67
-
#67 Ha nyereség szempontjából közelítjük meg ezt a kérdést, akkor nyilvánvaló hogy a fejlesztőknek és kiadóknak is sokkal jobban megérné, ha csak konzolra venné meg mindenki a játékot (PC-re optimalizálás, fejlesztés - feltéve ha nem igénytelen portolásról beszélünk) több erőforrást igényel. A konzolok gyártóinak is érdeke, hogy minél több konzolt eladjanak, és arra vegyék meg a játékokat (ebből is származik bevételük).
Még mindig kiadják PC-re a játékokat (még mindig megéri nekik, mert ha már kifejlesztették, és van vevő, akkor miért ne adják ki), de mindenhonnan az folyt (talán már egyre kevésbé), hogy ~"vegyél konzolt, olcsóbb is, pc-s játékoknak meg befellegzett [a warez miatt]". Legjobban talán a GTA4-nél volt érezhető, amit talán a legjobban vártak az emberek, a konzolos megjelenésig teljes kuss volt a PC-s verzióról, és fórumban is olvastam nem egy helyen, hogy "hát muszáj konzolt venni, már a GTA4 sem fog kijönni pc-re" vagy legalábbis hasonlókat. (aztán mikor kijött pc-re, még jópáran rohantak konzolt venni... XD ). -
#66 Én értem amit mondasz, egyet is értek. Ezt a többieknek is mondd, el mert ők valahogy megvannak győződve, hogy a PC-n összesküvés áldozatai, és csakazértsem adják ki rá a játékokat. Lehet hogy warez, lehet hogy nem, mindenesetre a világon egyre több a PC, viszont egyre kevesebb rá az eladott játék. A kiadókat meg csak ez érdekli a többi csak okoskodás. Ha egy egy játékot megvennének sok százezren vagy 1-2 millióan akkor már megérné hasonlót csinálni. Viszont én csak azt látom, hogy egy csomó warez ember nyafog, hogy miért nem jelenik meg olyan játék amit ő szeret, de amivel játszik azt sem veszi meg, de ezt egy másik forumban már kitárgyaltuk. Ugyanaz érvényes ide is amit ott írtam. -
#65 "Van warez konzolon,de míg a pc-nek a 90%-a warezol addig ugyanez konzolnál 10-20%....Ennyi. Lehet ez ellen fröcsögni,a számok tökéletesen mutatják a valóságot.:)"
A számok a valóban a valóságot mutatják, de NEM vonható le belőle az a következtetés, hogy PC-re a warez miatt vesznek kevesebb játékot MINT konzolon. Az a valóság, hogy a többség, aki vesz játékot, az konzolra veszi meg, és ennek az aránynak NEM a warez az oka.
"Ezzel szemben konzolon kiírja a játékot beteszi és játszik. Ennek ellenéri kisebb a warez arány."
Narumon, te is tudod, hogy nem ez a nagyobb hátráltató erő a konzolos wareznek. PC-n nincs olyan kockázata, mint konzolon (garanciavesztés, liveről bannolás), és még duplarétegű lemez sem kell hozzá. Aki warezol, többségben nem vesz konzolt, ez egyértelműen látszik a warez adotokból. PC-je viszont mindenkinek van, kockázat nincs, az is letölti nyugodtan, aki ilyenre pénzt a büdös életbe nem fog kiadni. Ez nem szépítés, csak azt próbálom megértetni, hogy a legnagyobb baromság erre fogni azt, hogy pc-re kevesebben vesznek játékokat, azért vesznek kevesebben, mert aki költ erre, annak jobban megéri konzolt venni a játékok mennyisége, minősége miatt IS.
Pontosan ugyan az a baromság, mint azt mondtani, hogy X ember letöltötte, ezért X mennyiségű kár érte őket.
Ha megszűnne a PC-n a warez, X-nek a 80%-a ugyanúgy nem venne játékokat (maximum ilyen leértékelteket, amivel már úgyis mind1), ~15%-a konzolt venne inkább ha már muszáj megvennie a játékokat, néhány százalék a vásárlókból is lejönne, mert nem fogják úgy megvenni, hogy nem tudják kipróbálni, a probléma ugyanaz maradna.
Ezt értsétek már meg végre! -
#64 "De könyörgöm, a pc-s eladásokban nincsenek benne a steames dolgok. Csak a lemezeseket teszik bele."
