72
-
#72 Ja a particionálást a clockworkmod recovery után érdemes, hogy tudd egyből telepíteni a másik romot, az alapon csak factory resetet lehet. -
#71 Én felraktam amúgy egy olyat, hogy live dmesg lite, ez az android töltést kicseréli ilyen "élő dmesg" figyelőre, mint a linuxoknál (azért tettem fel, hogy hátha kiderül belőle, mi kurja el a rendszert), na azóta nincs probléma.
LauncherPro -t javaslom még felrakni, nagyon gyors és fasza. -
#70 Hát, a partícionálást (gen2-es gyári készülék esetén) ez alapján sikerült megcsinálnom.
Sokféle leírás van egyébként, nekem így összeollózva sikerült összehoznom végül.
Rootolás: Z4root -al (első lépés)
Clockworkmod recovery flashelése: Rom Manager Premium (torrentről :-S ).
Utána meg már ez alapján, First Strike rom nálam bevált.
Valamiért nekem eleinte elég sokszor halt be az egész (újraindításkor), többször csináltam restoret, de valószínűleg a smb server, vagy az ftp szerver vagy valamelyik nemkívánatos alkalmazás tett be neki. Időnként érdemes egy backupot csinálni a recoveryben, hogy ha elszáll lehessen visszaállítani :S
Lekopogom, mostmár egy jóideje tökéletesen megy, újraindításkor is elindul, és most is teli van pakolva mindenfélével. -
#69 Nincs valahol egy leírás erről? Valami egyszerű szájba rágós. Barátomnak van egy ilyen ZTE-je nagy szivacs az egész a gyári szofttal. -
#68 Mondjuk Wozniak utoljára tán 78-ban volt belsős :) -
#67 Kivéve azt a kellően nagy százalékot akinek eleve itunesban van az összes zenéje rendszerezve, karbantartva. Úgy USA nagy részének... -
M2 #66 Már látom, hogy te simán csak hülye vagy, azoknak meg egyik gyártó se csinál telefont. -
#65 Miliószor lezajlik ez az apple vs android vita, de a konklúzió végülis mindig ugyan az.
Apple termékek: stabil, gyors, kevesebb igénytelen vagy használhatatlan alkalmazás, viszont erősen korlátozott és drága
Android: kevésbé stabil (nekem már kellett párszor restore-t csinálni, clockworkmoddal szerencsére tudok backupolni), több alkalmazás (az alkalmazásoknak több "joga" van a rendszerben, pláne root esetén), sokkal több mindent meg lehet oldani, mint jailbreakelt apple telókon.
Én személy szerint nem bántam meg, hogy egy ZTE Blade telót vettem, habár igazából úgy lett jól használható, hogy sikerült átpartícionálni, és 2.2 helyére felrakni egy 2.3.7-es (cyanogen7) romot. Viszont ez szerintem NEM az Android hibája, hanem a ZTE-é, hogy nem volt képes a frissítéseket biztosítani ehhez is.
Tehát itt érdemes mindenfélét baszakodni vele, de ez nem is az az árkategória azthiszem, amit össze lehetne hasonlítani mással. (34e-ért kártyafüggetlenül). -
caius marius #64 Gigalike! :) -
usersg #63 "Ez a Wozniak kajak bolond."
Ezt szeretem az almafanokban.... Negatív kritikát még akkor sem fogadnak el a kedvencükről, ha azt egy belsős, a termékeket és a céget tökéletesen ismerő fejes mondja ki. Inkább lebolondozod, mint elfogadd a véleményét, ami jóval megalapozottabb, mint egy átlag almafelhasználóé.
Egyébként sem azt mondta hogy "szar", hanem azt, hogy vannak elmaradásai bizonyos területeken a konkurenshez képest. Azért ez nem olyan nagy tragédia, hogy az egyszeri alma user vonat elé vesse magát.... -
coolbboy83 #62 Hát ez valóban igazán komoly probléma.... -
#61 Pl rámásolni egy mp3-at az iTunes-os géped nélkül úgy hogy le lehessen játszani a gyári lejátszóból? Szerintem ez az emberiség 99,999% -át érinti... -
#60 "Szinte semmilyen komolyabb dologra nincs megoldás iOS-en, tapasztalat, 1 évet szoptam vele, jailbreak-kel is egy szenvedés volt..."
