XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akármeddig nem húzható a fejlõdés mert úgyis bejönnek a fejlettebb lények, ahogy fejlõdsz (kutatsz) és haladsz elõre az idõben. Mindössze ha a fõ szálat csinálod gyorsan és arra fókuszálva, akkor hamarabb itt lesznek a tier 2-es dögök.

Chrysalid mindenképpen jönni fog terror küldetés miatt, akár a harmadik, akár a hatodik héten következik az be. Sima küldetésekben azonban nem gyakoriak kis és közepes (egy szintes) ufokban. Utána elméletileg bárhol és bármikor felbukkanhat de általában a felbukkanási helyük elsõsorban a terror küldetések során lesz, meg szinte majd minden kétszintes hajón helyet szoktak kapni. Kisebb, egy szintesekben nagyon ritkán fognak elõfordulni.

A patch kicsit gyorsított is a megjelenéseken (harmadik hónapban találkoztam sectopoddal úgy, hogy azoknak csak a bázis elfoglalása után szabadna majd megjelenniük azt attól még messze voltam), így hamarabb jönnek, nem kell a fõ szálat csinálni orrvérzésig, csupán akkor már hamarabb feltûnnek. De õk még a kezelhetõ népség alap fegyverekkel is. Nem könnyen de letakaríthatóak. Csak ne szaladj elõre a kutatásban. Ha már a beam fegyvereket kutatod az mondhatni garancia a muton támadók felbukkanására, ahogy a páncélok fejlesztése is sajnos. Szóval már nem húzható a játék bemelegítõ szakasza, de a bázis eltakarításával kitolhatod a combosabb dögök elõkerülését (igaz ez lassítani fogja a kutatást és fejlesztést).

A tutorial a másik dolog ami úgy vettem észre, hogy elõrébb hozza a megjelenésüket. Sok egyéb mellett (például korlátozott területválasztás bázisnak) a tutorial ezt is eléggé eltolja, így jobb kihagyni. De többnyire elsõ játéknál az emberek ezt nem tudják (én is megszívtam minden korlátozással együtt amit a tutorial tartalmaz). Normál játékot indítva tutorial nélkül nagyon máshogy alakultak a dolgok.

A supportok a második legjobb lövészek a fejlõdés tekintetében. Ez egyszerre meglepõ és hasznos dolog. Ahogy lépegetik a rangokat úgy 25+ aim-ot is begyûjtenek (nem úgy az assault és a heavy). Egyedül a sniper elõzi be õket ezen a téren.
Arról nem is beszélve, hogy az assault rifle egész jó kis stukker az alap készletben. Közepes és hosszú távra messze pontosabb mint a shotgun (csak amiatt mert annak nagyon rövid az optimális lõtávja és az assault amúgy is szívna közép és hosszú távra lövöldözve) és bár nem pontosabb mint a LMG, de a kezelõje mégis azzá teszi, mert a heavy valami katasztrófa a lövöldözés terén (már pontosságban).

A perk aminek a nevét keresed a bullet storm. Eszement hasznos dolog hogy ha nem mozgott a heavy akkor lõhet akár kétszer is. <#eljen>

De jó lenne, ha csak a hónap végén tipliznének le az országok. Sokszor jól jött volna ha így van, de sajna hajlamosak hónap közepén is dobbantani (impossible fokozaton legalábbis de ott amúgy is nagyon könnyû országokat veszíteni a megemelt pánik szintek miatt, classic fokozaton csak egyszer tapasztaltam ilyet de Indiáért nem volt kár). Classic fokozaton még hajlamosak kihúzni a hónap végéig, normál és könnyû fokozaton meg gondolom szintén de ott mûvészet lehet akár egy országot is elbukni, mert 50-75%-os eséllyel magától csökken a pánik minden hónapban. Nem így classic és impossible fokozaton.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Molnibalage
Nekem a problémám az, hogy hol feljõdjön egy kezdõ, mikor már ilyen durva ellenfelek jönnek? Egyszerûen nem fér bele, hogy zöldfülûvel menjek és egy tapasztalt ember elvesztése is katasztrófa.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Avenger
Én is azt hittem, hogy jönnek majd a mûhold lelövõ battleshipek, de eddig még semmi. Egy abduct hajót meg az alap interceptor is leszed plazmával könnyedén. Azért jobb félni mint megijedni. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Molnibalage
A sniperek végre kezdenek belejönni a SCOPE fejlesztett változatával. Már kétszer volt olyan, hogy headshottel egy lövés volt egy muton.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tippbe adja a játék, hogy kis felderítõ ufókat kell kilõni és akkor vigyek bátran rookie-kat fejlesztési célból. Na mondom bedobok egy Colonel-t csapatvezetõnek, meg egy Major sniper-t és a többi rookie.

