XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval ne aggódj, nem lesz elfoglalva a katonák elõl semmi és igen, ha éppen olyan vágyad van akkor a 99 helyet feltöltheted katonákkal és robotokkal csak gyõzd pénzelni.
A barakkban helyet csak a felvett bakák és a a shiv-ek foglalnak (add össze a meglévõ mérnökök, tudósok és katonák számát majd nézd meg a barakkban elfoglalt helyek mennyiségét és látni fogod). Semmi más. A kutatók létszáma a research fülre bökve látható (alul ki lesz írva mikor bemész a kutatókhoz) és ugyanez a helyzet a mérnökökkel is csak ott az engineering részbe belépve lesz alulra kiírva a mennyiség. Nincs szálláshely igényük mint a régi ufok-ban ahol kellett living quarter és annak a helyeit egyszerre foglalták a katonák, kutatók és mérnökök.
A kulcs ha már ki van kutatva akkor már garantáltan ott lesznek a mutonok, de legkorábban akkor fognak feltûnni, ha már megkíséreltél elkapni egy élõ ufo commander kristály lényt.
A heavy minden támadására hatnak a perk bonuszok, így a rakétájára is. De ha jól emlékszem akkor a diszkosz (cyberdisk) talán hardened ketyere és így eleve mérsékli az õt érõ sebzéseket, szóval egy rakéta önmagában nem fogja lekapni, mert még 100%-os bonusszal is nagyobb a Hp mennyisége talán mint amit a rakéta sebezne (illetve a hardened státusz jelentette 2 pontos sebzés csökkentés miatt megússza a repülõ vacak).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Nekem 3-3 mûhely és labor van, 33 mérnökkel és 38 tudóssal.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Az a baj, hogy csóri heavy a legbénább lövész az egész játékban és az õ támadási érték fejlõdik a legvacakabb módon, így bizony nagyon gyakran mellé fog lõni (sajnos még magas találati esély mellett is õk azok akik a legtöbbször mellétrafálnak).
Az általad leírt helyzetet megmenthetné egy suppression-ös támadás a heavy részérõl. Ez sebezni nem fog, de ha a célpont megmozdulna akkor olyat kap az arcába hogy csak pislog majd (érdekes módon a suppression során leadott reaction shot szinte kivétel nélkül mindig talál, sokkal nagyobb találati pontosságot produkálva mint az elvárható lenne, fõleg mivel a reaction shot-okra eleve büntetés van).
A kulcsot kifejlesztettem, de még nem gyártottam le. Az elsõ játékban ennek közelébe sem kerültem, de már jött 2 muton a floaterek mellé. Tagnap kis híján szívrohamot kaptam, mikor ezek szembejöttek. Mondjuk az assaultos, dupla lövéses lézerpuskás emberek egyenként kifektettek 1-1 mutont. A Cyberdisc az, ami tényleg befosatós, de hála istennek vagy egy heavy, aki duplán üti õket. (Rakétára is hat a bónusz?)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami meg ilyenkor idegesítõ, ott áll a Heavy Colonel elõtt a brutal (nem tudom mi a neve pontosan), két kockára és csak annyi élete van, hogy a heavynek bele kéne csapnia. Hát nem Missed lesz a vége és beüti srácomat a betonba? Komolyan erre figyelhettek volna a készítõk, hogy gólyószóró vagy lézerszóró vagy akármivel 2 kockára egy böhöm óriást egy full rutinos katona ne Misseljen már mert ez egy vicc.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A mérnökök és tudósok száma nem csökkenti a barakk férõhelyekét, tehát nem számítanak bele abba az értékbe, nem veszik el a katonák elõl a helyet. Sõt semmi elõl nem vesznek el helyet. Már ha félre nem értettem a mondandódat.
Az ellenfél nem a te csapatodhoz, hanem az aktuális fejlettségi szintedhez és a sztoriban elért eredményeidhez állítja be az ellenfeleket (típusukat). Ha már ki van fejlesztve és le van gyártva a kulcs (tehát mehetnél az alien bázis pucolására) akkor már a tier 2-es léynek fognak elsõsorban jönni, tehát a muton, cyberdisk, drone trió lesz nagyobb számban (meg majd egy bizonyos helyen lesz sectoid commander), míg a tier 1-es dögök (sectoid, thin man, chrysalid, floater) ritkábban lesznek majd. Õk addig lesznek gyakoriak míg ki nem fejelszted a kristályt egy elfogott ufo fõnökbõl. Ez aktiválja lényegében a tier 2-es lények belépését a buliba.