Ezt meg honnan veszed? Egy egy eladási adatban bizony benne vannak a digitális letöltések is. -
#63 "Konzolon csak azért van kevesebb warez, mert körülményesebb, aki warezol az nem vesz konzolt egyszerűen"
Már nem azért de szerintem konzolon egyszerűbb a warez nem a PCn. Pc-n mindig gondja van az embereknek, hogy mit hova kell bemásolni (tele vannak a torrenteknél ilyen kérdésekkel).
Ezzel szemben konzolon kiírja a játékot beteszi és játszik. Ennek ellenéri kisebb a warez arány. -
#62 Úgy beszéltek erről a konzolos másolt játék eladásról mintha c-n nem lenne..:)
Kimentek hétvégén a pecsába és lámlám 1000ft konzolra pc-re az írott játék...
Van warez konzolon,de míg a pc-nek a 90%-a warezol addig ugyanez konzolnál 10-20%....Ennyi. Lehet ez ellen fröcsögni,a számok tökéletesen mutatják a valóságot.:)
-
Szefmester #61 warezmentes multi nincs? Dehogyis nincs.. csak éppen hamachinak meg hasonlóknak hívják, és privát szervereknek.
Ezek a számok pedig !nagyon! becsapósak. Ahol lakom van a közelben egy konzolos bolt. Leszámítva a hipermarketet, és egy elektronikai áruházat, csak ez a kis garázsbolt van. Bemész mit látsz? játékplakátok mindenütt, egy vitrinben ott csücsül egy x360, egy wii, és egy ps3, a pulton ott figyel egy böszme képcsöves tévé, a pulton túl az eladó mögött pedig egy polc "tele" játékkal. (nem a gerincét látod, hanem enyhe takarással a borítót) Tegyük fel hogy mindent memorizálsz, és visszatérsz fél év múlva. A polc tartalma kb 20%ban változna és az újak is inkább az új címek közül kerülnek ki, bontott példányban (szóval valaki már halálra unta magát rajtuk). Ez ugye az EULA szerint már önmagában nem szép dolog. Ha én beviszem a megunt játékom akkor kis felárért kicseréli nekem egy választottra.
Ha meg úgy megyek be hogy venni akarok egy gépet, akkor ez a kérdés fogad.
-Új vagy használt?
-Jó a használt is nekem...
-Chippezett kell vagy gyári?
Ha meg újat veszel akkor egy kérdésedbe kerül és mondja is mennyiért módosítják a gépet. Ha pedig játékot is kérsz hozzá, akkor elővesz a pult alól 2 50es DVD tortát és annyit mond: Válogass.. 1500/db (ha jól emlékszem.. de lehet a DLDVD-k felárasak. Ha nincs neked tetsző a közel 100 lemezből akkor elédrak egy 4-5 oldalas listát (A4-es méret két oszlopban feltüntetve a cím) hogy ha innen választasz akkor két-három nap és meglesz ami kell neked.
PS3 warezt persze nem vállal hiszen azt úgymond mindenkinek magának kell megoldania a lemez másolhatatlansága miatt. De PS2, Wii, Xbox360 bármikor.
Chippelés, javítás, játékok töltése, csere-beréje.
Nah most ezek után ő jobb konzolos létére mint a szomszéd Pistike aki leszedi magának a legújabb nídforszpídet? Ő nem haszonszerzésből tette. Leszedte a RUN-t bénázással együtt végigjátszotta a sztorit 4-5 óra alatt (netto 2:17óra körül már befejezhető) majd törli az egészet és keres mást. Addig ez a fickó 1x letölti, 5 embernek eladja, majd azok ha megunták visszaviszik és kicserélik egy másikra.
