4353
-
#3312 Basszus megjött a kedvem tőle egy jó Fallout tacticshez.. -
#3311 :DDD
Virágmintás, amíg 50 júró, szal nem nagyon van megpeccselve. Google sok találatot dob hasonló problémákra, mindenféle gépen.. :/ Gyász.
Pedig tök fun, még így 15 fpssel is nyomtam majdnem 2 órát első nekifutásra :D -
#3310 a jelenlegi gépemet pár halott pterodactyl-ért cseréltem és fut hibátlanul, szóval ja, nem így kellene mennie.
patch-et feldobtad? -
Soneji #3309 Ennyiből nem tudunk okosat mondani. Az tény, hogy a játék nagyon bugos, ettől még lehet van valami megoldás.
Van egy AMD Dual Core Optimizer nevű könyvtár a játékban, azzal lehet érdemes operálni, hátha. -
#3308 Hali..
Az mennyire normális, hogy a gém úgy fut, mint egy rakás szar? Nem valami komoly eyecandy, emiatt gondolom, hogy valami gebasz lehet az oka.. Dishonored, új NFS, meg a legtöbb dolog egész emberszerű, de ez játszhatatlan..
Gép valami 6magos amd, ati6950, meg 8 giga ram.. -
#3307 tápolt scope nem aim-et ad, hanem 10% extra critet.
SHIV-ek meg tudtommal erősen bugosak perpill. -
K kutya #3306 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a fejlesztett távcsövet hogyan lehet megkapni? Mert Én kifejlesztettem , de ugyan úgy csak plusz tizet ad az AIm bonuszra mint a sima!
Illetve érdekelne , hogy a plazmás shivet miért nem lehet berakni a csapatba? -
SaGa Jr #3305 Nem. Élőlények közül csak ő nem fogható el.
A robotok (sectopod/disc/drone) szintén nem béníthatóak és foghatóak el. Noha az utolsóhoz (Drone) lesz a foundry-ban egy megoldás, hogy lehessen irányítani (arch thrower-rel el kell találni, utána amíg ki nem nyírják velünk lesz, a végén megsemmisül). -
Bhalage #3304 tenyleg cryssalid elfoghato ?
nem vagoyk most otthon de el akarom fogni a parasztokat amilyete meg nem fogtam el a teljesseg kedveert.. -
Bhalage #3303 a psy armornak sztem lofasz a fizikai vedelme... mintha az elso etheral utana lenne, de nem vagyok benne biztos. de a vege fele jelenik meg szvsz -
SaGa Jr #3302 Ethereal hulla kutatása adja a psi armor-t a gyártható cuccok közé.
Védelme HP terén sokkal rosszabb mint a titáné (a skeleton-nal van egy szinten vagy egy kicsivel fölötte), de cserébe ad bónuszt más dolgokra mint például pszí-re meg def-re (ha jól emlékszem tán még mobilitásra is ad egy kis extrát). -
#3301 1, nem tudod elfogni oket, max. az etherealokat, azok research creditet adnak mindenre
2, a heavy plazmát a heavy katonáid tudják használni -
Prof William #3300 Psy Armor mikor jön? Már csak pár játékbeli nap és minden földrészen lesz firestrom+EMP. Hamarosan el is kezdem hyperwave relayt.
Valamint a Psy Armor (fizikai) védelme kisebb lesz mint pl a Titan-é? -
Bhalage #3299 sziasztok,
par kerdes veteranoknak:
1) a sectopod/cyberdisc/cyberdisc javito kis robot, ethereal (vagy ebbol cska 1 van a jatekban?) elfoghato? - van ertelme - van valami reseach beloluk? sarga/piros sugaragyu esetleg?
2) a nagy mutonok ?heavy? plasma puskaja ua mint a plasma puska, vagy ezeket is erdemes elfogni?
ugyenez : sectopod atomlezeragyuja lesz az embereknek ?
ubertuti, letehetetlen a jatek, ami nem tetszik talan:
az a resze a jateknak, hogy a vadaszgepeket alig kell hasznalni, nincs tul nagy mozgas a legterbe mint az eredeti jatekba ahol ugye tobb fronton is zajlott esemeny, nemritkan egy idoben 2 contact....
hiaba van minden foldreszen egy emp cannonos firestorm, ha azok az eletben nem repultek meg... -
SaGa Jr #3298 Ugyanúgy hatnak, mivel ezt csak az áldozat/célpont Will értéke és a támadó Will értéke határozza meg. Ha a támadóé nagyobb akkor jó eséllyel megszívja az áldozat (nem biztos, de esélyes).