Ha kifüstölöd az alien base-t akkor jön az utolsó tier, amiben muton berzerker, heavy floater is beszáll a buliba, míg végül majd feltûnnek a muton elit, sectopod és ethereal lények is (felfoghatóak tier 4-nek, szintén a sztoriban elért egy bizonyos eredmény után jönnek, bár talán az elit vagy a sectopod már elõbb lesz).
jumee28:
A patch ha jól emlékszem 13-án jött ki és 2 gigásra sikeredett. Ha ez elõtt töltötted le a programot és azóta nem frissült akkor még nincs rajta a patch.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
15-20 katona viszont elegnek tunik, bar a tokom ki van azzal, hogy a doktorok 24/7-ben meloznak, mert szegeny katonaim mindig felig hullakent jonnek haza. Ha valaki megussza karcolas nelkul, a kovetkezo misszion tuti bekap egy poisont vagy valami loves surolja, csak hogy o is kiessen par napra/hetre. Vagy csal a jatek, vagy en vagyok bena, vagy a noverkek olyan csinosak az gyengelkedon, hogy mindenki direkt oda akar bejutni... (bar ironmanben inkabb fekudjon az orvosoknal, mint haljon meg es jojjon helyette egy ujabb rookie "potyafrag" Jenkins...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A fent említett skill-en túl majd magasabb rangú sniper-ek választhatják a battle scanner perk-et is, aminél lényegében kidobnak egy pontra egy kütyüt, ami úgy funkcionál mint egy újabb, fix pontra letett karakter a látótávolság szempontjából. Így ugyanazt a szerepet tölti be mint ha egy embered lenne egy ponton és látná be a körülötte lévõ területet. Kombinálva a fent említett képességgel elérhetõ, hogy tiszta, nem blokkolt lõvonal esetén akár a pálya másik végébõl is odadurrantson a sniper.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Impossible + ironmanre szerintem ha szükséges az elején be fogok áldozni néhány kontinenst, mert egy jobb armor szükséges lesz, különben hiába még a full cover is néha, meg a lépésrõl-lépésre haladás. (legutóbb nekem is túlélte mind a 4 mukim a 0. küldetést, de a következõben már lutri, hog milyen pályát dob be mert ugye autosave van...
Ezért a skillért kell feláldozni azt, hogy egy lépés után még lõhessen.
(levettem a katonák vételárát 1 kreditre, vettem 90 darabot, a fiúkat kirúgtam, a lányokat meg megszelektáltam az elsõ küldi után, és a heavyket kirúgtam.)
Van egy 13 fõs nõi osztagom, akik csak kacsintanak az alienre, az meg elveszti a fejét <#alien2>#alien2>
ezt elsõre töltsd le, szükséges lehet, bár nem feltétlenül, ha nem indul a játék a \Binaries\Win32 könyvtárba dobd be, a gépednek megfelelõt
ezt is, ez viszont 100% -san kell, ebbe két fájl is lesz
egy hex editorral (pl. ezzel) a XComGame.exe és a XComGame.com fájlokban cseréld ki a kernel32.dll fájl nevet a zernel32.dll -re, azaz az elõzõ linkben említett fájl névre, figyelj a kisbetû, nagybetû érzékenység kikapcsolására (mert az exe -ben két helyen is lesz, a com -ba csak egy) tehát kernel32.dll - > zernel32.dll
a zernel és a mellette lévõ fájlt másold be a XComGame.exe mellé, azaz valahova a \Binaries\Win32 könyvtárba
...és elméletileg mûködik, ha eredeti példányod van, töréssel nem!
----------
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Pár ország elvesztése meg nem ver földhöz senkit. 😊 Nekem argentína és nigéria is kiesett elég korán. De a többiben most is 1-2es pánik szint van.
Itt jönnek be a képbe a satellitek - amikbõl érdemes tartalékot hagyni, szabad kapacitással, és azokat akkor bevetni ha egy kritikus ország pirosba van hó vége elõtt. Plusz ugye kaphatsz küldetéseket ahol nincs minusz (pl ufó lelövés, nekem normalon jópárat adott a tanács is), meg ahogy már elhangzott a bázis ostroma is ad -2t mindenütt.
Ezekkel együtt is, ha húzod az idõt (lásd "most mennék az alien base-re, csak mindig bejön valami, ahol lesérülnak katonáim.") akkor elkerülhetetlenül meg fogod szívni. Tudod, 3 kontinesn, minden küldetés után 2 minuszos és csak egy pluszos. Nincs idõ tökölésre.
leírhatnád hogyan kell, mert emiatt raktam win7-et, de ha elõbb tudom, de biztos felteszem....
vagy linket, mást is érdekelhet...
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Értem én hogy itt minden hozzászóló classikon meg impossiblen nyomja, én futottam egy kört classicon, és miután a stratégiai részben túl rohanósnak tartottam a játékot, levettem normalra. Szégyen-nem szégyen, nekem ez így pont jó, majd ha jól kiismerem és van kedvem feljebb teszem, javaslom te is inkább ezzel foglalkozz mint hogy telesírod a topikot. Ne haragudj meg de tényleg egy kicsit fárasztó vagy már.
Kaptam egy barátságos request-et most. Három alloy canon-ért adnak 1400 pénzt. Igaz semmi pénzem jelenleg, de lassan hónap vége. 😊
Érdekes, hogy az 50%os terror is "good"-nak számít, pedig azt hittem, hogy szar lesz. Három muton csapat berzerkerrel feltartott egy nagy épület elõtt, közben bent egy pók csapat rohangált fel alá és ölte a civileket. De kilencet sikerült így is megmentenem.