Erdõs pálya, elsõ kontakt Cyberdisk és 2 drone (o.O... azta tényle érdmes rookie-t vinni ilyen "egyszerû" feladatokra). Oké leküzdöm a tapasztalt embereimmel a disk-et, megyek tovább wazze 3 Muton (o.O én meg 4 rookie-val az oldalamon alap páncélban voltak, igaz lézerpuskával) és ha ez nem lenne elég még 3 sectoid, majd még 2 Muton.

Lényeg a lényeg tapasztalt veteránjaim megúszták a kalandot 7 nap kórházzal, 1 rookie elesett és 3 két hétre kapott beutalót a helyi klinikára...XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Avenger
Cyberdisc amúgy köcsögebb mint a sectopod, bár azóta van plazmapuskám, de a zárt disc-re nem lehet kritelni. Sectopodra meg bármikor. Az elsõt is úgy lõttem le, hogy snipertõl kapott egy 19es kritet. 😊 Aztán még egy lövést, ami mondjuk nem volt elég neki, de maradt két életerõ pontja. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Molnibalage
Én most tervezek átfegyverezni erõsebbre, mert az erõs lény hordák egyre durvábbak. Ez sok píz lesz, bár zsákmányból van pár plazmafegyver. UFO elfogásom eddig összesen, ha volt 3 db. Nem vágom, hogy mire kell Firestorm...

Szóval ott rontottam el, hogy megépítettem a chamber-t! <#falbav> Hát erre nem is gondoltam. Akkor Arc Thrower-t nyugodtan kifejleszthettem volna, nem az a döntõ, hanem a chamber, vagy a biztos, ha egyiket se fejlesztem, csak szép nyugiban játszogatok!

Na most már mindegy! Egyébként nem baj, mert van kihívás. Nem mindig töltöm vissza az emberveszteséget sem (habár már 5 tapasztalt bakám hagyta ott a fogát az egyes küldiken, fõleg Terror-on szoktak elhalálozni elõszeretettel: Disk-ek gránát képességét nem kicsit utálom, Berserkerrel is érdemes számolni, amerrõl lövik arra megy, Crysalide meg a mérgezéssel és a zombiképzésével genyó!).

Élvezet a játék, minden fillérjét megérte! Egyszer végigviszem, aztán a módosítók alkalmazásával majd kezdek egy újat (különbözõ statú rookie-k, random sebzés, ilyesmi).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Agamemnon
Tényleg, egyet kellett volna még jobbra lépned, hogy ne egy vonalban álljatok és akkor lehet, hogy érvényesül a flanking...

Molnibalage
Azért a fõszál drámainan emeli az ellenfelek szintjét. Mikor kikaptam, akkor 2 muton jött meg sok alaplény. Most olyan a helyzet, hogy 2-3-as muton csapatok meg cyberdics és mások rohangálnak. Terror siteon csak chryssalid meg cyberdics. A lézerfegyver most kezd kevés lenni.

