Ötvös Tibor

A Mass Effect 3 gépigénye

Valentin napon jelenik meg a Mass Effect 3 demója, melynek bejelentése alkalmából a BioWare elárulta a játék minimális és ajánlott gépigényét is.

Minimum:
Windows XP SP3, Vista SP1, Win 7
1.8 GHz Intel Core 2 Duo processzor vagy ezzel egyenértékű AMD CPU
1GB RAM XP / 2GB RAM Vista és Win 7 alatt
15 GB szabad hely a merevlemezen
Videokártya: 256 MB RAM-os Pixel Shader 3.0 támogatással (NVIDIA 7900, ATI X1800 - az NVIDIA GeForce 9300, 8500, 8400, 8300 és az AMD/ATI Radeon HD3200, HD3300 és HD4350 nem megfelelő)

Ajánlott: Windows XP SP3, Vista SP1, Win 7
2.4 GHz Intel Core 2 Duo vagy ezzel egyenértékű AMD CPU
2GB RAM XP / 4GB RAM Vista és Win 7 alatt
15 GB szabad hely a merevlemezen
Videokártya: AMD/ATI Radeon HD 4850 512 MB vagy erősebb; NVidia GeForce 9800 GT 512 MB vagy erősebb

A Mass Effect 3 március 9-én jelenik meg és a futtatásához szükséges lesz egy Origin regisztráció is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • freemanone #25
  Oké! Nem akarok flamewar-ba kezdeni, annak nincs értelme, jogos bocsi. :)
  Viszont, igen biztosan arról beszélek. A dx9 meglejenítés sem volt kihasználva teljesen, és az XP-s normális DX10 használ bizonyos hívásokat azokból amiket nem használtak annó, mindenféle teljesítmény visszaesésre hivatkozva, ami kb kamu volt, hogy jöhessen az új dx... szal a lényeg h alap DX9-es játék dx9 kihasználtsága kb 70%, viszont a DX10-DX9 fordító használatával ez felmegy 80-90% környékére. Így tudnám sematikusan leírni a lényeget. De valós DX10 megjelenítés nincs. Itt egyébként kernel problémák jönnek be a képbe. Meg lehetne csinálni, de M$-éknél mindig is a pénz dominált.

  OFF...!
 • hdo #24
  Ehehe, újabb játék max grafikán 3 éve elérhető PC alkatrészekkel! :D

  Imádom a konzolokat! Soha ne jöjjön ki új! :D
 • narumon #23
  "A konzolokat tényleg felesleges szidni. Én 15+ éve játszom PC-n, de emellett beszereztem egy xbox-ot is."

  Egyetértek.
 • narumon #22
  "Ha ellenben nem arra szar konzolra készítik, akkor nagyobb hangsúlyt kaphatna a taktikus csata, s nem csak a piff-puff-bumm-durr."

  Csak akkor azt nem Mass Effectnek hívnák. Ez a játék tökéletes elegye az akciónak a taktikának és a kalandnak. Pont megfelelő az arány.
 • Reg5 #21
  Nem kell évente új gépet venni, és a Win7 se zabálja fel a rendszert, hacsak tele nem szemeteled. Laptop meg alapvetően nem játékra van.
 • vg #20
  Én konzol pári vagyok anyagiak miatt, de tudod az újabb videókártyákon már van hdmi kimenet és így simán ki lehet tenni plazmára vagy lcd tv-re, valódi 1080-as felbontásban(persze ha jó hardware adott), és így sokkal jobb minőséget elérve mint a jelenlegi konzolok ugyanazon a tv-n. Sőt, meg fogsz lepődni, PC-re is van vezeték nélküli kontroller, és az új játékok támogatják is, tehát alapvetően badarság amit írsz. Akinek van pénze nyomja PC-n, akinek nincs/nem akarja gépfejlesztésre költeni, az nyomja konzolon, úgyis kb egy árban lesz a játék.
 • Bhalage #19
  najo roszul fejeztem ki magam megprobalom meg 1x:
  szerintem azert ilyen "alacsony" a gepigenye, mert kurvara ugyanaz lesz mint xboxon ami mara egy elavult platform es ez bizony alaposan korlatozza a lehetosegeket.

  de ilyen xbox "konzolport"kent (eroteljesen macskakormok kozott, hisz azert eleg klassz volt ME1 es ME2 nem az az igenytelen port erzes) is megallja a helyet, ugyanis nem a szepsege adja a jatekelmenyt, hanem a story szereplok, zene es ugy teljes az egesz.
 • Buco #18
  A konzolokat tényleg felesleges szidni. Én 15+ éve játszom PC-n, de emellett beszereztem egy xbox-ot is. A konzol igazából sokkal kényelmesebb: nem kötelező a telepítés, nem kell bajlódni a driverekkel, service pack-kel. Nem kell megtalálni az optimális grafikai beállításokat, felbontást, a játék nem szaggat, az erőforrások pont ki vannak járatva. A kontroller nagy előnye, hogy karosszékben játszható, nem kell hozzá asztal, más kérdés, hogy egy FPS vagy stratégia ezerszer jobb egérrel (szerintem)...
  Ne felejtsük el, hogy a "computer game" mint iparág a konzoloknak köszönhetően nőtte ki magát ekkorára, a 10 éves gyerek is be tudja tenni a lemezt a playstation-be, nem kell hozzá "operációs rendszert konfigurálni" vagy "húzni a procit". Ennek köszönhető, hogy a "játék" már nem "geek kiváltság", hanem a fiatal generációk által teljesen elfogadott szórakozási forma.

  A PC-s gépigények normalizálódása relatív kérdés. Csupán arról van szó, hogy a jelenlegi konzol generáció teljesítménye határozza meg a játékok erőforrásigényét, értelemszerűen ez visszahat a PC-s gépigényekre is. Persze ez rossz optimalizációval minden el lehet kúrni... :)
  Majd ha kijön az új konzolgeneráció, hirtelen megugrik a PC-s gépigény is, de addig én örülök, hogy a 4 éves gépemmel vígan tudok játszani!
 • amitakartok #17
  Arra nem vennék mérget ugyanis nekem tényleg javított a grafikai minőségen. Biztos, hogy ugyanarról beszélünk?


  Ki a rákot érdekel, hány éves az XP?! Felőlem lehet akár 120 is, én akkor is ezt használom ha nekem ez jön be. Lényeg az, hogy megy és nem zabálja meg a fél gépet rendszerkövetelmény címén. Tudod, van akinek nincs lóvéja évente új gépet venni (3 éves laptopon nem lehet játszani Win7 mellett) és egyetlen játék miatt nem vagyok hajlandó konzolt venni.

  Inkább hagyjuk az "XP szar mert régi" témájú morgolódást mert csak flamewar lesz belőle.
 • Seth #16
  Az ilyen elvakult kommentek okán szoktam elgondolkozni azon, hogy ha a konzolok nem léteznének,akkor vajon csak kiváló, mindenki igényét kielégítő játékok készülnének e, és a "konzolos" játékstílusok kialakultak volna-e ?