XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Kockáról kockára haladok és feldob 3x3 sectioid. Kösz...

20 visszatöltéssel sikerül megcsinálni úgy, hogy a csapat fele ottmaradt és a másik lesérült. Ez úgy, hogy mivel tudtam, hogy hol van az elsõ csoport, beszalad az elsõ ember és a szétszóródó alienek pont úgy voltak, hogy az elsõ gránát kettõt elkapott és fedzék lebont. A többit lekapta a maradék ember. Így volt egy halvány esély arra, hogy meg lehessen csinálni.

Az elsõ hónap végén -3 ország 0 elbukott misszió és egy fellõtt mûholddal. Sajnos ma a jelek szerint a játék készítõknek fogalma nincs arról, hogy hogyan lehet jó játékot csinálni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Kisfiacskám én eredetiben vettem, és 14k-ért ez bizony kurva drága volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Hat izlesek es pofonok. En orommel fizettem ki az arat, sot, akar a duplajat is, mert nagyon tetszik a jatek, a maga hibaival egyutt. Millio masik jatek van, amely nem erte meg a penzet, es azota vagy kidobtam a fenebe, vagy valahol a polc melyen porosodik, na ez nem olyan, szamomra. Viszont orulok, hogy te nem adtal ki penzt a jatekert, igy konnyebb lesz tovabballnod es mas teruleten keresel majd magadnak szorakozni valot, nem itt kapsz elmebajt.

Az iranyitassal nem tudom mi a gondod, pont annyira egyszeru, amennyire kell. A bazison villamgyorsan valtasz barhova, a csataban is egyertelmu mi merre hany meter. Ami idegesito, az a folyamatosan eltuno es megjeleno falak, ha tobb szintu az epulet, bazis, stb, mikozben nezed, hogy hova tudnal lepni. Illetve a tooltip/info is lehetne pontosabb, mert sok rejtett szazalekot nem mutat.

A balazs fele impossiblehez pedig annyit, hogy el kell fogadni, neha kockarol kockara kell haladni. Nincs idolimit a legtobb helyen, raer az ember ovatoskodni. Persze hogy gond lesz, amikor az ember egyszerre ket iranyba indul el, foleg kezdokkel. Szepen libasorban, egymast fedezve, lehetoleg ne granat hatosugaron belul (mert akkor dobjak egybol a szemetek), figyelve minden rezdulesre, overwatcjben. Ennyi. A kezdofelszerelest hianyat pedig erdemes eleinte neheztuzerseggel es granattal ellensulyozni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Engem az bosszant, mikor begyalogol egy thinman harmas, aztan ahelyett hogy ott maradnanak letolt gatyaval, jon a jelentosegteljes hatranezes video, es kapnak megegy ingyen kort, hogy szetszorodjanak. B+ a dramaturgiat!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Az biztos, hogy impossible fokozatot csak töltögetéssel lehet megcsinálni, mivel olyan szituációkat ad fõleg az elsõ 1-2 hónapban, hogy nem lehet túlélni 4-6 életpontos emberekkel
Nos, ha PC only, akkor nem ilyen überfaszidióta az irányítás. Ez most kb olyan, mintha mobilra írták volna, csak kiadták PCre is. Plusz az általános butítás, szarrászkriptelt sztori és küldetések, MINDEN szempontból szarabb és primitívebb, mint a húszéves eredeti.

Másik fele, hogy ezért nem adok egy fillért sem. Tart néhány órát, soha nem veszem elõ többet. Ha a fejlesztõgárda EZT csinálja a régi klasszikusokból, Sid Meier ide vagy oda, akkor tõlem még erkölcsi támogatást sem kapnak, nemhogy anyagit.
Azt meg nem tudom, hogy a faszba gondolod, hogy ha hányok tõle, akkor fizetnem kellett volna érte...

TreDoR
Meg az is tetszik, hogy akár a pálya kozepere is bemasírozhatok, nem kell állandóan a pálya szélén kolbászolnom.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Molnibalage
Az is kibaszottul idegesítõ, hogy az ember arra megy a cél felé, amerre õ gondoljaés nem amerre én mondom. Emiatt aktiválódik a csoport. Viccbõl 10-szer töltöttem eddig vissza. Nincs egyetlen útvonal sem, hogy úgy közelíts meg egy csoportot, hogy a másik kettõ ne éledjen fel.

Ez az év játéka? Röhög a vakbelem. Impossible szinten elõjön igazi arca. Szkriptelt konzolfos.

