XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Ez most komolyan kérdés??? Minden épületnél írja, hogy milyen adjacency bónusza van, méghozzá kiemeli, szóval ezt nem észrevenni hihetetlen teljesítmény?! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

MarkBlade
Akkor csak simán figyelmetlen vagyok 😊
Igen. Minden épületnek megvan a bónusza.
PiszkosFred
"Eromunel" is ez a helyzet a bazison (tapasztalat), de ezek szerint lehet, hogy labor es mernoksegnel is mukodne?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Avenger
Mi történik amúgy akkor, ha van mondjuk 8/8 mûholdam, és lebontok egy vezérlõt? eltûnnek a mûholdak, vagy nem lesz hatásuk?

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Igen. Ezt írja is a játék az épületek leírásánál.
MarkBlade
Nem tudom volt e már. Azt vettem észre hogy az egymás mellé épìtett satelitt álomások erõsítik egymást. Megjelenik egy +jel rajtuk és több sat hely lesz felövésre. Felfelé is mûködik.
PiszkosFred
Steamen nezted?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

A special edition-t vettem meg. A doboz borítóján írják, hogy letölthetõ tartalmak között ott van a soundtrack. Ezt honnan lehet letölteni? Kerestem, de nem találtam a hivatalos oldalon.
Valakinek sikerült ezt letöltenie és SP-je van?
Avenger
Én emlékszem még a DOs-os idõkre, amikor semmiképp sem akartam váltani win 95-re. A 3.1-et indítottuk el néha, ha muszáj volt. 😊 De onnantól, hogy windows van a gépen kb mindegy, hogy melyik. 😄 Szóval akkor legyen a legfrissebb. Bár win 8-ra én sem fogok váltani egy darabig, de a hetes az egyik legjobban összerakott windows, persze alá kell rakni egy középkategóriás hardvert legalább, vagy egy három évesnél nem öregebb laptopot. Még valami gányolt vista is volt a gépemen, és szó nélkül kibírt egy teljes gép belsõ cserét, amit azért az xp nehezebben tolerált volna.

Amúgy igaz, hogy pont nem az xcom az, amirõl elhiszem, hogy nem elég neki az xp. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Sir Quno Jedi
van sima laptopvinyós win7-em is a notimban és az is ugrik, mint a fene

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igaz. Van benne valami. Na de sajna a fejlesztõknek nem tudjuk mondani hogy
régebbi OS-re is fejlesszenek. Így rákényszerülünk a váltásra. 😊De Ma már mindennaposak az SSD-k ott meg 7 alatt jön ki igazán a különbség. Ha másért ezért is éri meg váltani.

Na de tényleg off
Kandurex
világos, de ha ebbõl a játékból indulunk ki, ami valljuk be, nem egy mai generáció számára készült, még ha eléggé el is van "konzolosítva", akkor könnyen belátható, hogy a célközönség 99% a gépét nem játékért tartja, és mint ilyen XP alatt van egész nap...

...no de off topik

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
fõleg ssd -vel, mert sima 5.4 rpm vinyókkal, ami totál megszokott notiknál, rémisztõen szar a win7, tapasztalat...

Nekem is SSD-n van. A 8 nem tudom milyen. Lehet kipróbálom de ez a csempe rendszer nagyon nem tetszik. Egyszerûen nem asztali gépre való.
Az igaz. Film,net,irodai munka oda felesleges. Viszont Játékhoz már kell a 7. Nálam amúgy sokkal stabilabb mint az XP. Nagyon jó lett. A 8-at még nem próbáltam, de azt én sem értem miért kell ilyen hamar dobolni ki az OP rendszereket.
Sir Quno Jedi
Jah és pár perc alatt fent van full telepítve az ultimate is belõle, ha pendrive-ról telepíted ssd-re. Van akinek lassabban boot-ol a gépe, mint ahogy ez feltelepül. Ez ám a modern teknó! 😄

Sir Quno Jedi
Jó az a win7. Fõleg ssd-vel.

XP SP3 melózni jó még, meg a w2k3 server, de játékra3pöcsölésre a win7 szinte már-már tökéletes.

Kandurex
Nyilván, bár inkább ez a tendencia még csak most indult be...viszont valljuk be, a mindennapi munkához, zene, videó ésatöbbihez, nagyon nincs szükség a váltásra...és külön szórakoztató, hogy már a 8 jön.

Szia!

Az lehet hogy el fut de a mai,mostani játékok már nem nagyon. Nem akarok senkit sem megbántani,de ne csodálkozzatok ha több mint 10 éves OS-re nem fejlesztenek. Ideje lenne váltani már.
Kandurex
Már bocs, de felesleges váltani Win7 -re, a játék tökéletesen elfut XP alatt is.

