79
  • G_ArchAngel #39
    Magyarorszag es Anglia a ket legbetegebb orszag szerintem Europaban, ahol az emberek szamara tradicio tovabb nyujtozni, mint ameddig a takarojuk er. Egy nemet, osztrak vagy svajci soha nem koltene olyan dologra, amire nincs biztos fedezete.
    Egy masik portalon megjelent egy cikk egy nagyon nagy korultekintessel tervezett, energetikai szempontbol majdhogynem tokeletes lakohazrol, ami osszesen negyvenvalahany negyzetmeter volt.
    Ezekert a dolgokert a nemetek odavannak, hatalmas tiszteloi az atgondolt, jovobelato konstrukcioknak.
    Ezzel szemben a magyar kommentelok hoztak az elvartat: "Ebbol en 200nm-et epitettem volna", "Hogy lehet ekkora helyen elni, nem lesz privat helyuk a tiniknek". stb...
    Japanban elelnek 40nm-en, boldogok es ha a gyerek kirepul, a szulo nem bolyong a kifuthetetlen lakasban. Ott a lenyeg a minosegi elet, itthon pedig a nagyobb auto, nagyobb haz, dragabb telefon.
  • COOLancs
    Az Iphone technikailag egy jó telefon, ezt nem is lehet vitatni, de ár/érték arányban csak sokadik a listámon. Néhány totál csóringer ismerősöm is vett mint státusszimbólum, aztán hazamennek és felmelegítik az 1 hetes bablevest... Viszont akik többet foglalkoznak a témával azok általában találnak valami más vételt. Mint a cikkből is látható, ha az emberek egy kicsit is rá vannak kényszerítve az életképességre akkor nem feltétlen a túlárazott/agyonhájpolt epülért állnak sorba.
  • neevous
    A Nexusnál a pentile matrix miatt a tényleges felbontás jóval alacsonyabb, mint az elméleti. A színeket tekintve az iPhone kijelzője is messze van egy kalibrált kijelzőtől, de a SAMOLED iszonyatosan túlszaturált és a kontraszt is túl van húzva rajta, így az árnyékos részek határai nagyon hamar bedőlnek feketébe. A fehérjéhez alkalmazkodik a szemed, ha az az egyetlen fényforrás, de nappali környezetben látható, hogy iszonyatosan kékes, hideg az a fehér.
  • G_ArchAngel #36
    En csak egyet nem ertek: a cikk arrol szol, hogy kevesebb iPhone fogy, docog az eladas.

Az Apple 3 keszuleket tart forgalomban, amibol nem hiszem, hogy 3GS nagy szeletet jelentene, de az hetkoznapi, mindenbol a legujabbat akarom tipusu vasarlo az iPhone 4-et sem igazan preferalhatja a 4S-sel szemben, ergo ez az 1 vagy jo esetben ket tipus viszi el a francia piac 20, angol piac 30%-at.
    Melyik masik gyartonak van 1 vagy 2 olyan keszuleke, ami az okostelefonok kozul a legfelsobb szegmensben ekkora szeletet tudhat magaenak.

"november végét megelőző három hónapot vették közelebbről szemügyre"

Tehat augusztus vegetol, amikor mar nagyon nem vettek iPhone 4-et, mert mindenki az 5-ost (ami 4S lett) varta. Ez ugyebar Angliaban oktober kozepetol, a tobbi orszagban oktober vegetol volt kaphato, ergo 1 -1,5 honap alatt nem hozta a 3 honapra kiterjedo felmeres altal elvart eredmenyeket.

Ertem en, hogy az SG elment a Velvet iranyaba, mert az ilyen cikkek es cimek alatt tudnak a hozzank hasonlo idiotak osszekapni, de regen en azert szerettem idejarni, mert nem bulvar volt, elferditett, felresulyozott cikkekkel, hanem egy jo IT portal.
    Ma mar ott tartok, hogy nem merek SG-s cikkre hivatkozni vagy megosztani, mert kevesebb hitele van, mint egy Blikk bejegyzesnek.
    Tudom, hogy az SG-n jellemzo Apple-gyuloletre erdemes epiteni, de legalabb nezzunk mar utana egy kicsit hatterinformacioknak is.
    OKJ-s mediatanfolyamot vegeztem, ami a semmivel egyenlo, soha nem irtam cikkeket, de annyi megmaradt bennem, hogy utananezzek dolgoknak, ha mar...!
  • Attila1234
    Úgy látszik nem tűnt fel, hogy Európában válság van. Jó hogy nem fognak az emberek tömegével olyan telefont venni, ami talán a legdrágább a piacon. Meg minek is tennék? A Retina Display, a 3D-s játékok meg a HD videózás se kell mindenkinek. Speciel én is iPhone-ról váltottam Androidra, és már biztos, hogy nem fogok újra iOS készüléket venni. Az Androios és lassan a WP7-es piacon egyszerűen nagyobb a választék. Könnyebb olyan készüléket találni, ami árban és szolgáltatásokban is képes kiszolgálni az egyébként nem túl magas igényeimet. Kétségtelen, hogy az iPhone 4S egy fantasztikus készülék, ezt baromság lenne vitatni. Csak lehet nélküle is élni. :)
  • tucky1
    "Úgy beszélsz a retina display-ről, mintha az nem csak egy hangzatos marketing bullshit elnevezés lenne egy sima LCD kijelzőre... Pedig az. :D
    A Galaxy Nexus kijelzője, na az már valami! :)"

