XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Az viszont vicces, hogy classicon a sniperek eltalálják a célpontot, még 50-60%-os lovésnél is. Elozo gamemnél a 4. hónapban elkezdtem kiképezni egy snipert, kezébe nyomtam egy laser snipert + fejlesztett scopeot, de squad sight ide vagy oda, szinte sose talált el senkit, félpályáról sem. Utolsó kuldire nem is vittem magammal.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Én ilyenkor próbálom a berzerkert lekapni leghamarabb (overwatch és csalogatás eddig egész jól bevált!)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
En pl veletlenul rendszeresen behuzok 1-2 ujabb csapatot, pedig meg az elozoekkel sem vegeztem, na akkor kezd erdekes lenni a szituacio. Direkt igyekszem az aktualis 2-3-4 fos ufokat levadaszni eloszor, de egy rossz lepes, es hopp, jobbrol egy uj muton osztag, balrol egy cyberdisc dronokkal, es mindjart futas van hatrafele, bizva benne, hogy a sniperek legalabb a nagy reszet leszedik.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Lehet mozogsz vele lövés elõtt.
Ha kell akkor nem vagyok rest mozogni velük (semmi óvatoskodás, csak nyomás elõre egy jól védett pozícióba lehetõleg magaslaton és így mindent belátnak) de alapvetõen nálam is hátul szoktak maradni és onnan lövöldöznek. Illetve néhány ufo esetében lazán mennek elõre a többiekkel és pisztollyal végzik ki a sérült ellenfeleket.
Ám alapvetõen a nehézségtõl függõen én is inkább assault+support párti vagyok. Impossible fokozaton használom még a heavy-kat is puhításra de alapvetõen onnantól, hogy megvan az alloy cannon az assaultok kezébe, rájuk már nincs is szükség.
Interceptor esetében nincs nagyon mit fejleszteni. Az idegenek hulláinak begyûjtésével és kikutatásával hozzájutsz egyszer használatos modulokhoz amiket legyártva, harc közbe be tudsz vetni. Ezen felül csak ágyúk vannak meg a firestorm mint új vadászgép típus. Részemrõl a laser cannon fejlesztés, új vadászgép fejlesztés és végül EMP ágyú volt a sorrend. A laser prímán muzsikál az interceptorra rádobva (hangárban tudod átfegyverezni a gépeket) még akár abduction gépek ellenében bevetve is, feltéve hogy harc közben használ az ember dodge modult (ehhez jó sok floater hullára lesz szükséged mert ez alapanyag a modulhoz). A plasma cannon-t teljesen kihagyom, felesleges fejelsztés és ha már nagyon nincs mit kutatni csak akkor fordítom rá a figyelmem. Legyártani viszont nem szoktam mert az EMP köröket ver rá.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én így játszottam, itt ko keményen araszolni kell és egyszerre csak 1 csoportra koncentrálni, azokat is csak kozelrol, nekem még a 80%-os lovések is szinte mind missek lettek (persze akadt boven 90%-os miss is).
Igazából ezért választottam foleg a heavyket, mert a rakéták csak nagyon ritkán mennek mellé, ezenfelul egyszerre tobbet is le tudsz veluk szedni (amennyi ellenség jon ezen a fokozaton, nem volt ritka, hogy 1 rakétával 5-6 ellent megoltem). Az viszont tény, hogy mindig weapon fragments hiányban szenvedtem, úgyhogy a potya fejlesztésekre egyáltalán nem volt, és sokszor a foknél is várnom kellett, hogy osszegyuljon a szukseges mennyiség, dehát valamit valamiért. Miután már voltak komolyabb heavyjeim picit lazábbra vettem a stílust.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
De 1-et vinni kell a battle scanner miatt (ez megmutatja hogy mi van elõtted kb 400m-re. A másik ami miatt vinni kell az a Zone, ha megölöd az ellenfelet újra lõhetsz, persze mig van ammó, vagy ha pisztollyal is megy akkor végtelenségig 😄
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Szituaciotol/tereptol fuggoen 1-2 snipert mindig viszek magammal.
