XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alt+F4? <#miaz>#miaz>
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Ami most ilyen összefüggésben beugrik az annyi, hogy én két készletben szoktam õket felhasználni. Legyártok amennyit tudok még jó korán és csak vész esetén zavarok fel egyet-egyet, meg ha kilõnének egyet akkor mindig készen áll a pótlás. Ha van elég szatellitem akkor második hullámban fekszem rá a szatellit állomásokra és építésükre.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azt vadászd le és abból szerválsz egy tárgyat. Annak kell építeni egy szobát és ha már van pszí a katonáid között (ehhez ugye építeni kell pszí labort és beküldeni oda embereket képzõdni) akkor csak rá kell húznod egy pszí páncélt és be lehet menni abba az újonnan felépült szobába (Gollop center vagy mi a rák). Ha ez kész akkor már mehetsz is az utolsó küldetésre és game over.
Az ufó szerintem egynek jó kategória a sakk, kártyapárosító játékok, tilitolik, legó meg egyebek mellé. A 18+ besorolás meg egy dolog, szerintem, ennyi erõvel a grimm meséket is 18+ karikával kellene ellátni, merthogy mindegyik horror...
OFFtopik:
Egy magyar család kiköltözik az USA-ba, a kisgyereket beadják
az oviba. Az elsõ szülõi értekezleten az óvónõ mondja az anyukának:
- Vigyék el pszichológushoz a gyereket, megmagyarázhatatlan
kegyetlenség, agresszivitás látszik rajta.
- Miért, mibõl látszódik?
- Égõ csigát rajzolt. - mondja az óvónõ.
- Égõ csigát? De hát ez igen egyszerû. A magyar gyerekek a csigát
így hívogatják ki a házukból: Csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki..
Talán volt más is?
...- Hát, mindenféle sérült madarat rajzol, például a múltkor egy
vak példányt. - így az óvónõ.
- Hm, hogyan? Ja, igen. Ön nem hallotta azt a kedves magyar
mondókát, hogy csip, csip, csóka, vak varjúcska?
- Na, jó. De a csonka tehén mégiscsak durva.
- Csonka tehén? Hm... Ja, igen. Egy nagyon helyes kis dalocskánk
van: Boci, boci tarka, se füle, se farka..
- ...és mondja, kedves anyuka! Semmi vidám, kedves dalocskát
nem énekelnek a magyar gyerekek?
- Dehogynem. Ott van például a Süss fel nap, fényes nap, ...kertek
alatt a ludaink... Basszus!
Meg sem merem mondani, hogy a másik nagy kedvenc nálunk, (ami viszont gyors egérkezelést is igényel, ezért nekem kell vele mindig játszanom), az a Plants vs. Zombies. De a kezdeti stratégiát, illetve hogy milyen növényeket ültessünk, azt mindig a gyerek határozza meg, és amíg lassan jönnek, addig bele-bele szól, mit hova kell ültetni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem maga a játék az oktató jellegû, hanem amit tanít az a fontos (türelem, megfontoltság, ok-okozati viszont, hatás-ellenhatás viszony, ergó, amit teszek annak következményei vannak... Megéri-e nekem az ellenhatást magamon viselni a hatás kedvéért?) Ha ezt megtanulja a gyerek már tanult valami hasznosat az élethez!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha siker lesz az új XCOM, akkor a 2. rész rebootja szerintem külön játékot fog kapni. Nekem ez a sanda gyanúm.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Rossz megoldás lenne,hogy annyiszor kell végigjátszani a játékot, ahány DLC lesz, hogy kapj pár plusz küldetést.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Most az achi-k alapján próbálnak találgatni emberek, az achi-k rajzolt képébõl, amin van egy vonat, egy gát és egy szelep (valve). Emellett számos alkalommal hivatkoznak egy bizonyos új szövetségesre.
Ebbõl én biztosra veszem, hogy elsõ DLC-ben megkapjuk a sectoid-ok egy csoportját szövetségesnek. Ki tudja, akár egy új sztorit is kreálnak e mellé.
És elkezd variációkat sorolni, hogy mi történhet, ha kijön ez vagy az a monster az ajtón...
Tabolós dolog tényleg zavaró kicsit, bár inkább az, hogy nem egy slotra kerülnek az azonos skillek, pl overwatch, de szerintem ezért is kell le okézni, mert különben mindig félrenyomna az ember. 😄 De fejlõdik a kézügyességünk legalább. tab-tab-tab-4-enter, tab-tab-3-enter, tab-tab-1-tab-enter. Ki tudja gyorsabban. 😄
Milyen lenne már, ha venni akarnék egy sakkot (hála égnek van néhány, úgyhogy ha ha bejön ez az üzletpolitika ebbe a szegmensbe is, engem már nem fog érinteni), amihez jár 16 gyalog, a többit meg DLC formában kell beszerezni? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Gyakorlatilag õ kattintgatott én meg mondtam mit hogy kell csinálni. Érdekes élmény volt így "coopban" játszani. :-)
Ezek, amiket felsoroltál engem abszolút nem zavarnak egyébként. Ha valamit félrekattintasz (ne haragudj nem bántásból), akkor az bizony user error és semmi más.
Az XCOM igazából folyamatos figyelmet igényel és ebbe bizony szerintem az irányítás is bele tartozik.
Néhány érdekesség azok közül ami megváltoztatva került bele a játékba:
- Benne van a játékban a proximity ability ami hozzáköthetõ gránáthoz így az nem robban fel míg valaki a közelébe nem ér. Szintén tartalmaz a játék például flashbang gránátot is amit egyenlõre nem lehet aktiválni.