Lehet, hogy neked bullshit, de gondolom tisztában vagy vele, hogy így is az iPhone kijelzője a relative nagyobb felbontású. (egyforma méreten)
    Galaxy Nexus 4.65" 720×1280 = 316PPI
    iPhone 4 3.5" 640×960 = 326PPI

..és a 4 már több mint egy éve tudja ezt a pixelsűrűséget.. de "A Galaxy Nexus kijelzője, na az már valami!" lol Az viszont bizonyos, hogy szépek a színek az amoled kijelzőiken.
  • skinnyman
    De igen, én csak megerősítettelek! :)
  • pixx
    Én az enyémet 160-ért vettem az enyémet 4s független 32 gigás, persze nem itt, a nexus-on ugyanaz az op rendszer fut, mint a többi, mivel kijövetelkor nem kapta meg az új os-t.
    De ezen kár veszekedni. Neked nem jön be, ennyi. Nekem meg az nem jön be.
  • Pretorian
    150-160k-ért márt most is találsz PH-n zsír újat, egyébként meg mutass már nekem 600 dollárért 32 gigás független 4S-t. Ha lenne is 200 dollár difi, annyi felárért kapsz is valamit a Nexustól, nem úgy mint a 4S-től ha az SGS 2 mellé teszed.
  • pixx
    Mondjuk az iphoneban ez jó tartja az árát, az androidos telók meg fél éve múlva nem érnek semmit. A htc desirém megvétel után fél évvel 150 euróért tudtam elpasszolni, 420 volt boltban. Akkor jó lement az 520 euróról az sgs2 ára.
  • Pretorian
    Hát én kb. csak a nevén neveztem, hidd el hogy toronymagasról kakilok a retina displayre :)
    Nexus kijelzőjéről nem ugyanezt állítottam?
  • pixx
    Jah, mennyi is az ára 800 dolláról indul. Csak több mint 200 dolláral drágább,mint az alap 4s, ebből hány sgs2 veszel?
  • skinnyman
    Úgy beszélsz a retina display-ről, mintha az nem csak egy hangzatos marketing bullshit elnevezés lenne egy sima LCD kijelzőre... Pedig az. :D
    A Galaxy Nexus kijelzője, na az már valami! :)
  • Pretorian
    S-LCD kb. ugyanolyan kontraszttal és betekintési szöggel rendelkezik, mint a retina display. Egyébként meg már kint van a Galaxy Nexus, ami 720p-s kijelzőfelbontásával simán állva hagyja bármelyik iPhone-t. Ennél nagyobb felbontás telefonba meg egyszerűen nem kell.
  • Pretorian
    Még jó hogy döcög, egy 32GB-os 4S árából majdnemhogy két SGS 2-t veszek.
  • pixx
    Mondjuk erre én is kíváncsi lennék. Androidon minden meg lehet csinálni. Úgyanaz az ikonos szeméthegy mindkettő. Sőt az android nagyobb szabadság bizonyos esetekben. Persze szerintem.
    De most, hogy Jobs eltávozott, szerintem Apple is ebbe az irányba fog elmenni.
  • tom..
    optikai zoom? tudtommal egyikben sincs. sőt, melyik android/ios/wp7-es telefonban van? :)
  • cateran
    Roppant kivancsi lennek mik azok a minimum dolgok, amiket nehez/lehetetlen megcsinalni android alatt, ha legalabb 1 mukodo agysejted van....
  • narumon
    Ettől függetlenül 4S-t még én sem vettem, teljesen jól elvagyok a síma 4-el. Majd egyszer ha olyan kedvem lesz lecserélem, de az is lehet, hogy megvárom a cserével az 5-öst.
  • narumon
    "mégis Androidot használok most helyette, és sokkal elégedettebb vagyok vele! iPhone-on semmit nem lehetett szinte megcsinalni, nagyon sok dolgot még jailbreak-el sem! Az Androidommal mindent meg tudok csinálni pillanatok alatt, amit akarok!"