TreDoR
Én itt beraktam két oldalra a fal mogé a 2-2 emberemet és vártam (sajnos itt pont nem mukodik az, hogy nem nézel ki). De ezt a pályát csak a 2-vel elotti gamemben kaptam meg, elozoben nem.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
Most viszont már a 4. hónap végén vagyok, még nem mentem el alien basere, eddig egy ország esett ki, megvan 4 kontinens bónusz, utolsó nap fellovok 2 muholdat, akkor meglesz az air % space is. 2 sniper + 2 heavy + 1 assault + 1 supporttal megyek, assaultot kivéve mindegyiken archangel armor (neki ghost armort szánok), szerencsétlen thinmanek/mutonok az égbol kapják az áldást, szerintem azt se tudják mi torténik <#nevetes1>. Ha be kell menni zárt térbe, még mindig ott a 2 heavy, no meg cyberdiskek ellen is.

Molnibalage

A jelzett helyeken van 3-as sectoid csoport. Csak egy irányba lehet menni, manõverezésnél azonnal aktiválodik a többi csoport is. No, ilyenkor mi van...? Vicc az egész...

TreDoR
Igazából alien baseig, amit a 3. hónapban csináltam meg, nem hagytam, hogy thinmanek rám lojjenek, basen viszont csak critet lottek, utána már nem sokszor találkoztam veluk, de akkor se koptek.

Molnibalage
Agyonszkirptelt fos. Ha véletlenül belegyalogolsz egy olyan területre, hogy új csapat alien bukkan fel, akkor game over. Nekem sikerült úgy, hogy pár mezõ alatt 2x3 sectoid.

Áh, borzalmas, hogy mit mûveltek ezzel a játékkal. A régi XCOM kibaszott nehéz, de teljesíthetõ volt. Itt LEHETETLEN, ha nem csalsz, avagy nem használod ki ezt a szkriptet. Ha elbasztad, akkor reload, mert 4 vs 9 ugye elég egyértelmû.

Molnibalage
Meg, mikor 2 HP-ban levõ embert köp le = halálos ítélet...

Molnibalage
Kivéve amikor több ideig...

A csulázásnál csalt. A közelebbi emberem sem volt lõtávban, de 8 mezõvel távolabbi csajt mégis leköpte... Eleve az bõszítõ, hogy annak 100% találati aránya van, semmi sem számít. Pofánbasznám, aki ezt a marhaságot kitalálta.

És ez olyan nagy probléma volt? A mérgezés csak két körig hat, max bukik a manusod 2 HP-t és amíg a méreg hatása alatt áll kicsit vacakabbul lõ és lassabban mozog, szóval kibírható.
Medikit egy olyan dolog, hogy akár már a második feladatra is magaddal vihetsz párat ha akarsz. Egy mentõs feladatnál nagyobb a létjogosultsága mint a gránátnak, különösen ezen a nehézségen. Gyártani mindjárt a legelején lehet kutatás nélkül is.

Sebaj, az impossible fokozathoz nem véletlenül írták azt oda, hogy azoknak van kitalálva akik szeretnek szenvedni (bár miután rááll az ember a dologra már nem lesz nehéz a harc, csupán a stratégiai rész lesz szívás továbbra is). 😊

A csulázásnak egyébként ugyanakkora a lõtávja mint a látótáv (27). Persze a felhúzott játékos könnyedén érezheti akár úgy is, hogy messzebbrõl jött a köpés (félreértés elkerülése végett, nem meghazudtolni/megcáfolni akarlak, csupán leírom, hogy olykor, különösen a felháborodás ködén át, másként érzõdnek a dolgok).

Persze messzebbre is el lehet lõni könnyedén (lásd még alap shotgun esete a messze lévõ célponttal), csupán a beállított max távolság felett erõs levonások járnak a találati esélyre. Ez alól kivétel a robbanós, területre ható cuccok (gránát, rakéta, rift képesség, plague - ez a mérgezõ köpdösés) csoportja, ahol a táv határa a lövés határa. A nehézség pedig nem módosít a látó vagy lövési távolságokon.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Molnibalage
Igen, ezért hagytam abba. Mikor 4 HP-s embered van és összevissza mérgezget, akkor takarodjon a picsába. Medikitem nincs is...

Visszafelé meg a menteni való nõt is lefújta úgy, hogy mintha rendelkezne squadsight képességgel, mert aki köpte bõven kívül volt a 27 mezõn. A kurva anyát, azzal szórakozzan bazdmeg. Ez vicc.

Molnibalage
Szerintem 0.

<#rinya>
BlackWolf:
Ha már van pszí-vel bíró embered akkor csak gyárts le egy pszí armort és húzd rá valamelyikre, utána mehetsz a frissen felépített épületbe (amit annak az alien kütyünek építettél). Után indítható is az uccsó feladat.

TreDoR:
Nem tudom, nekem elég aktívan köpdöstek a thinman csapatok impossible fokozaton (különösen kedvelték leköpni a védett személyt ahelyett hogy lõtték volna). Ami azt illeti inkább ezt erõltették mint a lövöldözést. Classicon viszont csak nagyon hébe-hóba volt köpés. Úgy vettem észre, hogy akkor köpnek ha a lövéssel való találati esélyük túl alacsony.

