67
  • SanMaster
    Én nem tudom, miért fejlesztenek játékot PC-re. Ráfizetés. Totálisan. Szerintem egyre kevesebb PCs játék lesz, és ez így van rendjén. Marad a MMORPG műfaj + hasonlók, amiket nem lehet megtörni, mivel csak on-line lehet játszani. Nekem PS3 van már egy ideje, és csak kb a megjelenés után fél évvel veszem meg a játékokat, 5/6/7 ezer Ft-ért. Most vettem meg pl. az Alice Madness Returns játékot (egyébként nagyon király). Kíváncsiságból megnéztem, hogy mennyit adtak el XBOX, PS3 és PC-re. XBOX és PS3 valahány 100ezer, PC-re pedig az egész világon ~10ezer darabot!
    Na ez itt az extra durva! A játék készítői, a Spicy Horse Games bejelentette, hogy ez volt az utolsó PCs játékuk. Meglepő?
  • hammerjoe
    Ez a cikk is csak arra volt jó, hogy feszültséget generáljon!! Ha normálisan -ismétlem- NORMÁLISAN el volnánk látva demokkal, akkor nem volna ez a "letöltöm, és kipróbálom" kényszer. De, mivel ezen a téren le vagyunk szarva, így nem marad más lehetőség. És tényleg sokan veszik meg ezek után, az eredetit. De most jobb habzó szájjal acsarkodni, hogy persze warezoltok!!
    Azt a "politikát" sem értem a gyártóktól, hogy nem adnak ki PC-s verziót. Azért megnézném, hogy apad el a forrásuk ezért(remélem, hogy minél hamarabb bekövetkezik, és akkor kénytelenek lesznek észhez térni), mert nem az Xbox, és társai hozzák jelenleg a legtöbb bevételt. Nyilván nem kell a haszon nekik(ami a PC-ből befolyik), de ha így van, akkor meg nem kell sírni.....
    Vagy tudok még jobbat!! Reális áron kell árulni a játékokat, és akkor viszik majd, mint a cukrot! Ez a legjobb módja a warez megszüntetésének!!
  • mousee
    Skyrim-et pl 9900-ért vettem :)
    Ha játszom egy játékkal, és tetszik, akkor ki fogok érte adni többet is. Anno WoW-ra is elcsesztem több mint 50 rugót, ha nem többet.

De csak hogy igazad legyen, az imperium galactica 2-t 990-ért vettem anno :D
  • SpecterMATWRZ
    Hát én ebből egyikkel se játszottam. És nem is bánom :D
  • EnxTheOne
    Hát azzal sokra megy a kiado ha megveszed akciosan 990 forintért. :D
  • ntex
    Ezt bezzeg elfelejtette közölni a tisztelt cikkíró

És arra sem gondol hogy akik warezban letöltötték abból vajon hányan vették meg később boltban-digitálisan? Hiába töltötték le ennyien a Crysis 2-t mégis igen jól szerepelt az eladási listákon. Szóval nincs igazán miért sírni.
  • mousee
    Ez a warez dolog szerintem inkább minőség-ellenőrzés. Legalábbis nálam. A fenti listából pl egyiket sem töltöttem le, mert nem érdekelnek. Talán a Portal 2, de per pill az 1-re is alig van időm (steam-en ingyér volt asszem 2-3 napig, akkor leszedtem). Viszont érdekességképp amikor megjelent, leszedtem a skyrim-et, nagyon megtetszett, meg is vettem szépen. De mivel már fent volt a tört a gépen, ezért nem is bontottam ki a dobozt, itt figyel a polcon. Figyelembe véve azt, hogy milyen szívások vannak az eredeti patch-ekkel (magic resistance bug, hátrafelé tekerő sárkányok, stb) ezért ez még jó darabig így is marad, amíg helyre nem pofozzák a játékot :)

Na most akkor illegális vagy sem? Elvileg az, mert letöltöttem, gyakorlatilag meg meg is vettem...
    Ugyanígy soha nem vettem volna meg a wowot (R.I.P. WotLK) ha nem játszom vele törtön előtte, nem veszem meg a mass effect 2-t, DA:O-t, EU3-at, fable-t, generalst, heroes3-at, és még folytathatnám a sort.
  • RoyalPredator
    Melyiket töltötted le?
    Ez komoly kérdés? Facebookot is figyeli a "Kétharmados Királyság".
    nCore-t is próbálják levadászni, holott teljesen fölösleges.
    Persze mi STEAM-ről töltjük a játékokat, és nem illegálisan, mert az csúnya csúnya dolog - ahogy az is, hogy szemetet dobnak a piacra nagy hype kíséretével, valamint hogy egy műszaki demo-t nem képesek adni pl egy Crysis 2-höz, hogy egyáltalán tudjuk, rendesen fut-e majd a gépünkön - beszélek itt az átlag nevében, akikhez nem sok közöm van =)