Hát nem tudom milyen "komolyabb" dolgot akarsz telefonon csinálni amire nem találsz megoldást. Elhiszem, hogy van ilyen csak akkor te is hidd el, hogy ez az emberiség 0.001%-át érinti. A többire van megoldás hidd el. -
#59 Ezekre egy tetszőleges függetlenül 10 ezres butafón is tökéletesen jó... Egy okostelefon ennél több. Illetve több kellene, hogy legyen, iOS-en alig több, kevesebb lehetőség van az iOS-ben, mint egy J2ME-s low-end szutykon....
A Note amúgy félig tablet, direkt ilyen baromi nagy... Telefonnak én olyat azért nem vennék, egy 4,3" körüli S II még belefér, a 4,65" Galaxy Nexus az már kicsit határeset, afelé viszont nem mennék... Viszont 4.0" alá sem mennék, így az összes iPhone alapból kiesett... De ott még a kijelzővel van a legkisebb gondom, az iOS-en vérzik el igazából az egész dolog... -
coolbboy83 #58 Mert milyen nagyon komoly dolgot kell tudni egy ilyen tenyér méretű szarnak ? Ezek arra jók, hogy mail + facebook, fotózása immel-ámmal, zenét hallgatni ilyenek... csoda hogy lehet velük telefonálni...
1-2 napig működő akkuval meg menjen mindegyik a francba...
Egyik sem külömb a másiknál, az Apple legalább össze van rakva, de csarébe drága persze... az újonnan megjelent pingpong ütő méretű szaroknak meg semmi értelme, ilyen a Galaxy Note is... nem kényelmes stb... nem tudom, de szerintem ezeket vacak telefonokat sokan felfúják !!! Ezek veddmeg+ dobd el fosok !!! -
tucky1 #57 Azért mert Te nem találtál megoldást, nem a többi vásárló a hülye, vagy ahogy írtad 1 bites agyú.
Másoknak jó.., ami nekem kellett el tudtam rajta végezni, androidon is így van, csak ez a rendszer ahhoz képest olyan mintha még csak tesztverziós valami lenne, de wp7-hez képest is. Én nem igazán díjazom, ha 1000Mhz-en a hétköznapi tevékenységeim közben képes belassulni, legalább annyira mint a lassan 5éves 350Mhz körüli ősalma.. közel 3szoros sebesség papíron mást mutat. Ezért nem is értek sok embert,akik jönnek a sablonszövegekkel, bár 80%-uk max képen láttak iphone-t. Nem vagyok elfogult én kipróbálok mindent és utána döntök, köv gép lehet wp7 lesz, de nem kell az androidos telefonoknak mindenáron jobbnak lenniük mondjuk az i4-nél, nekem elég lenne, ha olcsóbban tényleg azt is nyújtanák.. Mindenki tudja mi a fontos neki, és olyant vesz. Pl Attól hogy te suzukival jársz, még nem lesz hülyébb nálad az, aki bmw-vel. -
#56 Szinte semmilyen komolyabb dologra nincs megoldás iOS-en, tapasztalat, 1 évet szoptam vele, jailbreak-kel is egy szenvedés volt... -
#55 Ez az egyik legnagyobb baromság amit itt olvastam... Windows-on is zavar hogy a többszáz féle gyártó alkatrészeiből bármilyen gépen futhat a programod? Ennél kevés pozitívabb dolog van, a platformfüggőség minden csak nem előny... -
M2 #54 "A fejlesztők könnyebben jelentethetik meg az Android Marketen az alkalmazásaikat."
Elhiszem, de engem megőrjítene, hogy nem tudom milyen készüléken, milyen paraméterekkel fogják használni az appomat, húszféle készüléket megvenni meg se pénzem se időm, és akkor arról még nem is beszéltem, hogy sok androidos cucc kényszerből leragad a régebbi verzióknál. -
kvp #53 "De még akár egy macska is el tud szórakozni vele lásd youtube ;) bár neki már vannak korlátai."
