4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• TreDoR
    Nekem ez a hiba asszem akkor jott elo amikor a demónál próbáltam a pálya scripteket baszogatni (egész pontosan kiszedni).
  • TreDoR
    Lehet fokozat fuggo is, easyn teszteltem, ott 6 emberrel mentem (módosítottam az ost árait is), kozulok jó ha 3 olt kuldetésenként, mindenki állandóan szintet lépett.
  • TreDoR
    Azt, hogy?
  • Prof William
    Valami bug lehetett mert a egy kilépés után minden megjavult. Az időközben összegyűlt nyersanyagokkal rögtön fel is szereltem a csapatomat lézerfegyókkal.
  • Molnibalage
    Semmit nem kell szinte pozícionálni. Gyak. úgy kezdtem minden bevetést, hogy két sniper mozgás nélkül overw. és amikor a többiek belefutnak az első ellenbe, akkor azokat élből lelövik fedezékbefutás közben. Gyakorlatilag ezt folyamatosan meg lehet csinálni. Eszméletlen brutális, az ellenfelek vissza sem tudnak lőni.
  • Prof William
    Az enginiernél eltűnt minden opció. Nem tudok építeni, nem tudom használni a forge építéseit, és nem tudok épületet se készíteni. Ott áll az a pocakos tag de tőle eltekintve teljesen üres a képernyő.

Ja és persze nem tudom cancellezni a projectet.

Mi lehet a baj?
  • Fenrir
    Wirágbolti?
  • Calver
    mi a gond plasma fegyverekkel?
    light plasma ugyanakkorát csíp mint laser, csak van +10 aim bónusz rajta (ami kurvajó), meg ki lehet szedni dögökből stun-nal, későbbiek meg szimplán erősebbek lézerfegyvereknél.

EMP vs plasma cannon-t tesztelgettem, kb egyformára jöttek ki, sőt, általában pont h plazmás gép kevesebbet kapott - ugye EMP-hez közelebb kell mennie.

Kandurex: az a baj, h heavy szinte semmi olyan feladatot nem tud ellátni, amit más nem tud ugyanolyan jól. suppress? support tudja. fedezékbontás? gránáttal bárki tudja, ráadásul nem kell hozzá az egész kör. Shredder Rocket helyett többre mész, ha beledurrantasz a sok HP-val rendelkező unszimpatikusba még egy embereddel. Bullet Swarm édesnek tűnik, de assault röhögve elkeni sebzésben, és még mozogni is tud. robotok ellen nem rosszak, de abból meg közel sincs ahhoz elég, h ne belezd ki őket simán mással is. rakéták édesek, de azt is baromi nagy gürcölés kifejleszteni, és ahhoz képest kevés. egyszerűen... nem tud semmi olyat, amiben más ne lenne jobb nála kár érte, pedig a fegyvereik hangja imádnivaló.
  • GyaxyBoy

Srácok! Bocs, hogy ennyit kérdezgetlek erről a problémámról benneteket, de nagyon idegesít, hogy állandóan ez a helyzet áll elő velem.

Ennyire egyedi a gondom? Senki másnál nem volt még ilyen vagy ehhez hasonló probléma?

Leírom megint!

Indítok egy új gamét.
    Megy a játék, kimegyek egy helyszínre, megölöm őket, elindul vissza a hajó leszáll a bázison, betölti a bázis oldal képét és egyből rázoommol a földgolyóra. És onnan semmit nem tudok kezdeni.
    Ha elmentem, mielőtt megölöm az utolsó UFO-t és utána vissza töltöm, nem segít. Ugyan úgy meghal a játék. A bolygó a képen forog szépen lassan és egy két animáció látszódik a sarokban, de semmit nem lehet kezdeni. (ESC, F1,F2..., 1,2,3... stb, egér kurzor sincsen) semmire nem reagál!
    Újra tettem a VGA drivert (NVIDIA) a játékot, feltettem az AMD Dual segéd progit is, ami a játék könyvtárában megtaláltam, de semmi.

Win 7-em van!

Ötlet és tapasztalat, tanács?

Köszönöm előre is!
  • SaGa Jr
    Calver:
    Nem tudom, akkora gondom a weapon fragments-ek esetleges hiányából sosem volt. Időnként fellépet némi készlethiány, de ilyenkor a játék jólelkűen bedobott mindig valami ölnivalót, így máris volt megint WF és mehetett tovább a fejlesztés. Mivel robbanóanyagokat mellőzöm, így mindig van dögivel WF minden feladat elvégzése után.