Portal 2 - Kipróbáljuk, hogy élvezzük-e. Ha igen, vegyük meg.
    CoD - A story frankó, csak a játékmenete szétzilált kicsit. Sajnos utóbbi évek tapasztalata alapján jobb tört verziókon játszani, mert:
    a) Azt nem cseszik el updatekkel (MW3: HC Richochet only)
    b) Tört szervereken figyelnek a csalásra, míg PC-n teljesen leszarják a lobbinkénti minimum 2 wallhackest (rendszerint orosz/ukrán kisgyerekek, mikrofonba sikítozva). Tegnap 5 Wallhackes zúzta 1mást egyik lobbyban O.o
    BF3 - BC2 után meg kell nézni, hogy még mindíg elcseszik-e a jó ötleteiket, és sajnos TELJES MÉRTÉKBEN. Így kb megérhet az egész úgy 6-7k-t, de semmiképp se teljes áron.
    Fifa 12 - Nem tudom miért warezolják, biztos Hamachi multik miatt.
    Crysis 2 - Ahogy említettem, a "Hogy fut a gépemen" dolog a fő ludas, de egyébként eléggé elcseszett egy játék lett, hangulata pedig szinte semmi.
  • mad mind
    Egyiket sem töltöttem le. Nem is érdekeltek.
  • niof
    A BF3-at letöltés és béta teszt nélkül is előrendeltem és megvettem.
    Crysis 2 letölt kipróbál, elfelejt. CoDMW3 szintén.
    A Portal 2 volt a kivétel, amit lehúztam, végigtoltam, aztán azt mondtam, ez k**va jó, és mentem az 576-ba megvenni. Állítólag lesz 3. rész is, az már nem lesz warezolva, csak egygázon megvéve. :)
  • hunwhite
    BF3 bétát kipróbáltam. Nem jött be nem vettem meg és le sem töltöttem.
    Viszont letöltöttem a Medal of honor 2010-et.
    Bejött és megveszem :)
  • hunwhite
    Én is töltötte le, de megvan az eredeti lemez is. Akkor ez legal vagy illegal?
    Igaz később rájöttem, hogy én is tudok iso-t csinálni és akkor gyorsabb a telepítés is :)
  • Pretorian
    Lehet, csak elő kell fizetni vip-re. Egyébként ez tényleg így van, de pl. a pc-s játékipar is megjátszhatna olyan dolgokat egy-egy megjelenés előtti leak kivédése érdekében, mint a Tool nevű zenekar a legutóbbi albumával: torrent oldalakra szándékosan töltöttek fel fake anyagot az igazi album megjelenése előtt, lényegében instrumentális dalokról volt szó, borítóval, dalcímekkel mindennel, és kifejezetten e célból készült el ez a csali lemez. Amíg mindenki orrba-szájba töltögette meg vágta a pofákat hogy "mi a rák ez?", addig közben szépen megjelent az igazi anyag, és elég szépen fogyott.
    A lényeg az, hogy kidobhatnának valami alfa verziót a játékokból a torrent oldalakra megjelenés előtt, hogy ne veszítsék el azokat a potenciális vásárlókat, akik megvennék a játékot, de azért nem veszik meg, mert már 1 hete kint van torrenten, és mi az, hogy a warezos majmok hamarabb játszanak mint én, aki fizetek is érte, úgyhogy inkább letöltöm én is.
  • wraithLord
    Javítás:
    (Általában az illegális letöltések és az eladások száma nem fordítottan arányos egymással, hanem ha az egyik magas, akkor másik is, egyik a másiknak indikátora...)
    Késő van már... :D Jó lenne, ha lehetne szerkeszteni a kommentet.
  • wraithLord
    Szerintem a játékoknak warezben is az a siker, ha minél többen szedik le; az is a játék népszerűségét mutatja. (Általában az illegális letöltések és a warezolások száma nem fordítottan arányos egymással, hanem ha az egyik magas, akkor másik is, egyik a másiknak indikátora...)
  • Gyuszopapa
    Arra lennék kiváncsi hogy letöltés után hányan játszották ki ezeket és ebből mennyi volt aki 30 perc játék után törölte.Ebből egy játék van ami normális az a Portal 2 aminek értelmes egyjátékos módja van a többi kuka.Egyiket se töltöttem le,a BF3 megvan a multija erős közepes,a Cod8 egy DLC,a Crysis2 nulla,a focira meg még élőben is hányok.