Én pont fordítva; iphoneon mindent egy pillanat alatt elintézek, android nekem teljesen átláthatatlan káosz. Minimum dolgokat nem tudtam megoldani, néhány perc töprengés után, ami meg ennyi idő alatt nem megy azt nem erőltetem.
  • pixx
    Nem tudom, nekem idén volt egy htc desirem, aztán iphone4 aztán htc sensation, és iphone4s.
    Az android kis kijelzőn vetélytárs az iphonnak, de nagy htc-n szögletesek az ikonok. Most ilyet, hogy akku időt nem is hasonlítanék össze, htc max 30 óra. iphone azért közel 2 nap, de én vettem hozzá egy spéci, amiben van egy potaksi, 3.5 nap egy fektöltéssel. Az androiddal egy problémám van, az aksit zabálja, még nyugalmi állapotban is. Pedig sokkal nagyobb aksik vannak benne, mint az iphonokban.
    A sonyt meg úgy tudom a Sony Arc óta tartják megint telefonnak. Bár azzal is hasonlítottam össze kijelzőt ott is verte az iphone az Arc-t.
    Mondjuk mindenki véleménye szubjektív.
    Bár a retina kijelzőt, mindenhol győztesen hozzák ki, felbontás és ppi számban a retina nyerő, ergo élességben is. Egyébként minden szakújság ugyanezt mondja, de mint mindenki szubjektív.
    Ha te attól érzed jól magad, hogy sony van, akkor hajrá. Én nem beszélek rád semmit, meg senkire. Nekem ez a teló jön be, neked az :D Élvezd én is azt teszem :D
  • kvp
    "Lehet fikázni, de jelen pillanatban egyik telefon se adja, azt a minőséget fotó, videó, vagy kijelző minőségben. A zene lejátszót meg se említem, talán abban az SGS 2, ami felveszi a versenyt."

Egy iphone 4-est, egy htd desire z-t, egy samsung galaxy 2-t es egy sony mini pro 2-ot egymas melle teve a kijelzo minoseg a fenti sorrendben alakult, a leggyengebb az iphone volt, a legjobb a sony. Zenelejatszasban is valamiert a sony jobb minoseget hoz, bar ott az iphone es a samsung egyforman teljesitett, tisztara mintha az iphone-ban samsung belso lenne. A foto es video minoseget nem teszteltem mindegyiknel, arrol nem tudok nyilatkozni, de optikai zoom nem mindegyikben van, az iphone-ban sem talaltam, a sony-ban meg alapbol van, full hd videorogzitessel is. (mondjuk utobbi hasznalatakor jobb ha van keznel par tartalek memoriakartya)
  • Vers
    hat igen az apple lassan megint lejart lemez lesz, jon a nokia ezerrel
  • skinnyman
    "aki megteheti, hogy iphone-t vásároljon, bizony nehéz rávenni utána, hogy váltson androidra."

