25
  • freemanone
    #25
    Oké! Nem akarok flamewar-ba kezdeni, annak nincs értelme, jogos bocsi. :)
    Viszont, igen biztosan arról beszélek. A dx9 meglejenítés sem volt kihasználva teljesen, és az XP-s normális DX10 használ bizonyos hívásokat azokból amiket nem használtak annó, mindenféle teljesítmény visszaesésre hivatkozva, ami kb kamu volt, hogy jöhessen az új dx... szal a lényeg h alap DX9-es játék dx9 kihasználtsága kb 70%, viszont a DX10-DX9 fordító használatával ez felmegy 80-90% környékére. Így tudnám sematikusan leírni a lényeget. De valós DX10 megjelenítés nincs. Itt egyébként kernel problémák jönnek be a képbe. Meg lehetne csinálni, de M$-éknél mindig is a pénz dominált.

    OFF...!
  • hdo
    #24
    Ehehe, újabb játék max grafikán 3 éve elérhető PC alkatrészekkel! :D

    Imádom a konzolokat! Soha ne jöjjön ki új! :D
  • narumon
    #23
    "A konzolokat tényleg felesleges szidni. Én 15+ éve játszom PC-n, de emellett beszereztem egy xbox-ot is."

    Egyetértek.
  • narumon
    #22
    "Ha ellenben nem arra szar konzolra készítik, akkor nagyobb hangsúlyt kaphatna a taktikus csata, s nem csak a piff-puff-bumm-durr."

    Csak akkor azt nem Mass Effectnek hívnák. Ez a játék tökéletes elegye az akciónak a taktikának és a kalandnak. Pont megfelelő az arány.
  • Reg5
    #21
    Nem kell évente új gépet venni, és a Win7 se zabálja fel a rendszert, hacsak tele nem szemeteled. Laptop meg alapvetően nem játékra van.
  • vg
    #20
    Én konzol pári vagyok anyagiak miatt, de tudod az újabb videókártyákon már van hdmi kimenet és így simán ki lehet tenni plazmára vagy lcd tv-re, valódi 1080-as felbontásban(persze ha jó hardware adott), és így sokkal jobb minőséget elérve mint a jelenlegi konzolok ugyanazon a tv-n. Sőt, meg fogsz lepődni, PC-re is van vezeték nélküli kontroller, és az új játékok támogatják is, tehát alapvetően badarság amit írsz. Akinek van pénze nyomja PC-n, akinek nincs/nem akarja gépfejlesztésre költeni, az nyomja konzolon, úgyis kb egy árban lesz a játék.
  • Bhalage
    #19
    najo roszul fejeztem ki magam megprobalom meg 1x:
    szerintem azert ilyen "alacsony" a gepigenye, mert kurvara ugyanaz lesz mint xboxon ami mara egy elavult platform es ez bizony alaposan korlatozza a lehetosegeket.

    de ilyen xbox "konzolport"kent (eroteljesen macskakormok kozott, hisz azert eleg klassz volt ME1 es ME2 nem az az igenytelen port erzes) is megallja a helyet, ugyanis nem a szepsege adja a jatekelmenyt, hanem a story szereplok, zene es ugy teljes az egesz.
  • Buco
    #18
    A konzolokat tényleg felesleges szidni. Én 15+ éve játszom PC-n, de emellett beszereztem egy xbox-ot is. A konzol igazából sokkal kényelmesebb: nem kötelező a telepítés, nem kell bajlódni a driverekkel, service pack-kel. Nem kell megtalálni az optimális grafikai beállításokat, felbontást, a játék nem szaggat, az erőforrások pont ki vannak járatva. A kontroller nagy előnye, hogy karosszékben játszható, nem kell hozzá asztal, más kérdés, hogy egy FPS vagy stratégia ezerszer jobb egérrel (szerintem)...
    Ne felejtsük el, hogy a "computer game" mint iparág a konzoloknak köszönhetően nőtte ki magát ekkorára, a 10 éves gyerek is be tudja tenni a lemezt a playstation-be, nem kell hozzá "operációs rendszert konfigurálni" vagy "húzni a procit". Ennek köszönhető, hogy a "játék" már nem "geek kiváltság", hanem a fiatal generációk által teljesen elfogadott szórakozási forma.

    A PC-s gépigények normalizálódása relatív kérdés. Csupán arról van szó, hogy a jelenlegi konzol generáció teljesítménye határozza meg a játékok erőforrásigényét, értelemszerűen ez visszahat a PC-s gépigényekre is. Persze ez rossz optimalizációval minden el lehet kúrni... :)
    Majd ha kijön az új konzolgeneráció, hirtelen megugrik a PC-s gépigény is, de addig én örülök, hogy a 4 éves gépemmel vígan tudok játszani!
  • amitakartok
    #17
    Arra nem vennék mérget ugyanis nekem tényleg javított a grafikai minőségen. Biztos, hogy ugyanarról beszélünk?


    Ki a rákot érdekel, hány éves az XP?! Felőlem lehet akár 120 is, én akkor is ezt használom ha nekem ez jön be. Lényeg az, hogy megy és nem zabálja meg a fél gépet rendszerkövetelmény címén. Tudod, van akinek nincs lóvéja évente új gépet venni (3 éves laptopon nem lehet játszani Win7 mellett) és egyetlen játék miatt nem vagyok hajlandó konzolt venni.