Őszintén szólva a teljes plazma ág számomra egy hulladék kategóriát képvisel (még impossible fokozaton is teljesen felesleges, legfeljebb még egyet lövök a lézerrel de az ellenfelek többségét ott már úgysem kaszálja el egy sima plazma fegyveres találat ha az nem kritikus, alacsonyabb fokozaton meg jóval gyengébbek az ellenfelek így megint csak nem kell). A plasma cannon nem váltotta be nálam a hozzá fűzött reményeimet. Ezért az első játékom óta inkább mellőzöm. Az EMP messze hatékonyabbnak bizonyult és az tényleg elintéz bármit. A firestorm is csak a battleship veszély miatt szükséges az EMP mellett, ám ha csak plazmád van, akkor az azzal szerelt interceptort biza széttépi a legnagyobb hajó játszi könnyedséggel. Amikorra meg az jön, addigra úgyis töménytelen mennyiségben áll rendelkezésre a power source meg a flight computer.

TreDoR:
    Azt, az extrém alacsony Xp level beálíltásokat, én is kipróbáltam de nálam nem lépett senki ha nem ölt. Volt olyan újoncom akivel 12 feladatra mentem el és egyszer sem jött össze neki a kill, de sebezni mindig sebzett derekasan azt csak nem lépett elő squaddie-vá.
  • Kandurex
    Már nem azért, de az előbb a Heavy -vel, 4 muton küldtem egy lövéssel a pokolba...szóval, nem gyenge az, ...jah, igen full hp -n volt mind.
  • Calver
    gyakorlatilag assault run and gun-tól baromi erős, rapid fire nem árt, de alloy cannon-al muton-okat/csótányokat első szinttől egy lövéssel kinyírja. meg azt se felejtsük el, h röhögve 70-80% crittel futkározik közelharcban.

btw sehol nem írtam azt (heavy-vel ellentétben, aki tényleg fos), h gyenge lenne sniper (sőt, többször mondtam, h biztos jó), csak baromira nem az én stílusom - túl sok dolognak kell együtt állnia ahhoz, hogy gyorsan gyilkoljon, és vagy mozog, vagy lő, jól kell pozicionálni, mert nulla a mobilitása. assault supportokkal megtámogatva nálam sokkal közelebb van a "legkisebb ellenálláshoz".
  • Molnibalage
    Az assultnak nem kell 5. szintűnek lennie a mutatványhoz, hogy a meglepetéseket túljélje? Hát, nem árt...

A játék elején, ha megvan a 2. szint, utána arat sniper. Előbb utóbb célba talál úgy, hogy az ellenfél nem tud rá lőni sem igazán. Nem hal meg, és mindent ő nyír ki szinte. A legutolsó végigjátszás során egy assult volt, aki lépést tartott a sniperekkel. A két sniper adta a killek 70%-át úgy, hogy 3 assault és 1 support a felállás. Mikor jött sectopod, akkor elővettem egy régi heavy-t, de sok értelme nem volt. A sniperek úgy is szitává lőttek mindenkit.
  • Calver
    ...ha rálátnak az ellenfélre, ha abban a körben nem kell mozogniuk, és ha max szinten vannak. ez messze túl sok "ha" nekem.

assault-ot azért szeretem, mert rohadtul mobilis, és ha tudod mit csinálsz, nagyon könnyű ráugrani úgy az unszimpatikusokra shotikkal, hogy egy árva lövést se kapj be vele. plusz squaddie rangtól kezdve tápság, ami azért megint hasznos tud lenni.
  • Molnibalage
    Sinperek ugyanezt teszik az alapjátékban. Volt olyan, hogy két sniper négy idegent durrantott le egy kör alatt. Az assault fizikailag képtelen saját körben ledurrantani egynél több ellenfelet, kivéve ha az egyik egy rohangáló muton, akit a mellette álló megsebezet és a 4 mezős ingyen visszalövéssel nem nyírja ki.
  • Calver
    az alloy cannon gyakorlatilag a játék messze legerősebb fegyvere - onnantól kezdve, h megvan, én nem is nagyon szoktam mással lövöldözni, a support-okat szinte csak suppress-re/füstgránátra használom, meg néhanapján megtépázott ellenfelek kivégzésére.

ügyes tervezéssel szinte mindent meg lehet vele ölni egy emberrel egy kör alatt.
  • Molnibalage
    Totálisan melleőzhető a méregdrága alloy cannon. Nekem semmmi szüskégem nem volt rá.
  • Calver
    de nem kell ám beam weapons plazmához, összesen weapon fragments (meg alien containment + arc thrower ofc), szerezni egyet (pl outsider-től), és fejlesztheted is light plasma-t. (konkrétan én második hónapra ki is fejlesztettem már legutóbb, szereztem is egy jó 10-es adagot ellenfelekből... és ápr 14-én el is adtam a nagy részét 2,2k creditért )

light plasma-tól meg már csak egy lépés plasma cannon - muton lefelezi fejlesztési idejét, úgy meg lesz kőkemény 7-8 nap.

emp-vel nekem az volt elsősorban bajom btw, h lehet h "gyorsan" megvan, de akkor nincs nagy plasma csúzli + alloy cannon, mert nem lesz hozzá elég weapon fragment... és én szeretem alloy cannon
  • torma1
    Ezek a képességek jól hangzanak. :)
  • torma1
    Jaa azt nem tudtam,hogy nem aktiválódik a Double tap a rapid után.

