39
  • Madve
    #39
    Látják, már gyakorlatilag azóta szó van róla, hogy Elop megkezdte romboló munkáját a Nokiánál, majd amikor csődközelbe került, szövetségre lépett a microsofttal. Az unió még adott is egy gyorssegélyt a kooperáció bejelentése előtti hónapokban.
    Itt az a kérdés, hogy a nokia részvényesei miért nem lépnek fel Elop ellen...

    "Az utolsót amit az igazi Nokia nagyjai állítottak elő birtoklom/N8/. "
    Én is, de egyébként az N9 az utolsó nagy, és a meego volt a nokia tervezett jövője a symbian után, csak közben ki lett nevezve az exmicrosoftos Elop, aki gyakorlatilag az N9-et meg sem akarta jelentetni, de végül csak gátolni tudta a terjedését.
    Elméletben most az első negyedévre lenne várható az N8 tényleges symbianos utódja Nokia Belle-el a fedélzeten, az még kérdés, hogy tényleg lesz-e belőle vmi...
  • Madve
    #38
    Szerintem meg az szja nem az egyetlen adónem amit befizetsz, azon túl még rengeteg pénzt beadsz az államkasszába, ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz meg mást is...
    A microsoft meg már többször bebizonyította, hogy ő ahhoz ért, hogy a szabadalmakkal keressen pénzt, és nem izgatja mások múltja..
    Azokkal a szabadalmakkal, amik a Nokia birtokában vannak el tudja lehetetleníteni a többi os-t létezését a piacon, vagy egyszerűen túl drágák lesznek, ő meg a wp-t kedvezményes áron terjesztheti. Nem először cselekedne így..
    Google meg éppen ilyesmitől félve vásárolja a szabadalmakat zsákszámra..
  • tomboy013
    #37
    Szerintem jobban tudom hogy mennyit adózom mint te, erről nem nyitnék vitát. A Nokia meg egy nagy márka minek szüntetné meg a Microsoft mikor fejős tehén is lehet belőle. Nagy és szép múltra tekint vissza az ilyet ő is hülye lenne felszámolni.
  • MR007
    #36
    Én zenész vagyok nem értek ezekhez, csak megyek az orrom után. Amit írsz mások miért nem látják?
    Világ életemben Nokia telóim voltak, az elsőt kivéve. Az utolsót amit az igazi Nokia nagyjai állítottak elő birtoklom/N8/. Megvan az előd is ami csalódás volt(N97)utólag. Szerinted van még vki nagykutya /pl.Damian Denning/ aki nem adta fel, hogy lesz még jó Symbian teló, olyan ami aztán odaüt ahová kell? Amit nem ezek a végrehajtók állítanak össze. Gondolom ők azért nem alszanak és nézik tétlen mi folyik a házuk táján.
  • Madve
    #35
    Microsoft eddig sem gyártott hardvert, eztán sem valószínű, hogy fog. Bármelyik céget felvásárolta eddig, azt csak a bejegyzett szabadalmak megszerzéséért tette, a céget meg felszámolta. Nokiának elég komoly gyűjteménye van ezekből. Minek microsoftnak a nokia, amikor szinte az összes nagyobb gyártó gyárt wp-s telefont? Neki a szabadalmak kellenek, hogy a többi mobil os-t szénné perelje..
    De ha továbbra is gyártana, akkor sincs szüksége a nokia szoftveres részlegeire, elvégre azt ő állítja elő, magyarul kb fele bagázst akkor is leépíti, és a bevételt is viszi..

    "Mellesleg a keresetem 16 százalákát adózom jelen pillanatban" - szerinted...
  • tomboy013
    #34
    És az hogy egy cégnek más lesz a tulajdonosa miért jelenti azt hogy a gyáraikat felszámolják. Attól megy tovább a termelés ugyanúgy tovább nem kell embereket elbocsájtani. Az már más tészta ha szarul megy a cég és gyárak szünnek meg. De szerintem a WP elterjedésével épp ellenkező lesz a helyzet. Mellesleg a keresetem 16 százalákát adózom jelen pillanatban le egyéni vállalkozóként(egyetem mellett) úgyhogy nem ez az ami drasztikusan meg fog érinteni, de hidd el másnak sem egy mobilcég bukásából vannak a gondjai. Nem is ebből lesznek elhiheted.
