XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez mondjuk most fordult elõ egy abduction-nál. Temetõs pálya és annyira nem volt fedezék, hogy egy helyre kellett bújnom 3 emberrel. Egyszerre jött két disc. Az egyiket leszedtem, a másik meg animáció nélkül, látótávolságon kívülrõl bevágott egy gránátot... De ennél jobb forgatókönyvre nem tudtam gondolni, a pálya szélén állva, úgyhogy futni sem volt hová. 😊
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Én úgy szoktam menni, hogy a sniper(ek) hátul figyelnek, középtávon a support(1vagy2) és ha viszek zöldfülût akkor Õ is, elõre meg a két támadó, egy picivel mögöttük a Heavy...
Ha haladok, akkor mindig hátulról haladva megyek a kék vonalig azt overwach...így ha megriaszt valakit a legelöl levõ emberke, akkor nagyobb az esélye, hogy kikapják a többiek...
A tapasztalatim alapján(bár amatõr vagyok) kerülöm a groupposodást, a behajított gránátok miatt...de szivesen néznék profi játékokat, ki hogyan csinálja...😄
Nálam olyan hibák szoktak lenni, hogy pl. ha az emberem meglát valakit és leszedik a többiek, akkor nem tûnik el a jobb alsó sarokban a "fej", meg a grafika miatt nem némely terepen elég nehéz odakattintani ahova szeretném, mert remeg a kép...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
UFO harcok amúgy eléggé el vannak cseszve. A legtöbb bug, meg anomália azokon jön elõ. Embereim közé betermõ muton hordák, meg cyberdisc-ek. Zárt ajtón átlövõ mutonok, sorozatos missek.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nekem pl. nagyon bejött, hogy elmozogtam a kék zónáig, majd mielõtt még választottam volna cselekvést a többivel is elmozogtam addig és csak a végén nyomtam be, hogy végül is ki mit csináljon. Nemegyszer volt, hogy elõrement egy emberem még a kék zónán belül és észrevett valakit, de 17-25% esély volt a találatra. Váltottam másik katonára azzal elmozogtam a megfelelõ helyre majd kilõttem és az elsõ katonát ezután mozgattam csak tovább jobb helyre.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
TAB-bal megtördeltem mindet szépen, hogy elérjen egy rendezett táblázatos formát, erre nem kajálta meg a fordítás után az exe fájlt 😞
De csak mert átírtad az ini adatait, attól még nem lesz aktív a változtatás, azt vagy a resource hacker programmal, netán a xcomnexus oldalról levadászott modpatcher programmal (ott le van írva miként kell használni). Utóbbi az egyszerûbb, kényelmesebb, elõbbi biztos nem fog problémát generálni de hosszadalmasabb.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Nagyon apró random dolgokkal lehetett volna finomítani. Kis szórás a látótávban, ha már a willnél ez megvan, ahogy minden skillnél. Nem sok, csak egy kicsi, hogy lehessen értékelni az embert.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azt nem tudom már, hogy az eredetiben miként volt pontosan a tényleges látótáv az egyes lényeknél, csak arra, hogy ha ott bárki észrevett egy idegent (illetve õk egy katonát) akkor azt bárki más az adott csapatból célozhatta, feltéve hogy volt LoS a célra.
A látótáv itt viszont egységes mindenre és mindenkire és ezt szerencsére a nehézség sem befolyásolja se felfelé se lefelé. Egyedül a battle scanner aminek a normál észlelési távolság 2/3-a jutott csupán.
TreDoR:
Csak arra is figyelj, hogy legyen röpcsi ami megvédi a szatelliteket, mert impossible-ön egy védtelen (röpcsi nélküli) zónából úgy kapják ki a szondákat hogy öröm nézni. Én így 4-et veszítettem el eddig (javítás alatt állt a gép és nem tudott felszállni). A pánik persze azonnal ugrott mind az országban mind a kontinensen emiatt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Azt fogod csak észrevenni, hogy nagyon vacak a találati esélye. Ha netán van nála gránát akkor próbáld meg eldobni (ne dobd el csak azt nézd meg milyen messzire tudnád eldobni), mert annak a hatótávja 15, így ha azon belüli a célpont akkor az közeli. Én anno ezzel a módszerrel gyakoroltam be a távolság megállapítást.
Minél közelebb van ehhez a határhoz a célpont annál kisebb lesz a levonás (hogy pontosan mennyi az rejtély, mert az ini-ben sincs benne csak az assault-ok távolra lövésének levonása), míg minél közelebb van hozzád annál nagyobb.
Igazi nagy gond olyan 6-os távolság és az alatt van (ez kb a kék mozgási zóna határa). Akkor masszívan mellé tud durrantani még 90%-os esély mellett is a manus. Ilyenkor jobb a pisztoly, fõleg ha gunslinger képességgel is rendelkezik a sniper.