• TreDoR
    Én a teszthez beállítottam level xpkhez 1 2 3 4 5 6 7-et, és azok a katonáim is léptek szinteket akik nem oltek.
  • TreDoR
    Nem tudom honnan jon ez a 4 lovés, de mások is írták már korábban. Max. az In The Zone-al tudok 2-nél tobbet loni. Rapid Fire után nem aktiválódik a double tap képesség.
  • SaGa Jr
    Két érdekes képesség a játékból ami könnyedén aktiválható:
    1. Aim - ez egy ability (nem perk) ami hozzárendelhető bármely tárgyhoz vagy karakterhez. Maga a képesség annyit tud, hogy aktiválás után két körig +20 aim értéket biztosít. Aktiválása 1 akcióba kerül (ha az adott körben ez az első akció, úgy nem lesz több akciója a delikvensnek). Ha megadja ezt a képességet az ember az idegeneknek, akkor időnként élni fognak vele (magyarán az AI által használható képességek közé is tartozik). :) A képesség neve eAbility_Aim. Ezt kel beírni egy eAbility_None helyére akár karakterhez (soldier/bármely idegen típus) vagy fegyverhez/vérthez.

2. Command - hasonlóan a fentihez, ez is ability. A szövege ugyan hiányzik, de teljesen kidolgozott. Olyan csapattagra lehet használni, akinek már nincs több cselekvése. Használva egy ilyen egyénen az illető kap egy újabb cselekvést (nem jelenik meg a feje fölött action csík, csak ki lehet jelölni és elvégezhet még egy akciót (mozgás/lövés/akármi). A képesség neve eAbility_Command.
  • SaGa Jr
    Calver:
    A battleship-en lévő dual fusion launcher, a maga eszement magas találati arányával) 1 találattal tépi szét az interceptort (ráadásul a csúzlija hatótávja is nagyobb mint a plasma cannon-é és egész gyorsan lő, így a dodge védelme nagyon gyorsan elévül). Szóval az ellen garantáltan kevés lesz.

Az EMP és új hajó kikutatása meg gyorsabban megvan (a harmadik hónapra eddig mindig megvolt a firestorm fejlesztés és az EMP, csak tudatosan kell csinálni) mint a plasma cannon-é. Mert a plazmához kell beam technology, majd végig kell fejlesztgetni a teljes plasma palettát is.
    Az új hajóhoz meg kell a két ufo berendezés (power source és meg a flight control), az alien alloy azt annyi. Ez után meg már elérhető az EMP, ami a battleship-et is 3 találatból gyilkolja. Szóval bőven megéri. Nekem mindig sokkal hamarabb volt EMP-m mint plasma cannon-om. Igazából az egész plazma technológiát hanyagolom már egy jó ideje, mert felesleges, a classic fokozat még könnyedén végigvihető tisztán lézerekkel is, minden módosítás nélkül.

torma1:
    50. Legalábbis ez az alap. Hogy ehhez milyen módosító értékek/változók jönnek még hozzá (már a 25%-os extra XP-n túl amit a OTS-ben aktiválhatsz) azt nem tudom. A játék fájljaiban az 50-es érték szerepel. Aki ölt, az úgy tűnikt kap valamicske bónuszt a küldetések végén pluszban, így tud elég lenni már 1 kill is ahhoz, hogy egy rookie squaddie-vá váljon (mert ahhoz ugye 90 Xp kell). Aki viszont nem ér el egyetlen kill-t sem az akármennyi ölésbe besegíthet, akármennyi feladatra mehet, egy fia Xp-t nem fog kapni.
  • torma1
    Azt tudja valaki mennyi XP jár egy ölésért?
  • torma1
    4 lőni egy körben nem rossz. :) Vagy még többet. :D
  • Calver

[apro]a csápos izé a szerző avatarja
  • Calver
    *egy muton interrogation után
    de jó, h direkt kétszer átolvastam...
  • Calver
    mert battleship csak akkor jön alapból, ha hagysz lelépni egy ufót.