Nah most azon az áron amit ő elkér egy egy másolt játékért, annyiért már a boltban is kaphatsz. Igaz nem a legfrissebbeket, de legalább eredeti. És mégis.. inkább hozzá mennek az emberek fizetni. Egy olyan embert ismerek akinek van X360a és PC-je is. Nah ő nem jár hozzá. Ő maga tölti le, ha meg megunta a játékot akkor fogja a lemezt és felragasztja a falra... Akinek PC-je van manapság, annak vélhetőleg van internete, ezért le tudja tölteni magának a kalóztartalmat. Egy konzolos többnyire azért konzolos, mert vagy nem ért a PC-hez, vagy nem akarja fejlesztgetni "állandóan", esetleg nincs neki PC-je mert ma már netezni bizonyos szinten a konzolokkal is tud. (abba ne menjünk bele hogy majdnem sírógörcsöt kaptam mire a haverom PS3-án felvettem a hasznos oldalakat a kedvenceknek. Meg úgy általában böngészni.. az hogy egy rakat weboldal meg sem jelenik normálisan mert nincs ez vagy az támogatva már más kérdés) -
#60 WOW-ot sem éppen kevesen tolják, pedig baromi ocsmány grafja van, mmorpg-k még jó darabig nem fognak eltűnni. -
#59 "Te értsd meg hogy míg pc-n egy adott játékot tolnak akár 5-6 millióan is,elfogy belőle jóesetben 1 milla. Mindezt úgy hogy azért egy bő 80-100ezres gép bőven kell az élvezhető futtatáshoz,és a játékok ára rendesen 4-5ezer forintokka olcsbb sokszor mint a konzol változat."
Nem igazán értem, hogy miért próbálsz megértetni velem olyat, amit én is értek, az oka az amiben nem értünk egyet. Valamiért nagyon ragaszkodsz az ilyen kategorizáláshoz, hogy "PC-s játékos társadalom", én ezt próbálom megértetni veled, hogy ennek az égvilágon semmi értelme. Vannak akik vesznek játékokat, vannak akik nem, hogy a vásárlások aránya hogy oszlik meg, az attól függ, hogy az embereknek melyik platformra éri meg jobban játékokat venni.
Ismételten leírom: konzolra több játék jön ki, hamarabb, nincs gond a gépigénnyel sem, nem kell baszakodni vele, telepítgetni, akik költenek erre, többségben arra vesznek játékokat az előbbiek miatt. Ha pc-re is lenne jóval több exkluzív, jobb minőségű, tartalmasabb játékok, nem lenne ekkora különbség.
"Tetszik nem tetszik szépítgetés amiket irogattok a drága játékról szegény emberekről gyérminőségről."
A magyarázat nemtudom mitől lesz "szépítgetés" neked, sok esetben megvan az oka, hogy miért nem költenek pénzt számítógépes játékokra, és nem csak azért, mert "így egyszerűbb". Multi terén mindig előny az erdeti játék (szabad online játékhoz szinte mindig kell), úgyhogy van értelme megvenni.
Ezt a "warezmentes" multit sem értem, hogy minek nyomatod ennyire, elég sok játék van, amivel nem lehet törtel multizni, mégsem adtak el belőle jelentősen többet pc-n, a Battlefieldeket sem azért veszik, mert törtel nem megy, csak marhajól sikerült a multija. (összehasonlításképpen szívesen megnézném azért a Battlefield 2-vel, amiből szintén jópár db-ot eladtak pc-n is, pedig a megjelenése napján már lehetett a törtel neten is multizni...). -
tomcsa4 #58 Nézd az utolsó 3 évben kettő RTS volt (SC2 és RA3), a többi gagyi akciójáték RTS-nek csúfolva. Szóval ez a stílus is kikopott. Majd kikopik az MMO is hidd el. :) -
tomcsa4 #57 De könyörgöm, a pc-s eladásokban nincsenek benne a steames dolgok. Csak a lemezeseket teszik bele. Steamen állandóan van akció (és Steamen 30% kedvezménynél is többet kap a fejlesztőcsapat, mint eredeti áron a lemezes változatnál).