Macska igen, 5-6 eves gyerek igen. Apple user _nem_. -
tucky1 #52 Na te is nagyon képben vagy :) -
tucky1 #51 Már bocs, de az Android is legalább olyan bolondbiztos mint az IOS, Maemo, WP7. 5-6 éves srácok minden gond nélkül használják rajta ami kell nekik, ez tapasztalat. De még akár egy macska is el tud szórakozni vele lásd youtube ;) bár neki már vannak korlátai. -
caius marius #50 Azért vicces látni a fanatikus szifon rajongók kétségbeesett próbálkozásait, ahogy pròbálják mentegetni a rendszerüket, amit még a gazdija is lefikáz. :-) -
kvp #49 Nem igazan ertem az embereknek miert nem mukodnek a dolgok, bar tobbnyire a felhasznaloban van a hiba, mert nem tudja mit akar es azt hogyan kell megcsinalni. A bolondbiztos rendszerekrol (lasd apple) pedig csak annyit, hogy ha egy rendszert ugy terveznek, hogy idiotak is tudjak hasznalni, akkor vegul csak ok fogjak.
Ahogy manapsag az atlag ember nem all neki piszkalni az autojat, ugy nem all neki piszkalni a telefonjat sem. Es autobol is olyat vesz, amirol tudja, hogy jol mukodik. Ahogy a francia autokra nem jellemzo az uzembiztossag, ugy a zte telefonokra sem. Ellenben egy jobb japan auto vagy telefon nagyjabol jol fog mukodni, csak olyan modellt kell valasztani, ami megfelel az elvarasoknak. Ez mind az autokra, mind az asztali szamitogepekre, mind a telefonokra igaz.
Egyebkent mivel en alapbol abbol elek, hogy mernokkent kulonbozo rendszereket piszkalok (fejlesztek rajuk), ezert otthon nem feltetlen teszem ugyanezt. Persze attol meg pl. irok programokat sajat celra android-ra, de nem fogok mindenfele hazibarkacs kernel-eket felrakni. Kineztem egy stabil os verziot, megneztem milyen hardverek vannak amik gyarilag ilyennel jonnek, majd ezek kozzul kivalasztottam azt ami a felhasznalas szempontjabol tudasra es minosegre megfelelt es ki tudtam fizetni.
Anno a ford t modell azert volt jo, mert ugyan buta volt, de legalabb olcso. Az apple ellenben sikeresen elterjesztett jopar buta de legalabb draga keszuleket. Ez annak koszonheto, hogy mas cegeknel a fejleszteseket mernokok vegzik, ezert a termekek jo resze magasabb intelligenciat tetelez fel a vasarlokrol mint az atlag. Az apple atrakta a fejlesztes iranyitasat a fejltesztoktol a designer-ekhez es a marketingesekhez es ha nekik jo valami, akkor nalluk butabb vasarlo mar nem nagyon szokott lenni. Ez gazdasagilag jo huzas volt es mint kiderult az embereknek tetszik.
Viszont Wozniak mernok. O mindig a legjobbat kereste es ha nem talalt, akkor keszitett. Igy szuletett az apple 1 is. Viszont ezek a talalmanyok nem atlag embereknek keszulnek. Az android is valami hasonlo, mint ahogy a windows nagy baja is ez a 'mernokok altal mernokoknek' szemlelet, ami legjobban egyebkent a linux-ra jellemzo. -
#48 Még véletlen sem a DOS korszakra gondoltam akkor még egyszerűek voltak a dolgok.
Felesleges belemagyaráznod hülyeséget pontosan tudod, hogy miről beszélek. -
Yv@n #47 "Vagy! Aki 20+ éve szopik a PC-vel..."
