyesen megtanulni. mar amennyire tolem tellik...😊

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Fehercsoki
Ja csak szarul ad visszajelzést...És nem is nagyon hallatszik ha elbaszod. Alapokból meg van amit elmagyaráz van amit nem.

Mersant
a jatek azert jo, mert aki meg nem latott gitart, fogalma sincs mit hogyan annak mindent elmagyaraz. tudod gyakorolni a dolgokat es latod hogy jol csinaltad e vagy sem. aztan ha az alapok mar mennek, tudod mit miert, hogyan kell csinalni, akkor valoban sokkal egyszerubb tabbol tanulni, de a technikakat gyakorolni jo, mert ugye ad visszajelzest.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Fehercsoki
Hát persze, RS hangzása jó szar, csak hasonlít az adott számhoz, erõsítõn valósághûbb hangja lenne, jobb lenne azt hallgatni az biztos, de nem hasonlítana annyira a számhoz, hacsak nem egy modellezõ erõsítõd van amin össze tudod magadnak dobni azt a hangzást és persze a gitárod is megfelelõ. Szóval mondjuk nem 20ks stratod meg 10ks erõsítõd van. Amúgy számokat tabról tanulj ne RS-bõl, RS inkább arra van hogy elindítson a gitározás útján, de szerintem kb. 10 óra játék után már érdemesebb tab-ról tanulni, pl. Nirvana solok meg egyszerûbb számok ha gondolod majd írok párat. Nekem az elején tetszett a RS, de elég hamar ráuntam.

Prince of Máté
Jah oké ez ilyen alap dolog akkor, csak nem tudtam 😄
Akkor így viszont elég egyértelmû mit mikor kell csinálni 😊
Még annyi kérdésem van, hogyha megtanulok egy számot rocksmithben teljesen, és utána rákötném a gitárt egy erõsítõre akkor az teljesen máshogy szólna?

Fehercsoki
😄😄😄

Nyilván azt a húrt pengeted amelyiket lefogod, de ezeket az elején tisztázza a játék.

Prince of Máté
Évek óta szeretnék megtanulni gitározni, ez a Rocksmith eléggé motiváló 😊
Nézegettem videókat róla, az világos, hogy mutatja mikor melyik húrt kell lefogni, de azt nem vettem észre, hogy mutatná-e melyik húrt kell pengetni? Vagy hogy van ez?

Fehercsoki
És milyen így a gitár hangja?

nemtudja valaki hol találom a mentéseimet a játék mapájában? ujra akarom rakni a gépet és nemakarom helvesszenek am entések.
Sziasztok!

Akinek eldobja a jelet a következõ a megoldás (Nálam mûködött!)!

Telepítés, Crackelés+Nocable crack (Ezzel indítani),Hangkártya frissítés, Line in bemenetbe dugtam max hangerõn (a jobb oldali hangerõt levettem 0-ra, így elvileg mono a jel), többi eszközt letiltottam!
Ezek után egyszer sem dobta el a jelet! Elõtte állandóan szám közbe, mivel a mic-bemenetbõl próbáltam!
Fehercsoki
Amúgy ez meg pc topic szóval gtfo konzol kérdésekkel.

Fehercsoki
Az editor nem, viszont elvileg konzolos formátumban is el lehet õket menteni viszont még senkinek sem mûködött, meg hát le is szarják és igazuk is van.

Fehercsoki
Szerinted?

A Custom Song Editor x360-ra is elérhetõ?

Fehercsoki
Kint van az összes PCs hivatalos DLC(TP😎 plusz jönnek sorban a custom számok amit egyébként bárki tud készíteni mert nagyon egyszerûen kezelhetõ kis programot írtak.

köszönöm 😊
Fehercsoki
Ezekhez a szettekhez is van ám hangoló, de amúgy elég egyszerû dolog.

köszönöm
Mersant
a jatek mindenben segit, mindent elmagyaraz. nyelvtudas nem art hozza.

Azt kérdezném még, hogy a gitár hangolásában segít a Ps3-konzol, vagy azt külön kell elvégezni/elvégeztetni?
Köszönöm szépen a választ 😊
Fehercsoki
Strato szett
Superstrato szett
LP szett
Ibanez szett

Az elsõ jó kezdésre, a többi meg akár késõbb is, jó pár évre elég, attól függ mennyit akarsz rá költeni, de persze mindig benne van a pakliban, hogy annyira nem fogja érdekelni a gitár és nem is használja. Szerintem gitározáshoz egy ilyen szett+esetleg gitártanár vagy gitáriskola nevû könyv a legjobb, ha meg a játék a cél akkor a legolcsóbb elektromos gitár plusz Rocksmith.(de szerintem vegyél szettet és a rocksmitht meg töltsd le nem kell kábel mûködik úgyis ha csak simán bedugod a gépbe a gitárt 200 ftos átalakítóval, meg amúgy nagy átbaszás mert van benne 30 szám és azokból mondjuk 80%-át ha nem szívesen játszaná a fiad akkor máris megunta a játékot és lerakta a gitárt)

Fehercsoki
Játék szempontjából mind1, mivel a játékban már úgysem jön ki a gitár hangja, illetve azt hallod amit játszol de a játék telirakja effektekkel(illetve még a gitár hangját is szimulálja) szóval valószínûleg minden gitárból ugyanolyan hangot hoz ki a játék, persze késõbb ha erõsítõvel is használni akarod akkor ott meglepõ lehet hogy milyen gagyi is valójában a gitár. Ha olcsó gitárt akarsz akkor vegyél valami stratocaster copyt, akár használtan is(pl. Harley Benton, erõsítõvel együtt már 30k-ért is van tök újan és jó az is), ha meg rá akarsz költeni akár 37 ezret akkor Epiphone Les Paul Special 2 vagy SG Special.(ezeknek már a hangjuk is jó, erõsítõn is, egy ilyen gitár akár 5 évig is elég lehet, persze attól függ milyen gyorsan fejlõdik a fiad, de ha magától nem akar gitározni akkor a játék miatt sem biztos hogy fog, mert a kezdeti újdonság után már annyira nem érdekes, engem nem köt le a játék, jobb tabból tanulni, én erõsítõt jobban szeretem)

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!
Most írok elõször, laikus vagyok, szeretnék kérdezni tõletek.
Van egy 14-éves fiam, nagyon szeret játszani a Guitar Hero játékkal, és arra gondoltam karácsonyra meglepem ezzel az újabbal.
Kérdéseim a következõk lennének.
Azt írja a Rocksmith promo, bármilyen elektromos gitár jó a játékhoz. Van különbség a hangzás tekintetében egy jó és egy gagyi gitár között, vagy teljesen mindegy mert úgy is a PS-konzol rendeli hozzá az adott hangot?
Láttam az egyik nagykereskedõnél elektromos gitárt 18000-ért, azt mondja kínai, semmi egyebet nem tud róla. Ez is megfelel a játékhoz, vagy nem szabad foglalkoznom vele?
Néztem egy másik fajtát is, ezt már hangszerboltban - Cruzer ST-200 (37000.-), errõl mi a véleményetek.
További szép napot!
fecska
oké köszi 😊