Avenger
Én a bázis után álltam meg egybõl a fõküldetéssel, és volt vagy három hónapom, amíg nemigen történt semmi, jöttek ufo-k, terrorok meg abduction is, de semmi megállíthatatlan. Mondjuk mi más jöhet? Battleship pl nem volt 😊 A mûholdakra nem mozdultak rá, és kivárták a repülõ ufo-k, hogy kiépítsem a firestorm flottámat, addig mindig csak leszállt ufok voltak. Meg a bázis elõtt néhány kis scout. Ráadásul van 11 mûholdam már és semmi kutatni való. Elõzõ hónapban is 2000 pénzt költöttem, de már minden hülyeséget megveszek, és beraktam unalmamban még két firestormot építeni, a meglévõ 5-6 mellé. Kicsit végjáték szagú már így. 😊

Ha egy vonalban vagy egy fedezékben állóval (ami a linkelt képeken is látszik) akkor sajnos nem mindig kapod meg a flanking elõnyeit (valahol jogos, mivel nem kerültél mögé, nem kerültél az oldalába, csak elõtte vagy, de ettõl még persze idegesítõ hogy ha ilyesmit jelez azt még sem kalkulál vele) még ha az amúgy pontatlan fej fölötti jelzés azt is mutatja. Ez nem egyedi eset, hanem figyelmetlenség az alkotók részérõl.

Titan
Na aggódj a virágbolti is ilyen(tapasztalat)...szerintem ott érdemes megállni, hogy a "chambert" kell megépíteni, minden ki van fejlesztve és élvezem a játékot..😊

Háát van benne valami amit mondasz. Én sem nyomom a fõ szálat de jönnek erõsebb ellenfelek is. Még így is hogy töltögetek vissza nem egyszerû.
Avenger
Klasszikon azt hiszem, hogy már öt pániknál is van esély rá, hogy kilép az ország egybõl. Nekem volt már ilyen. Persze nagyobb az esély rá, hogy hónap végéig kihúzza ötös szinten, de ha jön még egy abduct, vagy valami(6os lenne a pánik) akkor tuti kilép. 😊 Persze gyakrabban jön valami jó küldetés, ami viszont csökkenti.

Mások is írták már, hogy hiába nem csinálják a fõküldetést, jönnek a disc-ek. Nekem csak az idegen bázison voltak, és onnantól folyamatosan, de ez biztos függ attól is, hogy hány hónapot pörgetett át az ember. Lehet én jobban siettem, és azért csak a bázison jöttek ezek az idegenek.

Titan
Haha! Szép...😄 Nekem is volt már, hogy a vezérlõ terem elõtt felálítottam pozícióba az embereim-overw.- mielõtt kinyitottam volna az ajtót még reloadoltam egy emberem, mikor kirontott egy Muton...azonnal meghalt...az asszony is idejött, hogy mi a faszt röhögök...😄D

Jah és nem tudom figyeltétek-e, de az országok mindig csak hónap végén lépnek ki a programból, tehát ha hónap elején lesz max a pánik szint, akkor valószínûleg még úgyis lesz oda valamilyen küldetés.

Érdemes lehet ezt beépíteni a taktikába. Ausztrália max pánikos volt és kaptam oda egy küldit a tanácstól, ami szépen lehúzta 3-ra a pánik szintet.

Tegnap sikerült végre nekem is elkezdeni a játékot!

Sunyi módon elõször próbáltam fejlõdni és a fõszálat hanyagoltam úgy se dobál majd a nyakamba erõsebb ellenfeleket a játék, ha nem csinálom fõszálat címszóval... Ez egy nagy baromság! Arc Thrower-t direkt nem fejlesztettem ki, hogy ne menjen tovább a sztori. Elsõ 1 hónapban tényleg csak sectoid-ok és Thinmanek jöttek, valamint a 4. héten már Floaterek is. Aztán az 5. héten elkezdtek feltünedezni a Mutonok, Crysalidok és bizony a Disc-ek is.

Lehet, hogy tört játéknál nem jöttek keményebb ellenek, de bizony eredetinél (elsõ patch után telepítettem a játékot) ezt nem lehet megcsinálni. Muton-ok ellen, crysalidok és Disc-ek ellen meg már marha kevés az alap fegyverzet, még lézer is csak épphogy elõnyhöz juttat (elsõ Berserker be is szívatott).

