XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chrysalid mindenképpen jönni fog terror küldetés miatt, akár a harmadik, akár a hatodik héten következik az be. Sima küldetésekben azonban nem gyakoriak kis és közepes (egy szintes) ufokban. Utána elméletileg bárhol és bármikor felbukkanhat de általában a felbukkanási helyük elsõsorban a terror küldetések során lesz, meg szinte majd minden kétszintes hajón helyet szoktak kapni. Kisebb, egy szintesekben nagyon ritkán fognak elõfordulni.
A patch kicsit gyorsított is a megjelenéseken (harmadik hónapban találkoztam sectopoddal úgy, hogy azoknak csak a bázis elfoglalása után szabadna majd megjelenniük azt attól még messze voltam), így hamarabb jönnek, nem kell a fõ szálat csinálni orrvérzésig, csupán akkor már hamarabb feltûnnek. De õk még a kezelhetõ népség alap fegyverekkel is. Nem könnyen de letakaríthatóak. Csak ne szaladj elõre a kutatásban. Ha már a beam fegyvereket kutatod az mondhatni garancia a muton támadók felbukkanására, ahogy a páncélok fejlesztése is sajnos. Szóval már nem húzható a játék bemelegítõ szakasza, de a bázis eltakarításával kitolhatod a combosabb dögök elõkerülését (igaz ez lassítani fogja a kutatást és fejlesztést).
A tutorial a másik dolog ami úgy vettem észre, hogy elõrébb hozza a megjelenésüket. Sok egyéb mellett (például korlátozott területválasztás bázisnak) a tutorial ezt is eléggé eltolja, így jobb kihagyni. De többnyire elsõ játéknál az emberek ezt nem tudják (én is megszívtam minden korlátozással együtt amit a tutorial tartalmaz). Normál játékot indítva tutorial nélkül nagyon máshogy alakultak a dolgok.
A supportok a második legjobb lövészek a fejlõdés tekintetében. Ez egyszerre meglepõ és hasznos dolog. Ahogy lépegetik a rangokat úgy 25+ aim-ot is begyûjtenek (nem úgy az assault és a heavy). Egyedül a sniper elõzi be õket ezen a téren.
Arról nem is beszélve, hogy az assault rifle egész jó kis stukker az alap készletben. Közepes és hosszú távra messze pontosabb mint a shotgun (csak amiatt mert annak nagyon rövid az optimális lõtávja és az assault amúgy is szívna közép és hosszú távra lövöldözve) és bár nem pontosabb mint a LMG, de a kezelõje mégis azzá teszi, mert a heavy valami katasztrófa a lövöldözés terén (már pontosságban).
A perk aminek a nevét keresed a bullet storm. Eszement hasznos dolog hogy ha nem mozgott a heavy akkor lõhet akár kétszer is. <#eljen>#eljen>
De jó lenne, ha csak a hónap végén tipliznének le az országok. Sokszor jól jött volna ha így van, de sajna hajlamosak hónap közepén is dobbantani (impossible fokozaton legalábbis de ott amúgy is nagyon könnyû országokat veszíteni a megemelt pánik szintek miatt, classic fokozaton csak egyszer tapasztaltam ilyet de Indiáért nem volt kár). Classic fokozaton még hajlamosak kihúzni a hónap végéig, normál és könnyû fokozaton meg gondolom szintén de ott mûvészet lehet akár egy országot is elbukni, mert 50-75%-os eséllyel magától csökken a pánik minden hónapban. Nem így classic és impossible fokozaton.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Erdõs pálya, elsõ kontakt Cyberdisk és 2 drone (o.O... azta tényle érdmes rookie-t vinni ilyen "egyszerû" feladatokra). Oké leküzdöm a tapasztalt embereimmel a disk-et, megyek tovább wazze 3 Muton (o.O én meg 4 rookie-val az oldalamon alap páncélban voltak, igaz lézerpuskával) és ha ez nem lenne elég még 3 sectoid, majd még 2 Muton.
Lényeg a lényeg tapasztalt veteránjaim megúszták a kalandot 7 nap kórházzal, 1 rookie elesett és 3 két hétre kapott beutalót a helyi klinikára...XD
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Na most már mindegy! Egyébként nem baj, mert van kihívás. Nem mindig töltöm vissza az emberveszteséget sem (habár már 5 tapasztalt bakám hagyta ott a fogát az egyes küldiken, fõleg Terror-on szoktak elhalálozni elõszeretettel: Disk-ek gránát képességét nem kicsit utálom, Berserkerrel is érdemes számolni, amerrõl lövik arra megy, Crysalide meg a mérgezéssel és a zombiképzésével genyó!).
Élvezet a játék, minden fillérjét megérte! Egyszer végigviszem, aztán a módosítók alkalmazásával majd kezdek egy újat (különbözõ statú rookie-k, random sebzés, ilyesmi).
