Gyurkity Péter

Döcög Európában az iPhone 4S

Dacára az észak-amerikai dömpingnek, az Apple legújabb üdvöskéje nem igazán tud megkapaszkodni az európai kontinensen, ahol ehelyett az olcsóbb androidos megoldások hódítanak. A Samsung dual-SIM párossal támad.

Közvetlenül az ünnepek előtt tették közzé a Kantar Wordpanel jelentését, amelyben a november végét megelőző három hónapot vették közelebbről szemügyre, az okostelefonok, azon belül is az iPhone 4S szereplésére koncentrálva. Az eredményekből arra következtethetünk, hogy az Apple zászlóshajója vegyes fogadtatásban részesült, az amerikai sikert egyelőre nem tudja máshol megismételni.

Az elemzésben kiemelik, hogy az iPhone család legújabb, idén megjelent tagja az USA-ban, az Egyesült Királyságban, valamint Ausztráliában még mindig kiemelt terméknek számít, így a karácsonyfa alá kerülő ajándékok között is meglehetősen gyakran előfordul. Egészen más a helyzet az európai kontinensen, ahol még annak nyugati felén sem sikerült ledolgozni az idei év során elszenvedett veszteségeket, sőt, további súlyvesztést regisztráltak az almás cégnél. Franciaországban például a vizsgált három hónapos periódus alatt 29-ről 20 százalékra csökkent a készülék részesedése az okostelefonok szegmensében, míg Németországban ugyanezen időszakban 27-ről 22 százalékra esett vissza az arány.

A készítők indoklásul a gazdasági és pénzügyi válságot hozzák fel, amely az elmúlt hónapokban ezen és más európai országokat érintette legsúlyosabban. Nem véletlen, hogy hasonló visszaesésre került sor Spanyol- és Olaszországban, miközben az olcsóbb androidos okostelefonok egyre több helyen bukkannak fel. Németországban ezen készülékek már teljes piac 61 százalékát uralják, miközben itt és több más országban idén az okostelefonok már a teljes mobilpiac felét tették ki, így igencsak komoly eredményről beszélhetünk.

A Samsung a maga részéről dual-SIM-es készülékeket tervez piacra dobni, egyszerre kettőt, mégpedig valamikor januárban. A Galaxy Y DUOS és a Galaxy Y Pro DUOS egymásra hajaznak, ám ez utóbbi billentyűzetet és emiatt kisebb kijelzőt kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #79
    250e iphone? Meg gyémántból mi?
    Hol kell kettőt klikkelnem a roothoz? Szólok is havernak, ne izguljon mindjárt mondom, hol klikkeljen kettőt és meg lesz oldva a gondja.
  • [HUN]FaTaL #78
    Akkor két klikkel rootolod és droidsail app2sd, amivel mindent át tudsz helyezni, a widgetek és a riasztást igénylő alkalmazások kivételével. Amúgy meg gratulálok, hogy a legolcsóbb tesco gazdaságost telefont hasonlítod a 250 ezer forintos iphonehoz.

    Ha normális gyártótól (gy.k. : HTC, Samsung, SE, Motorola vagy kb akármelyik nagy gyártó) veszel telefont, akkor 2 klikk frissíteni a szoftvert, semmivel sem bonyolultabb, mint az Apple csodát.