  • MR007
    #33
    Majd lenyugszom a következő Nokiás hírig. Remélem egyhamar nem lesz semmi sem, mert jót sosem írnak.
  • Madve
    #32
    Nem, nem azt mondom, hogy bármelyik oszág is összezuhanna. De egy ekkora kiesés hatással lesz az euróra, ha finneknél pl hirtelen egy csomó ember az utcára kerül és még az ország bevétel kiesésével nem is számoltunk. Teszem azt az euró veszt egy százalékot az értékéből, mégha ideiglenesen is. Az unió szépen fizetget magyarországnak elég nagy összegeket magyarországnak euróban, legyen az kölcsön, támogatás, vagy egyéb jogcím, a lényeg, hogy mint be van tervezve szépen a költségvetésbe éves szinten. Ha egy százalékkal kevesebb jön azt már veszteségnek, vagy hiánynak fogják elszámolni, amit pótolni kell. Ehhez még hozzájön a magyarországi nokia gyárból elbocsátott embereknek kiutalt segély okozta hiány, ami megintcsak nem tervezett kiadás, és nem kevés emberről van szó, plusz az a bevételkiesés, amit a gyár fizetett adókban, és más egyéb módon közvetve, vagy közvetlenül. Na itt jön képbe ov, az új adók szülőatyja, aki ezt a hiányt majd mindenképpen pótolni akarja egy újabb adóval, vagy egy meglévő emelésével, merhát válság van, meg tartozás, esetleg megszüntet egy addig meglévő támogatást, vagy egyszerûen már a tizenkettik havi nyugdíjat nem fizeti ki. És itt jössz a képbe te, aki a nokia eladásán kárörvend, és amúgy is befizeted a kereseted közel hatvan százalékát az államkasszába különböző adókban, és más egyéb címeken, aki majd valamilyen jogcímen kifizeted ezt a hiányt. Egy mammutcégről van szó rengeteg alkalmazottal, és mocskos nagy bevétellel, és nem a sarki fûszeresről.
    Ennél jobban lebutítva már nem tudom elmagyarázni...
  • tomboy013
    #31
    Verheted is a fejed a falba
  • MR007
    #30
    -5
  • MR007
    #29
    +1
    Hát igen a kérdésnek több oldala is van.
  • tomboy013
    #28
    Szerintem nem a Nokia hiánya miatt fog összezuhanni az unió vagy Magyarország. Ahhoz hogy megfigyeljenek meg nem kell felvásárolni a Microsoftnak, szerintem így is meg vagyunk figyelve úgyhogy teljesen mindegy. Az üzleti életben az erősebb kutya baszik, most jelenleg a Microsoft, de később lehet őt fogja felvásárolni egy európai cég. Sose lehet tudni, szerintem felesleges ezen agyalni.
  • Madve
    #27
    Miután európai cégrl van szó, igenis érintett vagy benne, ha akarod, ha nem. Miután Magyarországon is van Nokia gyár, nem kevés állás érintett ebben ax ügyben, és nem kevés bevétele van belle az országnak is. És miután Finnország is az unió tagja, ha a Nokia (nem kicsi) bevétele egyszeren amerikában landol, akkor az érzdhet bevételben az unión belül is, aminek tagja vagyunk mi is. Ha nem vetted volna észre, Nokia már most is gyárt wp-s telefonokat, ehhez nem kell a microsoft tulajdonában lennie. És ha paranoiás lennél, akkor emlékeztetlek, hogy az eddig lehallgathatatlan skype-ot is lehallgathatóvá tette a microsoft alig 2 hónappal a felvásárlása után...