Supportbol siman eleg 2 is, ha megvan a harmasgyogyitas es esetleg a tobb kockara lepes perk, csak ne a supportot vidd a serulthoz, hanem a serultet vidd a hatul levo supporthoz, akiket kozben a sniperek/supportok fedeznek, ha esetleg az ufok jonnenek a serult katonad utan.
én is hasonló következtetésre jutottam, h +move nagyon ász, fõleg látva h a supportok mekkora pusztítást tudnak végezni vele, azért pislogtam nagyon efelé a két páncél felé 😊
akkor egyenlõre nyugisan bevásárolok skeleton-ból (csak elõbb kifejlesztem <#rolleyes>#rolleyes>), majd késõbb jöhet a ghost.
sniper-nek van valami nagy trükkje ami miatt megéri vinni õket? elsõ (istenesen elcseszett) nekifutásra mindig cipeltem egyet, aztán a lelkem néha nagy távolságról fejbedurrantott valakit, de azt leszámítva csak idegesített a tétlenségével; most teljesen kihagytam õket, össz egy sniper katonám van, az is csak azért, mert a játék "rád erõlteti", helyette inkább 2-2 heavy/assault/support-tal nyomulok, bár erõsen pislogok a 3 support felé <#fejvakaras>#fejvakaras>
még egy kérdés: interceptoroknál mit érdemes fejleszteni? perpill ez a játék egyetlen olyan része, amirõl még fogalmam sincs.
"The trees move. Do you not see it?"
A skeleton elég hamar jön és olcsó, a ghost jóval késõbb bár az sem vészes árban (messze nem olyan olcsó mint a skeleton, de olcsóbb mint az archangel vagy a titan).
A titan igazi elõnye sem a 10 pontnyi plusz Hp-ban van, hanem hogy tûz és méreg immunissá teszi a viselõjét.
Az archangel számomra nemszeretem páncél volt. Nem volt rá szükségem igazából soha hogy röpködjenek az embereim. Nekem nem jött be, mert a többi páncél mind kínált valami olyan extrát amit jobban tudtam hasznosítani. Talán majd most impossible-ön megint adok neki egy esélyt a sniper-jeim miatt, de eleddig semmilyen helyzetben nem volt szükségem röpködésre ahhoz, hogy a lövészeim használhatóak legyenek. Azt az elsõ kört minden harc elején meg simán rááldozom a jobb, védett pozícióba juttatásukra.
A fennmaradó két másik páncél (carapace és pszí) közül az elsõ lényegében szükségtelen mert gyorsan a kifejlesztése után ott lesz a skeleton armor. Az utolsót meg csak pszík használhatják és akkora nagy elõnyöket nem biztosít, hogy átcuccoljon rá az ember (már az egy kötelezõn kívül aki miatt muszáj egyet legyártani hogy a sztori befejezhetõ legyen).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Impossible eddig csak 0.1%-on áll, ennyien vitték végig a steamesek kozul ezen a szinten.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Én már semmit sem tudok fejleszteni, de sehol nincs új rakétám. Mondjuk a foundryban a mechanikus ágból szinte semmit sem fejlesztettem ki.
archangel viszont hasznos tud lenni a snipereknek, felküldöd õket a magasba, valamely elõre küldött katonád kiszúrja az ellent, sniper meg a magasból leszedi (kisebb eséllyel van bármi tereptárgy a lõvonal útjába
amúgy mintha valaki azt mondta volna, hogy a fejlesztett rakéta (a plazma alapú) nem túl hatékony, mert nem sebez sokkal többet, mint a sima, és csak késõn lehet kifejleszteni... ez mondjuk igaz, de én úgy vettem észre, hogy képes a lövedék a kanyarodásra, tehát megkerüli az esetleges útba esõ tereptárgyakat