Veszélyezteti a nyelvet a Twitter és az SMS?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elég gáz. <#levele>

TreDoR
Én is szoktam.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

"Van még egy probléma: túlzottan elterjednek a különbözõ nyelvekben az angol kifejezések, holott általában a legtöbbnek van helyi megfelelõje is."

Írásban még hagyján, elviselem. Élõszóban én már hallottam vkit "LOL"-ozni.
signs
ja, és a szóismétlés is irritál 😄

www.sabian.com

signs
Ez V-W dolog engem is irritál, de kamasz koromban lehet, hogy én is így írtam. Viszont már leszoktam róla.
Engem sokkal jobban irritál, hogy fórumos megfigyeléseim alapján az emberek 90%-a nem tudja az egyelõre-egyenlõre közti különbséget..

www.sabian.com

TreDoR
hi ppl! omg wtf is this?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Petka
Az tény, hogy idegesítõ, amikor a V helyett W-t írnak mindenhol. Régen SMS-nél még elnézhetõ volt, mert gyorsabb beírni. SZ helyett X ugyanígy... Aztán a szokásos MSN-es rövidítések: vok, jóvan, h. Nem lehet elmenni szó nélkül a vesszõkihagyások és a hibásan különírt igekötõk mellett. Általános iskola alsó tagozat kb... Lassan tényleg ott tartunk, hogy megint kiváltság lesz az írni/olvasni tudás.

signs
Én errõl egy valamelyik gamer magazinban olvastam kb. 10 évvel ezelõtt, persze akkor még twitter nélkül, az SMS-re fókuszálva. Az volt a cikk címe, ha jól emlékszem: 2B?NT2B
Nem tudom, azóta mennyit változott a helyzet, én nem írok így, twitterem meg nincs <#nevetes1>

www.sabian.com

Komolyan bmeg ezektõl az emberektõl meg a róluk szóló forradalmi cikkektõl eldobom az agyam. Tök egyértelemû, hogy hatással van a nyelvre, írásra. De mivel valami holland vagy francia szaknyelven elkezd elmélkedni errõl ezért már figyelmet érdemel meg vigyázni kell rá meg érdekes.

Nothing Ever Changes

← ElőzőOldal 2 / 2