Ez velem pont fordítva van... Megvehetném többször is a legújabb iPhone-t is, használtam is iPhone-t egy évig, mégis Androidot használok most helyette, és sokkal elégedettebb vagyok vele! iPhone-on semmit nem lehetett szinte megcsinalni, nagyon sok dolgot még jailbreak-el sem! Az Androidommal mindent meg tudok csinálni pillanatok alatt, amit akarok! A kijelzője is sokkal jobb, miután hozzászoktam ennek a kijelzőjéhez, aztán megint kézbevettem egy iPhone-t, azt hittem, hogy valami kínai mini változat, és nem akartam elhinni, hogy ilyen lófing méretű kijelzőt voltam képes 1 évig használni...
  • pixx
    Lehet fikázni, de jelen pillanatban egyik telefon se adja, azt a minőséget fotó, videó, vagy kijelző minőségben. A zene lejátszót meg se említem, talán abban az SGS 2, ami felveszi a versenyt.
  • pixx
    Azért volt újítás, 1080p videó, és sötétben nagyon jó fényképet csinál, de még videót is. Egyik haverommal hasonlítottuk össze a sima iphone4-et volt meglepi.
  • pixx
    Egy időben én is nézegettem azt, sajnos a kijelző színe nem tiszta kissé kékes-zöldes árnyalatú, iphone kijelzőt nem veri meg...
    Mondjuk ha lenne win os telefon ilyen kijelzővel nem lenne kérdés mit vennék...
  • G_ArchAngel #12
    Tapasztalataim szerint a noknek a legfontosabb tenyezo, hogy feher legyen.
    Igy az okostelefonnal rendelkezo holgy ismeroseim 90%-anak iPhone-ja es feher Blackberry-je van.
  • mad mind
    Én örülök, hogy tetszik, de igazán meg akarsz valakit győzni? Pláne, azzal, hogy egy Koreában, készült termék jobb mint egy másik koreai?
  • mad mind
    Mégis mit vártak az újítás a Siri(vagy shiri?), nem igazán működik jól az angolon kívül, és ott sem mindig ért meg minden akcentust. A másik ok, meg nagyon úgy tűnik, hogy az emberek nem akarnak beszélgetni a telefonjukkal Európában.
  • viasz
    Kár, hogy rossz a Ferraris példa. Ugyanis a Ferrarit nem az átlagkereset alattiak vásárolják túlnyomó részben, szemben az iPhone-nal. (Amerikait statisztika, nemrég hír is volt itt SG-n.)
    Egyébként Nokia párti vagyok, mostanában készülök megvenni az első okos telefonomat, nyomogattam néhány "csúcskészüléket" mint egy átlag felhasználó, és eddig a Samsung galaxy s II ami a legkezelhetőbbnek tűnt.
    Csak azért nem vettem még meg, mert valamiért úgy érzem, a windózfón lesz a nyerő oprendszer. Ez persze csak megérzés, semmi tudományos alap...
  • madafakk
    drága? a ferrarit sem szidjuk, mert olyan kocsikat gyárt, amit nem tudunk megfizetni. aki megteheti, hogy iphone-t vásároljon, bizony nehéz rávenni utána, hogy váltson androidra. általában pont azok szidják az apple termékeket, akik nem is használták. olvassák a butaságokat a neten, és ezzel dobálóznak. elmondanám, ami androidra létezik, az almára is létezik, szoftverek felhozatalában tehát nem nagyon lehet semmit az android javára írni. előnye tényleg az, hogy nyílt forráskódú (linux alapok), és sok gyártó használja, ennek köszönheti a népszerűségét. az ios (unix alapú) ugye pedig csak apple termékeken létezik...és ennek hála rá lehet optimalizálni arra a pár eszközre, amit az apple gyárt. tehát fele olyan erős hardverrel is tud olyan gyors lenni a telefon, mint egy androidos. volt androidom, használtam sokáig. most almám van, használom sokáig és fogom is még, mivel nagyon kiforrott, össze van hangolva a szoftvereivel, abszolút egy panasz sem lehet rá. meg kell tanulni használni, meg kell ismerni, és utána tuti senki se panaszkodna rá.

és ellenben a "kedves" kötöszködőkkel - én nem szidom az androidot :) jó az android, volt is, de már nem kéne...

aki pedig a korlátozásokat hozza fel (pl bluetooth), annak annyit mondanék : 5 perc alatt kész a jailbreak, ezután bármit rá lehet tenni ezekre is, és még a gari sem vész el, mivel restore után minden gyárira visszaáll...
  • Inquisitor
    Meh. Galaxy Y-nál az a video felvétel QVGA/24fps az csak vicc, ugye? Most nem az, hogy HD-t tudjon, de bakker legalább SD felbontást??? 2012-ben ...
  • JTBM
    Tapasztalataim szerint a nőknek nem tetszik, mert túl kockán néz ki.
    Így a fele célközönséget bukta az Apple, legalábbis az EU-ban.

A nőknek a 3-as iPhone tetszik...
  • fgyorgy
    Elég sok ilyen "hülye" van ám, aki szemlátomást értelmesebb Nálad!
    Inkább írd még ki a konfigodhoz, hogy milyen ventit használsz! Az olyan menő, és főleg okos!
    Nyomorult
  • Inquisitor
    Van olyan telefon aminek a kijelzője anyagárban (értsd gyári anyag ár, nem szervizes!) nem jön ki az általad írt összes háromszorosából. Meg hát ugye egy 100-200K telefonnál ha bármi garis gonddal visszaküldöd akkor is cserélik szinte összes burkolati elemet és a keyboardot ha semmi baja ... az ilyesmit meg bekalkulálják az árba.

Előfizetéssel akár 1 forintért is. Más tészta, hogy mennyi lesz utána az alapszámla :P
  • Papichulo
    "lehet már 6250 fortintért venni ilyen bigyókat?"

Lehet. Ennyiert mar eleg jelentos a valasztek...
  • toarpad
    A sok hülye úgyis megveszi :P
  • gombabácsi
    lehet már 6250 fortintért venni ilyen bigyókat?
    vagy még mindig több százezerrel hülyítik a népet? :)