79
  • narumon
    250e iphone? Meg gyémántból mi?
    Hol kell kettőt klikkelnem a roothoz? Szólok is havernak, ne izguljon mindjárt mondom, hol klikkeljen kettőt és meg lesz oldva a gondja.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor két klikkel rootolod és droidsail app2sd, amivel mindent át tudsz helyezni, a widgetek és a riasztást igénylő alkalmazások kivételével. Amúgy meg gratulálok, hogy a legolcsóbb tesco gazdaságost telefont hasonlítod a 250 ezer forintos iphonehoz.

Ha normális gyártótól (gy.k. : HTC, Samsung, SE, Motorola vagy kb akármelyik nagy gyártó) veszel telefont, akkor 2 klikk frissíteni a szoftvert, semmivel sem bonyolultabb, mint az Apple csodát.

#75: Ja csak a nem outdated 3GS még mindig 100 ezer forintba kerül. És akkor nézd meg mit kapsz ennyiért Android vonalon.
  • cateran
    Csakohogy ez igy osszehasonlithatatlan, mert 1000 termeket hasonlitasz 4(?) termekkel:) (ilyen szempontbol azok a cikkek is fail, amik arrol szoltak, hogy tobb androidos telefon fogy, mint iPhone...hat persze basszus...)
    Az Applenek van par telefonfajtaja, nem nagy kunszt up to date tartani oket (amugy megismetlem:Az, hogy sd kartyara mehet-e 1 program, az programfuggo es -mar- nem op. rendszer...)
    Masreszt 1 hattertar, nem attol hattertar, hogy tudsz-e ra telepiteni...hanem tarolni tudsz-e rajta...Ilyen szempontbol logikai hiba az okfejtesed (fuggetlenul attol, hogy most egyet ertek az Android ekezeseben:D Mondjuk ahogy utananezegettem, szidtak is, mint a bokrot ez miatt a forumokon)
  • thrawnguru
    Nekem egy Xperia X8-asom van, és azon is fennáll ez a problem, mivel azon is a 2.1-es android ketyeg. Tényleg okoz némi bosszúságot, de kérdem én, mi az az alkalmazás mennyiség, amit ténylegesen használsz, és nem fér el 150 megán? Tudom a ZTE Blade-ben kevesebb van, viszont egy butított belépű szintű androidos telónak is szánták. Az egyetlen dolog, ami kissé kiverte a biztosítékot, hogy alapértelmezett memóriának fénykép vagy videó készítésénél nem lehet megadni az sd kártyát. De ha viszonylag sűrűn szinkronizálsz a gépeddel, akkor letörlöd, és megint van helyed. Az ember általában nem készít egy nap több ezer fényképet, vagy sok órányi videót. Mondjuk az azért furcsa, hogy egy Samsung s5260-ban, amin valamelyik saját oprendszerük fut, ezt meg tudták oldani..
  • narumon
    Hát ez itt magyarisztán, és igen jól leírtad az android vásárlók nagy részét. Így van. Nem néz utána. Itt SG-n divat azt mondani, hogy aki nem néz utána az iphonet vesz de szerintem a valóságban sokkal több iphone tulaj nézett tüzetesen utána a termékeknek a telefon vásárlás előtt mint az androidos társaik.
    És az alap probléma továbbra is áll, bármennyire outdated, stb stb. Erre megint azt tudom, mondani, hogy nekem ilyen oprendszer nem kéne.
    Érdekes módon egy iphone 3GS nem outdated pedig kétszer öregebb mint a ZTE Blade. (ami mint mai napon láttam egy reklámban - még mindig reklámozzák itthon)
  • hurkaur
    "Nem érdemes egy disznóval birkózni a pocsolyában. Mindketten mocskosok lesztek, és a disznó még élvezni is fogja."
  • cateran
    Ja...bocs, de aki hulye haljon meg..."az elado ajanlasara"....Nincs mit vedeni az Androidon, szarul van megcsinalva ez a resze, ez vitan felul all, de nem nez elotte utana, hogy megis mit vesz? Kivancsisagbol megprobaltam utananezni, mennyibe faj 1 ilyen ZTE angliaban....nem aruljak, annyira out-of-date....
  • narumon
    Jah és a lényeg, hogy ezt a telefont pár hónapja vették, az eladó ajánlására...
  • narumon
    "Az emlitett ZTE telefon out-of-date...evvan.."