Sir Quno Jedi
Kör végén átváltasz náluk alap pisztolyra és így ha nekiállnak reflexezni, csak azzal lõnek, mert nekem pl. még pánikban sem váltottak sosem fegyót, hanem azzal kezdték, ami elõl volt náluk. Így csak gyengítik az ellent és nem hentelik le.

En csak normalon mertem nekivagni elsore, de azt nem emlitettetek, hogy a nehezebb kuldetesek attol nehezebbek, hogy az embereim a sajat fejuket sem talalnak el, ha ongyilkossagra vetemednenek.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Bocsika az offért, de erre írnom kell.
Az elsõ igazán megbízható windows az XP volt. Az újratelepítés élményei leginkább a win95,win98-ból fakadnak.Persze ki mennyi idõs. 😄 De már a win98se-nel is ki lehetett húzni pár hónapot reinstall nélkül egy kis szerencsével.
Nekem XP-m van évek óta és soha nem kellett még újraraknom. Persze eredeti és mindig online frissül.
Amúgy ez a játék az elsõ és számomra egyetlen ok, hogy váltsak XP-rõl mondjuk win7-re. Hogy mit meg nem tesz az ember némi múló élvezetekért.. 😄
Molnibalage
Még egy hónap.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ebben semmi difi nincs. Az UFO-ért is elõbb fizettél és aztán játszol. A nagy difi az, hogy elõre fel lehet mérni, hogy megéri -e belevágni bármibe. Ennyi pénzbõl nehéz lesz nem megcsinálni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A legnagyobb az hogy elõre kell fizetni egy még nem létezõ termékért, ez után majd jön a sírás rívás hogy mégse olyan lett amilyet az ember szeretett volna mivel több 10.000 embernek nehéz egyszerre megfelelni, nagyon várom hogy pl a doublefine és a obsidian nagy volumenû projectjei miként is vizsgáznak, persze aki nem fektetett bele lét az csak jól járhat mert vagy megveszi a játékot vagy nem

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Molnibalage
Mi a hátulütõje?

teljes mértékben egyetértek
a gaming már rég nem az ami volt, futószalagon jönnek a jól bejáratott aaa címek, új 5letek meg ipk száma 0, most annyi javulás van hogy az indie cuccok minõségi száma megugrott, meg itt a kickstarter amit egy nagyon jó kezdeményezésnek tartok pedig tisztában vagyok a hátulütõivel is

Molnibalage
Annak, aki nem ismeri az eredetit biztosan teszik. Igazából, ha nem akarom ahhoz hasonlítani, akkor a korunkat jellemzõ bug és balansz hibák ellenére tényleg kimagasló játék. Csak valahol szánalmas, hogy ma az a jó játék, ami elõvesz egy 20 éves ötletet. Itt tart ma a játékipar. Tessék megnézni, hogy a Kicstarteren kik kalapoztak össze iszonyat pénzeket. Azok, akik a '90-es években tettek le valami nagyon komolyat az asztalra. Úgy látszik azért van még igény az akkori színvonalra, hangulatra és kreativitásra.

nekem eddig 10 órám van benne de sztem max a felénél lehetek (ennyi idõ alatt tftdben már a vége fele voltam bár azt a játékot már nagyon vágtam), néhol atomgáz az irányítás fõleg nagy hajókon, de a sok miss és hogy folyamatosan hullanak az embereim meg az építkezési és fejlesztési lehetõségek végett azért van egy régi ufo hangulata
én örülök hogy ez ilyen lett mert a régi rész kedvelõinek ott van 100 féle remake, meg jön még pár úgyhogy jó ez így szvsz

Molnibalage
Tényleg más, mint a régi UFO, az RPG elemektõl és fél storyline vonaltol mentes mondjuk úgy, hogy féldinamikus hadjárattal bíró jéték volt. Ez az új egészen más, sokkal storylineosabb - ettõ kevésbé monton - viszont némileg zártabb. Nehéz szinten, ha meghal pár embered, akkor szinte buktad is a játékot...

de bírom mikor jönnek a szokásos konzolos dumával, ha pc only lett volna valszeg akkor is ilyen lesz mert nem rétegjátéknak lett szánva, lassan fel kéne fogni hogy a fizetõgamer társadalom olyan amilyen amirõl nem igazán a konzolok tehetnek, arra is kiv lennék hogy az itteni legnagyobb rinyagépek hány %a fizetett a játékért
sztem egész jó lett persze sok dolog nekem se tetszik, van benne kihívás és kellõen hosszú is

Peet199009
Win7x64. Most telepítettem újra, így sem jó.

Molnibalage
Én is ezt érzem. Egyszer végigtolom, oszt ha majd nyugdíjas leszek, akkor talán még egyszer...

Valószínû úgy is történt. Nagyon szarok a pályák, már abból a szempontból, hogy nem generáltak, hanem van x darab, azt' néha terror van rajta, néha abduction, stb. Az ufók ennél is kevésbé változatosak.

