4353
-
#3072 Újra elkezdtem játszani a warspace extension hardcore moddal, az új verzióban már csak 6 hpjuk van classic fokozaton a sectoidoknak , mondjuk továbbra is bugzik, ami miatt gyak. super easy fokozat, sose találnak el, én se oket, amikor meg megunom, hogy csak bámuljuk egymást és lovunk a semmibe, rájuk baszok néhány gránátot és mission completed. -
torma1 #3071 módosított működik. Sniper mindjárt az első szinten kapott Squadsight. :) Azt módosítottam. -
SaGa Jr #3070 Ha a módosítatlan fájlos megoldás után működik akkor amit módosítottál az nem lesz érvényben... -
torma1 #3069 Megy. :) MŰKÖDIK. Köszi a segítséget mindenkinek. :) :D -
SaGa Jr #3068 Pontosítok, mert pontatlan voltam.
Tehát a mod distribution/autoamtion majd egy pakkban tartalmazni fogja egyszer (ha megvalósul) az összes segítő programot (HexEd, UE Explorer, decompress, unpack/repack) meg jó pár alap modot és leírást hogyan lehet modot készíteni.
Ám ugyanúgy hexát kell majd hozzá használni. A lényeg azonban, hogy nem kell majd egész fájlokat küldözgetni elég lesz a változtatásokat és azokat segít majd beépíteni (megmondja a program hogy hová illeszd be). -
SaGa Jr #3067 Pontosan mit változtattál és hogyan? mert ha valamit elrontottál az fog fagyáshoz vezetni. Ekkor csak másold vissza a módosítatlan 11 megás fájlt (ha a xcomgame.upk-ról van szó) azt indítsd el újra a XSHAPE-et. Ekkor visszaállítja az alapra és menni fog. -
SaGa Jr #3066 Nincs.
Ami van az XShape, a modpatcher különféle változatai(ini-s birizgálások aktiválásához jó , csak időnként okozhat furcsa mellékhatásokat/hibákat a módosított játékban, ám egyszerűbb és sokkal gyorsabb mint a resource hacker), meg most dolgozgatnak egy mod összeállítással (ez lesz a mod distribution program ami a benne lévő modokat engedi majd automatán feltenni és összehasonlítani), ami számtalan módosítási útmutatót és alap modot tartalmazna.
Arra senki nem vállalkozott, az összetettsége és bonyolultsága miatt, hogy olyan programot írjon ami könnyűvé és gyorssá teszi a modolgatást. Egész egyszerűen azért sem megy a dolog, mert sok a kereszt hivatkozás ami teljesen más fájlokba is belenyúl (ilyen például a fejlesztgetés átírása is, aminek nagyobbik része nem a xcomgame.upk-ban hanem a xcomstrategygame.upk-ban van). Szóval marad egyenlőre a hexeditorral való módosítgatás, ami elsőre baromi bonyolultnak tűnik de amint megérti az ember hogy épül fel a program és melyik értéknek mi a hexa megfelelője onnantól egyszerűvé válik. Már csak a módosítani való fájlok helyét kell megkeresnie amire kiváló segítségként ott a UE Explorer. -
torma1 #3065 Nem tudom mi lehet a baj. :( -
#3064 De amúgy már van valami automatizáló program nexuson nem? Hogy csak hex edittel kelljen szórakozni. -
torma1 #3063 core.upk
xcomgame.upk
xcomstrategygame.upk
Ezek vannak benne. -
#3062 btw mit akarsz konkrétan módosítani? -
#3061 XSHAPE.config-ban benne van az a fájl is h frissítse, amit szerkesztettél? -
torma1 #3060 Hmmm. Kifagy. Valami nem tetszik neki. :( -
torma1 #3059 Bocs. Már megvan. Notepaddal szerkesztettem. -
SaGa Jr #3058 Ennyire nem lehetsz önállótlan.