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Mások is írták már, hogy hiába nem csinálják a fõküldetést, jönnek a disc-ek. Nekem csak az idegen bázison voltak, és onnantól folyamatosan, de ez biztos függ attól is, hogy hány hónapot pörgetett át az ember. Lehet én jobban siettem, és azért csak a bázison jöttek ezek az idegenek.
Érdemes lehet ezt beépíteni a taktikába. Ausztrália max pánikos volt és kaptam oda egy küldit a tanácstól, ami szépen lehúzta 3-ra a pánik szintet.
Sunyi módon elõször próbáltam fejlõdni és a fõszálat hanyagoltam úgy se dobál majd a nyakamba erõsebb ellenfeleket a játék, ha nem csinálom fõszálat címszóval... Ez egy nagy baromság! Arc Thrower-t direkt nem fejlesztettem ki, hogy ne menjen tovább a sztori. Elsõ 1 hónapban tényleg csak sectoid-ok és Thinmanek jöttek, valamint a 4. héten már Floaterek is. Aztán az 5. héten elkezdtek feltünedezni a Mutonok, Crysalidok és bizony a Disc-ek is.
Lehet, hogy tört játéknál nem jöttek keményebb ellenek, de bizony eredetinél (elsõ patch után telepítettem a játékot) ezt nem lehet megcsinálni. Muton-ok ellen, crysalidok és Disc-ek ellen meg már marha kevés az alap fegyverzet, még lézer is csak épphogy elõnyhöz juttat (elsõ Berserker be is szívatott).
Amúgy Tutorial-t végigcsináltam (Guzman az elsõ squadie-m sokáig húzta végül egy Mutonnak esett áldozatul már Major korában... Béke poraira), de elég sok gondom van a pénzzel, pánikkal és baromi sok sérültem mindig (annyi miss-t lõnek a katonáim 4-es rangon, hogy az hihetetlen és érthetetlen... Érdekes módon nálam a Supportok a legjobb lövõk és nagyon hasznos a medkit képességük).
Jelenleg a 3. hónapot taposom. Fõhadiszállásom Európában van. Van 6 db satelite-m (USA, Kanada, Mexikó, Oroszország, Kína, Nigéria és most nem tudom hirtelen mi a 6., de a Satelite link már kész, így lassan lövöm a másik 2 sat-ot is: lehet lefedem délamerikát is most már). Amúgy India-t és Egyiptomot sajnos bebuktam!
Amikor láttam, hogy a fõszál halogatása nem vezet sehova gõzerõvel elkezdtem rajta dolgozni és kissé röhejes módon elsõ elfogott idegenem egy Muton volt (XD). Amúgy Heavy 2x tüzelõ skillje egy körben volt a döntõ az egy nagyon jó skill, csak nem tudom a nevét.
A vezérlõben lévõ sectoid commandereket már majdnem megsajnáltam, amikor három ajtón berohamozott a négy közelharcos. Hátulról megfedeztek a sniperek(közvetlen az ajtón kívül egy kockával álltak). Köpni-nyelni nem tudtak a sectoidok. 😊 Kicsit érdekes ez a rendszer így, mert nem tudnak csinálni az idegenek semmit abban a körben, amikor meglátom õket. Egy kis szobányi idegennek esélye sem lesz, amíg kevesebben vannak mint 5.
Cobra(aki ki van jelölve, hogy lépjek) ott áll a Muton elõtt 5 kockával, semmi nincs köztük, mind a kettõnek "sárga" a pajzsa, mégis lent nem jelzi...nem értem...😊 Azért csináltam több képet, hogy minden jól látható legyen...
A fõ teremben levõ hullám, ha egyszerre jött volna, akkor befostam volna. Chryssalid, muton és cyberdisc és thin man csoportok. Uh.
A most futó terrortba éppen csak belekóstoltam, de valahol idegesítõ, hogy +10HPs embert az 1 HPs chryssalid egy ütéssel megöli. Vicc. A terrorban csak ilyen és cyberdisc jön. Az meg vicces, hogy a drónra azt írta a kutatás, hogy fegyvertelen emlékeim szerint, most meg 13 HP-t lõtt bele az emberembe egy lövéssel. Nem a dics, a DRÓN...! WTF...?
Eredetileg a benga meglepte az emberem a falból, tetõrõl vagy isten tudja honnan került oda, de rábaszott volna, ha a körváltás után nem portál oda a disk...
A fal mögött egy rohadt nagy lépegetõ, egy halom csicskás, 4-5 pók és persze a hajó parancsnoka...
A képen a jobb oldali rész látható a tetõvel és a bal oldali tetõn még 3 ikertesója a vörösnek...kemény volt...
Amúgy a lépegetõ a sugarával kivégzett 1 hangyát mikor rámlõtt és 2 kockáról tökéletesen mellé lõtt vagy 3x egymás után.