Ha folyamatosan így mûködik az abduction, hogy csak egynél csökken 1-2 ponttal a pánik és máshol EGYBÕL max lesz, akkor hogy a rákba lehet végigtolni? Mert eddig minden küldit megcsináltam és máris három ország hagyott el. USA felett van mûhold, Kanada felett lesz, Kanada már maxos terror levelen van, mikor elõtte minimumom volt. Egy abduction volt ott. Nem tudom, hogy mi értelme így a csíknak, minden egybõl maxra vágja...
Az volna a kérdésem, hogy amit én a steam-en keresztül megvettem és okt. 12-én letöltöttem/telepítettem az már tartalmazza az elsõ patch-et? Erre gondolok (steam weboldalról másolom be):
" Various visibility/hiding optimizations
Multiplayer text chat support (J to activate)
Mouse 4/5 will switch soldiers in the Barracks
ESC hides the movement grid if you do not want to commit to a move while it is activated
Squad Sight ability optimization
Fixed issue when equipping two grenades with Deep Pockets.
Fixed Rapid Fire sometimes consuming too much ammo.
SHIVs that are damaged will no longer become unusable.
Fixed some hangs/soft crashes in tactical combat.
Replaced software cursor with the operating system cursor to reduce lag and framerate dependence.
Fixed rendering bug which causes some soldier’s hair to appear as if it is rendering on top of environment fog.
1080p movies are now used at all times on the PC. "
Azért kérdem, mert a kamera rendszer és a különbözõ szintek megjelenítése, a szintkezelés még mindig nagyon szar.
(A Steam kliens még nem szólt, hogy talált volna hozzá patch-et)
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az ellenfél az én embereimhez igazítja a csapatát? Mert most adtam egy csapásra mindenkinek vértet és lézerfegyvert. Egybõl jött 4 muton, 1 cyberdisc, két drón és 3 thin man. Eddig egy nehézfiú sem jött, most egyõl ennyi...
Bázis Afrikába, kelleni fog a pénz.
------
0. pályára tippek (de más pályákra is jó):
Ha nem jó pályát kapsz ki, akkor annyiszor kezded újra, amíg nem kapsz valami használhatót (persze ez csak a nulladiknál játszható el...). Értsd: Autópálya -> restart, olyan kell ahol korbe tudsz futni az épuletek korul, esetleg felmenni a tetore.
Távolra ezen a pályán SOHA nem losz, csak kozvetlen kozelre, max. néhány mezo távolságra, pont leszarod mikor milyen találati arányt ír ki a game (a kesobbi pályákon is csak csínján a távolsági lovésekkel).
Természetesen mindig úgy mész, hogy 1 emberrel leléped a kékig, utána a kovetkezovel is mellé/mogé állsz (ha olyan a helyzet persze lehet koztuk néhány mezo távolság, de a lényeg hogy sose menj túl azon az embereden, amelyikkel legeloszor léptél az adott korben), aztán overwatch. Lehetoleg fal mellett mész, ahol nincsenek ablakok, vagy más full cover mogott, esetleg a pálya szélére rátapadva (ebben a sorrendben).
Ha 1 csoportnál tobb ellent látsz meg, akkor azonnal dash onnan az osszes embereddel, minél messzebbre. Ilyenkor máshonnan kell megkozeliteni oket, valamennyire szét fognak szóródni, esetleg visszaállnak "póker pózba".
Hásználd a gránátokat, és soha ne kockáztass olyan helyzeteket, hogy lesérul az az 1-3 idegen, és "majd kov korben kiszedem". Vagy :old meg oket, vagy inkább ne menj rájuk, ez utóbbi esetben megpróbálhatsz bemenni egy szobába, vagy felmászni a tetore, egy kis szerencsével utánad jon valamelyik.
Nekem a mostani játékomnál mindegyik emberem túlélte a 0. kuldetést.
-----
Ha megvan a kuldi, akkor sattelite, és weapon fragments, ha kikutattad, legyártani 4 scope-ot, hogy végre el is találják az embereid az ellent (ezután már autópálya, stb. is bevállalható)... Gránátok ekkor persze kuka.
Snipert felejtsd el.
Assault és Heavy lesz a core (ez utóbbi alkalmi snipernek is elmegy, foleg ha már megvan az alternatív rakétájuk is perk által).
Országok veszni fognak, elkerulhetetlen.
Természetesen az 5. és 6. embert is feloldani amint csak lehet.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ennyi kell a Colonel ranghoz. Kb most a duplája. Akkor kn 130-150 kill.
Így egy kicsit komolyabb. Nem lesz mindenki hamar Colonel.
Csak az officers központban ha kifejleszted a +25% Xp-s cuccot, akkor nõ a kill-ért kapható tapasztalati pont, amúgy fix érték (hogy mennyi az passz, de kb olyan 50-75 pont lehet már abból ítélve, hogy mennyi kill után lép szintet valaki). Mondjuk sajnos küldetésenként csak 1 szintlépés lehetséges, még akkor is, ha amúgy eleget gyilkolna több lépéséhez valaki.
Ez az infó nem található meg sehol, csak magad tudod megnézni a játék egyik fájljában.