Izé...véletlenül sem lehet, hogy az illető ostoba? :)
DOS korszakban parancssorban valóban nem volt rózsás a helyzet, de azóta van szinesfilm is...túlléptünk ezen. :)
Azért manapság a számitógép használata nem igényel voodoomágiát. Ha az ember akarja magát szopatni, akkor persze a lehetőség megvan rá, de pl a nitrogén
hűtéses tuningot ne tekintsük üzemszerű használatnak, szóval ne az extrém kivételekből induljunk ki. -
#46 Egyelőre én is elég sokat problémázok a telómmal (nekem 3 hete van meg a ZTE Bladem kb.). Én a first strike nevü romot tettem föl, először beállítottam egy stabil alapot a megfelelő alkalmazásokkal (számológépek, szótár, pdf olvasó, jól beálított menü, stb.), backupoltam. Ha bármi gond van, akkor csak restore, 5 perc és működik rendesen, bár az addigi telepítgetések elvesznek persze. Ezután jöhet a buherászás. :D
Egyébként az nekem is teljesen érthetetlen, pl. ZTE Blade esetén, a főzött rommal majdnem duplaannyi ideig bírja az aksival, gyorsabb, sokkal több minden elindul rajta. De miért nem így jön gyárilag... (ja ráadásul független a teló) -
llaszlo #45 Az applefannál már csak a kukadroidfan a rosszabb. Mert kukadroidfannak lenni menő ahogy az applet szidni is. Szóval ne várj sokat tőlük. Elég gáz, hogy a droidnál így kezdődik a használat.
0. pont: Tegyél rá főzött romot.
Lassan 3 éve már eleget sz@ptam a droiddal meg 3 telefonnal. Ennyit használtam huzamosabban. A következő tuti nem az lesz. Össze sem tudom számolni, hogy hány rommal szívtam, akár egy sima frissítés miatt is volt, hogy egy napig használhatatlan volt a teló.
Nagy nehezen találtam normális főzött romot és most már elfogadható szinten működik. -
#44 Ez a szocializáció miatt van. Nekem iphone 3G óta iphone.om van. Haver androidos telefonján két perc alatt eltévedek és tök logikátlannak tűnik az egész. Elhiszem, hogy fordítva is ugyanez a helyzet. -
#43 Én ezt el is ismertem már, hogy pont a hülyebarát tetszik benne. Fiatal koromban az volt a hobbim, hogy a Pc-t buheráltam napokig teszteltem újabb és újabb hardvereket. Ma már nem nyúlok a számítógépemhez. Kompletten veszem, ha baja van akkor hívom a szerelő havert és nézze meg. A telefonnal is ez van. Nem akarok forumokat túrni meg tesztelgetni. Nekem menjen betonbiztosan még ha "korlátolt" akkor is. Ha meg ráadásul ennek a korlátnak én nem látom a határait (pont azért mert nem akarok buherálni és mindenre van egy app), akkor meg mi gondom lenne? -
sarpba #42 Androidon (1,5 éve sgs) szocializálódott felhasználóként nekem furcsa az IOS. (nem rossz, más...) Mostanság nap mint nap megfordul a kezemben egy 4s egy ismerősöm jóvoltából (mivel nem ért hozzá engem kér mindig, hogy segítsek neki). Nagyon rendben van a 4s, de pl. már találtam pár programot, ami korrektebb Androidon. /pill egy jut eszembe Actionvoip kliens, de nem ez volt az egyetlen. Szóval a sok "szemét" android alkalmazás közt is vannak gyöngyszemek. -
tucky1 #41 Szigorúan gyári párti vagyok mindenben :). Ezért is idegesít ha valami gyárilag ótvar, és kereshetem a programokat. sgs1 gyári rom gingerbread. Lehet csak engem idegesít ez a hibajelenség, te már megszoktad, persze bevált programoknál kevésbé van gond.