  • tomboy013
    #26
    Jut eszembe sanyicks hol a link arról hogy androidos cikknél nyavalygok? :D Csak a pofád járt ;)
  • tomboy013
    #25
    Engem baromira nem érdekel hogy mi lesz egy cég sorsa, nem az én cégem minek foglalkozzak vele. Engem annyi érdekel hogy jó telefont kapjak kézhez végül is tökmindegy ki gyártja. Nekem maga az oprendszer tetszik és régen elégedett voltam a Nokia minőségével. Ezt a kettőt ha összegyúrják akkor jó lesz. Felesleges erre rámenni hogy mi lesz szegény Nokia sorsa mert az általatok nem kedvelt cég kezei közé került. Ha elbukik elbukik majd jön más helyette.
  • MR007
    #24
    Korigálok. Kapható már náluk is az Asha, más nem is kell nekünk.
  • MR007
    #23
    Gondolod majd minket is bevesznek a felemelkedő országok listája közé és akkor jöhetnek a csodás Asha hozzánk is? Vagy valami hasonló. Hát az nagyon jó volna, várakozáson felüli. A Nokia cégtől nem is várunk mást, csak NEHOGY erőn felül keljen teljesítenie, célt kitűznie, mert akkor még a terroristák is szóba jöhetnek.

    Ja, hogy te normális Nokia alatt a Microsoft saját kezüleg készített Windows Phone mobilját tudod csak elképzelni. Ez szerintem nagyon beteges. És akkor hol is lesz a Nokia maga benne?
    A leépítés nem csak a Symbiant érinti, hanem a Nokia cég egésszét szép fokozatosan, hogy aztán eltünjön az egész a süllyesztőben mintha soha nem is létezett volna. Ez neked miért jó?
  • tomboy013
    #22
    Az lesz hogy kapunk végre normális Nokiákat nem úgy mint az elmúlt időszakban ;)
  • Major
    #21
    Most mi lesz velünk, a Sony is kivásárolta az Ericson-t SE-ből, Nokia az utolsó bástyáink egyike :)
  • tomboy013
    #20
    Linkelj már egy androidos cikket aminél ott vagyok, te magyarázol folyton a WP-hez kapcsolódó híreknél idióta :O Igénytelen az te vagy nem a WP :D
  • sanyicks
    #19
    Egyrészt a lényeg nem a wp7 igénytelensége és borzalmas mivolta volt, hanem amit az m$ megtesz hogy a fosait terjessze, másrészt pedig DE ott nyavajogsz minden androidos cikknél hogy szerinted milyen jó a wp7 és az android milyen szar. Harmadrész meg az ioshez képest is iszonyúan gagyi a wp7 ;)
  • DjDano
    #18
    Remélem ez csak egy bődületesen nagy kacsa, ha a Nokia ebbe belemegy akkor hihetetlenül nagyot csalódok bennük, fanatikusan szeretem a markát, de az MS már így is túl nagy befolyással bír, ráadásul kerékkötői a fejlődésnek a lassú szoftverfejlesztéssel ://
  • Madve
    #17
    Azzal nincs is baj, hogy adnak egy szép felületet, de azért a felhasználóbarátság jegyében nem kellene elbutítani őket, vagy lehetne bennük advanced mode is a beginner mellett. Mellékesen örülnék egy olyan lehetőségnek is, amivel az összes effektet ki lehetne herélni, mivel a megvételtől számított 2-3 hét után már amúgy is unalmasak, max. akkor lényeges, ha meg akarod mutatni vkinek, ha meg a lekapcsolással gyorsul a telefon, meg nyersz némi akkuidőt, akkor mindjárt van értelme is.
  • Madve
    #16
    Szerintem meg senki nem hasonlított itt össze egy mobil os-t sem a másikkal, felesleges elkezdeni arra van elég fórum, és a cikk sem erről szól. Ha nem tűnt fel, akkor olvasd el elejétől a végéig, ha meg már elolvastad, és úgy kommenteltél, akkor olvasd el még egyszer, aztán próbáld meg értelmezni. Ha nem megy, akkor kérdezz, segítünk...