két három okosság:

a) interceptor + plasma cannon mindent leszed, talán kivéve battleship-et, bár ebben sem vagyok biztos, talán modulokkal azt is (Saga Jr? mintha te írtál volna ehhez hasonlót), és plasma cannon new fighter + emp kifejlesztésének (kb 48 nap nálam) egy muton interrogation durván *hetedébe* (kb 7 nap) kerül. tehát: nem éri meg kifejleszteni, legalábbis amíg rendes fegyvereitek nincsenek. meg eleve, mire jó firestorm meg emp? h maradjon több flight computer meg power source, amiből tudtok több firestormot és emp-t építeni...

b) a játék aszerint osztja küldetéseknél katonákat, h miből van kevesed - ergo, ha valaki supportot akar (mert support vérgyenge alacsony szinten), new guy megvesz, majd rúgjon ki mindenkit, aki nem illik a képbe... 20+ katonánál ha van 2 supportod, szinte biztos, h azt fogsz kapni.

c) a küldetésnél kapott katonák rangja a legerősebb karakteredtől függ, annál egyel alacsonyabb, de abductions-nál a max captain - ergo, ha van colonel-ed, council küldiknél major-okat fogsz kapni, abductions-nál captain-eket. ha major a legkraftosabb, mindenütt captain lesz a vége. nem árt tudni, legalábbis én szeretek gyorsan felhúzni valakit (gyakást egy emberre koncentrálva), aztán kipótolni a csapatomat magas rangú iron will-es katonákkal, régiek meg mehetnek "tartalékosnak".
  • Molnibalage
    Na, a moddal jött csatahajó is, amit végre lelőhettem. Hát, ebben sem volt semmi kihívás...
  • GyaxyBoy
    Van erre valami megoldás?

Geforce-om van, ha ez számít!
  • GyaxyBoy
    Nekem egy olyan problémám van, hogy néha, eltünik a bázisom, mikor vissza jön a csapat szállítóm a bázisra! Csak a földgömböm van meg.

• Prof William
    Azért egy alap XComos véget jobban elbírtam volna hogy azért láthassuk a vereségünk következményeit is.
  • Calver
    öööö... izé...

• TreDoR

• Molnibalage
    A bevetések alatt néha egészen jó zene megy, amikor nincs csata és nyugi van. Ezeket nem lehet valahogy kiszedni a játékból? A youtubon nem találtam meg ezek közül egyet sem.
  • SaGa Jr
    A normal nehézségi szint az nagyon könnyű marad végig (a classic kicsit nehezebb az elején és a közepén a végére az is könnyű lesz, az impossible csak a legvégén lesz könnyű de mivel ott a harcokban az idegenek száma 50%-al minden karakterisztikájuk jóval nagyobb, plusz sokkal súlyosabbak az abduction és terror okozta pánikrohamok így ott még az idegen bázis lenyomása után is észnél kell lenni, de a harcokba belerázódva végül az is kellően könnyűvé fog válni). A különbségeket meg hosszas lenne elsorolni minden részletre kiterjedően de pár dolog ami így hirtelen eszembe jut amiben különbözik a classic és a normal fokozat:
    - classic nehézségen már nincs korlátozva a harc során hogy egy körben mennyi idegen cselekedhet (normálon ez még maximálva van 5 főben)
    - a fellőtt szatellitek száma után járó kontinens bonuszok (már a scientist és engineer-ek száma) mérséklődnek
    - Az összes ellenfél pontosabbá válik a harcban (könnyebben talál el) egy részük plusz Hp-kat is kap vagy egyéb bónuszokat, míg a te embereid 1 HP-val kevesebbről indulnak
    - A kezdő tőke kisebb, nincsenek extra épületek felhúzva eleve a bázison
    - kisebb a kezdő bázisod energiamennyisége
    - az abduction és terror küldetések hatása komolyabb, könnyebb elveszíteni országokat, plusz a kezdetben is magasabb eleve a pánik szint
  • Sir Quno Jedi
    vagy kétszintes ufónál beugrik az ellenfél mellett a szakadékba
  • LSSAHPAUL
    én is játszottam iron man-t, pár dolog ami miatt nem érdemes:
    1.) biztosan lesz olyan hogy magad elé baszod a gránátot, (már oldalsó egérgombon van az overwatch, mégis előfordul a monoton játékmenet miatt, pl :) most meg a füst gránáttal szoktam összekeverni)
    2.) pisztolyt hagyol az ipse kezében előző körben aztán bambulsz hogy alig sebzel :) emiatt persze fővesztés
    3.) oda mész közvetlenül a fószer mellé, 100% a találati arány, ki is írja hogy 4 hp veszteség (pont ennyi kell) erre csak 3-at ad be..
  • Molnibalage
    Az Ironman nem nehezít, csak nem tölthetsz vissza régebbi mentést.