A csata végén amúgy Õ maradt egyedül életben, 9 nap korházzal, gyõzelem...😊
Kár, hogy a játékban nem lehet videót venni vagy képet menteni...😊
Ezt tényleg egyszerûen meg lehetett volna oldani úgy, hogy csak az aktuális katona szemszögébõl mutatja az idegenek helyzetét és akkor nem lenne kavarodás a helyzet körül.
A hajó amúgy nagyon ismerõs, csak nem egy nagy supply?
Amúgy csalnak rendesen az idegenek. Ha egy katonával nem állok fedezékbe az ajtó elõtt, akkor beáll úgy az ajtóba, hogy ne legyen reakció lövés, de lelövi a fedezék nélküli katonámat. Ha visszatöltöm, és beállok fedezékbe vele, akkor nem jön ki, hanem elmegy hátra. 😊 Mondjuk sectopod volt, szóval biztos van valami hõkamerája, amivel átlát a falon. 😊
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Elõször én is így gondolkodtam, aztán rájöttem hogy van pisztoly is a játékban 😄, így egyértelmûen a squad sightra szavazok. Nekem rohadt messzirõl is beadja hogy lõhetek a célpontokra, a snipereimnél távolságtól függetlenül 80-85% a találati arány, és azon ritka esetekben amikor mozogni kell, átváltok pisztolyra így lehet velük mozgás után is lõni vagy overwatcholni snapshot nélkül.
Általában 2 sniperrel megyek, takarítanak mint a parancsolat (fõleg amióta van sniper plazma puskám is, lézert azt átugrottam).
Igazából már csak annyi van hátra ameddig húzni akarod a dolgot.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Akit lehet kábítani annál HP függetlenül ott lesz az a bizonyos kék köröcske, amennyiben éppen olyan katonán van a lépés sora, akinek van megfelelõ felszerelése. Aki körül nincs ilyen köröcske az kábíthatatlan a sokkoló által a Hp értékétõl függetlenül, így az egyetlen megoldás az idegen befolyás alá került emberek kimentésére az, ha gyorsan lelövik/elkábítják az irányítót.
Volt egy bombahatástalanítós küldetés is. Tök jól megvan csinálva. (Egy hídon volt, és két archangeles mesterlövésszel letaroltam mindenkit. 😊 18 darab thinman RIP.
Volt egy leszállt szállítóhajó is, 19 idegennel a fedélzeten. Jó kis harc volt.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Az egyik.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Csak mire a fedezékben bujkáló ethereal-t sikerült lelõni, addig a többiek háta mögött átvett support leszedte két emberem. 😊 Az egyik az volt, aki mellé állva próbálta elkábítani.
Arra már nem emlékszem, hogy hány hp-ja volt, de kiválasztani sem engedte, azt mondta, hogy nincs célpont a hatótávban.
Kibontod a csomagot, elinditod a setup.exe-t a DISC 1-rol, az szepen szoszol (ha nincs, akkor telepiti is a Steamet), aztan beloggolsz egy aktiv Steam Accal, regeled a keyt, es szepen vegigmegy a telepites 20 perc alatt DVD-rol. DISC 1-2 hasznalja foleg, a DISC 3-at csak fel percre rakatta be, aztan peccs es go.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Szerencsére ettõl nem pusztul meg az irányított egyén, nem úgy mint a sectoid-ok által egymás közt használt összekapcsolódásnál (ami ad 25% kritikus találati esélyt meg +1Hp-t az alanynak), ahol ha lelövi valaki a küldõt akkor automatán hal vele az is akit erõsített.
Mind control alá vett embereimet el lehet kábítani? Régi ufo-ban többnyire így védekeztem ellenük, de itt nem engedte célpontnak kiválasztani õket.
Magyarán azzal, hogy minden katonád 65-ös offense (aim) értékkel indul (ez az alapbeállítás) és legfeljebb a sniper juthat el 105-ös értékig ha már colonel (a többiek örülhetnek ha 90-et elérik, míg a heavy bõven ez alatt marad), azzal még vígan lesznek mellélövések. Fõleg hogy egyes fegyverek vagy katonák bizonyos távon belül/túl negatív módosítókat is kapnak. És akkor még ott van a magassági elõny illetve hátrány attól függõen honnan nézzük ami megint csak tovább csökkenti a találati esélyeket. A teljesen atombiztos érték a 150 lenne, csak ezt nem lehet elérni. Amúgy 95%-os találati esély mellett is sikerült már mellélõnöm, így ezen már nem húzom fel magam. Benne van a pakliban ahogy az is, mikor 20%-os találati esély mellett nyomatnak critical találatot az embereim.
1-szer meg volt olyan, hogy bepánikolt a katona és elkezdett sikoltozva lövöldözni, minek következtében szétlõtte a medikem elöl a fedezékét, elõugrott egy alien, kapott egy fejest szegénykém, a másik idegen megszálta a pánikosom elméjét és az végül kivégezte cicavirágom...anyád, reload..😛 😄