Én soha nem is állítottam mást!
    Onnan indult az egész, hogy full gáz, hogy nem lehet egy gombnyomással (na jó kettő-hárommal) frissíteni. Hanem előszőr forum túrás, stb stb.
    Mivel nem az enyém a telefon nem is érdekel igazán, csak megemlítettem, hogy az android gyorsan elvesztett egy felhasználót (barátom) aki csak ennyit lát belőle. Ennyi a történet. Itt kezdődik és itt is ér véget.
  • cateran
    Errm az, hogy hattertar, jelent valamit? Tudod adatoknak..filmek, zenek, dokumentumok, kepek, sajat videok,stb....
    Amugy nem akarom leloni a poent, de alkalmazasfuggo amit szeretnel (legalabbis az Android 2.2 ota) es bar hajlok ra, hogy abban igazat adjak, hogy ritka szarul van megoldva Android alatt a dolog, de azert mar kint van a 4.0 is...te meg olyasmin agonizalsz, ami a 2.2-vel voltakeppen megszunt....Az emlitett ZTE telefon out-of-date...evvan..
  • narumon
    Édes aranyapám, ha nem tudok oda alkalmazást másolni akkor van értelme vagy nincs?
    És édes aranyapám itt a telefon odaadom, és ha nem tudod rámásolni a kártyáról az alkalmazásokat anélkül, hogy hekkelnél meg Pc-re kötnéd te sokneuronos jampi akkor utána fizeted az ebédemet! Megegyeztünk? Ha mégis fel tudod másolni őket akkor én állom a te ebédedet!
  • skinnyman
    És nem bővíthető SD kártyával? De, bővíthető SD kártyával. Azt pedig kötve hiszem, hogy azzal reklámozták volna, hogy oda tudsz alkalmazásokat telepíteni. Amit egyébként szintén bárki meg tud csinálni, akinek több neuron van az agyában egy molylepkéjénél. Úgy látszik hogy te nem tartozol ezek közé.
  • narumon
    "Az iphone eseten is ez a helyzet, csak ott a segedprogramot itunes-nak hivjak, mig android eseten fastboot-nak es alapbol nincs hozza grafikus felulet, csak a nevesebb gyartok keszitenek hozza."

No igen pont erről beszélek. Feldugom a telefont; szól, hogy új verzió, nyomok egy yest és már meg is csinálja nem kell hozzá semmit csinálnom. Ez nálam minimum elvárás egy telefon részéről.
  • narumon
    Igen, de ez a szoftverek nagy részénél nem elérhető.
  • narumon
    "Mit nem tud amivel reklámozták? Nem teremt tárhelyet magától, ha elfogy a memória? :D Ez a legtöbb cuccal így működik. :)"

Hát szerintem azt mondják hogy SD kártyával bővíthető a memória/tárhely. Igazából meg nem mert nem tudsz oda szoftvert rakni. Ergo átbaszás.

"Meg nem ér annyit az órád, hogy 10 perc alatt frissítsd a szoftverét, de ilyen faszságokat meg van időd írkálni, mi?"

Ha tíz perc lenne már megcsináltam volna, de nem annyi, hanem előszőr forumot kéne túrni, hogy egyáltalán hol kell elkezdeni, mit kell csinálni, majd megcsinálni, szerintem ez nem tíz perc, de még ha tíz perc is, ebből én már kinőttem, hogy olyanokkal szopassam magam ami nem érdekel.

"Kb ennyi energiából amivel ezt megírtad hogy nincs energiád megcsinálni a frissítést, konkrétan megcsinálhattad volna a frissítést."

Nagy különbség, hogy a forumozást élvezem, a másikat meg nem. Sok mindent csinálhatnék forumozás helyett; a múktkor lehülyéztek, hogy nem én cserélek olajat a kocsimon - szerintem meg ez szánalmas.
  • cateran
    Jah, kicsit utananeztem...A ZTE meg a Linux 2.6.29 used in Android 2.1 Éclair rendszerrel jott ki, az SD-kartyas opcio -ha minden igaz- a Android 2.2 Froyo-tol letezik..pech
    Amugy valami ilyesmi megoldasa van a probelmanak (szo se rola..maceras....)
    "This Android 2.2 Froyo ROM is only intended for users who have already rooted their handsets and have clockwork recovery installed. In case you haven’t rooted your handset, you can try rooting it with Universal Androot Root App.

