59
-
#19 Megkerestem neked:
"A szleng olyan csoportnyelv (szociolektus), mely kis létszámú, sok időt együtt töltő, azonos foglalkozású vagy érdeklődési körű csoportokban születik, és fontos társas szerepet tölt be ezekben a közösségekben: erősíti az összetartozás érzését, és elkülöníti az adott közösséget a többitől. (Az a felfogás, mely szerint szleng a modern nagyvárosok – elsősorban fiatalok által beszélt – alacsony szintű népnyelve, melynek szókincse jelentős részben a tolvajnyelvből származik, még manapság is elég elterjedt vélekedés, bár a modern szlengkutatásban már meghaladottnak számít.)"
Mert WIKI így tudja. -
#18 Akkor rosszul jegyzed meg... a slang/szleng ugyanis nem ezt takarja... -
syn7h37ic #17 a "gáz" szleng elé régi. még abból az időből származik, mikor még elektroncsövek voltak az elektronikában. Az elektroncsövekben nagy vákuum van, és ha ez a vákuum valamilyen kis repedés miatt csökkenni kezdett, arra mondták, hogy gázosodott a cső, és a gázos cső természetesen hibásan működött, majd hamarosan tönkre is ment. A "gáz", "gázos" innen eredeztethető. -
finizlik #16 Magyar nyelvet utoljára mikor újították meg? :D
Én nem az ilyen rövidítéseken égek ki hanem a j és ly-s ökörségen aminek aztán végképp semmi értelme sincs már jó ideje. -
#15 Halkan jegyzem meg, hogy ha egy szó beépül a nyelvbe, és nem hivatalos, akkor az szleng. -
finizlik #14 Persze persze nem az egyszerű hanem a virágnyelv a kircsi!
Sms sem változtatta meg a nyelvet az elmúlt 20 évben igazából.. -
trollibusz #13 Azért mert a gáz, az szleng, vagy argo. A LoL és társainak az argóhoz semmi köze. -
Roman #12 Igazából engem nem érdekel, hogy rövid szöveges üzenetekben ki hogy fogalmaz, milyen nyelvmegerőszakolásokat-rövidítéseket használ. Azonban, ha ez kiterjed a hosszabb röptű írásaira is, akkor az enyhén irritáló... -
#11 Mert? Mivel jobb, mint az, hogy "gáz"? Metángáz? Propán-bután? Vagy csak halmazállapot? He?! -
Zoliz #10 Azert ez eleg gaz, hogy erre csak most jonnek ra. En mar beszelni se szoktam sem tudok, mert egesz eletemet a mailezes teszi ki. Eltavolodtam az emberektol es igazabol mar az is irrital ha valaki megszolal. -
Marko001 #9 Az elég gáz. -
#8 Én is szoktam. -
Hungarikum #7 "Van még egy probléma: túlzottan elterjednek a különböző nyelvekben az angol kifejezések, holott általában a legtöbbnek van helyi megfelelője is."
Írásban még hagyján, elviselem. Élőszóban én már hallottam vkit "LOL"-ozni. -
#6 ja, és a szóismétlés is irritál :D -
#5 Ez V-W dolog engem is irritál, de kamasz koromban lehet, hogy én is így írtam. Viszont már leszoktam róla.
Engem sokkal jobban irritál, hogy fórumos megfigyeléseim alapján az emberek 90%-a nem tudja az egyelőre-egyenlőre közti különbséget.. -
#4 hi ppl! omg wtf is this? -
#3 Az tény, hogy idegesítő, amikor a V helyett W-t írnak mindenhol. Régen SMS-nél még elnézhető volt, mert gyorsabb beírni. SZ helyett X ugyanígy... Aztán a szokásos MSN-es rövidítések: vok, jóvan, h. Nem lehet elmenni szó nélkül a vesszőkihagyások és a hibásan különírt igekötők mellett. Általános iskola alsó tagozat kb... Lassan tényleg ott tartunk, hogy megint kiváltság lesz az írni/olvasni tudás. -
#2 Én erről egy valamelyik gamer magazinban olvastam kb. 10 évvel ezelőtt, persze akkor még twitter nélkül, az SMS-re fókuszálva. Az volt a cikk címe, ha jól emlékszem: 2B?NT2B
Nem tudom, azóta mennyit változott a helyzet, én nem írok így, twitterem meg nincs -
Anomaly #1 Komolyan bmeg ezektől az emberektől meg a róluk szóló forradalmi cikkektől eldobom az agyam. Tök egyértelemű, hogy hatással van a nyelvre, írásra. De mivel valami holland vagy francia szaknyelven elkezd elmélkedni erről ezért már figyelmet érdemel meg vigyázni kell rá meg érdekes.