Demo: 2 éve kimentek a divatból a demók. Változott a világ, nincs rájuk szükség. Ha bugos egy játék, meg hiányos, azt pótolják digitális csatornákon (patch, dlc). Akár a megjelenés után azonnal. (Mivel ugye elküldik a játékot egy bizonyos készültségi fokban lemezesíteni, addig meg készítik a hibajavításokat, meg figyelik a csatornákat, ahol a játékosok küldik a hibajelentéseket és akár percre pontosan elkészítik a javítást). -
WoodrowWilson #56 De azzal nem sokat érünk, ha pc-re csak mmo-k lesznek majd. -
WoodrowWilson #55 Az mmo egy másik téma, abban tényleg van pénz. -
#54 Kétlem, havidíjas mmorpgkből kaszálnak ám rendesen. -
eNMi #53 hát én ezekből az adatokból azt tudom kiolvasni, h legalább 1500 ember ir xboxra játékot. eladja a bolti árhoz képest fillérekért 10-50-100 embernek. manapság már nem a pc-s játékosokon gazdagodnak meg. ők is fejlődnek, most a konzolosok lehúzásán van a sor, ha a 17000 embertől nem lehet, valakin be kell hajtani. -
morden #52 Még egy dimmenziót be lehetne hozni a beszélgetésbe, mégpedig, hogy maguk a készítők mennyit kapnak a játékukból és a kiadó mennyit kaszál? Pl a cod szériából mennyit kaphatott az infinity war és mennyit az activision? -
WoodrowWilson #51 És ez hol érdekli a kiadót? Ő csak azt látja, hogy a PC-ből sokkal kevesebb a profit, mint a konzolból. -
morden #50 Nagyon sablonos lesz, de PC álltalában gondolkodós valamilyen iq-t feltételező játékok jelennek meg és lesznek sikeresek, míg konzolon pont az ellenkezője megfigyelhető :D -
morden #49 Azt pedig te gondold át, hogy konzolra a szaki egyszer lewarezolja a gémet és 1-2 ezer forintért tovább adja más szellemi termékét sok sok embernek, míg pc-n lewarezolják de legalább nem csinálnak belőle pénzt, még mindig jobb magatartás, mint a konzolos warez ... -
#48 Lol most néztem rá csak 1 (szinte legnagyobb magyar) oldalra...
Skyrim X360-on 1700 ember míg pc-n 17000 ember....Nincs miről beszélni..:)
17ezer ember ledemózta és úgydöntött nem veszi meg...:D -
#47 Te értsd meg hogy míg pc-n egy adott játékot tolnak akár 5-6 millióan is,elfogy belőle jóesetben 1 milla. Mindezt úgy hogy azért egy bő 80-100ezres gép bőven kell az élvezhető futtatáshoz,és a játékok ára rendesen 4-5ezer forintokka olcsbb sokszor mint a konzol változat. Eközben konzolon a 4-5 milli játékosból is max 1 milla ha lewarezolta,holott a gép ára ugyan az,lehet ugyan úgy anyu tette eléjük és a játék is jócskán drágább. Nem azért mert jófejek,pusztán gátat szab a PSN és a LIVE. Pc-n nincs ilyen gt,az egyetlen gát a levédett warezlehetetlen multi. Jöhet akármilyen cím pc-n az eladás egy fos a konzolhoz képest (Lásd majd Witcher 2 vagy lásd most Skyrim ami nemhinném hogy nem éri meg lehet modolni is mégis negyed annyian warezolták a nagy oldalakon konzolra és vagy négyszer többet adtak el!)
A minőséget kérdőre vonni, a szegénységről hadoválni mind mind csak belemagyarázás,főleg egy olyan platformon amin a játékok ára hosszú évek óta jócskán olcsóbb. Pc-n nincs gát,boldog boldogtalan inkább lehúzza és tolja azt legyen akármennyire minőségi tartalmas motyi,és a pc-s játékos társadalom kb 10ede amelyik hajlandó pénzt áldozni. Ez van,és igen megértem hogy nay ívbe szarnak sokszor a pc-sekre, megérdemlik (tisztelet a kívételnek).
Nincs olyan SP alapú (védett warezmultimentes) cím ami pc-n a többmillió játékossal a hátán jobb eladást ért volna el mint a konzol változat, de a nagy trrentoldalakat nézve bizony warezban sokszor 3-4szeresen is letöltik (persze demóznak,ja..:DDD)...Tetszik nem tetszik szépítgetés amiket irogattok a drága játékról szegény emberekről gyérminőségről.