Amúgy Tutorial-t végigcsináltam (Guzman az elsõ squadie-m sokáig húzta végül egy Mutonnak esett áldozatul már Major korában... Béke poraira), de elég sok gondom van a pénzzel, pánikkal és baromi sok sérültem mindig (annyi miss-t lõnek a katonáim 4-es rangon, hogy az hihetetlen és érthetetlen... Érdekes módon nálam a Supportok a legjobb lövõk és nagyon hasznos a medkit képességük).

Jelenleg a 3. hónapot taposom. Fõhadiszállásom Európában van. Van 6 db satelite-m (USA, Kanada, Mexikó, Oroszország, Kína, Nigéria és most nem tudom hirtelen mi a 6., de a Satelite link már kész, így lassan lövöm a másik 2 sat-ot is: lehet lefedem délamerikát is most már). Amúgy India-t és Egyiptomot sajnos bebuktam!

Amikor láttam, hogy a fõszál halogatása nem vezet sehova gõzerõvel elkezdtem rajta dolgozni és kissé röhejes módon elsõ elfogott idegenem egy Muton volt (XD). Amúgy Heavy 2x tüzelõ skillje egy körben volt a döntõ az egy nagyon jó skill, csak nem tudom a nevét.

Avenger
Jól rád rontottak. Bezzeg tegnap nekem úgy kellett imádkozni, hogy kijöjjenek a jó kis fedezékükbõl, pont ugyan ilyen hajón. Aztán úgy oldottam meg, hogy heavy-vel kirakétáztam az egész hajó oldalát, a mesterlövészek meg szépen lepuffogtattak mindenkit. Fog a fene bemenni a sok fedezékbe bújt muton közé. Muton elitet a másik oldalon, meg assault+lightning reflex-el felderítettem, sniper archangel-ben felszállt 4 emelet magasra, így simán tudta lõni õket. Lövés után meg az assault visszaszaladt a külsõ fal tövébe. 2-3 kör lement így, aztán elkezdtem a támadóalakulattal is helyezkedni + overwatch minden lépés után. 😊

A vezérlõben lévõ sectoid commandereket már majdnem megsajnáltam, amikor három ajtón berohamozott a négy közelharcos. Hátulról megfedeztek a sniperek(közvetlen az ajtón kívül egy kockával álltak). Köpni-nyelni nem tudtak a sectoidok. 😊 Kicsit érdekes ez a rendszer így, mert nem tudnak csinálni az idegenek semmit abban a körben, amikor meglátom õket. Egy kis szobányi idegennek esélye sem lesz, amíg kevesebben vannak mint 5.

Titan
Bocsi, ezt nem értem...😞
Cobra(aki ki van jelölve, hogy lépjek) ott áll a Muton elõtt 5 kockával, semmi nincs köztük, mind a kettõnek "sárga" a pajzsa, mégis lent nem jelzi...nem értem...😊 Azért csináltam több képet, hogy minden jól látható legyen...

Molnibalage
Na, tegnap megvolt a bázis kiirtása. Így most nagyon nyugi van kivéve, hogy azért jött egy terror rá szinte rögtön. A bázis kicsit vicces volt, itt kellett elõször sokat visszatöltögetni, mert a végén a sectoid commandert basztak pisztollyal két lépésrõl eltalálni hárman is...

A fõ teremben levõ hullám, ha egyszerre jött volna, akkor befostam volna. Chryssalid, muton és cyberdisc és thin man csoportok. Uh.

A most futó terrortba éppen csak belekóstoltam, de valahol idegesítõ, hogy +10HPs embert az 1 HPs chryssalid egy ütéssel megöli. Vicc. A terrorban csak ilyen és cyberdisc jön. Az meg vicces, hogy a drónra azt írta a kutatás, hogy fegyvertelen emlékeim szerint, most meg 13 HP-t lõtt bele az emberembe egy lövéssel. Nem a dics, a DRÓN...! WTF...?