Skynniman: szinte mindenre van megoldás IOS-n is, és nem nagyobb meló mint romokkal szórakozni (mondjuk processzort tuningolgatni talán nem lehet, szar ügy vérpistikéknek).. de a legtöbb embernek mókerálás nélkül is tökéletes az eladásokat nézve, és hidd el ők sem hülyébbek mint te, azért mert azt veszik. -
cateran #40 Ez mondjuk igy igaz:) Imadom ekezni az Applet es a fanjait (a hardver miatt foleg) de hands down, az iOS nagyon hulyebarat es ez miatt konnyen kezelheto (es itt a hulyebarat -bar pejorativnak hangzik- de pozitiv jellemzes szeretne lenni:P)
De ettol meg tularazott "szar":P -
H3nG #39 Apple market tényleg bosszantó néha. Visszadobják ha szerintük nem elég részletes a leírás. ha nem jó az ikon ha kicsit ha nagy ha pixeles. Androidnál viszont amit a telefon megeszik azt a market is :)
Az hogy androidon sok a szemét azért van mert sok az app is és ez a nagy szabadság néha káosszal jár. Sztem egyértelmű a különbség akit érdekel kicsit a technikai háttere és azt ki is akarja használni vegyen androidot szép sokszínű és erős telefonok(a facebookhoz nem kell erős telefon). Természetesen mindennapi használatra is megfelel csak arra teljesen felesleges százezreket kiadni vannak olcsóbb verziói de azoktól ne várjunk csodát. Akinek viszont van egy rahedli pénze akar egy csinos telefont ami nem laggol és minden amit csak megtalál app siman fut rajta vegyen applet. Van erre is sok app nagyja fizetős de akinek van miből az jobban jár ezzel. iOS-en rengeteg korlátozás van. Főleg kapcsolatok terén(bluetooth stb). És a fejlesztése is elég körülményes(objC től a hideg futkározik a hátamon...)
Én ha veszek androidot veszek de ez gondolom fejlesztőként egyértelmű. Az meg hogy a felhasználónak épp a melyik lesz nyerő. Inkább a techikai oldal felé indulnak el vagy inkább a külcsíny és a marketing felé majd eldől.
Én csak remélem hogy egy sokszínűbb egyszerűbben fejleszthető és könnyebben publikálható android lesz :) -
#38 "Hátha az okozza a problémádat!" Ez a "hátha" nem volt elég határozott. Az én ZTE Bladem 2.2 -es gyári androiddal alig volt valami, amit el tudott indítani. Romcsere óta ezzel nincs problémám, van mondjuk más szopás, de legalább meg lehet oldani. ^.^ -
#37 Jah és blútúszon sem tudtál empéhármat küldeni a barátod telefonnyára. -
#36 "Valószínűleg aki még életében nem használt számítógépet annak bejön az iOS, viszont normális felhasználásra egyértelműen az android rendszer kényelmesebb és használhatóbb"
Vagy! Aki 20+ éve szopik a PC-vel annak egyértelműen bejön az iOS hiszen NORMÁLIS felhasználásra egyértelműen az iOS rendszer a kényelmesebb és használhatóbb. -
#35 Na megjött megint az antialma trollok királya :)
-
hurkaur #34 es megint az androidosok jonne ide bizonygatni, hogy nekik jobb a telefonjuk... hihetetlen gaz :D -
#32 ""Android-on pedig kb mindent meg lehet csinálni" , de úgy állítod be, mintha IOS-el nem így lenne. "
Óriási tévedés. Nem úgy állítom be, hanem kimondom a tényt, miszerint ez így van. Mit nem tudtam megcsinálni rajta? Egész nap sorolhatnám, de nincs rá időm. Elég legyen egy olyan példa anélkül hogy mélyebben beleásnék, nem lehetett rá felmásolni egy szaros mp3-at sem a szemét iTunes nélkül... És az is csak akkor működött, ha a saját gépemen lévő iTunes-ról akarom, különben mindent le akar hozzá törölni... Ennél kevés alapvetőbb dolgot várok el egy telefontól, és ez még ezen is elfeküdt... Inkább felsorolom, hogy mit tudtam rajta megcsinálni, mert az egy sokkal rövidebb lista...
Tudtam rajta primitív programokat futtatni... Noha ezeknél a J2ME-s 10 éves legalja telefonomon is több lehetőség volt, mert ott például a programok el tudták érni a fájlrendszert, iOS-en pedig ez önmagában is megoldhatatlan probléma...