Biztos védelem a mindenféle agymacerálás és psi sebzések ellen az lenne, ha minden egyéb nélkül 130-140 fölött lenne a will értéke a katonának (ekkor már csak az uber ethereal tudna rá hatni, amit egy psi páncél vagy egy sapka már negálhat, a kettő együtt még jobb). Legalábbis normál vagy easy nehézségen. Classic fokozaton legalább egy 10-es, míg Impossible fokozaton legalább még egy 20-ast emelj az értéken, mert kapnak akkora bónuszt a sectoid commander-ek és ethereal-ok a maguk psi kapacitására. -
#3297 Amúgy ez a ghost armor jó kis bugokat okoz, állandóan átesnek a még meg nem látott faszok a talajon meg hasonlók. -
#3296 Ilyenek nekem sose voltak, eddig mindig amint elkészult a gollop rányomtam az egyik pszichomra a suitot és rovidre zártam a gamet. -
Prof William #3295 Ha már "Gifted" lett egy kaonám, akkora arra már nem hatnak az elmetrükkök, vagy még egyéb védelmet is ki kell majd fejleszteni? -
Soneji #3294 Szemétláda csak nem akar elmerülni. -
SaGa Jr #3293 Elég egyszerű a dolog.
Változtasd a properties részleget a következőre:
Properties[0]=eWP_Pistol,Properties[1]=eWP_Secondary,Properties[2]=eWP_CantReact,Properties[3]=eWP_None,Properties[4]=eWP_None,Properties[5]=eWP_None
Ekkor átkerül a pistol slot-ba az arc thrower.
TreDoR:
A mindfray-re mindig 100% az esélyed (mert mindig talál) és sebzésként is mindig 1 csík fog villogni. Azonban ahogy nálad is úgy az ellenfélnél is mindig lesz esély arra, hogy negálva legyen a dolog. Ez csak a célpont és a támadó fél will értéke közötti különbségtől függ. Minél nagyobb a különbség a te javadra annál biztosabban lesz sebzés. A tuti sikerhez úgy 40 ponttal kell meghaladni a célpont will/psy értékét/védelmét. Ha ennél kisebb a különbség a támadó javára akkor egyre nagyobb eséllyel fog hárítani/negálni a célpont. Ezért is kell psy satyekot is a fejébe húzni a pszíknek nem csak psy armort rájuk aggatni. Ez a két kütyü együtt 40 pontot dob a will értéken és így már egy sectoid commander is könnyedén szivatható az aprólékokra meg mindig hatni tudsz majd.. -
Soneji #3292 Szintén érdekes, de nem akarok sokat spammelni. -
Soneji #3291 kép 1
kép 2
kép 3
Érdekesek a világátlagok. Ez mi? -
Soneji #3290
Más is le tud zuhanni vízre, vagy csak ez a nagy? -
#3289 Ott cheatel a progi ahol tud, tisztára mintha impossible fokozaton gamelnék, pedig nem... -
#3288 Az mi, hogy kiírja mindfray 100% 1 hps mutonra, erre mindfray failed? -
#3287 Hm. Most rávágtam egy shredder rakétát, utána meg egy simát egy csoportra ( 3 heavy floater, 1 berserker, 1 sectopod) és a sectopod egyiktol se sérult. -
#3286 a végső nagy szobánál vagy osonj be bal oldalt és csalogass ki pár idegent, majd az ajtóban állva durrantsd le a bent maradt haverjaikat... vagy fuss be töketlenül, ölj meg mindenkit, aki tudna flankelni (nem a szoba másik felén van), hajíts be a bent állókra egy smoke grenade + telekinetic field kombót, és kacagj halkan ahogy mindenki mellélő -
#3285 arra gondolok, h ha a játékon olyan bugyi van, bevág neked két abduction-t hasonló helyszínekkel, aztán hoppá, a havi 60$-t adó India fölé lőhetsz is kapásból szatellitet ha nem akarod, h otthagyjon. (ami nekem teljesen felesleges, tekintve h Ázsiával kezdek)
btw ini tanulsága szerint kihagyott abduction impossible-n *hárommal* növeli az adott országban a pánikot, több nehézségi szinten csak kettővel az országban, egyel a kontinensen.