  • tomboy013
    #15
    Sanyicks az egy dolog hogy te rossznak tartod a WP-t, én meg az androidot tartom annak mégsem nyavalyogtam még 1 androidos cikknél se hogy ilyen szar meg olyan szar. Nevetséges vagy. Sokkal felhasználóbarátabb a WP. Lehet itt ok nélkül szarozni csak értelme nincs ;)
  • sanyicks
    #14
    pluszban még az m$ 2 os-t is kinyírt ezzel, a symbiant és a meego-t is. Nem értem egyébként hogy a nokia részvényesek hogy nem követelték hogy küldjék e(l)lopot a picsába, bár lehet hogy kaptak kompenzációt az m$-től hogy nehogy beleköpjenek a levesbe.
  • sanyicks
    #13
    Igen ez várható volt, nem véletlenül tolták be elopot, ő volt a "trójai faló".
    Sajnos az m$ még soha sem tudott lefizetés, áron alul árulás, és ilyen belső fúrás nélkül sem elterjeszteni semmit, tehát normális etikus működéssel nem képes semmire. Nem véletlen mindig mindenben le van maradva, rá kell segíteni/kényszeríteni különben az emberek nem vennének egy m$ terméket sem.
    Most sajnos az egyetlen európai telefongyártó esett áldozatul annak hogy az m$ egy újabb csődtömeg termékét akarja mindenáron sikerre vinni. De remélhetőleg ha az m$ megveszi a nokia nem áll meg a lejtőn és tönkremegy az m$ wp7-es álmaival együtt, és megy a zune, silverlight mellé a kukába...
  • MR007
    #12
    Ez inkább Nokia hír mint Microsoftos. A Nokia jövőjéről szól. Még mindig nem tudsz olvasni. És sajnos engem keményen érinthet ha igaz.
    Semmi bajom ha szereted a WP telefonokat, van belőlük bőven minden gyártónál. De van olyan is ami csak itt kapható "még". És most nem csak a jelenre gondolok.
  • tomboy013
    #11
    Aki mást szeret meg másban hisz én azt üzenem neki hogy ne a Microsoftos hírhez jöjjön rinyálni ;) Egyébként teljesen jó rendszer a WP7, jó munkát végzett vele Microsoft. Van még rajta mit csiszolni az tény. Annak meg kifejezetten örülök hogy WP7.5-öt kapnak a Nokiák.
  • SanMaster
    #10
    Medve úr!
    Teljesen egyetértek Önnel!

    Látom, ahogy Elop letérdel Ballmer elött:
    - What is thy bidding my master?
    - You did a great job, my apprentice, now I have a new assignment for you... Blackberry...
  • Sequoyah
    #9
    Mivel az okostelefon tömegcikk lett, és nem csak az 'okosoknak' szól, ezért nyilván a felület a lényeg. Azaz hogy ezt az okosságot milyen könnyen emészthető formában adja az átlagfelhasználónak.
  • Madve
    #8
    +1
  • Madve
    #7
    Itt nem az os-ről beszélek. Szerintem egy f*s, de ez egyéni vélemény, manapság egy okostelefont nem az "okossága", hanem a felülete ad el...
    Itt arról van szó, hogy az egyetlen európai okostelefongyártót egy patent troll amerikai cég bekebelez...
  • MR007
    #6
    Helyette is. Megtanulhatnál olvasni! Ki beszélt itt rendszerről? És ha vki másban hisz, mást szeretne(Symbian,MeeGo) annak mit üzensz? Azt hogy megszoptad hehe.... Azt mondod eddig a Nokia miatt nem volt sikeres a WP? Nyisd már ki a szemed? Én már egy éve várom ezt sajnos.
    A Nokia azért nem sikeres, és azért nem szeretjük(vki mondja meg El(l)opnak),mert ő ott van!!! Miért csak a WP lehet sikeres?
  • jaspercry
    #5
    Én is megvenném,csak lóvé nincs rá
  • ProgServ
    #4
    Medve úr!
    Teljesen jó rendszer!
    Semmilyen más hulladékot nme vennék az Omnia 7-esem után.
    A Nokiák meg még jobbak lesznek. Hát inkább ez, mint egy Android.
  • tomboy013
    #3
    Király. Remélem lesz sok WP7.5-ös Nokia és lehet majd csemegézni.
  • MR007
    #2
    De meglepődtem!
  • Madve
    #1
    Remek... Elop bevégzi lassan küldetését, sikeresen tönkretette, és most a microsoftnak adja...