XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Na egy nub kerdes. Tegnap (a valogatott miatt csak egy kuldetesre jutott idom keso este) volt egy olyan szituacio, amikor az egyik sectoid egy "clean up" misszio soran "sarga szinu" lett.

Ertem ezalatt, hogy amikor a kommandosaim lattak a dragasagot megbujni, akkor nem a szokasos "voros fej" jelent meg az ufo felett (neve/elete/stb), vagy a celpontok kozott (jobb alul), hanem sarga szinnel jelezte a buksijat. Panikolt a draga? Vagy serult volt? Ra robbantottam a benzinkutat a tarsaira korabban, lehet, hogy o is kapott belole? Vagy mit jelent ez a szin? A tobbi target tovabbra is a piros volt. (amire esetleg gondoltam meg, hogy a sniper celpontot jelzi igy, mert volt a csapatban egy teherauto tetejen figyeltem vele a terepet, es ott is asszem sargas a headshot jele, de a kovetkezo korben agyonlottem a sargat, es csak kesobb gondoltam rajta, mit is jelenthetett...)

Gondoltam bugra is, de remenykedek benne, hogy tudatos a jelzes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Én sem mondanám feleslegesnek a páncélt de nem a védelme miatt hanem a potenciális bonuszok okán. Ott van például a skeleton armor ami bár nem túl erõs (gyengébb védelmû mint a carapace) de van mászókampója, ad 10 pontot a def-re és növeli a mozgékonyságot is 3 ponttal. Ennek tuningolt variánsa a ghost armor mindazon jóságokkal mint a skeleton, csak emellett még ott van neki a láthatatlanság és a még angyobb def bonusz és még nagyobb hp bonusz.

ugyanígy taktikai jelentõségû tud lenni a titan armor a tûz és méreg immunitással (nagyobb lángok közé be tud állni ezzel a páncéllal a manus és a közelharcosok nem férnek így hozzá, az meg már csak hab a tortán hogy az idegesítõ mérgezõs támadások eleve kudarcra vannak ítélve). Az archangel armor röpködõ képessége is számtalan elõnnyel bír (jobb helyezkedés elõnyei, közelharcosok támadásai elleni védelem).

Mindezek impossible fokozaton aztán sokszorosan érvényesülnek. Bár a titánig és fejlettebb vértekig még nem tudtam eljutni impossible fokozaton, de a skeleton armor összehasonlíthatatlanul hasznosabb mint amilyen a classic nehézségen volt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

TreDoR
Mondjuk, most, hogy már van egy jobb csapatom lehet be fogom próbálni a páncélt, és a 2 supportomnak is medikitet adok scope helyett, de eloszor lézer kéne a heavyjeimnek is.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
Hátja az UFO-s kuldetések problémásabbak, de én úgy szoktam csinálni, hogyha nem tudom egybol kiloni oket, akkor vissza dash amerre jottem, ott hagyom oket a franca (a kovetkezo kortol persze overwatch), és megpróbálok a pálya szélén haladva a másik irányba menni.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Na azért ezt nem mondanám, hogy felesleges azzal a +4HP-val. Ekkora létszámbeli különbségnél nem nagyon tudod elkerülni, hogy rádlõjenek egy nyíltabb pályán.
Avenger
Örülj, hogy nem kritelnek. Mert ugye a fedezék nélküli emberre a lövöldözõs idegenek 100%-ban kritelnek. Közelharcos ellen meg mindig fedezék nélkülinek számít az ember, hiszen ott áll mellette. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

A közelharcos ufók ugye soha nem Misselnek az ütéseikkel?
Merthogy melléütést eddig még nem láttam sem a zombinál, sem a póknál.

Igen rossz játéknak nem nevezném én sem. 😊 Csak kicsit konzolos.
TreDoR
Páncél felesleges, ezen a fokozaton semmit nem véd (a fejlettebbek talán, de ott még nem tartok). Az a lényeg, hogy nem szabad hagyni, hogy akár 1x is rálojjenek az embereidre. Ezen a szinten a covereket nem arra kell használni, hogy nehezebben találják el az embereidet, hanem, hogy ne láthasd meg oket, ezért kell ablakok nélkuli falak mellett menni, pálya legszélén, busz/kamion mellett stb. Minél kisebb teruletet látsz a pályából egyszerre annál jobb, amikor csak lehet arra kell torekedni, hogy cso= alakú legyen a LoS, a kinézést felejtsd el, az embereidet mindig úgy rakd, hogy még véletlenul se tudjanak kinézni.

Nekem most fog kihullani a 7. és 8. ország. Akkor van vége ha a 8. vagy ha a 9. esik ki? Pedig pont mostanra tudtam lenyomni a pánikot, 2 országban narancssárga, oda pont most készulnek a sattelitek 😞

Ezzel tisztában vagyok, de elkerülhetetlen az összehasonlítás, és a játék taktikai részén igencsak sokat dobott volna egypár ilyen apróság.
Jaja. Igazad van. Nem egyértelmû. 😊
Fenrir
Sajnos igen, már nincs igény ilyen játékra 😞

Ebbõl is olyan sok minden hiányzik, hogy az kicsit fájó. Nincs célzott lövés, stance váltás, tüzelési mód váltás, taktikai elemek hiányoznak, nincs fegyver modding ami volt az elõzõekben, nincs több részes páncél, csak zárt sisakok vannak, a pályák picik (legalább változatosak), nincsenek különbözõ lõszertípusok, stb.