Majd ha a Skyrim gyenge pc-s eladásairól (amibe van vastagon 100-nál több játékóra, van tartalom van minőség van mod lehetőség) valaki megmagyarázza hogy AZ mért ne fogy pc-n (rizsa nem kell) majd bólogatok,de jelen pillanatban az eladások 80-85%át a konzol produkálja,míga torrent oldalakon a Skyrim letöltések 70-80%át a Skyrim viszi el a konzol elöl. ENNYI! -
#46 "Ennyi,lehet szépíteni meg okoskodni hogy a minőség hiánya miatt nem veszik pc-n (hülye szöveg),a tényen nem változtat..:)"
Skynet, értsd már meg, hogy itt nem "szépítésről", magyarázkodásról van szó, akik nem költenek pénzt játékokra (akár nem tudnak, vagy nem éri meg nekik, vagy még nincs saját keresetük és anyuci nem veszi meg, talán ez a legtöbb - csak azért tudnak játszani, mert le tudják tölteni), azok nem fogják megvenni, akármi legyenis. Aki viszont nem vesz játékokat, az nem vesz konzolt sem, mert nehezebb rá warezolni, ezért pc-n többen töltik le. Aki vesz, az meg választhat igényei szerint a konzol és PC között, és ebbe a döntésbe bizony beleszámít, hogy PC-re sok játékot nem adnak ki, amit kiadnak (késve) azok többségben csak silány átiratok, optimalizálatlanok, rövidek (warez letöltés után nincs miért megvenni), stb., ezért azon többet adnak el.
A kevés eladás ellen úgy lehet harcolni, ha minél jobb ár/érték arányt produkálnak (ez mindenkinek relatív), de manapság nem adnak még pálya ill. módkészítésre sem lehetőséget többnyire, amivel azért jelentősen meg lehet növelni 1-1 játék élettartamát, és később is biztosan megveszik. -
morden #45 Szóval az 1 letorrentezett konzol játék az nem 1 emberhez jut el hanem ki tudja mennyihez és ezzel a konzol warezos még pénzt is keres más melójából, hát ha így nézzük akkor az egyszeri pc warezos maga a megtestesült angyal:D -
Marko001 #44 Ilyet én is láttam mostanában. És van aki nem kevés pénzt keres másolt játékok eladásával. DVD tokban nyomtatott borítóval újabb játékokat simán megvesznek 2000-ért. Durva. -
KP27 #43 a konzol kalózok nagyrésze lemezre iratja a játékokat valamekkora összegért, legalábbis ismerősök körében. sokan nem tartanak pc-t, csak azért, hogy töltsék netről a játékaikat. -
#42 Ez szomorú, de leszarom. Ingyenes próbalehetőséget kellene biztosítaniuk a kiadóknak, mert nem két fillér egy prémium kategóriás játék. Megveszem drágán és szar, akkor szopi, pláne, hogy a kiadó szerint eladni sincs jogom. A másik ok a warezolásra, a védelmek, amik pont a vásárlókat szívatják. Arról nem is szólva, hogy had döntsem el én, mikor akarok online lenni. Én nagyon sok eredeti játékot megvettem, de egy csomónál átverve éreztem magam, mikor vadiújan el sem indult a gépemen annyira bugos volt. Ha nincs tesztelés, mégis hogy mernek ennyi pénzt elkérni érte? -
sanyicks #41 ebből 3-nál nem fakadnék sírva eltűnne pc-ről, sőt a cod-nál pezsgőtbontanék ha végre eltűnni, spammeli a warezoldalakat, fölöslegesen foglalja a sávszélt amellett hogy szar :D -
#40 Apropó pc-n az egyetlen dolog ami megfogja a warezt az a ha beraknak egy védett multit a játékba,hgy warezzal nelehessen multzni. Ha ez nincs,lehet akár a világlegtökéletesebb és legjobb játéka is,az eladás akkor is a béka segge alatt marad egy középkategóriás konzolexkluzívhoz képest,de a játékosok száma lesz vagy 5-6 millió is akár (lásd Witcher 2 például) -
#39 Az hogy TE nem ismersz olyat akinek lenne eredeti az nem jelent kb semmit,főleg nem ebben az országban,de elgondolkodtató hogy bizony szinte egytől egyig a MINŐSÉGI exkluzív címeket beleértve pc-n általában 2-3szor (minimum) többe húzzák le a legnagyobb warezoldalakról mint a konzolváltozatot,és ezzel szemben az eladás a béka segge alatt...
Van warez konzolon,és senki sem szent az egyedüli gát főként az online és a bantól való félelem. De lehet akárhogy szépíteni míg egy nagynevű minősgi nevet letöltenek pc-re 2-3ezren addig ugyanezt konzolra kb 1000en szedik le...Ugyan ennek a programnak az eladásai pedig úgy néznek ki hogy konzolra megveszi 5ezren...Pc-re pedig alig ezren...Ennyi,lehet szépíteni meg okoskodni hogy a minőség hiánya miatt nem veszik pc-n (hülye szöveg),a tényen nem változtat..:)
-
eNMi #38 már kérdeztem 1x legalább:
-ha nem pc-re játék, akkor hol tartana a hardverek fejlődése?