Molnibalage:
Az overseer hajó ellen sem kell fejlett vadász csak jó fegyverzet. Sõt battleship kivételével semmi ellen nem kell firestorm (õszintén szólva én ezt nem látom bajnak). Mindenhová elég az interceptor csak rendes fegyvert adj neki. Ez a bázisig a laser cannon, utána meg az EMP legyen és vígan el leszel minden és mindenki ellen.

Az impossible meg ilyen. Amint rááll az ember gondolkodása és hozzáidomul a játékstílusa, onnantól az sem nehéz, csak szokni kell, mert nagy a váltás a classic és az impossible között. Lõni meg csak 5 ponttal lõnek pontosabban a classichoz képest az ellenfelek.

A spec küldetést akkor végig se csináltad? Mert nem csak 1 thinman lett volna benne, hanem visszafelé jön a szokásos 6-os group, 2x3 fõvel, egyesével ledobálva ahogy minden ilyen típusú feladatnál (kimentés/kíséret, megkeresés és kimentés, bomba hatástalanítás). Akár már az elsõ hónapban. 😊

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sikerült most már minden ki van maxolva 😊 Erre bead 1 olyat , hogy
Incrase our Soldiers Psionis strenght.
Mindig rakok be embert fejleszteni , de hébe hóba adja csak be szal most van vagy 2 emberem aki telekinetikus már megvan a pshy armor is.
Ilyenkor mire kell hajtani?

Megvan a Hyperwave cucc, megjelent a "nagy hajó". Gondolom elég közel járok a végéhez. Most azon gondolkodom, hogy a régi játék hosszabb volt, vagy csak én érzem úgy?

A "régit" talán végig se vittem, vagy egyszer azt hiszem. Gondolkozom, ha most vége lesz nekiálljak-e még 1x.

Ti mit gondoltok az újrajátszhatósági faktoráról a játéknak?

Egy biztos, szerintem jó lett de egy kicsit lehetne nagyobb kihívás benne, mint mondjuk a régiben. Igazság szerint a lelõtt ufo-k száma nagyon kevés és a pályák agyonscripteltek. A kihíváson belül nem arra gondolok, hogy idegösszeroppanást kapok az olyan jelenetektõl, amit itt páran írnak, hogy milyen impossible szinten. Ott könnyû a játék leginkább, hogy a fejlesztésekbõl ha a "priority-ket" csinálod meg legutoljára, addig nem halad elõre, nem jönnek új ellenek, nem lesznek erõsebbek. (Így tudtam behozni a lemaradásomat a satellite-ekkel és elkezdeni gyártani a jó vérteket, fegyvereket).

Tulajdonképpen akkor "pauzálod" a játékot amikor akarod és elvész a kihívás a vége felé, mert sok a lé, minden ki van fejlesztve, fullosak az embereid. Szóval a Classic nehézségi szint nem tudom, hogy elég-e egy újrajátszáshoz.

Mindenesetre szerintem méltó a régi játékhoz és jó szórakozást nyújt de marad egy kis üresség utána, mint a Diablo3-ban a 60. szint után...😊

Szóval még végig se vittem és lehet, hogy nincs igazam (örülnék ha megcáfolnátok) de úgy érzem, itt az Overseer és a csúnya nagy lila hajó után már nem lesz csoda...

Molnibalage
Jó, impossible törölve. Vicc. Az abducionokat tisza sectoiddal még csak-csak megcsináltam. Amit viszont pl. az elrabolt megszökött nõnél elõad egy szem thin man, az a röhejes kategória. Ezek után nem vagyok kíváncsi a többire.

Egyszer jó volt, de a modok és DLC-k a játékon nem segítenek a totálisan lineáris és zárt storyline miatt. A vadászgépek szerepe kb. 0. Az overseer elõtt semmihez sem kellenek. Csak azért kellett két hónapot tolnom, hogy mindenhova legyen új hajó hozzá és onnan pikk-pakk vége volt. Classicon túl könnyû, ha az ember picit is gondolkozik és megérti a mûholdas pánikcsökkentést és tudja, hogy hogyan mûködik a pánikrendszer. Impen gyak. lehetetlen visszatöltés nélkül.

Én is így gondolom egyébként.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

TreDoR
Am. DLC-kbe sok mindent bele tudnak pakolni ha akarnak, új fegyverek, új páncélok, új ellenfelek, új pályák, esetleg új kuldetés típusok.

TreDoR
Sajnos thinmanek, floaterek ilyesmit nem csinálnak. Az elobbiek nem is kopnek egyáltalán impossible fokozaton (nekem ez újdonság most classicon), csak critet lonek.

na de buta vagyok hogy nem jöttem rá hogy mire jó,köszi szépen 😊

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

Molnibalage
Csak mert classicon volt ilyen eset és annyi történt, hogy a másik alien 1 HP-n volt és úgy halt meg. Én azt hittem, hogy ez a -1 HP elvesztése miatt volt. Tehát akkor 2 in 1. Így mindjárt más a dolog impossible szinten.