Kipróbáltam õket ezt nem is tagadom, sõt ajánlottam a használatukat azoknak akik túl nehéznek találják a játékot, de az eddigi két teljes kijátszás egyikében sem kaptak nálam szerepet.
Amikor elkezdtem a módosítgatást (3. és 4. játék próbálkozásom), hogy lássam minek mi a hatása, akkor próbáltam ki ezeket a mókusokat is (mind a négyet). Arra prímák voltak, hogy lássam mire is lehet képes egy assault egy 100-as offense értékkel (Zander papa), vagy mire alkalmasak az általam sosem használt pszí képességek (Sid bácsi). A sniper és a heavy manusnak nem láttam hasznát, mert elsõsorban support és assault katonákat szeretek használni.
A jelenlegi impossible játékom során sem használom õket (akkor az nem lenne impossible fokozat). A hero quartettbõl meg hó ha 1 bírná ezt a nehézséget (Zander), de õt meg könnyû "befolyásolni". A többiek még a csúcs felszerelésükben is legfeljebb 2 lövést bírnak ki egy thin man által eleresztve (köszönhetõen a brutális bonuszoknak) és eltalálni bizony ugyanúgy el fogják õket is mint a többi katonámat (akik sajna fogyatkoznak és az újoncozás egyre nehézkesebb pénzhiány és a rengeteg ellenfél miatt). Meg fogytán az alapanyag is hogy legyen elegendõ vértem (skeleton armor mert egész egyszerûen szenvedés anélkül a harc a gyors mocsadékok ellen, fõleg a +5-ös mozgás bonuszos outsider ami kiakaszt, túlságosan megszoktam azt az extra védelmet és megnövelt mozgást).
Az alien grenada dobótávja nagyobb mint az emberek frag gránátjáé (15 vs 18 a táv). 😊
A nehézségeket megnézve sajnos már classic-on egy csomó lénynek adtak egy halom def bonuszt ami akkor is érvényesül, ha kinn áll a placcon. Ezek 10-tõl 20-ig terjednek, impossible fokozaton vannak ennél cifrább értékek is.
A legprofibb katonák meg sajna a béka feneke alatti aim értékûek még magas szinten is (na jó, a sniper akár 105-re is felkúszhat, de a többiek ennek a közelébe nem lesznek, így sok lesz a miss).
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Az általam pillanatnyilag használt módosítások miatt speciel pont nehezebb az impossible fokozat, mint ezek nélkül lenne.
A second wave opciók bekapcsolásával a dolog nem könnyebb, hanem nehezebb lett sok téren és hasonlatos az eredeti UFO játékhoz (eltérõ karakterisztikák és nem egységes alapértékeke a katonáknál bizony az esetek többségében átlag alatti bakákat hoznak és az átlag felettiek sem kirívóak a maguk max 10 ponttal az alap fölé emelkedõ 1-2 értékükkel). Az már csak hab a tortán, hogy minden drágább a marathon opció miatt (ez megemelte minden gyártható és vásárolható cucc árát, duplázza a fejlesztési idõket és megemelte a fenntartási költségeket, plusz még a a fogyasztásokat is az energia terén). Az egyetlen könnyítés amit használok, hogy a kezdõ mérnök és tudós számot 10-re állítottam be, nem 5-rõl indulnak.
Harcban ami nálam számíthatna, hogy bárkinek adhatok shotgun-t vagy assault rifle-t. Annyiban számít is, hogy mikor már lett laser rifle akkor azt nyomtam 2 feladat során a heavy manusom kezébe a LMG helyett, mert jobban sebzett.
Koszi a valaszokat mindenkinek.
Bár én a proximity gránátokat nem nagyon használtam, mert túl gyengék voltak és akik ellen igazán kellettek volna, azok kiröhögték õket (chrysalid) és akár kettõn is átgyalogoltak, míg egy overwatch sortûzbe egy automatára állított lézerpuskából már belepusztultak. Mindenesetre mint lehetõség elég jó alternatívaként lehetett velük számolni.
Nagyon sok potenciál rejlik a módosítgatások által a játékban, csak azt sajnálom, hogy sok elég kézenfekvõ megoldást hanyagoltak, mikor azok félelmetesen sokat tudtak volna dobni a játék taktikai részén.
Például a heavy karakterek esetében én alapnak vagy alternatív tüzelési módként (fejlõdéskor elsõ szintre már választatnék, hogy rakétás vagy géppuskás vonalon mozogjon a harcos és aztán ebbõl lehetne tovább indulni) a fõ fegyverükhöz beraktam volna egy területre ható (kis területre) támadás amikor jól megsoroznak egy 2x2-es kis zónát azt aki ott van az alap sérülést szenved el. Így sokkal kevésbé lenne gázos a tény, hogy õk a játék legrosszabb lövészei.