-mennyi konzolosnak van pc-je és tölt le rá játékot?
-öszintén, megéri pl a cod mw3 pár órás játékideje akciósan 12900-ért?
-stb...
megszünhetne végre a pc-s játékgyártás. biztosan lenne rögtön 1 gombnyomásra tökéletesen működő xbox és ps3 emulátor, és végre még jobban szophatna a sok elvakult konzolidi..... ostoba. -
#37 Ezekszerint nem csak én érzem enyénszólva alábecsültnek a konzolos warez adatokat, én sem ismerek olyat, akinek lennének egyáltalán eredeti játékai xbox360-hoz :D Olyat ismerek, aki PC-re megvett 1-2 -t (főleg multi miatt Battlefield 2-t, ArmA 2-t), konzolon csak nem eredetivel játszik, azokért nem ad ki pénzt, pláne hogy többe is kerül :DD ).
"Én nem tudom, miért fejlesztenek játékot PC-re. Ráfizetés. Totálisan."
Ha fejlesztenek egy játékot, amire van kereslet, akkor jön a legtöbb bevétel, ha minden platformra megcsinálják és kiadják. Nem ráfizetés, mert ezen a platformon is van azért kereslet rá, hiába veszik meg többen konzolon.
Konzolra többen vesznek játékot, mert több játékot adnak ki rá (amit pc-re is kiadnak általában késik, ráadásul rosszabb is), nincsenek gépigény (ill. optimalizálási) problémák (pc-n normális demók hiányában ráadásul megincsak a warez marad), "egyszerűbb" elindítani, stb..
Konzolon csak azért van kevesebb warez, mert körülményesebb, aki warezol az nem vesz konzolt egyszerűen... ha lehetne azon is könnyen, akkor hirtelen megnőne a konzol eladások száma, és nőne a warez száma (és csökkenne pc-n).
Az eladásokra nem lenne túl sok hatással akkor sem, pc-n sincs, nem adtak el abból a játékból sem sokkal többet, amit nem tudtak (időben) feltörni. -
#36 Én kevésnek tartom a számokat. -
morden #35 jah kamu, egy elvileg világméretű felmérés eredménye, de amit a tagad körül látsz az a való ( mondjuk lehet így van én sem találkoztam még olyan x-boxossal aki ne csippeltette volna be a gépét :D ) -
#34 ezek a számok akkora kamuk. XD Már lassan több Xbox 360on játszó haverom van mint PCn és fejenként mindegyiknek van van 200 vag több letöltött játéka. -
Merces #33 ...de még ha nem is , jé miez_? modja Vérbilli a kis haverjának aki a Pcjén nyomja a legujjabb gámát aztán hazamegy és mivel zéróIQs apukájának nincsen pécéje elkezdi rágni a fülét hogy vegye meg neki Xboxra............. -
FoodLFG #32 Portal 2-t lerántottam. A többi hagyjuk...
Ebben az évben még (újra) végigtoltam a Populous 3-at és az Unreal 1-et + Total Annihilation Springgel toltam még interneten. -
morden #31 Szerintem a jó hozzáállás az lenne a készítők és a kiadók részéről, hogy jujdejó 100 milliós haszunk van, azt sem tudjuk elkölteni úgy se, és örülök hogy a 4 milliós eladás mellett 1 millióan letöltötték és jól szórakoznak a művünkkel. -
morden #30 Sanmaster nem értek veled egyet, a "PC-re játékot fejleszteni totális ráfizetés" mondatoddal! Menj el -mondjuk- a Valvéhez, Blizzarhoz, vagy Sid Meierhez, biztos meg fognak dícsérni érte, természetesen mehetsz az elfuserált félkész béta játékokat készítőkhöz is és egymást erősítve megbeszélhetitek, hogy mocskos warez perelni meg soha többet pc-re. -
#29 Multkor volt hír hogy 4,5 milla witcher 2 van közkézen a warez miatt.Az hol van a listából??
Ez az egész egy nagy bullshit.Híreznek a játékokról hogy ne merüljenek örök feledésbe! -
ugh #28 sanmaster: faszsagokat irsz.
a dead island az smafu volt?
3 millional tartanak eladasban pcn!!!!!!!!!!!!!!!