Ami mellette szól, hogy szép a grafika, látványos a bevetési terület és az animáció, hangulatos a játék.

Csak sajnos baromi sok minden hiányzik belõle ami akár az UFO: Afterlight-ban is benne volt.

Ettõl eltekintve nem bántam meg, hogy megvettem.

A halál csupán a kezdet...

Sajnálatos ugyan, de valahol érthetõ, mert ez nem remake hanem reboot. Tehát nem a régi felújítása (erre a célra ott az UFO: Extraterrestrials ami tulajdonképpen csak elnevezésekben tér el az eredeti UFO-tól és a jobb grafikában, de a játékmenet, ellenfelek típusai, fegyverek, kutatás, játékmenet mind megegyezik), hanem annak egyes elemeit felhasználva új játékot alkottak ami hasonlít sok elemében a korábbira de mégis más.

Avenger
Egy puskás ember sem lõ pontosabban, ha a körében nem mozog, pedig kétszer annyi ideje van célozni. 😊 De értem mire gondolsz, és valószínûleg úgy van, ahogy mondod, csak a skill leírásban az "Any" szót lecserélhetnék "These"-re 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Sajnos egykét olyan dolog is kimaradt mint a régiben a taposóakna.
(http://www.ufopaedia.org/index.php?title=Proximity_Grenade)
Snap Shot: Removes the sniper rifle's restriction on firing and Overwatch after moving. Any shots taken suffer a -20 Aim penalty.

Azért írják elõtte hogy after moving. Szerintem. Az elég érdekes lenne ha ettõl bénábban lõne mindig.
Avenger
Elképzelhetõ, mert még nem próbáltam, de a leírásban az van, hogy "Minden lövés -20 pontosságot kap." Nem az, hogy "ezek a lövések -20 pontosságot kapnak".

😞 Bárcsak kiadnák valami gyönyörû graffal. Nem is értem miért nem csinálják meg. Vagy ennyire elkonzolosodott a nép?
Fenrir
A JA2-t szóba se hozzuk, az 1.13 szerintem az eddigi legjobb taktikai játék mióta játékokat írnak. A variációk és felszerelések benne olyan szinten változatosak, hogy az alapjátékot is oda-vissza verik.

Itt is lehetett volna flashbang, c4, stb.

Na akkor lehetne igazán jókat taktikázni. 😊
😊
Molnibalage
Hát igen. Azon felül, ha már modellezték a zajt, akkor lehetne lopakodás is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem csak arra a körre érvényes amiben mozogtál is. Ez lenne a logikus nem?
Nem, csak a mozgas utani lovesre kap -20-at.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Hát ja. Mint a JA 2-ben a harapófogó a szögesdróthoz. 😊 Kár hogy itt nem lehet játszani az éjszakával. Hogy jobban lehessen lopakodni. Sajna ez is kimaradt. Semmi különbség a nappal meg az éjszaka között látótávolság ügyileg.
Avenger
Én ezt úgy értelmezem, hogy ezt kitanulva a sniper minden lövésére -20-as módosító lesz.

Nekem is volt már 1-2 olyan küldetés amúgy, ahol nemigazán mûködött a squad sight, látszólag pedig semmi sem blokkolta.

Fenrir
Tegnap nekem nem engedte a snipert abba rakni, szürke volt a gomb. Másokat én is be tudtam már tenni fedezék nélkül is. Lehet, hogy csak pályabug volt, nagyon kint voltam már a szélén a térképnek.

Mondjuk azt hiányolom, hogy nincs robbanóanyag amivel falakat lehetne berobbantani és úgy behatolni épületekbe. A rakéta meg a gránát nem valami elengáns 😛

Jaja. Mint a valóságban. Ez tetszik. 😊 😄
A suppressionnal eddig én azt tapasztaltam, hogy a távolsági figurák ellen jó, mert igencsak lecsökkenti nekik a találati valószínûséget, ha az adott helyrõl akarnak lõni, ha meg megmozdulnak onnan, akkor kaphatnak be reaction shotot. Engem muton szívatott így plazmapuskával, a snipernek maradt is valami 13%-os találati esélye. Ha meg megmozdul, akkor ugysem tud lõni a quad sight miatt, szóval jó trükk volt. Elõször meg kellett sebezni a dögöt egy másik katonával, hogy hagyja békén a snipert.

Fenrir
Ha tiszta line of sight volt akkor eddig mindig tudtam tüzelni más által spotolt ellenfélre. Lehet, hogy mégis belógott valami vagy a domborzat volt olyan.

A snipert érdeme egy magaslati pontra beültetni, kap is rá ability-t késõbb, hogy az alacsonyabban lévõkre nagyobbat sebez.