Titan
De az, supply! A képen nem látszik, mert úgy csináltam, hogy jól látszódjon hány kocka a távolság és semmi akadály nincs az útban, 'Cobrától' jobbra hátrébb van még egy medik. A lényeg, hogy program mégis teljes fedezékkel számolt és akkora miss-t lõttem, hogy csak pislogtam...
Eredetileg a benga meglepte az emberem a falból, tetõrõl vagy isten tudja honnan került oda, de rábaszott volna, ha a körváltás után nem portál oda a disk...
A fal mögött egy rohadt nagy lépegetõ, egy halom csicskás, 4-5 pók és persze a hajó parancsnoka...
A képen a jobb oldali rész látható a tetõvel és a bal oldali tetõn még 3 ikertesója a vörösnek...kemény volt...
Amúgy a lépegetõ a sugarával kivégzett 1 hangyát mikor rámlõtt és 2 kockáról tökéletesen mellé lõtt vagy 3x egymás után.
A csata végén amúgy Õ maradt egyedül életben, 9 nap korházzal, gyõzelem...😊
Kár, hogy a játékban nem lehet videót venni vagy képet menteni...😊

Alul a kis fej bekeretezve (ami azt mutatja hogy a látott alien-ek közül éppen melyiket vetted célba) nem sárga, szóval nem az aktuális lövészed az aki flanking pozícióban van, ezért marad meg a célpontnak a cover bonusza. Jelenleg a program sárgára cseréli az ikont egy idegen feje felett, ha bárki az oldalába/hátába kerül függetlenül attól, hogy az az aktuális katona vagy egy másik. A cover meg csak annál nem fog érvényesülni aki tényleg a pozícióban van, míg mások akik nem kerültek elõnyös pozícióba, azoknak továbbra is élni fog a csökkentés a találatra, mert számukra a célpont még mindig védett.

Ezt tényleg egyszerûen meg lehetett volna oldani úgy, hogy csak az aktuális katona szemszögébõl mutatja az idegenek helyzetét és akkor nem lenne kavarodás a helyzet körül.

Agamemnon
Vagy csak "vákuumállók" az idegenek 😄

Avenger
Hajóknál megfigyeltétek, hogy sok helyen nincs burkolat, a sérülésmentes hajón sem? Ezen a szállítón is a vezérlõ és a motortér közt teljesen nyitott folyosó van. Érdekes design, bár biztos valami pajzs burok védi az egészet repülés közben.

Agamemnon
Ez érdekes... bár, ha jól figyeltem meg, a sárga, cover nélküli jelzés megjelenik a jobb alsó sarokban is az adott egységednél. Hogy ez miért nem az az egység, amelyikkel lõni akarsz, passz 😊

A hajó amúgy nagyon ismerõs, csak nem egy nagy supply?

Avenger
Nem látom, hogy hol a többi katonád, de ha messze vannak, akkor lehet csak üzenni akar a program, hogy ne lövöldözz, hanem fuss el. 😊

Amúgy csalnak rendesen az idegenek. Ha egy katonával nem állok fedezékbe az ajtó elõtt, akkor beáll úgy az ajtóba, hogy ne legyen reakció lövés, de lelövi a fedezék nélküli katonámat. Ha visszatöltöm, és beállok fedezékbe vele, akkor nem jön ki, hanem elmegy hátra. 😊 Mondjuk sectopod volt, szóval biztos van valami hõkamerája, amivel átlát a falon. 😊

Titan
Jaj de kellemetlen:

Nah, ezeket jó volna javítani...😞

TreDoR
Nah, sikerult túlélnem a 2. hónapot, és még 12 ország áll. Megvolt az elso kontakt is a Mutonokkal Abduction formájában. 3 sectoid + 3 floater + 6 Muton, kaptak rendesen a pofájukba rakétákat megnovelt blast radiussal heavyjeimtol<#hehe>. Úgy tunik innentol a heavy lesz a fo kaszt (na nem mintha eddig nem ok olték volna a legtobbet), asszem el kellene kezdenem tobb heavyt kiképezni.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

"Amúgy az egy nagyos fogas kérdés, hogy Snapshot vagy Squad Sight."