    #75: Ja csak a nem outdated 3GS még mindig 100 ezer forintba kerül. És akkor nézd meg mit kapsz ennyiért Android vonalon.
  • cateran #77
    Csakohogy ez igy osszehasonlithatatlan, mert 1000 termeket hasonlitasz 4(?) termekkel:) (ilyen szempontbol azok a cikkek is fail, amik arrol szoltak, hogy tobb androidos telefon fogy, mint iPhone...hat persze basszus...)
    Az Applenek van par telefonfajtaja, nem nagy kunszt up to date tartani oket (amugy megismetlem:Az, hogy sd kartyara mehet-e 1 program, az programfuggo es -mar- nem op. rendszer...)
    Masreszt 1 hattertar, nem attol hattertar, hogy tudsz-e ra telepiteni...hanem tarolni tudsz-e rajta...Ilyen szempontbol logikai hiba az okfejtesed (fuggetlenul attol, hogy most egyet ertek az Android ekezeseben:D Mondjuk ahogy utananezegettem, szidtak is, mint a bokrot ez miatt a forumokon)
  • thrawnguru #76
    Nekem egy Xperia X8-asom van, és azon is fennáll ez a problem, mivel azon is a 2.1-es android ketyeg. Tényleg okoz némi bosszúságot, de kérdem én, mi az az alkalmazás mennyiség, amit ténylegesen használsz, és nem fér el 150 megán? Tudom a ZTE Blade-ben kevesebb van, viszont egy butított belépű szintű androidos telónak is szánták. Az egyetlen dolog, ami kissé kiverte a biztosítékot, hogy alapértelmezett memóriának fénykép vagy videó készítésénél nem lehet megadni az sd kártyát. De ha viszonylag sűrűn szinkronizálsz a gépeddel, akkor letörlöd, és megint van helyed. Az ember általában nem készít egy nap több ezer fényképet, vagy sok órányi videót. Mondjuk az azért furcsa, hogy egy Samsung s5260-ban, amin valamelyik saját oprendszerük fut, ezt meg tudták oldani..
  • narumon #75
    Hát ez itt magyarisztán, és igen jól leírtad az android vásárlók nagy részét. Így van. Nem néz utána. Itt SG-n divat azt mondani, hogy aki nem néz utána az iphonet vesz de szerintem a valóságban sokkal több iphone tulaj nézett tüzetesen utána a termékeknek a telefon vásárlás előtt mint az androidos társaik.
    És az alap probléma továbbra is áll, bármennyire outdated, stb stb. Erre megint azt tudom, mondani, hogy nekem ilyen oprendszer nem kéne.
    Érdekes módon egy iphone 3GS nem outdated pedig kétszer öregebb mint a ZTE Blade. (ami mint mai napon láttam egy reklámban - még mindig reklámozzák itthon)
  • hurkaur #74
    "Nem érdemes egy disznóval birkózni a pocsolyában. Mindketten mocskosok lesztek, és a disznó még élvezni is fogja."
  • cateran #73
    Ja...bocs, de aki hulye haljon meg..."az elado ajanlasara"....Nincs mit vedeni az Androidon, szarul van megcsinalva ez a resze, ez vitan felul all, de nem nez elotte utana, hogy megis mit vesz? Kivancsisagbol megprobaltam utananezni, mennyibe faj 1 ilyen ZTE angliaban....nem aruljak, annyira out-of-date....
  • narumon #72
    Jah és a lényeg, hogy ezt a telefont pár hónapja vették, az eladó ajánlására...
  • narumon #71
    "Az emlitett ZTE telefon out-of-date...evvan.."

    Én soha nem is állítottam mást!
    Onnan indult az egész, hogy full gáz, hogy nem lehet egy gombnyomással (na jó kettő-hárommal) frissíteni. Hanem előszőr forum túrás, stb stb.
    Mivel nem az enyém a telefon nem is érdekel igazán, csak megemlítettem, hogy az android gyorsan elvesztett egy felhasználót (barátom) aki csak ennyit lát belőle. Ennyi a történet. Itt kezdődik és itt is ér véget.
  • cateran #70
    Errm az, hogy hattertar, jelent valamit? Tudod adatoknak..filmek, zenek, dokumentumok, kepek, sajat videok,stb....
    Amugy nem akarom leloni a poent, de alkalmazasfuggo amit szeretnel (legalabbis az Android 2.2 ota) es bar hajlok ra, hogy abban igazat adjak, hogy ritka szarul van megoldva Android alatt a dolog, de azert mar kint van a 4.0 is...te meg olyasmin agonizalsz, ami a 2.2-vel voltakeppen megszunt....Az emlitett ZTE telefon out-of-date...evvan..