XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
btw ki tudja psi képességek mi szerint fejlõdnek? simán ugyanúgy mint rangok? mert nálam egyszer nem tápolódott, mondjuk nem is használtam mindfray. (és nem is tûnt túl hasznosnak többi sem)
"The trees move. Do you not see it?"
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha lesz folytatás, akkor remélem a Terror from the Deep-hez lesz hasonló.
RIP Wednesday, õ volt a legjobb katonám csesszék meg.

ha át akarod verni a random number god-ot, mentsd küldi végén mielõtt lelõnék az utolsó unszimpatikust, és ha nem neked tetszõt kapsz, visszatöltöd - én hasonlóan nyomtam, mivel (könnyû megkülönböztetés jegyében) minden assaultom nõ és minden supportom férfi, viszont a játék gyûlöl normális mennyiségû nõi recruit-ot osztani, így ügyeskedni kellett...
ellenfelek száma btw növekszik, ahol normálon kettes csapatok vannak, classicon háromra nõ, ez csak akkor válik viccessé, amikor olyan a pálya, h egyszerre 3 csapatot behúzol <#vigyor1>#vigyor1>
meg õszintén szólva én úgy vetten észre, h kétlábújaim pontatlanabbak, bár ebben tévedés jogát fenntartom...
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Kezdetben csak úgy használtam a füstöt, hogy ellenfél és saját egység közé dobtam (csak akkor szoktam le errõl, miután tápolt füst hatást választottam ami will-t növel, mert ahhoz benne kell állni) és az ellenfél nem találta el egyszer sem a füst mögött dekkoló embereimet. Ugyanúgy nem nagyon volt találat a benn állókkal szemben sem (ugyanakkor benn állókkal szemben mégis születtek találatok). Én viszont levonás nélkül tudtam támadni a füstön kívül ácsorgó ellenséget (már a füst mögöttieket, átlõve a füstön), ám aki benn állt az mindig megkapta a def bonuszt. Szarul van megírva a script (lehet örülni).
Impossible fokozaton nem tuningolt füsttel nem sokra mész hacsak nem áll a füstön belül még pluszban fedezékben az embered (túl nagy az aim bonusza az ellenséges erõknek).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Alapvetõen célszerû saját csapatra rádobni de az sem gond, ha egy embered mögötte helyezkedik el.
Mindkettõ mûködik. A Lényeg, hogy az akitõl védelmet akarsz az ne tanyázzon a felhõben.
Sir Quno Jedi:
Megesik az ilyen is (futottam bele hasonlóba). Erre tartom a shiv kompániát. 😊
Noha átpakolósdit egyébként sem csinálok, mert csak nagyon kevés cuccot gyártok célirányosan és azt fixen katonához rendelem így értelemlen is lenne a cserebere (páncélból 1 típust - skeleton - a játék elején mindenkinek, majd egy váltótípust - ghost - a végén, plusz a kötelezõ 1 pszít, fegyverbõl laspistol mindenkinek akinek lehet, emellé laser assault rifle és max 2 laser sniper, majd ha már kikutattam akkor ez utóbbiakat váltom plasma sniper-re és végül 6-6 sokkoló és gyógycsomag ami felszerelést az egész játék alatt a katonáknak gyártok).
Kirúgni: annyira a szívemhez nõttek, kenyeret meg nem kérnek :-)
Egész jól elboldogultak.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Annyira még nem került nullázásra senki, hogy a következõ küldetésig fel ne épült volna. Nincsenek annyira nagy számban a harcok, hogy ez gondot jelentsen. Egyszóval nem rámolok át senkirõl semmit.
jocika:
A program. Véletlen generátor határozza meg kibõl mi lesz. Nem tudod befolyásolni a dolgot.
Egyébként egyikbõl sem kell kettõnél igazán több.
Borzasztóan kéne még 4-5 támadó fegyveres...
A classic szerintem sem nehéz, bár én úgy vélem, hogy az impossible nehézség sem az, csak át kell állni másik taktikára és úgy nem probléma a játék taktikai része. A stratégiai már más kérdés.
