Eltünteti az eseményeket az időálca
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
- az elején belép a fény ebbe az árnyékolt részbe, majd kilép és ezt egy szempillantás alatt. ~vagy valami ilyesmi 😄
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Mivan? 😄
Erre mar szavakat se talal az ember.
szerintem
Attól hogy nem látod a hegy mögötti várost még létezik.
Attól hogy nem látod/hallod/érzed még létezhet.
Tovább megyek: Attól, hogy ma még valamit nem ismerünk - mert nem vagyunk képesek érzékelni - még létezhet, sõt nem vállalok nagy kockázatot annak kijelentésében, hogy létezik ilyen dolog. 😊 Pedig jelenleg _semmiképpen_ sem tudjuk megfigyelni.
Jelen esetben ez a tecsnológia az álcázásról szól. Nem veszi ki se a térbõl se az idõbõl. Kérdés hogy egyéb fizikai jellemzõket ezen az alapon lehet-e befolyásolni. De attól még ha nekimegyek kamionnal ütközni fog. Ha látom ha nem.
Ezért tartom szerencsétlennek eleve az ilyen szintû fizikai magyarázatokat.
Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Addig meg marad az elmélet. Könnyen lehet hogy nem idõt, csak fényt torzítottak de félreértették.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Idõhasadék... fizikailag még tán rendben is lenne de ez a megfogalmazás a nagyközönségnél mindjárt idõgépre asszociálást hozna.
Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.
Ez a félig elnyújtás félig sûrítés nem térben szól, hanem idõben.
Gondoljatok egy vonalzóra (az az egyenes izé sok vonalkával). Nos, minden egyes vonalka egy foton, és a vonalzó egy fénysugár. A fotonok a fénysugáron mennek az egyik irányba, ahol ott a te szemed. Normális esetben ezek szépen rendezetten mennek, és egyenlõ idõközönként jutnak a szemedbe, így látod az eseményt.
Viszont ha a köztük lévõ távolságot csökkented vagy növeled akkor úgy látod az eseményt, mintha gyorsabban vagy lassabban történne. De maga a fény ugyanolyan gyorsan halad! (Amúgy ez is "fordítási" hiba, az eredeti szövegben nincs szó lassításról/gyorsításról, csak sûrítésrõl/elnyújtásról)
Szóval ha ügyesen idõzíted a sûrítést/elnyújtást, akkor a szemlélõ számára olyan lesz az egész, mintha lelassulna az esemény, majd hirtelen "beleugrik a jelenbe". Mint amikor a géped nem bírja lejátszani a videót, az belassul, aztán egyszercsak ugrik egyet és normálisan folytatja.
Csak azt nem tudom elképzelni, hogy ezt a másodperc billiomod részénél hogyan képzelik többre növelni, ahhoz iszonyat mennyiségû fotont kéne besûríteni..
Igen, tudom, mielõtt válaszolnátok: bunkó okostojás vagyok, asziszem olyan hû de okos vagyok, pedig elkövetek egy csomó helyesírási hibát, és különbenis "haggyá békén köcsög!".
Azt írja hogy ha filmre vennél egy jelenetet a láthatatlan cuccal, az egyik képkockán sem látszik.
Összevetésként írja le, hogy egyik módszerrel az objektumot tûnteted el a képkockákról, a másikkal meg magukat a képkockákat távolítod el.
往前看同志
Ez, hogy van? Akkor mért nem látjuk szabad szemmel? Ha a fény kikerüli, akkor a kamerába sem jut róla be.
A másikat meg megsarkantyúzom, hogy magánál, a fénynél is gyorsabban menjen.
Így megy ez.
Lassan el kellene kezdeni kiszámolni az idõ múlásnak a sebességét is valakinek, nem?
😊
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?