Nem. Feature. En probalom is mindig a vezert lekapni, mert ugy a masik ingyen kill.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Kifejleszted az Arc Thrower-t, legyartod az Arc Thrower-t, hasznalod az Arc Throwert. <#ravasz1>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kiegeszito felszerelesnek szamit, oda tudod pakolni, ahova a granatot, scopeot. En az assaultjaimat szereltem fel vele, de a hasznalata nem lovesnek szamit, ugyhogy a run&gun perk nem mukodik vele. Az ellenfelnek 3 HP alatt kell lennie, hogy megbizhatoan mukodjon, de a korai ellenfeleknek amugy sincs tobb.

Molnibalage
Kicsit játszogatok impossibe szinten. Az bug, hogy egy két agykapcsolatban levõ sectoid közül lelõttem az egyiket és a teljesen sértetlen másik is belehalt..?

Most volt az elsõ hónapom, mikor 1000 creditem volt hónap elején!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem! Snipernél plazma sniper, két assaultnál alloy cannon, két supportnál plazma puska, harmadik assaultnál pedig lézerpuska!

Elején kaptam az arcombe egy sectopod-ot, de azon kívül nem volt túl nagy ellenállás.

Alloy Cannon brutálisan jó! Én egész végig nem használtam shotgun-t, csak most a végjátékban és úgy hullik az ellen, mint az õszi falevél.

Assult+ 4 kockán belül automata tüzelés+ alloy cannon = Win

Agamemnon
Plazmával mentél bázis takarításra? Nem húztad egy kicsit sokáig?

Sziasztok,bocsi a noob kérdésért,de hogy tudom elfogni élõ idegeneket? már októberbe tartok... 😄

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

Shep
Most már van, hullanak, mint a legyek csak állandóan pénzhiány van 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Calver
még egy kérdés:

most esett le alloy cannon micsoda (shotik morcosabb folytatása), akkor azok használhatóak maradnak játék késõbbi részeiben is?

elején rengeteget használtam shotgun-t (amíg nem tudtam kikapni minden második dögbõl light plasma-t) viszont most nagyon úgy nézem, h hp dramatikusan megugrott, és nem biztos, hogy jó ötlet lenne beállni az unszimpatikusok arcába és lerobbantani azt, mert lehet, h túlélik és visszaütnek <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

Molnibalage
Classicon az overseer hajóig semmi ellen nem kellett jobb, mint alap vadászgép és plasma cannon. Még modulokat sem kellett nagyon használni...

Ha már lesz lézered, akkor már nagyon hamar halnak, Plazmától meg 1 lövés.

Majd ha elérsz a Sectopod-okhoz, majd megkérdezlek, hogy melyik a durvább....XD

Kitakarítottam az Alien bázist! Végére már nem igen volt medkit-em, de megúsztam emberveszteség nélkül.

Már minden emberem plazmával és alloy-al járkál, mert a sectopod-ok is hullanak, mint a legyek (sniper double tap képessége nagyon hasznos ilyenkor!)

Calver
Alien NAV Computer, és valami power source a két fejlesztés ami kell elõtte.

Sziasztok kicsit elakadtam a játékban.
Most az a küldetésem , hogy "research an advanced fighter craft" de sehol nem találom a fejlesztést hozzá és a researchnél sincs semmi Priority.😊
Mit kellene ehez csinálnom?
Köszi

Calver
köszi az infokat, majd kipróbálom, úgy is szereztem egyet küldetésbõl, meg végre tudok fejleszteni plazma fegyvereket is nekik - mondjuk squad sight szvsz nekem kimarad, annyira nem jött be amikor elõzõleg próbálgattam.

#2708: durrants be közéjük egy rakétavetõvel, és mindjárt barátságosabbak lesznek.

Shep
Én még mindig földi fegyverekkel vagyok. Itt már amúgy kezd érzõdni ,hogy lassan csak el kell kezdeni plazmázni, mert már nem elég a sebzésük. Amúgy a crysalid-ok szerintem túl durvák lettek.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

A bázis még nem majd a hajó lesz a vége...
Cobra.
Az alien bázis a végsõ küldetés, vagy ha oda elmegyek, akkor még van utána más is?

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Papa01
Hopp, egyszer csak vége lett. .😞(

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Sziasztok!
A demóban lehet menteni valahogyan? 😊 Nagyon tetszik a játék, kár hogy drága... remélem, hamar beteszik valami jó kis leárazási akcióba! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Én még nem mertem oda elmenni, most még gyártok pár plazma fegyót, aztán full felszerelve akarok csak menni.