Az igazi különbség ott a normál és classic között is itt lesz megfigyelhetõ.
Amúgy a katona custom opcióinál lenne a dolog alul. A facial hair opció alatt lenne (nõknél a hair alatt) az armor deco (ez a legtöbb páncélnál a kinézeten változtat) és ez alatt helyezkedik el az armor tint (ezzel lehet a beállított színek között váltogatni).
Az igazi különbség harcban az lesz, hogy feloldásra kerül a legtöbb korlátozás az AI terén, így egyszerre minden idegen cselekedhet, nem úgy mint normálon ahol ez korlátozva van max 5-re.
A harcon kívül meg komolyabbak lesznek a pánik problémák (normálon vicc ami van), nagyobb kihatásuk lesz a játékra, könnyebb lesz akár több országot is elveszíteni, változnak egyes értékek (például a kezdõ zseton mennyisége, a bázis alap energiakészlete) de az árak maradnak a megszokottak.
Szóval igazi különbség, ami tényleges jelentõséggel is bír az a stratégiai részben lesz. A harcban elég könnyû hozzászokni az eltérésekhez, bár elsõre meglepõ lehet a nagyobb számban ténykedõ ellenfél (nem a számuk növekszik meg, az az impossible fokozat sajátossága, hanem többen cselekedhetnek majd).
új frizura
új színek a páncélon
remélem lesz én kicsi pónis festés lehetõség is a páncélra
na jó lesz 1 plusz 2órás rész is, de akkor is :-(
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Finoman probalom kozolni az oromhirt: a patch 2 napja kint van!
Changes in this patch:
- Various visibility/hiding optimizations
- Multiplayer text chat support (J to activate)
- Mouse 4/5 will switch soldiers in the Barracks
- ESC hides the movement grid if you do not want to
commit to a move while it is activated
- Squad Sight ability optimization
- Fixed issue when equipping two grenades with Deep Pockets.
- Fixed Rapid Fire sometimes consuming too much ammo.
- SHIVs that are damaged will no longer become unusable.
- Fixed some hangs/soft crashes in tactical combat.
- Replaced software cursor with the operating system
cursor to reduce lag and framerate dependence.
- Fixed rendering bug which causes some soldier's hair to
appear as if it is rendering on top of environment fog.
- 1080p movies are now used at all times on the PC.
Ennek ellenére élveztem a játékot, mert a hangulat megvan benne! Mondjuk elég rövid volt, nem tudom hány órát töltöttem vele, de 20 alatt volt, úgy hogy minden küldetést megcsináltam, sõt, a a fõszálhoz tartozó kutatási anyagokat, mindig a végére hagytam, szóval sokkal hamarabb is végig lehet vinni.
Összességében messze nem éri utol az elõdöt, sõt, az UFO: Extraterrestrials is köröket ver rá (értitek, köröket), de az after sorozatnál jobb. Minden hibája ellenére, több kellemes órát szerzett, úgyhogy megveszem. Remélhetõleg jók az eladási adatok és a folytatás komplexebb lesz. Azért a modding közösséget figyelemmel kísérem, hátha agyon moddolják és javítanak rajta. De ha valaki a régi UFO feelinget keresi, az az U:Ex-el próbálkozon.
Ami szerintem a régiben jobb volt:
- Sokkal véletlenszerûbb volt az ellen elhelyezése, nem elõre scriptelt csoportok voltak
- Hosszabbnak tûnt a játék legalábbis megvolt az ufók lelövöldözésének a feelingje a cuccokért, a technikákért, ami sajnos itt nincs meg.
Igazából, ha már megvan az elsõ armor, egy 3-szor gyógytó medic, akkor az emberek túlélõképessége drámaian megnõ fõleg, ha van scanner. Azóta nem vesztettem embert. (ironmaman tolom)
szegény heavy-knek meg szinte csak szarfos skilljeik vannak, pedig fantasztikus a nehézfegyverek hangja.