hja, lehet majd deep pockets csere meglesz, nexus tanulsága szerint ez nem csak nekem jutott eszembe
plusz tényleg elég felesleges, vége felé supportok medikit mellé ugyan cipeltek scope-ot, de használni nem nagyon volt lehetőségük, mindig inkább ment a suppress/smoke/mindfray, alig használtak puffogtatásra plazma puskájukat.
még annyit kérdeznék, hátha tudod: arc thrower pisztoly slotba módosítás hogyan működik, hogy kell előhozni? még sehol nem láttam ehhez konkrétan leírást -
#3284 Van itt "pár" idegen :S -
SaGa Jr #3283 Mi az a panic roulette? A pánik ugyanolyan hatású (már az abduction/terror/le nem lőtt UFO/lelőtt szatellit) a nehézségtől függetlenül. Csak a kezdő pánik level tér el a classic és az impossible fokozaton a normál nullás értékétől.
A deep pockets-re igazából nincs szükség, mert a hasznos eszközök száma az a nullához közelít. Szóval ha neked nem szimpatikus cseréld nyugodtan egy másik képességre. :)
Ha meg több tárgyra vágysz akkor egyszerűen növeld meg az ini fájlban a páncéloknál a small items számát 1-ről 2-re. Így az adott páncélt viselő baka 2 kis tárgyat vihet magával. Ennél több ugyan lehet, csak használni nem tudod a többlet tárgyakat, mert csak kettőt fog a program neked megjeleníteni a harc közben (és hogy szebb legyen a dolog, a harc után kukázza/elveszi a nem használt tárgyat amit aztán senkinek nem tudsz odaadni). -
#3282 battleship előfeltétele csak annyi, h hagyj elszökni egy sima alien-t, és pár nap múlva jönni fog.
btw deep pockets (vagy sentinel?) -> battle scanner mod belefér szerintetek a játék "alaphangulatába"? -
#3281 dede, mondom, direkt teszteltem pl h rand=2-nél 0-1 will jött szintenként, stimmel amit leírtam, csak annyit nem tudtam először, h rand lehet 0 is.
utána meg is csináltam magamnak a saját kis véletlenszerűség csökkentő modomat:
- fix will növekedés, sok az elején (közel max), kevés a végén
- 100% psi-s katonák, de kevesebb slot
- több steam vent, mert nem vagyok híve az energiarulettnek sem
- impossible -> normal geoscape, mert kemény harc jöhet, de pánik rulettel már a tököm tele van. normalon kap az ember ingyen OTS-t, szóval arról is levettem az árat meg egy napossá tettem, valamint kap alapból szatellitet, annak az árát meg alien containment-ről szedtem le.
- minimum fél évre magamra haragítottam random number god-ot
bár utóbbiban annyira nem vagyok biztos, mert első küldit most sikerült pont egy karcolás nélkül lezúzni, a lehető legszarabb pályán (metro), ráadásul úgy, h vaktában eldobott (gondoltam h ott vannak) gránát 3 unszimpatikust cincált meg istenesen és szedte le az összes fedezéket előlük, majd a csapat tagjai 80%+ találati eséllyel kivégzőosztagként őket -
#3280 Na végre látok battleshippet is a játékban... -
#3279 Na, részemről unistall. MOD-dal az imp is elég könnyű, bár a végén azért néha az a rush amit lenyom az ellen nem semmi. Ellenben MOD nélkül tényleg lehetetlen megcsinálni. Orrba-szájba csal a gép. 5 próbálkozásból nem tudtam megcsinálni az első bevetést sem egy olyan pályán, amit és jónak tartok. Egy lövéssel szedik ki a teljes fedezékben álló embereimet, 25%-os találati aránynál szénné lőnek. Nekem a 65%-os lövésnél a nyílt terepen álló ellennél 3-ból semmi. Szopasson mást.. Ennyi elég volt. Nem rossz, csak nincs rendesen belőve a nehzéség. A classic tök könnyű, az imp. szó szerint lehetlen még visszatöltögetéssel is, nemhogy ironman módban. -
SaGa Jr #3278 Elrontottam.