Ez a játék igazolta az összes elõzetes félelmemet, hogy milyen lesz.
Konzolos, butított, scriptelt szar. A fílinget hozza jól, de minden szempontból kevésbé tartós, mint az eredeti.

Ezt nem fogom többtucatszor végigjátszani, meg elõvenni évek múlva.

Milyen operációs rendszered van? Mert Xp-n ez elõfordul ugyanis nem arra lett megírva a játék. Ha Win7-ed van akkor esetleg próbálj meg egy újratelepítést.

Nem valószínû, de az is elõfordulhat hogy egy codec pack zavar be, így jobb azokat eltávolítani.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Peet199009
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy felraktam a játékot, indítom, zene van de a képernyõ elsötétedik. VGA drivert frissítettem. Mi lehet a gond? elõre is köszi!

Molnibalage
Én már úgy kezdem az abductiont, hogy beállok és várok 1-2 kört. Muton hegyek jönnek bele a tûzvonalba.

Shiwo
kedves terrorküldit kaptam... böszeme nagy ház, ahogy bemegyek, egybõl 3 chryssalid, 2 muton +1 berci, 2 drone és egy sectopod..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Avenger
Persze, elvileg minden meg van, de mindenképp kell neki az alap pszi labor is. 😞

Battleship amúgy vicces. Mintha szándékosan snipereknek tervezték volna. 😊

Molnibalage:
Dupla olyan erõs. Ez annyit tesz hogy meg lehet kísérelni akár 10 Hp-s lények elfogását is (bár csak 1% lesz a sikerességi ráta). Ellenben 6 vagy az alatt már igen jó eséllyel elkábítja a fejlett változat a célpontot. Az alap ugyanezt 3 és az alatt tudja.
Ha meg ki van fejlesztve akkor automatikusan az van nálad. Nincs külön advanced sokkoló, hanem a meglévõk javulnak fel amint kész a foundry-ban a dolog.

TreDoR:
Az a bázis az méretben még nem is nagy. A battleship az nagyobb lesz ha találkozol vele és sikerül lerobbantanod az égbõl. 😊

Avenger:
Van legyártva pszí páncélod? Mert a gollop aktiválásához és a sztoriban való továbblépéshez majd az kell, hogy egy olyanba öltöztetett embered is legyen (azt csak pszíkerekre lehet feltenni).

Igen. Ugyanez igaz a satelite uplink és satelite nexus esetében is.

Molnibalage
Az jól látom, hogy az épületek számának növekedésével nõ a szükséges eng. száma? Mert akkor nagyon is kell az elerium generátor, mert a sok kis erõmû csak úgy viszi a munkaerõt...

Avenger
Másik kicsit idegesítõ dolog: Nem volt elég energia a fõ pszi épület megépítéséhez, és lebontottam a pszi labort, mert az minek már, kigyúrtam két pszihonikust is, szóval gondoltam felesleges a játék hátralévõ részére. Mondjuk én voltam a hülye, mert összekevertem a két épületet, és újra elkezdtem építeni a pszi labort, azt gondolván, hogy az a küldetés tárgya, nem vettem észre a listában, hogy van másik épület, tök más névvel. 😊 Erre csak két csata után jöttem rá, szóval jó lesz már így, most elbontottam két labort, mert már nem kell úgyse, és pár nap múlva kész a gollop központ, vagy mi. 😊

Molnibalage
Simán elkaptam. Pont az a baj, hogy a lövészeim olyan jók, hogy mindeféle reakcióból a legkisebb bármiféle akcióra lehentelték. Pisztollyal kellett gyengíteni ezt is. 😊

Persze igazad van, az erõsebb sokkoló jó. Egyébként ki van fejlesztve, csak nem tudom, hogy mennyire erõs ez így.

Avenger
Az milyen, hogy már fullos csapatom van, legjobb felszerelés meg minden és bead egy council küldetést, ahol kamion rabolnak az idegenek, és 12 darab alap 3 életerõs sectoid volt plazmapisztolyokkal. 😄 Kacsavadászat feeling megvolt. 😊

TreDoR
Na, csak 29 ellenfél volt <#idiota>

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
És mind controll helyett rámlo, istenem mekkora egy noob...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
Faszért csinálták ezt a részt ilyen nagyra, itt kóválygok ossze-vissza, eddig 2 drónt szedtem le. Mondjuk hallom honnan pofázik, de elobb a drónokat akarom kiloni, márha vannak még. Van még 2 rakétám + 1 shredder, csak elég lesz ellene. Megpróbálom a sprinter supportommal elkábítani, de ha mind controllálja egyik emberem, akkor szétkapom, no meg akkor is ha vannak vele sectoidok, fasznak nem hiányzik, hogy egyszerre felbuffolja az osszeset.