Ok, so let’s get down to installing Froyo on your ZTE Blade / San Francisco:
    The first step is to download Android 2.2 Froyo Custom ROM for your Handset and save it on your desktop. The file size is 80.7 MB so please double check with the size you download. In case the file is corrupt, it can result in bricking of your phone.
    Now turn off your handset and reboot it in Clockwork Recovery. You can get instructions regarding Clockwork Recovery for ZTE Blade by clicking here.
    Once you have booted into Clockwork recovery by pressing power along with volume down button, use Volume Up / Down button to scroll to Select Partitions Menu.
    Once you are at the select partitions menu, press the home key.
    Once you are inside the Select Partition Menu, navigate to Wipe Data and press home key.
    Likewise in the step above, Wipe Cache and System as well.
    Once you are done with this, press the back key two times to land again in clockwork Recovery Main Menu.
    Now scroll down to Flash Zip From SD card option and select the Update.ZIP file you placed earlier in SD Card root.
    Now wait for the procedure to finish and don’t do anything to abort it as it can permanently damage your device.
    One the flashing of ROM file is complete, your phone will reboot and you will end up with Android 2.2 Froyo on your phone."
  • tucky1
    Azért én nem ez alapján határolnék be bárkit, hogy akkor ért a számítógéphez ha Linuxot parancssorból használja, illetve shell szkripteket ír, de korrekt leírás.
  • kvp
    Van android alatt par alkalmazas amit nem lehet (szabad) memoriakartyara telepiteni, mert rendszerinditaskor kellenek es akkor meg nincs mount-olva a kartya. Ezeknek a kore csokkent a rendszerfrissitesek soran, tovabba a modernebb rendszerek kepesek szinte mindent kartyara tenni, mert javult a boot sorrend kezelese.

A rendszer frissitesere ket megoldas van:
    -vagy tudja a telefon es automatikusan megtortenik
    -vagy kezzel kell megcsinalni, usb-n at, egy segedprogrammal

Az iphone eseten is ez a helyzet, csak ott a segedprogramot itunes-nak hivjak, mig android eseten fastboot-nak es alapbol nincs hozza grafikus felulet, csak a nevesebb gyartok keszitenek hozza.

Ha valaki megvette a zte-t, ami a legolcsobb kereskedelmi android-os keszulekek kozzte tartozik (tecso gazdasagos), akkor mivel alapbol is a nyilt forraskodu verzio van rajta, ezert edemes abbol beszerezni az ujat, persze az szivas mert erteni kell hozza a linux-hoz. (az android alatt ugyanis az van)

Android eseten pont ez a jo, hogy mindeki vehet olcso de bena, dragabb de nagyjabol jo es nagyon draga, de tokeletes rendszert is es mindegyiket android-nak hivjak, csak a gyarto mas. Persze a szoftver is elter, pl. a sony es a htc keszulekeken az alap android-hoz kepest 20-30%-os elteres van a futo rendszer kodjaban. (mindket ceg sajat kodot irt a legtobb dologhoz, ettol egyediek)