Elõször én is így gondolkodtam, aztán rájöttem hogy van pisztoly is a játékban 😄, így egyértelmûen a squad sightra szavazok. Nekem rohadt messzirõl is beadja hogy lõhetek a célpontokra, a snipereimnél távolságtól függetlenül 80-85% a találati arány, és azon ritka esetekben amikor mozogni kell, átváltok pisztolyra így lehet velük mozgás után is lõni vagy overwatcholni snapshot nélkül.

Általában 2 sniperrel megyek, takarítanak mint a parancsolat (fõleg amióta van sniper plazma puskám is, lézert azt átugrottam).

Az EMP csúzli piszok erõs (a fusion csúzli meg még ennél is durvább lesz). A battleship-et is max 4 találatból lekapja az égbõl, de van hogy 3 találatból leesik az a hatalmas gép. A kisebbek még ennyit sem bírnak ki.

Igazából már csak annyi van hátra ameddig húzni akarod a dolgot.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha már elfogtál és kikutattál élõ etherealt és meg lett építve egy bizonyos épület annak a ketyerének amit zsákmányoltál az overseer hajóról, akkor lényegében csak annyi kell, hogy legyen egy pszíkered kiképezve, húzz rá egy pszí páncélt és mehetsz be abba a helyiségbe amit a zsákmányolt cuccnak építettél. Ekkor lesz egy videó, kap egy halom képességet a manus akit beküldtél és lehet menni az utolsó küldetésre.

Nem is mondtam, hogy könnyû dolog, csak azt, hogy az a leggyorsabb módszer. Egy kör alatt kivitelezhetõ általában (ennyi idõ van mielõtt akcióba lépne az irányított egyén).

Akit lehet kábítani annál HP függetlenül ott lesz az a bizonyos kék köröcske, amennyiben éppen olyan katonán van a lépés sora, akinek van megfelelõ felszerelése. Aki körül nincs ilyen köröcske az kábíthatatlan a sokkoló által a Hp értékétõl függetlenül, így az egyetlen megoldás az idegen befolyás alá került emberek kimentésére az, ha gyorsan lelövik/elkábítják az irányítót.

Frank99
thx

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Avenger
Na jön az overseer(firestorm+EMP ágyú és három lövés után leesett? Kicsit wtf volt, nehezebbre számítottam). Innen sok van még? Kifejleszteni való már nincs. Az idegen bázis óta eléggé könnyû lett a játék.

Volt egy bombahatástalanítós küldetés is. Tök jól megvan csinálva. (Egy hídon volt, és két archangeles mesterlövésszel letaroltam mindenkit. 😊 18 darab thinman RIP.

Volt egy leszállt szállítóhajó is, 19 idegennel a fedélzeten. Jó kis harc volt.

ha valamelyik ország kilépett valahogy vissza lehet késõbb szerezni?

Molnibalage
Ja, félreolvastam. Felmászni szerintem nem tud, azt emlegetik, hogy egy vérttel tud majd mászkálni vagy repülni.

Shiwo
te nem a Damn Good Ground -ra gondolsz? az csak bónuszokat ad, ha magasabban vagy az ellenfélnél

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Molnibalage
3. szintû és hegy ikonja van. Egyébként a katonák képességierõl legalább két wikiszerû összefoglaló van a neten.

Az egyik.

Shiwo
egyik se, a skeleton és a ghost páncél tulajdonsága

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Tono34
Sniper melyik tulajdonsága, hogy felmászhat magaslatokra?

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Kösz. Közben megkerestem a steam-en is, és sajnos nincs olyan lehetõség, mint pl a Skyrim-nél, hogy a key reg után már steam-rõl lehet telepíteni.
"Az egyetlen megoldás ha lelövöd azt aki átvette fölöttük az irányítást. "

Csak mire a fedezékben bujkáló ethereal-t sikerült lelõni, addig a többiek háta mögött átvett support leszedte két emberem. 😊 Az egyik az volt, aki mellé állva próbálta elkábítani.
Arra már nem emlékszem, hogy hány hp-ja volt, de kiválasztani sem engedte, azt mondta, hogy nincs célpont a hatótávban.
Titan
PiszkosFred
Igen.

