XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Floaters are always considered to have at least Light cover even in the open or when flying, unless in proper cover and Flanked.
lehet flank-be kerültek, minden esetre szépen lekapta a Sniper mind a hármat..
gondoltam megemlítem, nehogy valaki azon morogjon, hogy neki miért csak egyet lõtt le a sniper
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valami kell meg hozza?
oké, köszi ismét, tudok mindent 😊
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
másik kérdésre? ki mennyire foglalkozik az alien befogdosással? én így elsõ gondolatra minden fajból 1 példányt próbálok meg elkapni
Egy országba csak egy mûholdat tudsz, de gondolom kontinensre gondoltál. 😊 Ha normálon játszol, akkor érdemes egy kontinensre összpontosítani, ami nem a bázisod kontinense, hogy megkapd a kontinensbónuszát. Ez pl dél, vagy észak amerika, vagy afrika trióból legyen valamelyik. De ha másik kontinens szimpatikusabb akkor azok is jók. Normálon nincs nagy jelentõsége 😊 Klasszikus nehézségben, meg célszerû a nagy pánik szinttel rendelkezõ országokra rakni, mivel ott jobban gyûlik a pánik. Persze ha jól alakulnak a dolgok és alacsony a pánik akkor megint csak kontinensbónuszra menni.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Magasabb nehézségeknél a pénz és havi scientist/engineer bevételen túl az igazi lényege a fellõtt mûholdaknak az, hogy csökkenti az adott országban a pánik szintet.
A játék szempontjából elég egy mindenbõl (nem minden fajta ellenfél fogható el, például a gépek nem sokkolhatóak és a pókszerû chrysalid sem), mert több nem ad plusz bónuszokat és nem is tárolódik el, nem lesz kutatható. Arra jó több idegen élve elfogása, hogy a náluk lévõ fegyver ilyenkor nem semmisül meg és megy a raktáradba. Ezt ugyan eladni nem tudod de ha például kell egy bizonyos fegyverbõl pár darab és pont olyan idegenek vannak a harctéren akkor nekiállhatsz ilyen módon spejzolni.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
- elkapni hogy érdemes: fajonként 1 példányt, vagy minél többet?
- szateliteket hogy lövöldözzem fel: 1 országba sokat, vagy sok országba 1-1et?
1 kérdés maradt: elkapás hogy? stunolós cuccal kell belelõni, és automatikusan "elkapódik"? vagy kell elõtte belesebezni?
2. Ki lehet hallgatni. Fejlesztéseket kapsz és így tudsz tovább menni.
3. Nem kell. A végén megkapod.
- snipernek ha megvan az a skillje, hogy bárkinek a látómezõjébe tud lõni, ott hogy számolódik a találati esély? érdemest ezt fejleszteni, vagy inkább a mozgás + lövés a jó?
- hogy mûködik az alienek elkapása? mire lesz jó?
- kell bármit gyûjtögetni a missziók közben? tehát pl. a hullákat kell lootolni? ha igen, hogyan?
köszi
Tulajdonképpen van 4 közvetlenül az UFO-khoz köthetõ, ismétlõdõ küldetés. Az egyik az abduction, a másik a lelõtt UFO kirámolása, a harmadik a landolt UFO kirámolása és végül a Terror elhárítás. Ezek fognak ismétlõdni kb ebben a sorrendben és gyakoriságben (tehát több abduction misszió lesz mint lelõhetõ UFo vagy leszállt Ufo levadászása).
Lényegében ezek a timesink feladatok.
Mindegyikhez tartozik egy idõkeret (általában 24-36 óra) amin belül ha nem indítod el a feladat elvégzését, akkor az eltûnik, nem teljesíthetõ és utána jönnek a negatív hatások (morál zuhanás a nehézségtõl függõ mértékben, majd pánik egyes országokban).
A landolt UFO felszállni nem fog, csak eltûnni, elfogó vadászt ráküldeni nem is tudsz, csak a skyranger-t a katonákkal. Amit meg lelõttél az már nem száll fel, csak eltûnik ha nem érsz oda idõben. 😊
Ezeken túl lesznek kb havi szinten egyszer feldobva council feladatok amik többnyire a kísérgetés, kimenekítés bomba hatástalanítás vagy irts ki minden rosszarcút kategória képviselõi. Ezek is idõlimitesek, de hátrány nem ér ha kihagyod ezeket, ám jelentõs bonuszok járnak a teljesítésükért (és többnyire elég egyszerûen teljesíthetõek is). Szóval feladat lesz és kényelmesen bevállalható mind.
Mindezeken túl még lesz 3 fix feladat ami a sztorihoz tartozik
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
May the force serve you well!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Soha nem halottam UFO újjáépítésrõl. Szerintem szimplán arról volt szó, hogy elõfordult olyan eset, hogy lelõtt UFO-nak semmi baja nem volt. Ritkán, de volt ilyen.
Azt vettem észre, hogy ha az embereket overwach-ba rakom és egy feldeítõvel felfedezem a terepet és szétrebben az idegenek, akkor senki nem lõ rájuk...sajna, pedig simán lõhetnének, de lehet én vagyok a béna...
Az egész 12 fõs egységbõl 1 emeberemnek volt psi képessége a többi teljesen tök. A psi képességek mitõl fejlõdnek?
Pl anno 20 eve volt, hogy direkt agyonlottem az ufot mar a levegobe, mert "lusta voltam" leszallni es kommandozni (de a penzt nem akartam bukni azzla, hogy le se szarom az ufot), de volt olyan, hogy direkt alig sebeztem az ufot a levegoben, hogy legyen foldi harc is. Vagy volt, hogy direkt nem mentem a roncs fele par napig, addigra a lelott ufot elkezdtek epitgetni es helyrehozni a szurkek, es igy tobb alapanyagot tudtam zsakmanyolni, mint egy kidolt falu ego roncsbol.
Na azert ilyesmi random "timesink" missziok remelem azert itt is vannak/lesznek, nem csak az a 15-20 misszio es csokolom.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”