ps: Az open source android telepitesi kornyezetenek osszerakasa fejlesztokent kb. 1 percet vett igenybe, egy binaris es 3 image file bemasolasabol allt. Ezutan irtam egy shell script-et (doit.sh), hogy ne kelljen allandoan kezzel beirni a parancsokat, mert megis csak 7 sor... Aki viszont nem ert hozza, az vegyen markas Android-os telefont ami magatol frissiti magat vagy iphone-t, amit direkt semmilyen technikai temahoz sem erto embereknek terveztek. Esetleg windows phone-t, ha nem tetszik neki az apple kultusz, de tovabbra sem ert a szamitogepekhez.
  • cateran
    Ugye nem arra gondolsz, hogy Beallitasok/Alkalmazasok kezelese/Osszes ---> kivalaszt egyet ---->Athelyezes SD kartyara?
    Mert ha igen, akkor ez aztan hiperbonyolult volt...(mondjuk nekem Samu Galaxy S2-m van es nincs SD kartyam..de azert megtalaltam az opciot...)
  • skinnyman
    Mit nem tud amivel reklámozták? Nem teremt tárhelyet magától, ha elfogy a memória? :D Ez a legtöbb cuccal így működik. :)
    Meg nem ér annyit az órád, hogy 10 perc alatt frissítsd a szoftverét, de ilyen faszságokat meg van időd írkálni, mi? Kb ennyi energiából amivel ezt megírtad hogy nincs energiád megcsinálni a frissítést, konkrétan megcsinálhattad volna a frissítést.
  • narumon
    "De most, hogy Jobs eltávozott, szerintem Apple is ebbe az irányba fog elmenni."

Én is félek ettől. Mindenesetre remélem akkor lesz más gyártó amelyik betömi a lyukat és normális rendszert kínál amit nem kell hegeszteni, a PC-ből is elegem van már. Ha az apple elmegy ebbe az irányba akkor majd veszek egy olyan telefont ahol nem mentek el ebbe az irányba.
  • narumon
    "Roppant kivancsi lennek mik azok a minimum dolgok, amiket nehez/lehetetlen megcsinalni android alatt, ha legalabb 1 mukodo agysejted van...."

Érdekes miért nem Pixxtől kérdezed, hogy iphone-on mik ezek a dolgok. Nyilván az nem szúrja a szemed.
    Egyébként leírtam már többször amikor felmerült kérdésként; haver ZTE / android. Van valami nyúlfarknyi memória benne, meg egy SD kártya. A szoftverekből nem sikerült mindegyiket átmásolni az SD-re ezért tele van a memória. Kész itt megakadtunk. Forumtúrással és itteni kérésekkel kiderült, hogy új oprendszert kéne felrakni hozzá, de ehhez nincs semmi felület ez valami házibarkács. Itt megakadt az egész, azóta is az van rajta, barátom azóta is szidja (ha nem dobta még ki.) - én itt vittem volna vissza az egészet a forgalmazóhoz, hogy vagy ingyen és bérmentve megcsinálják, vagy megyek a fogyasztóvédelemhez mert a termék nem tudja azt amivel reklámozták. Mivel nem az enyém, így csak odáig jutottam, hogy foglalkozzon vele akinek három anyja van, de ilyenkor nagy előny az iphone mellé itunes, ahol egyben van minden, megnyomok egy gombot és megvan az update. ZTE-nél meg ki tudja hogy van ez..., majd valami "csoró" fiatal titán rászánja az idejét, hogy utánaolvasson. Nekem nem ér annyit az órám.
  • M2 #57
    Ez tök vicces amikor a tengerpartot szerető emberek és a hegyi erdőket szerető emberek próbálják győzködni egymást, hogy melyiküknek van igaza.

A tengert szeretők sznobok és hülyeség hogy szeretnek messzire nézni, mert közelre nézni zöldebb...
  • skinnyman
    Épp ezt mondom én is. Maguk a tesztek alátámasztanak mindent, amit magyarázok. Csak valahogy a végkövetkeztetésük érdekes, mintha saját maguknak mondanának ellent kicsit. De mind1, ennek valószínüleg olyasmi oka lehet, amit az előbb mondtam. Meg mivel a tesztben egy darab idei telefon sincs, így nem is nagyon aktuális egyébként sem.
  • G_ArchAngel #55
    Figyelj, ezeket a teszteket olyan csoport csinalta, akikre odafigyel az Adobe, a fenykepezogep es kijelzogyartok, mert van sulya a velemenyuknek kalibralas teruleten.