Az iRandWillincrease nem a not created equally-nál figyel be, hanem annál a másik opciónál ami véletlenszerűvé teszi a fejlődéskor a statokra (offense, will és így tovább) kapott értékeket. Legalábbis ezt tapasztaltam. Ennek hiányában sokkal alacsonyabb mértékű volt a katonák will értékének emelkedése (1-2 pont OTS nélkül, max 5 pont OTS-el, de ha a random is be volt kapcsolva akkor már bejöttek magasabb értékek is). -
SaGa Jr #3277 Az iWill sem fix érték. :)
Az iRandWillincrease csak akkor játszik szerepet, ha be van kapcsolva a second wave-ből a not created equally, vagy ennek hiányában a feladatokért kapható katonákra lesz érvényes. A toborzottakra nem.
Továbbá nem adódnak össze a rand értékek, hanem csak a nagyobb érvényesül. Szóval egy manus will növekedése az lesz egyszer a class szintenkénti növekménye + az iRandOTSWillincrease (ha nem éri el a rand miatt az érték a minimálisan meghatározott iBaseOTSWillincrease értéket akkor azt kapja meg a manus). Ha be van kapcsolva a random karakterek opciója akkor játszik be a iRandWillincrease az OTS verzió helyett, tehát többet lehet kapni. -
#3276 megvan, hogy mit nem láttam - az itteni kétlábú hülyeséget írt, a rand "dobhat" nullát is, szóval iRandWillIncrease=6 az 0-5, iRandOTSWillIncrease=4 pedig 0-3. -
#3275 valaki nálam bölcsebb homályosítson fel will működéséről... iniben (ill DefaultGameCore.mod, de értitek) van ilyen, hogy:
iRandWillIncrease=6 - ez alap, szintenként véletlenszerű növekedés, 1-6
iBaseOTSWillIncrease=2 - iron will extra, fix +2
iRandOTSWillIncrease=4 - iron will extra, még +1-4
ez eddig 4-12 kellene hogy legyen, ami stimmel, mert egyik katonánál sem láttam még ennél kisebb illetve nagyobb ugrást... ellenben, pár sorral lejjebb, ahol a katonák szintenkénti tápolódását írja, minden szinten van egy olyan, hogy:
iWill=2 - avagy szintenként +2 will.
mind a négy érték állítható, és működik. így elvileg 6-14 will-t kéne a kétlábúaknak kapniuk/szint, ha csak nem buktam meg általános iskolai matematikából és égetem itt most rommá magam... nos, én a büdös életben nem láttam még ilyet. soha. direkt kipróbáltam 150 new guy-os katonán, senkinél nem volt 14-es, de még 13-as will növekedés se.
mit nem látok? -
#3274 ezt meg pontosítom: ghost (100%) + killer instinct (+50% crit sebzés run and gun alatt) + rapid fire + alloy cannon = egy kör alatt halott sectopod, szegénynek van kőkemény 30 HP-ja classic-on -
#3273 köszönöm a kimerítő választ :)
majd akkor módosításnak nekiesek, még asszem annyit fogok bemodolni, h fix legyen a szintenkénti will, mert csípi a szememet.
kamera közelítés/távolítás már megvolt, igazából azt akartam megpiszkálni, ha alapból ne 1.0-es értéken, hanem pl 1.5-n kezdjen, akkor nem kéne folyton egérgörgőt rángatni h normális távolságban legyen.
jutalom piszkálgatásával én is hasonló eredménnyel jártam, enum fájlokat tippem sincs lehet-e (és ha igen, hogy) piszkálni, úgy néztem egy olyanból (xcomstrategygame.upk-n belül) nézi ki random melyiket adja be mennyiségeket (pénz, tudós, stb) láttam, azt könnyű átírni.