Nyisd meg egy akármilyen szövegszerkesztővel (Notepad++ mondjuk) és írd át. Két kattintás az egész. -
#3057 Gondolom megnyitod, total commanderbol pl. f4-el. -
torma1 #3056 java -jar XSHAPE.jar 0
Na ezt kéne valahova beírnom. De hova? Hogy módosítsam a .bat fájlt?
minden, amire szükséged lehet:
innen decompress
ez utána ki- és visszacsomagoláshoz
xshape exe módosításához, a bat-ban írd át az értéket nullára
HxD-t meg guglizd ki hex editornak
Ezt írta Calver is. -
SaGa Jr #3055 Ejnye ember. Elolvastad te az említett topik első hozzászólását? Ott van benne hogy mit kell tenned ha a 16-os hibaüzenetet kapod.
Amiatt meg ne izgulj hogy az egyik fájl 4 megát alig tett ki a másik meg átlépi a 11-et. Ennyit tesz a kicsomagolás. Ezért kell hozzá segédprogram (mondjuk ha vissza tudnád tömöríteni 4 mega alá akkor is kéne a segédprogram de mindegy). -
#3054 Szerintem nincs, legalábbis singleben, multiban mondjuk az etheralok tudni olni rendesen. -
#3053 Legnagyobb méretű és legtöbb HP-s ellenfél, aki többet cselekszik egy körben, tud területre is sebezni stb., mi kell még?!?! Mint mondtam főellenfelet is két lövéssel egy körön belül öltem, a dumáját sem volt ideje befejezni, szal. ebből a szempontból nézve akkor nincs is erős ellenfél a játékban?!?!? :D -
torma1 #3052 Akkor lett 11Mb mikor decompress-t ráindítottam. Az mi volt amúgy?
Utána kicsomagoltam, szerkesztettem.
Visszacsomagoltam.
Töröltem,visszamásoltam. -
#3051 Én nem nevezném erosnek, heavyk simán szetkapják impossible fokozaton is, de akár riftet is rájuk lehet vágni, és utána beléjuk loni. -
torma1 #3050 Úgy csináltam mindent ahogy írtad. Viszont 11Mb lett az XComgame. Az eredeti meg csak 4mb. -
torma1 #3049 ERROR(16)
USAGE: java-jar XSHAPE.jar-<verbose> <starting byte>
Ezt írja. Friss java 1.7. Mi a baja? -
#3048 A sectopod a legerősebb és legnagyobb ellenfél a játékban. Ha kipurcan, akkor sectopod wreck lesz belőle, ez tán mutatja a gigászi voltát. -
SaGa Jr #3047 A hibák (és kiküszöbölésük) szépen sorszámozottan ott szerepel az említett topik első hozzászólásában.
Egyébként messze nem kell perfekt angolosnak lenni (nagyon nem). Meg aztán erre találták ki a szótárat nemde? :) -
SaGa Jr #3046 De ha még így sem megy, akkor még bolond biztosabban:
0. A XSHAPE csomagolt fájlt bontsd ki egyenesen a játék könyvtárába. Berak oda a csomagolt fájl egy mappát meg pár fájlt pluszban.
1. a módosított upk fájlt másold vissza a helyére (ugye eltetted/átnevezted az eredeti, módosítatlan és kicsomagolatlan változatot egy biztos helyre?).
2. Ha esetleg nem csak a core, xcomgame, xcomstrategygame fájlokat cseszegetted, akkor az egyéb fájlok neveit bele kell írnod a configurációs fájlba amit a XSHAPE tartalmaz.
3. Nevezd át a fájlhoz tartozó uncompressed_size fájlt vagy töröld vagy tedd máshová de ne legyen a helyén (ugyanott van ahol a többi upk, tehát a cookedpc könyvtárban)
4. indítsd el a XSHAPE.bat-ot és kész is vagy. Lehet játszani. :) -
torma1 #3045 Oké aki perfekt angolos annak tényleg könnyű. :) Főleg hogy sosem csináltam ilyet. -
torma1 #3044 Valami hibát ír mikor indítom az XSHAPE-t. -
SaGa Jr #3043 A 2997-es hozzászólásomban itt ezen az oldalon ott a link ami segít. Ráböksz és a megnyíló topik első oldalára ugrasz. Olyan szájbarágósan el van magyarázva minden, hogy csak na. :) -
torma1 #3042 XSHAPE ezzel nem boldogulok. -
torma1 #3041 All you should really need to do is:
1) extract the files in the archive into the main game folder
2) add the filenames to the configuration file for the files you modified (if they're not already in there)
3) if they were compressed, you'll need to delete/rename <filename>.uncompressed_size
4) then run the batch file whenever you want to update the SHA hashes stored in the main executable for those files.
Note: If you delete/rename <filename>.uncompressed_size, then the game will load the uncompressed version of it without a hitch.
That's it. :D Have fun!
Nálam ez az istenér sem megy. -
SaGa Jr #3040 Ez is csak attól függ, mit akarsz módosítani. Ha azt, hogy milyen meglévő tárgy után lehessen kutatni valamit, azt részben az ini módosításával is meg tudod oldani.
Ha átrendeznéd, hogy valami korábban jöjjön (előbbre kerüljön a fejelsztési sorban) akkor csak copy és paste kérdése az egész. Meg kell cserélni a helyüket az adott fájlban és a scriptjük esetében a sorszámot ennek megfelelően módosítani.
Vagy mire gondoltál? Mert tud az egyszerű lenni amint belelendültél. Ha már ismert a száma/azonosítója a kutatásnak (ez megtudható az UE Explorerrel csak meg kell nézni az adott perk/kutatás/gyártási leírás felsorolást) akkor már csak az adot helyen kell rákeresned és cserélned másra (ez lehet function vagy akár constant avagy más fájlban ami az adott név alatt fut). -
#3039 Hát, nem igazán hiszem, hogy pl. a research tree módosítása 1-2 perc alatt meg volna, akár tudod hol van, akár nem. -
SaGa Jr #3038 TreDoR:
Attól függ mit értesz komolyabb mod alatt.
Majd minden funkció (kivéve grafikus megjelenítés) elég egyszerűen szerkeszthető amint tudod hol keressed amit módosítani akarsz. A keresés tarthat el egy kis ideig de maga az átírás/módosítás 1-2 perc alatt megvan.
A kinézetek, skinek, UI változtatás meg nem igényelnek hex-ben való különösebb munkálkodást csak be kell tenni a megfelelő helyre a textúrákat/új modelleket és beírni a megfelelő helyre a nevüket, hogy használja is a program.
Prof William:
A SHiv és a röpcsik meg a szatellit az aminek aktív a gyártási ideje. Minden más azonnal készen van. Akkor rendelkezel majd ténylegesen a kis gépekkel, ha már a videót is láttad amin mutatják hogy megkaptad őket. Addig nem. Hogy a gyártásuk éppen hol áll azt láthatod az engineering szekcióban (jobb alsó sarok) vagy a mission controll-ban/bázis képernyőn szintén az alsó sarokban. -
#3037 aham, thx -
SaGa Jr #3036 Igazából nem kell több. Több small item-et meg majd csak a support katona tud magával vinni (egészen pontosan 2-t) amikor eléri a major rangot és megkapja a deep pockets perk-et. -
#3035 csak supportnak. -
#3034 meg még egy "apróság": egymás mellé építés igazán workshopoknál fontos, ugyanis 4 darab felhasznált nyersanyagokat 35%-al csökkenti/annyit visszaad - baromira nem mindegy, h 3 vagy 4 ghost armort tudsz összerakni ugyanannyi anyagból pl. -
#3033 Nem tudom mi az, sectopod vagy mi, én még az elején grasszálok :) apropó, van olyan fejlesztés amivel vihetek magammal több tárgyat...ez az egy slot nem sok minden :(