Ezzel szemben amit te mondasz...:)
  • G_ArchAngel #54
    Az a resz megvolt a tesztbol, hogy a tulszaturalt, hibas szinvilag, aminek nincs koze a valosaghoz az egyik legnagyobb hibaja a Galaxy S kijelzojenek?:)
  • skinnyman
    Ja, teljesen fehér kijelzőnél gondolom az használta a kevesebb naftát. És teljesen feketénél? Legalább százszor annyi naftát használ, mint egy bármilyen OLED kijelző. Átlagban szerintem ugyanott vannak. Ezek mellett a teszt szerint az iPhone-é 1 dologban jobb (felbontas), a SAMOLED minden másban (színskála, színátmenetek, kontraszt, válaszidő, beketintési szög). És nem kicsi különbségek vannak, túlzás nélkül több százszoros a különbség például kontrasztban és válaszidőben. Szóval elég érdekes a dolog...
  • skinnyman
    Használok. Még a telefonom (Galaxy S) kijelzője is kalibrálva van, így sokkal közelebb van a neutrális színekhez, mint az alulszaturált iPhone kijelzője.
  • G_ArchAngel #51
    Elolvastad a tesztet?
    Van ott egy halom hivatkozas is: az iPhone azert kapta meg, mert atlagos szempontokbol jo. Nem kiemelkedo, hanem jobb az atlagnal, mig a tobbiek egy-egy dologban kiemelkedok, addig a tobbiben rosszabbak.
    Mindemellett az iPhone kijelzoje hasznalja a legkevesebb naftat, ami szinten fontos egy mobiltelefonnal.

Tehat a teszt gyoztese azert lett, mert mobiltelefonhoz ez a legjobb kijelzo, ami nem azt jelenti, hogy kulonallo kijelzokent, telefontol fuggetlenul is jo lenne.
  • neevous
    Használsz kalibrált kijelzőt a mindennapokban?
  • skinnyman
    LOL, egy darab 2011-es modell nincs ebben a listában. Egyébként a tesztük alapján a sima Galaxy S kijelzője is nagyságrendekkel jobb az iPhone -énél a pixelsűrűségen kívül mindenben, szóval nem igazán értem miért az kapta meg. Gondolom mivel a Best New Technology díját amúgy is megkapta a Galaxy S, nem akarták, hogy minden díjat az vigyen el...
  • skinnyman
    Az ósdi LCD SEHOL nincs tőle sem színreprodukcióban, sem színátmenetekben, sem kontrasztban, sem válaszidőben, sem betekintési szögben.
  • tucky1
    A hasonló árú műanyag csúcsandroidokhoz képest, amiknek hónapokkal később semmi értéktartása? (NEM)
  • tucky1
    "Nem nagyobb felbontású, hanem nagyobb pixelsűrűségű."

Félreértést elkerülendő, a kedvedért direkt így írtam: "az iPhone kijelzője a relative nagyobb felbontású. (egyforma méreten)" Értsd: azonos méretű szeleten.

"OLED-es kijelzőből a világon nincs még nagyobb pixelsűrűségű" nem tudom, lehet így van. Viszont ez nem is volt kérdéses, hanem, hogy bullshit-e retinadisplaynek nevezni az i4 kijelzőjét. Végülis a HD jelző sokkal jobb marketing duma ja, hisz a tv-re is ez van írva, az a tuti.
  • neevous
    Van potenciál az OLED-ben, de a jótól még messze van, főleg, hogy a Galaxy Nexus-ban sem RGB mátrix rendszerben vannak elrendezve a szubpixelek. Az "ósdi" IPS LCD még mindig lealázza színreprodukcióban és színátmenetekben.

(Omnia 7-esem van)
  • nachtwey
    Amíg az világítóalmás hülyegyerekek megveszik addig nem.
    Ráadásul a silány koreai másolatokkal szemben tényleg ér ennyit.
  • Lack
    Mintha egy kicsit drága (TÚLÁRAZOTT) lenne... nem gondolja így senki?
  • G_ArchAngel #42
    The best mobile display in 2011 is...
  • skinnyman
    Nem nagyobb felbontású, hanem nagyobb pixelsűrűségű. Ami nem egy nagy dolog, tekintve, hogy az ósdi LCD technológiát alkalmazza. OLED-es kijelzőből a világon nincs még nagyobb pixelsűrűségű, mint amilyen a Galaxy Nexus-ban van, ez jelenleg a technológia határa. A jóval nagyobb fizikai méret és jóval fejlettebb kijelzőtechnológia miatt labdába se rug mellette az iPhone 4 kijelzője, negyed annyit nem ér.
  • Vers
    doglodik ez a szutyok MUHAHAH