  • Pretorian
    Ez az egész warez téma rohadt unalmas már. Nem értem, minek kell itt minden második cikknek erről szólnia, szándékosan hangulatot akartok kelteni, vagy mi?
    Van warez pécére is, van warez konzolra is. PC-n jóval szélesebb körben terjedt el a warez mivel egy sokkal nyíltabb, rugalmasabb platformról van szó, mint a konzolok esetében.
    Szóval véletlenül se higgye azt senki, hogy a konzolosok a játékipar kereszteslovagjai vagy mi a fasz, ahogy a legtöbb ehhez hasonló cikk ezt sugallja. Konzolra körülményesebb warezolni mint pécére, és ENNYI.
    Egyébként meg nem mostanában jelent meg itt is több cikk arról, hogy "újra kezd felfelé jönni" a pc-s piac, és arányaiban csökken a különbség a pc-s és a konzolos warez között?
  • gombabácsi
    majd az onlive és társai végleges elterjedése teljesen megszűnteti a warezt :)
  • gyualmighty
    en ps3-as vok es az otbol 4-et megvettem,abbol a 4-bol 3-at elorendeltem...de ez nem lenyeges,ha pc-s lennek valszeg en is toltogetnek hiszen manapsag sokat elkernek egy-egy jatekert.a vicc h van egy jo par jatek a piacon ami nem eri meg az arat...
  • NovaTerra
    Senkit nem érdekelnek az arányok a játékiparban, az számít mennyi bevételt termel egy kiadott játék. Ha hozza az elvárásokat függetlenül attól, hogy hány millióan warezolták le,, akkor lesz terméktámogatás, folytatás, stb.. Ha nincs bevétel, akkor legközelebb nem adják ki arra a platformra. Fölösleges arányokat előhozni, meg én csak kipróbálom, majd megveszem és hasonlókat. A játékok többségének abban a negyedéveben kell behoznia a fejlesztési költséget plusz nyereséget termelni, amikor megjelent. Ha ez nem történik meg, akkor elkaszálják a játékot, rosszabb esetben a fejlesztőknek is felmondanak.
  • pixx
    Plusz, tedd hozzá, hogy abból mennyi irodai gép van. Ahol én melózom, közel 100-120 pc-van egyik se játékra. Max.50-70 millió pc, amit játékra használnak.
  • TreDoR
    Azért azt is tedd hozzá, hogy annak az 1 milliárd PC-nek a legnagyobb részét nem játékhoz használják, nem is lehetne, mivel elavult szarok.
  • morden
    Pontosan, van kb 50-55 millió x-box 40-50 millió ps3 és van 1 milliárd pc.
    Kis matek, a kb 50 millió xboxosból kb 1 millió leszedte a gears3-at az ugye 2 % warezoló na most az 1000 millónak a 4 milliós top letöltö az 0,4% tehát kb 5x több warezoló van x-boxon mint PC-n :D ( amúgy lehet jóval több pc van a világon :D )
  • viasz
    Szerintem nézzünk arányokat, és aztán okoskodjunk...
  • viasz
    StarCraft2, publikus béta, bejött, megvettem.
  • unranked
    Hm. Én egyiket sem, mert számomra érdektelenek. Leszedtem viszont a Dead Island-et, amit később megvettem, EU3-at, amit szintén megvettem, Sengoku-t, amit tervezek megvenni, ha kicsit lejjebb megy az ára. Sim City 4, melyet -meglepetés- később megvettem. És igazából sorolhatnám. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok helyen, többek között itt az SG-n is, nagyon sokan ugyanígy csinálják.
    De! Kijött a Dungeon Siege 3 demója megjelenés előtt. Letöltöttem a demót, kipróbáltam, előrendeltem. (vagy a dragon age 2 demo, ami után inkább békén hagytam a játékot, bár alapvetően tetszett)
    Szóval, részemről sok esetben a kipróbálás vesz rá a warez-ra, illetve a normális demó hiánya.

Ez egy örök vitatéma marad úgyis.
  • pixx
    Most lehet sírni, miért van kevesebb PC-s játék:D