Kibontod a csomagot, elinditod a setup.exe-t a DISC 1-rol, az szepen szoszol (ha nincs, akkor telepiti is a Steamet), aztan beloggolsz egy aktiv Steam Accal, regeled a keyt, es szepen vegigmegy a telepites 20 perc alatt DVD-rol. DISC 1-2 hasznalja foleg, a DISC 3-at csak fel percre rakatta be, aztan peccs es go.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Agamemnon
Elviekben el tudnád kábítani õket, gyakorlatilag még nem próbáltam, sajnos a mind controlled idegeneket nem lehet elkábítani, sem lõni, így marad nekik a gránát, ha már értelmesebbet nem tudnak kezdeni magukkal 😊

Az egyetlen megoldás ha lelövöd azt aki átvette fölöttük az irányítást.

Szerencsére ettõl nem pusztul meg az irányított egyén, nem úgy mint a sectoid-ok által egymás közt használt összekapcsolódásnál (ami ad 25% kritikus találati esélyt meg +1Hp-t az alanynak), ahol ha lelövi valaki a küldõt akkor automatán hal vele az is akit erõsített.

Molnibalage
Pontosan ezek azok az alkalmazásbeli szabadságok, amik hiányoznak. A régi játék rendszere sok ilyen dolgora lehetõséged adott.

A cdgalaxisos verzió beregisztrálható steam-re, vagy kell a lemez a telepítéshez? Olcsóbb lenne itt megvenni, de nem szeretek a lemezekkel szórakozni.

Mind control alá vett embereimet el lehet kábítani? Régi ufo-ban többnyire így védekeztem ellenük, de itt nem engedte célpontnak kiválasztani õket.
90-95-ös aim érték az messze van ám a tökéletestõl, fõleg ha fedezéket is használ az ellenfél. Az aim értékbõl vond le a célpont defense értékét, ez lesz az alap találati esély százalékosan (normál szint felett a legtöbb ellenfél egész vaskos mennyiségû bonusz defense-el rendelkezik).

Magyarán azzal, hogy minden katonád 65-ös offense (aim) értékkel indul (ez az alapbeállítás) és legfeljebb a sniper juthat el 105-ös értékig ha már colonel (a többiek örülhetnek ha 90-et elérik, míg a heavy bõven ez alatt marad), azzal még vígan lesznek mellélövések. Fõleg hogy egyes fegyverek vagy katonák bizonyos távon belül/túl negatív módosítókat is kapnak. És akkor még ott van a magassági elõny illetve hátrány attól függõen honnan nézzük ami megint csak tovább csökkenti a találati esélyeket. A teljesen atombiztos érték a 150 lenne, csak ezt nem lehet elérni. Amúgy 95%-os találati esély mellett is sikerült már mellélõnöm, így ezen már nem húzom fel magam. Benne van a pakliban ahogy az is, mikor 20%-os találati esély mellett nyomatnak critical találatot az embereim.

Titan
Haha! 😄 Ezeken a meglepiken szoktam jókat röhögni! Nekem is ma volt egy hasonló, mikor a csapat araszolt egy lezuhant UFO felé és a csapat közepébe beteleportált 1 disc 2 csicskásával! Mivel mindenki overw.-ban volt szépen el lett kenve a szája, ráadásul punt 4 kockán belülre volt a 2 assaultomtól amik rögtön belepumpáltak szegénybe(jó az a skill)...aztán nagy tárazás követte a kört..😊

1-szer meg volt olyan, hogy bepánikolt a katona és elkezdett sikoltozva lövöldözni, minek következtében szétlõtte a medikem elöl a fedezékét, elõugrott egy alien, kapott egy fejest szegénykém, a másik idegen megszálta a pánikosom elméjét és az végül kivégezte cicavirágom...anyád, reload..😛 😄