    Inkább hagyjuk az "XP szar mert régi" témájú morgolódást mert csak flamewar lesz belőle.
  • Seth
    #16
    Az ilyen elvakult kommentek okán szoktam elgondolkozni azon, hogy ha a konzolok nem léteznének,akkor vajon csak kiváló, mindenki igényét kielégítő játékok készülnének e, és a "konzolos" játékstílusok kialakultak volna-e ?
  • Kindred Blades
    #15
    Ha ellenben nem arra szar konzolra készítik, akkor nagyobb hangsúlyt kaphatna a taktikus csata, s nem csak a piff-puff-bumm-durr.
    Órákig sorolhatnánk az érveket mindkettő mellett.
  • freemanone
    #14
    Ismerem az XP-s "DX10"-et és csupán annyi a probléma vele, hogy a megjelenítés DX9-ben történik. Nem használ valós DX10 elemeket csupán átfordítja a DX10-es hívásokat DX9-esre így tudod futtatni a DX10 alapú játékokat. Viszont ez még mindig nem magyarázat az egyre inkább terjedő DX11-re. A 12 éves telefonodat is így élteted? Vagy a 12 éves hardvert? Esetleg a 12 éves TV-det? Vagy netán a 12 éves autódat? Persze a ház amiben laksz sem volt újraszigetelve, ablak cserélve stb 12 éve igaz? De talán a 12 évvel ezelőtti ruháidat is hordod nem?
  • IMYke2.0.0.0
    #13
    Pontosan.
    Az Unreal 2 és 3 motor tökéletesen optimalizálható a konzolokra és a PC-re is - ellenben sok más "menő" motorral, amivel külön kell szenvedni a portoláskor.
    [Elég megnézni, hogy az Unreal 3 motoros játékok konzolokon is honosíthatóbbak, mint a többi]
  • Carbine
    #12
    "mivel egy szar xbox port, ezert jo alacsony a gepigeny"

    GTA 4?? A "szar" portoknak épp hogy indokolatlanul magas szokott lenni a gépigénye.

    Ez még mindig ugyanaz az Unreal 3 engine, mint az első két részben. Ennek a motornak jó a kompatibilitása és a bővíthetősége. Eleve multiplatform barátnak készült.
  • amitakartok
    #11
    "xp-ben se dx10 se dx11 support nincs"

    Korrekció: HIVATALOS support nincs. Én is XP-t használok, mégis DX 10.0 van a gépen már három éve mert pár jóember hajlandó volt XP-re csinálni egy hekkelt verziót ami műxik is: nincs kékhalál, driverhiba, rajzolási hibák, hibaüzenetek, SEMMI. Persze csak azért van értelme, mert amúgy is DX10-es videokártyám van de így legalább a ME2-t is tudom full grafikán vinni.

    A probléma nem a DX-nél van. A Microsoft is anno amikor portolták a Halo 2-t PC-re, úgy konfigurálták be hogy XP-n ne legyen hajlandó elindulni, csak Vistán. Pedig semmi nincs a kódban, ami Vistát igényelne. Hasonlóképpen a HAWX elindul XP-n de a DX10 konfigurációs beállításainak kiíratását Vista SP1-hez köti, nem a gépen észlelt DX verzióhoz (bár ez utóbbi betudható lusta programozóknak is).
  • freemanone
    #10
    bullshit... xp-ben se dx10 se dx11 support nincs, így nagyon gyorsan ki fog hullani a játékosok körében aki még mindíg azt használja.

    Hoz_Hun: Bhalage nem az xbox360-at fikázta, hanem csupán közölte, hogy ez a game egy vacak PORTOLT game lesz pc-n.... innen az alacsony gépigény. Szövegértelmezés egyes. Vissza általánosba.
  • Hoz_Hun
    #9
    Ha azon a "szar" xboxon annak idején nem lett volna akkora siker meg se jelenik soha PC-re.

    De utálom a konzolfikázós hozzászólásokat.
  • Bhalage
    #8
    mivel egy szar xbox port, ezert jo alacsony a gepigeny
    ez persze nem a jatek hibaja mielott vki felreerti, ugyanis a ME kurva nagy sztori es jatek, en mar nagyon varom. like
  • koschwarz
    #7
    sokakknak meg a vista nem jött be. maradhatunk is abban, hogy a win7-éttel összehasonlítva csak egy bétaverzió, egy vadhajtás. az xp szolgált konkrétan 10 évet, R.I.P., a vista mennyit? kettőt? ma már senki nem vesz vistát, csak win7-et.

    egyébként biztos nem kell foglalkozni az xp-vel 2012-ben, de ha teljesen "indokolatlan" a dx10-et erőltetni egy játékba, akkor miért ne fusson rajta?
  • Seth
    #6
    Egy ezer éves engine-t talán már nem nehéz optimalizálni :D
  • n0k0m
    #5
    Mostanság megjelenő/megjelent játékok 95%-ának ez a valós gépigénye, csak valami hardvergyártói összeesküvésből baromságokat szoktak írni.
  • tomboy013
    #4
    Én nemsokkal azután hogy kijött a vista már váltottam arra is. Szerintem felesleges XP-vel foglalkozni 2012-ben. De ez csak egy vélemény mert nekem az XP nagyon nem jött be. Amúgy elég baráti a gépigény.
  • amitakartok
    #3
    Origintól eltekintve semmi új nincs a listában, ezen téren hozzák a formájukat. Nem is baj, ők legalább nem estek bele abba a csapdába, hogy ok nélkül kiveszik a WinXP támogatást (igen MS, felétek hunyorgok!). BioWare rulez.
  • JaSoN HuNTeR #2
    Igen.Mass Effect csapat, igen tudnak optimalizálni.
  • zsimborgo
    #1
    Na ez elég baráti.