Csak nem sok értelme lenne. 😊
Avenger
Snipernél szerintem az az egyik leg egyértelmûbb választás a skill tree-ben. Snapshot még a pontosságot is csökkenti, ráadásul lesz 13 kocka(27-14), amire rendesen tudja használni a puskáját a sniper(14 kockától már közelinek számít a célpont). Squad sight-al, meg 86 kocka(14-100) a teljes célzással belõhetõ távolság.
Bár volt már olyan, hogy pont egy fa kitakarta az egyik idegent, és egyel arrébb lépve már lõhettem volna rá, de jó helyezkedéssel elenyészõ az ilyen helyzet. 😊

Az overwatch-hoz nem kell fedezékben lenni, kinn a nyílt placcon is kiadhatod az ukázt erre.

Molnibalage
??? Mindig sikerült mindenki overwatchbe tenni eddig.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Snap Shot: Removes the sniper rifle's restriction on firing and Overwatch after moving. Any shots taken suffer a -20 Aim penalty.

Okés akkor erre gondoltok. Annyi hogy itt még levonás jár ha mozog az ember.
Squad Sight szerintem kicsit bugos. Sokszor nem tudok rá lõni az ellenre pedig nincs akadály köztünk. Nem értem miért van ez.
A sniper elso valaszthato skillje. A nevere sajnos nem emlekszem, de ezzel gyakorlatilag ugy mukodik a sniper mint a tobbi fegyver.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ja okés. Akkor én arra gondoltam. 😊
Fenrir
Amúgy az egy nagyos fogas kérdés, hogy Snapshot vagy Squad Sight. Mind a kettõ alap lenne a sniper-nél, de sajnos csak az egyiket lehet választani. Én az utóbbira mentem rá mert így nem kell sokat mozognom a sniper-rel, csak spot-olni kell neki.

Az mondjuk érdekes feature, hogy ha nincs fedezék akkor nem lehet Overwatch-be menni (a Hunker Down egyértelmû).

Avenger
Nekem volt olyan nagy ufo ami leszállt és úgy kaptam küldetést. Kimentem rá és mondta a fõmérnök, hogy úgy látja ezeket használják abduction-ra. Miután lenyomtam, egy csomó ideig nem volt abduction. Persze lehet véletlen is. 😊

Másik: Legutóbb Afrikában két területen is volt abduction egyszerre. Ha a harmadikra mentem volna, akkor nagyjából búcsút is inthettem volna a kontinensnek. 😄

Lehet épp az a baj, hogy a böhöm nagy dög közeli látványától megremegett a kezében a lézersörétes 😞

Kandurex
jahm! thx

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex:
Sniper esetében? Az a snapshot. Az adja, hogy mozgás után is lehessen lõni a sniper puskával. Ehelyett lehet választani a squadsight-ot, ami meg a társak által látott idegenekre való rálövés képességét biztosítja.

torna1:
A double tap az speciel azt adja, hogy ha nem mozgott a manusod akkor kétszer lõhet. Tehát semmi köze a mozgás utáni lövéshez.

Slewy:
Abduction Ufo elfogása (már hogy ne legyen abduction mission, illetve kevesebb legyen, merthogy 3 különbözõ helyen van egyszerre ahhoz meg 3 ufo kell) az alapból nem lehetséges. Moddal lehet aktiválni. Ugyanígy a terror ufo elfogását.

Molnibalage
Te még simán jól állsz.

Fenrir
Nah, újat kezdtem, immáron Afrikából indultam a pénz miatt és az elején csak mûholdkövetõ állomásokat építettem, így már volt elég pénz havonta minden másra.

Így a harmadik játékra már adott végre egy sniper csajt is, eddig mindig heavy vagy support volt csak, most már van viszont egy 6-os squad-ra való amazonom 😊

Talán ez a játék lesz az amit végre végig is nyomok 😛

A colonel rangnál választhatod.

Double Tap: Allows both actions to be used for Standard Shot, Headshot, or Disabling Shot, provided no moves were made. 1 turn cooldown.
Olvastam sok kommentet itt és ezért megfogalmazódott bennem, hogy újrakezdem a játékot. Jelenleg az elsõ idegen bázist támadom, nem is tudom, hogy lesz-e több, bár amiket olvastam, hogy abduction ufo-t és egyebeket is el lehet kapni, gondolom még nem járok messze a végénél, legalábbis remélem. Szóval én pl csak a kötelezõ Idegeneket "kapcsuráltam" eddig és tegnap olvastam, hogy így tehetnék szert pl fegyverekre. ki van fejlesztve a plasma rifle is de mivel 130 egy, ezért jelenleg csak egyet engedhetek meg magamnak. carpace és skeleton armorokat használok és már két ország kilépett a szövetségbõl. nagyjából négy satellite-m van. Valamit elronthattam. 3-as pánik szint igen gyakori.

Kandurex
vagy azt egyszerûen a szint adja? <#fejvakaras>

Kandurex
Akkor mi adja a lépés utáni lövést?

narumon
POnt erre gondoltam én is.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu