XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TreDoR
Én inkább valami patchet ami javítja ezeket a bugokat, de úgy tunik csak nem foglalkoznak a gammel :S

Mutonok, sectopodok sem éppen kicsik, de úgy el tudnak bújni valami kicsi cover mogott, hogy még akkor sem látják az embereim, ha foléjuk repulnek.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Molnibalage
Meg arra, hogy honnan hova van flank, honnan hova van fedezék, stb. Ugyanis kibaszottul nem látni sokszor, hogy mikor mi lesz. Ez meg így szerencsejáték nem taktikai szimuláció...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Calver
baromira kellene valamiféle jelölés arra, hogy ha valahova átmozdítod a kétlábúdat, kire fog rálátni, ki (és kinek) lesz a tûzvonalában.

"The trees move. Do you not see it?"

TreDoR
Én az bírom, amikor a rámpán lévo ellent csak az a katonám látja aki lejjebb van nála, aki meg feljebb az csak akkor tud ráloni, ha vele egy szinten mellé áll :/

No meg volt olyan helyzet is amikor megyek a fal mellett, az egyik emberem az ajtó mogott állt meg, overwatchban minden emberem, kijon egy másik ajtón 3 sectoid, megy mindenkitol a reaction shot, az ajtonál álló emberem mit csinál? Bebassza az ajtót, majd 90 fokkal elfordul, hogy leadja a lovést... <#wow3>. Természetesen bent volt 3 floater + 3 thinman. Mindez még impossible fokozaton, az volt a mázlim, hogy mind a két heavym be tudott loni rakétát, no meg hogy se a thinmanek, se a floaterek nem távolodtak el egymástól, a tobbi emberem meg foglalkozott a megmaradt 2 sectoiddal. Utána már soha nem állítottam ajtó mogé embert.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Nem sok, de azért még van egy kicsi. Építkezel, majd elfogsz egy kijelölt célpontot, kutatsz, építesz, majd tulajdonképpen vége is és mehetsz az uccsó feladatra. 1, legfeljebb 2 hónap ha nagyon húzod az idõt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Amikor megjelenik a nagy lila ufo, onnan még mennyi van a játékban? Mert megy még utána mindig a terror abduction stb...
PiszkosFred
Vilagos, az emberek legtobbszor kinjukban mar nem tudnak mit csinalni, csak rohognek magukon es a peches helyzetukon. Mindenki jart mar igy, en is, te is, mas is, de ha ott van az a 2%, akkor azon kar puffogni, ha be is kovetkezik. Bosszanto? Igen. De emiatt alttabolni, es ujabb kirohanast intezni a jatek topikjaban? Hat, lehet nem kellene. Foleg, hogy tegnap mar elmondtad mindennek a jatekot es a fejlesztoit, igy mindenki tisztaban van a velemenyeddel es a jatekrol alkotott iteleteddel.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

sztem is sok magas %nál a miss

"Akkor rossz topikokba jársz. A Risen elsõ részével anno gyak. semmi bajom nem volt, ahogy az NWN2-vel sem. '"

kettõs mérce rlz

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Molnibalage
Akkor rossz topikokba jársz. A Risen elsõ részével anno gyak. semmi bajom nem volt, ahogy az NWN2-vel sem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Csak mikor zsinórban kétszer adja elõ, akkor elfog a röhögés.

egyébként nincs baj a fikával, sok mindennel én is egyetértek, de a sok mazochistával nem tudok azonosulni

Kandurex
Tény, hogy minden 2. hozzászólása a rinya-fika 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

PiszkosFred
Te most komolyan egy randomgeneratorral allsz le vitatkozni? Ket lepesrol 98%, ezt tudja a katonad, miert van meglepve, ha neadjisten bejon az a 2%? Ez egy jatek, nem eletszeru harci szimulator, ezert neha nyer a 2% miss 2 meterrol. Emiatt ne vagd fel az ereidet. Amugy sem divat mar.

Calver
szeretettel küldöm neked ezt a számot <#gonosz1>
(fõleg, hogy még nem láttam olyan játékkal kapcsolatos topicot, ahol nem ugyanúgy rinyáltál volna)

Molnibalage
Poénból elkezdtem egyet classic és ironman szinten. Tökéletesen óvatosan, az imp szinten alkalmazott módon megyek elõre. Tökéletes lenne minden, az elsõ ufo kristály lényére rámozdul két ember. Az egyik két lépésrõl 98% mellett mellélõ és emiatt meghal. Az ilyen helyzetek miatt mondom azt, hogy kapják be a kedves fejlesztõk...

A fejlesztõi fórumra meg lehet menni rinyálni, csak a végeredmény pontosan azt mutatja, hogy basznak ezek hallgatni bárkire...

most hogy leírsz olyan hibákat amit már más 100x leírt és tapasztalt szerinted jobb lesz neked vagy másnak? nem
inkább menj a fejlesztõi fórumra rinyálni, talán több eredménye lesz

Majd te mondod meg, mit csináljak, ugye? Elképzelted, mi?

elloptad majd nem tetszett, ezt felfogta itt mindenki nem kell folyamatosan nyújtani a rétestésztát, ne rontsd el mások szórakozását, majd ha megjelenik a xenonauts vagy az ext2 mehetsz oda is trollkodni nah mert az elõzetes rivjúk szerint ott is lesz baj bõven

Jol kell pozicionalni. Hatul hagyni, es minel magasabra vinni, hogy be tudja loni a teruletet. Nyilt terepeken a sniperemnek szokott a legtobb killje lenni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Calver
errõl jut eszembe: súgja már meg valaki, hogy lehet snipert jól használni. de tényleg, egyszerûen akárhogy fejlesztem... kevés amit tudnak. tudom h a vége felé van double tap, ami táp meg minden, de addig? szeretnék második nekifutásnál kis változatosságot, mert most is végjátéknál volt 4 assault és 2 supportból álló amazonbrigádom <#idiota> (mert heavy felesleges, a rakétái nem sokat érnek, shredder helyett simán le tudom ütni ellenfelet még egy shoti lövéssel, suppress-t ugyanúgy tud support is, azon kívül meg nincsenek jó dolgai, plusz sokba kerül neki fegyvert kifejleszteni)

még egy kérdés: officer training school mennyibe kerül? most régi, normalon készült mentésemet viszem az elejérõl, ahol alapból be van építve (meg kapok szatellitet is), csak tudni akarom, mennyit kell "ledolgoznom" hire-dismiss soldier-el. (meg így legalább összehozhatok megint egy jó kis amazonbrigádot <#idiota>)

Cobra.
Még egy bug: csináltam egy elvileg plazmás SHIV-et és nem lehet használni. Ha ráklikkelek a barakkban ,akkor pl képe sincs.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem teljesen Mass effect utánérzésem volt 😄 Kicsit ki is akadtam , hogy a kedvenc sniperem kellett feláldozni aki az elsõ küldetéstõl az utolsóig ott volt (1-2 kivételével amit a kórházban töltött😄 )

Calver
na kivégezve picsafüst normálon, pár hibával meg harmadik nekifutásra (mindig elkúrtam dolgokat és inkább újrakezdtem), de egész jól sikerült szerintem, neki is esek asszem classic-on. jópofa játék lett, pár elég amatõr hibával "fûszerezve" - esküszöm, köteleznék mindig fejlesztõt, aki taktikai játékot csinál arra, hogy elõtte egy hónapig Temple of Elemental Evil-t toljon, mert ott sikerült Troika-éknak mindent eltalálni: pörgõs, körökre osztott harc, remek UI, kiváló volt... itt sajnos pár helyen nagyon kilógott a lóláb.

két okosság azoknak, akik esetleg frissen ugranak neki:
- az elsõ hónapban CSAK scientist-eket vegyetek fel - fejlesztések sebessége ugyanis velük fordítottak arányos, tehát 10 scientist felezi az alap horribilis idõket, 20 negyedeli, stb. 19 tudósom volt hó végére, soha nem kellett aggódnom fejlesztések miatt utána, pedig még labort sem építettem.
- válasszátok Ázsiát kezdõhelynek - a bónuszuk nagyon jó, de maga a terület fos, alig hoz pénzt ha fölé rakjátok szatelliteket, így viszont a kecske-káposzta esete kellemes végkifejlettel zárul

fináléval kapcsolatban
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
#2622-ben írta Avenger, h akinek Mass Effect 3 vége nem tetszett, annak ez sem fog, amivel... (ME3 spoiler)
én annyira nem értenék egyet - az ME3 vége egy gyalázatos fos volt, amit valami fogyatékos író vetett papírra, értelmetlen áldozattal, ráadásul egy olyan karakter értelmetlen beáldozásával, akivel törõdött is a játékos... itt viszont van célja és értelme annak, amit a "kiválasztott" csinál, plusz kétlábúnak csak egy a sok csapattagja közül... nekem bejött befejezés, semmi speciális, de szépen lezárta a történetet.

Molnibalage
A flanking bonus is egészen érdekes. Ha a lény MÖGÖTT állok, akkor 0, ha MELLETTE, akkor meg van. Áh... Az embernek néha kedve lenne egy kibaszott nagy 1-es osztályzatot adni erre.

Molnibalage
Az is totál vicces, hogy a legolcsóbb útiránynak azt hozza ki, hogy felmászik a buszra és lemászik a másik sarkán, mikor csak egy sarkot, tehát a busz 1/4-ét kellene a seggénél megkerülni. ---> Kibaszottul hülyén van árazva az, hogy mennyibe kerül mozogni.

Nagyon butának kell lenni, hogy ez legyen a végeredmény és ezt benne hagyják. Vagy nagyon le kell szarni. Mindkettõ égõ, válasszatok tetszés szerint.

A scrollozás IS szar, de nem csak az a baj vele. Szimplán nem jelennek meg az új mentések, autosave-bõl egyet látok csak a három helyett, meg ilyesmi. Ja, meg néha nem a legújabb mentések vannak legfelül, hanem random bebassza az újakat valahová a lista közepébe.

Én azt a megoldást találtam, hogy törölgetni kell az aljáról. Olyankor frissíti a listát, és megjelennek az új mentések. De ez sem 100%, néha ez sem segít, olyankor a játék újraindítása tudja rendbe rakni.

Én nem nyúltam hozzá, leszarom az ironmant. Tök totál teljesen magától hullott szanaszét a mentésrendszer, és nem csak nálam, hanem az összes haveromnál, aki játszott a játékkal.

PiszkosFred
Hat mutass be annak az ovodasnak ill. csaladjanak, mert kotok egy szerzodest a szuleivel, ha ilyet csinal par evesen, akkor nagy jovo all elotte.

Molnibalage
+1 távolság nem számít célzásnál, stb. Vicc bazdmeg az egész játékrendszer. Élvezhetõ? Lehet. Le kellene elõtte borulni? Ne vicceljünk már, egy óvódás jobban csinál ennél.

Calver
*kétlépéses rendszer HELYETT

Calver
megvannak ám a mentéseid, csak a scrollozás szar - ha egérrel görgeted, egy idõ után párat átugrik, de ott vannak attól. viszont attól, h nem számozza én is agyfaszt kapok.

#2764: bázis pontban egyetértek kb, ez engem is bosszant, bár ha rányomsz a földgombre, akkor behozza mission control-t.

csatánál tudod okézás nélkül is csinálni a dolgokat, hotkeyre kétszer nyomj rá (1-9). kétlépéses rendszer valami Temple of Elemental Evil-höz hasonló jó lenne (csúszka, ami számolja h mennyit léphetsz még, ott is szét volt szedve két részre), viszont ami nekem nagyon csípte a szemem, az a megjelenõ ellenfeleknél mindig lejátszódó animációk... ok, kétszer-háromszor jó lenne, de MINDIG? <#fejvakaras>

ettõl függetlenül nagyon szórakoztató, de harci részbe tényleg becsúszott pár ordas nagy (és amatõr) hiba.

TreDoR
Aki csalni próbál ne csodálkozzon, az ironman nem véletlenul ironman...

TreDoR
Sajnos igen. És bár embert veszíthetsz (kuldetést nem), nem ajánlatos, mert rookiekkal nem fogsz tudni késobb boldogulni.

TreDoR
Hmm. Asszem indulhat a Muton vadászat 😄

Illetve bocsánat, nem biztos, mert a mentésrendszere olyan elbaszott egy hulladékfos, hogy nem tuti, hogy ezt elviseli.
Az, hogy kb ötven mentés környékén darabjaira hullik, nem látszanak az új mentések, az no comment.

Biztos, hogy lehet scumsave-elni. Kilépsz, ment. Mentést kimásolod máshová. Elbaszod, kilépsz, save-t visszamásolod. Nesze neked ironman. Aztán az achievement meg az ölbe pottyan.

Az elsõnél mindenféleképp kell legalább 1 túlélõ?
Hogy mi a baj az irányítással? Melyik játékkal játszol?

Bázis:
Fent vannak a gombok: Research, engineering, barracks, status room. Mission control gomb LENT van középen, és csak a bázisnézetnél, ha bent vagy egy részlegen, akkor oda nem lehet váltani. Mindenhová máshová lehet egy klikkbõl, a Mission Controlba nem.
Nincs fokozat az idõgyorsításban. Volt szitu, hogy bázisom felett ufo, a gépem meg még egy órát refuel. Ha idõgyorsítást nyomok, az ufó eltûnik a picsába. Ha nem nyomok, megõszülök, mire az az egy óra letelik.
Nem irányítás probléma, de a légicsata-képernyõ gagyibb, mint 20 éve. Na meg ugye kevesebb a lehetõség is a légicsatában, mint anno.

Csata:
Már említették elõttem, de hülyét lehet kapni, hogy össze-vissza keveri a képességeket, ahogy esik úgy puffan alapon. A "ráklikkelek, és még le kell okéznom" dologgal is elmehet a picsába.
Az embereket nem lehet rendesen irányítani, emiatt a fasz kétlépéses rendszer miatt. Megmondom neki a végpontot, aztán úgy megy oda, ahogy neki jól esik. Mehetne fedezékben is, de csak beugrik az ablakon, triggereli az overwatchot, és lelöveti magát. Továbbá egyetlen félreklikk lódgémet jelent, mert nem csak néhány TU-t, hanem az ember egész körét tönkrekúrta. (v.ö. a "kétszer kell klikkelni minden akciót" rendszerrel)

Ez a csoportban mozgás+észrevételkor extra kör nekik is nagyon gáz. Fõleg, hogy utána basznak csapatban maradni, elkolbászolnak össze-vissza, ha nem lövöd le õket. Olyan AI-t írni, ami külön irányítja a karaktereket, mégis együtt tartja õket, már túl magas lett volna. Inkább kapjuk ezt az elkúrt megoldást.

Azt meg hadd ne kommentáljam, hogy van kb kéttucat pálya, amiket rotál a játék. Ha húsz éve tudtak egy szájbavert pályagenerátort írni, akkor most miért nem?

Eh, gyenge utánérzés ez. Cashin a nagy névre. Nagyon messze van attól, hogy teljes értékû remakenek lehessen tekinteni.

Na talán majd az Extraterrestrials 2...

TreDoR
Nekem szám szerint a 19. gamem volt ami osszejott impossible+ironmanen. Mondjuk ebbe jó néhány instant restart is beletartozott az elsoknél a 0. pálya miatt.

TreDoR
Impossiblen alig volt pénzem bármire is, itt meg már nem tok mit kezdeni vele <#idiota>

Meg lehet nézni az acsikat, vitték végig nem is egyen impossible/ironmanen. Lehet, h 10x kezdték újra de megcsinálták. Ehhez persze az kellett, hogy az elsõ hét alatt belenyomtak 70+ órát, szóval nem dolgozó emberekrõl van szó. Viszont szép teljesítmény. Aki meg k***nak áll ne sírjon ha b****k <#fejvakaras>.
Molnibalage
Majdnem Ironman volt. Néhány idegen elfogásnál visszatölöttem, mert nem volt türtelmem várni egy másik küldire, mert véletlenül meghalt az célpont. Menteni sokszor mentettem, mert néha sajon az ember a belsõ tereknél nem egészen odament, ahova én szerettem volna. Ezt leszámítva tényleg majdnem ironman volt.

PiszkosFred
Megnezted, kiprobaltad, teljesen mindegy hogy nevezed, most szembesultel eloszor azzal, mit is nyujt a jatek impossible fokozaton.

Ha a classic ironman konnyu volt, akkor tenyleg megertem a felhaborodasodat es a duhodet, hiszen a jatek nem a te kepessegeidhez keszult, hanem joval alattad levo - pl en - jatekosok szamara (fiatalkorom meghatarazo jateka volt az xcom, van rutinom az ilyen stilusban, megis szopok classicon sokszor).

Viszont ez esetben tenyleg ennyi volt a jatek a szamodra, ugy tenyleg nincs benne elvezet, ha mindenkit halomra gyilkolsz unalmasan. Kar. Talan majd egy dlc vagy kesobb peccs utan nezz vissza, hatha...

Molnibalage
Tehát nem "kipróbálom", a classic után megnéztem, hogy mit tud. Ennyit...

Molnibalage
A classic túl könnyû, az imp túl nehéz. Az elsõ játékot sem azért buktam el, mert a harctéren vertek meg. Az elején elbuktam egy-kettõt és azután szívás volt, mert estek el az országok. A végén már bucira vertem mindenkit az elsõben is, de akkor már késõ volt. A második játékban április után egy katonám sem halt meg asszem...

PiszkosFred
Amikor az iteletedet hajtogatod, azt ne felejtsd el, hogy a legnehezebb szintu jatekrol beszelsz. Vagyis, ahogy a jatek keszitoi is irtak, nem ezen kell kezdeni, hanem elotte levokon. Ott nincs is gond.

Valaki nezte par napja az achikat steamen, es ott is latszott, hogy a jatekosok nagyon nagy resze easyn jatszik, es se impossible, se ironmant nem hasznalja. Nem veletlenul, hiszen a szorakozast az alacsony nehezseg nyujtja. Amikor impossiblet valasztottad kiprobalasra, akkor alairtad a papirt, miszerint felveszed a szopoalarcot. 😊

Molnibalage
Köv iditizmus. Megyek elõre, lelövök egy thin man-t. Felbukkan kettõ floater és valami rejtélyes okból mindenki pánikba esik teljes két körre. Áh... <#falbav><#banplz><#violent><#boxer>

Calver
és tényleg, brutális. most baromira szívom a fogamat, h assaultokat nem Rapid Fire-ra fejlesztettem <#rolleyes>

#2733: ezt az interceptoros cuccot nagyon jó tudni! (fõleg h most gyártottam le 5 firestormot <#idiota>)

Kandurex
De miért fizettél érte annyit? A steam -en kívül mindenhol 9-10k...<#conf>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