- A sokkolót eredetileg nem tárgynak, hanem limitált töltetszámú pisztolynak dolgozták ki (mindent beraktak, viselési/elõvételi/kezelési módot, hosszútávú lövési animációt és még pár apróságot) viszont a kiadott játékban csak mint backpack item szerepel (speciel ezt könnyû visszacsinálni ha valaki akarja, nem kell hozzá nagyon beletúrni a dolgokba).
- Lehetõség lenne a páncélba is beépíteni a páncél módosítókat (integrált tárgyként) ahelyett, hogy a hátizsákban hordanák az emberek (ez is ki van dolgozva csak deaktiválták).
- Van külön méreg ellen védõ item is, de ez sem aktív.
- Van olyan, jelenleg nem aktív ability (karaktereknek perk formájában) is ami area supression-t csinál (persze ez is lemaradt a kiadott játékból), de ez hozzáköthetõ lenne fegyverekhez is.
Szóval van bõven potenciál a játékban csak egyenlõre nem hozzáférhetõ és szerintem ezekért majd plusz pénzeket szeretnének lenyúlni a játékosoktól.
Ez a tabozás hihetetlen visszalépés, kb 1990 laser squad-ba.
A játékidõm 90%-a arra megy el hogy járatom körbe a legénységet és keresem melyiknél van a sokkoló 😊
Mivel emiatt csomó idõt baszok el próbálom máshol behozni, pl nagyon gyorsan nyomok overwatch-ot, ez azzal jár hogy mindenféle hülyeségre nyomok rá, az egyik kedvencem a gránát volt, amit valahogy sikerült magam elé letegyek, smivel mindig csoportosan járok elég mókás volt, az más kérdés hogy sajna ritkán mentek így nagyon visszakellett töltes, pár órát elbasztam megint.
Játék téren sokra tartom a mostani 10-éves korosztályt, valszeg végig játszák csak nem úgy ahogy illik 😊
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Az ember váltás tényleg lehetne hotkeyes. Az viszont kibaszottul ideegsítõ, hogy mindig feladja a more infót, és baromi lassú az, hogy lépesz és 6 embernek overwatch, a grafikai animáció túl sok idõt vesz el...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A 10 évest nem zavarja annyira az a rengeteg hiba (õ még elfogadja, hogy ez így van, tetszik neki, újdonság és kész), amibõl egy idõsebb, több játékot látott gamer pillanatok alatt tudna sorolni 50-et, megoldási ötlettel együtt.
Engem pl. az is halálra idegesít, hogy a programozóknak szólok melóban, hogy milyen optimalizálások kellenek az általuk készített szoftver kezelõfelületébe, hogy kompakt módon lehessen kezelni, és ne kelljen már annyi kattingatás néhány funkcióhoz, amit fele annyival is meg lehetne oldani, stb. 😊 És 10 perc alatt megcsinálja, meg a funkcióhoz optimalizálja a kezelõfelületet.
Itt meg nem lehet egy gombnyomással kijelölni a figurákat, hogy kinek akarok gaméban utasítást adni, hanem mindig pörgetni kell õket körbe-körbe, az overwatch mindig más gombon van, pedig ez a tulajdonság minden katonának van, az újratöltést is rárakja a tûzgombra a tök üres fegyvernél, holott ha nem mûködne, akkor át lehetne állni simán pisztolyra, itt meg egy figyelmetlenség miatt bukod az egészet, mert beidegzõdött, hogy 1-es gomb lõ. A katonák felszerelése, személyre szabása, átnevezése is fölöslegesen sok nyomkodásra van szétbontva, küldetésnél meg ennél is korlátoltabban mûködik, ha valamit variálni akarsz a legénységen, mert nem jut eszedbe, kinél lehet a 4-ik sokkoló, stb...
Elismerem, hogy én itt erõsen magamból indulok ki, inkább igyekszem saját magamhoz igazítani a körülményeket.
Talán ezért is nem nekem való ez a játék hosszú távon. Bár lehet a gyerek is pihenõt tart, mert ma reggel a diabló 3-at emlegette már megint, ami engem szintén az õrületbe tud kergetni, de õ élvezi.
Hacsak valamit nem változtatsz a felálláson jelentõsen (nem azt hogy arrébb mész egy lépést, mert az a sokkolónál semmit nem számít, hanem mondjuk lebontasz még a célpontból pár HP-t ha lehet, értelemszerûen ez esetedben nem mûködik már) akkor mindig ugyanazt az eredményt fogod kapni a visszatöltésekkor harc közben.
1 HP-s ellenfélnél meg úgysem számít, hogy fejlesztett vagy sem a sokkolód. A maximális esély ugyanannyi marad az meg hagy bizony lehetõséget a hibázásra is (igen, akár 95%-os esély mellett is van hibázási lehetõség) és erre még rájön a beépített random faktor ami minden százalékos esélyt módosít 5%-al is akár (nehezebb fokozatokon max 10-el).
"Hány éves vagy királylány?"
Egyébként nem szabad megvenni olyannak, akiket zavar a rengeteg hiba, amirõl PONTOSAN TUDJA, hogy meg lehetett volna azok nélkül is csinálni a játékot.
Azoknak sem ajánlom feltétlenül, akik az eredetivel sokat játszottak, és szerették. Óhatatlanul hasonlítgatni fogják ahhoz, és csalódás lesz a sok visszalépés, és a konzol miatti korlátozások.
Nekem pl. az a véleményem, hogy az eredeti még mindig jobb.
De 10 éves kor alatti gyereknek szülinapi ajándéknak tökéletesen bevált.